אז אם הכינרת היא מאגר כל כך זניח, למה אנחנו מדברים רק עליה? כי מסיבות היסטוריות, חברת מקורות ותיכנון המים לישראל התייחסו אל הכינרת כאל המאגר העיקרי – מה שרואים – הוא מה שיש. קל לשאוב, קל לטפל ואין סכנה גדולה – מפלס המים יכול לרדת בשנה שחונה ועונה טובה של גשמים תתקן את המצב. הקו האדום העליון בכינרת הוא סכר דגניה – כשהכינרת גבוהה ממנו – גולשים עודפי המים לירדן, הקו השחור הוא פשוט קצה הצינורות ששואבים למוביל.
מאת: צור שיזף
למרות החורף השחון ולמרות אזהרות המומחים, אין למדינת ישראל בעיית מים. יש למישהו אינטרס לייצר את פאניקת המים העונתית. זה טוב בעיקר למי שיוכל להתפרנס מהפחדה.
אחת מתפיסות היסוד ההיסטוריות של מדינת ישראל שהיא מדינה מדברית. אבל היא לא. 95% מאוכלוסייתה גרה בין מטולה לאשקלון. זהו אזור ימתיכוני עם ממוצע גשמים סביר ומספיק. רק 5% מהאוכלוסיה, פחות מחצי מליון מתוך 10 מליון שגרים במדינת ישראל שבין הירדן לים (כולל תושבי השטחים), מתגוררים בבאר שבע ודרומה לה – באזור המדברי של מדינת ישראל.
אבל המיתוס הומצא בראשית המאה ה-20 על ידי אבות הציונות שעלו לארץ וחשבו, שאם הם לא רואים אגמים ונהרות – אז אין מים. זו לא תגלית גדולה. הם גם ראו בחולה ובכברה (ליד מעגן מיכאל) ביצות שיש לייבש ולנקז לים. נדמה ששום דבר לא השתנה ב-80 השנים האחרונות. אנחנו ממשיכים ליבש את הארץ ולשפוך את המים לים כדי להתאים אותה לשאיפות הישנות – ארץ מדברית שחונה – ואז לצעוק שאין מים וחייבים להתפיל.
הסיבה שאנחנו מכורים לכינרת היא היסטורית – אנחנו רואים אותה ומתעלמים ממה שניסתר מהעין. ומכיוון שמדינת ישראל היא מדינה של היסטריה לאומית מאז היוולדה – הפך המוביל הארצי שבנייתו החלה ב-1953 והסתיימה ב-1964 למה שיפריח את הנגב ויציל אותנו מצמא. הוא היה מיותר כבר כשבנו אותו והפיכת הכינרת לסמל לאומי ולמדד מצב הרוח עם יצירת הקו האדום ונסיגת המים מגדותיה – משפיעים על השאיבה מממנה ומסיטים את הדיון מהעובדות הנכונות והאמיתיות.
הכינרת מכילה רק 5% מהמים שלנו. יש עוד 4 מאגרים ששני מאגרים הגדולים שבהם– מאגר ההר, אגם תת קרקעי עמוק שמשתרע מהגליל ועד הנגב ומכיל 40% מהמים ומאגר החוף, מאגר רדוד, שמשתרע מראש הנקרה לאורך כל החוף הישראלי.
אז אם הכינרת היא מאגר כל כך זניח, למה אנחנו מדברים רק עליה? כי מסיבות היסטוריות, חברת מקורות ותיכנון המים לישראל התייחסו אל הכינרת כאל המאגר העיקרי – מה שרואים – הוא מה שיש. קל לשאוב, קל לטפל ואין סכנה גדולה – מפלס המים יכול לרדת בשנה שחונה ועונה טובה של גשמים תתקן את המצב. הקו האדום העליון בכינרת הוא סכר דגניה – כשהכינרת גבוהה ממנו – גולשים עודפי המים לירדן, הקו השחור הוא פשוט קצה הצינורות ששואבים למוביל. תרצו עוד מטר – תאריכו את הצינורות במטר. כמה זה מטר? צריכת המוביל שווה לסנטימטר ביום. כמליון וחצי קוב. הארכתם צינורות במטר – היא הוספתם עוד 25% של מים למערכת. 160 מליון קוב (כמו כל המים שהותפלו ב-2009 במדינת ישראל). אז למה לא? פסיכולוגית. זה ירחיק את הגדות. לא נעים לראות אגם מתכווץ. שום נזק אבל הרבה היסטריה.
ומה עם המאגרים האחרים? מקורות, חברת המים הלאומית שלנו, פשוט לא יודעת לטפל במאגר ההר. היא מגיעה לבערך 40% ממנו. ואם נוסיף לזה שהמאגר נמצא גם מתחת לשטחי יהודה ושומרון ונוסיף לזה תירוצים שונים – יהיה אפשר להבין למה השאיבה ממאגר ההר כל כך ירודה. מה גם שאין לנו מושג אמיתי על מפלס מאגר ההר. רק לפני ארבע שנים הורה נציב המים על חמישה קידוחי בדיקה כדי לדעת מה באמת מפלס מי התהום של המאגר החשוב ביותר של מדינת ישראל. האם זה מספיק? האם אנחנו יודעים? לא ממש. אנחנו מעדיפים לעצום עיניים ולהתפיל.
אלא שיש עוד מאגר חשוב למדינת ישראל והוא מאגר (אקוויפר) החוף. אותו מאגר תת קרקעי רדוד יחסית, בעומק של כמה עשרות מטרים, שנמצא תחת לרגליהם של רוב אזרחי מדינת ישראל ומשתרע מהים מזרחה על פני כמה קילומטרים לכל אורך החוף.
לפחות מבחינה אחת – מבחינת יכולת המילוי של מאגר החוף– הוא המאגר החשוב והיציב של מדינת ישראל.
לא צריך להיות מומחה גדול. אפשר בהקשת מקש, להגיע לאתר מזג האוויר של ynet ולבדוק כמה משקעים ירדו בארץ ישראל בחורף האחרון. נביאי הזעם צודקים – ברוב המקומות מהגליל ועד הנגב – ירדה חצי מכמות ממוצע המשקעים הרב שנתי. בשני מקומות הוא הגיע לממוצע – והממוצע בשני המקומות האלו, לאורך השנים הוא מהגבוהים בישראל – בחדרה (500 מ"מ מתוך ממוצע רב שנתי של 532) ובגדרה (באשדוד – 469 מ"מ מתוך 517). מעקב אחרי טבלות המשקעים של מדינת ישראל מראה שהשנה לא הייתה חריגה. בקטע החוף שבין חדרה וגדרה נשמר הממוצע לאורך השנים ובדרך כלל, בשנים רגילות, הוא גבוה בהרבה. הגיוני – בארץ ימתיכונית מגיעות הרוחות הלחות מהים ומורידות על החוף את כמות המשקעים הגדולה.
ומה קורה בכינרת או בגליל המזרחי והגולן השנה? בצפת 65% ובקצרין 60% מהממוצע.
אלא שאנחנו התעלמנו במשך השנים מהנתון הקבוע ומחקנו את אקוייפר החוף – 30% מכמות המים של מדינת ישראל.
עשינו את זה מסיבות מובנות. נדל"ן. בנינו את רוב הערים שלנו על אקוויפר החוף, את מפעלי התעשייה, ייבשנו את מקורות מי התהום, הזרמנו שפכים והפקרנו את המאגר הכי קרוב, עם המילוי הקבוע והמתחדש בנאמנות.
והמשכנו להפנות עיניים טועות ומאמינות אל הכינרת.
למזלינו, למרות חסור התיכנון, ההזנחה והביזבוז, אין לנו בעיית מים. עדיין לא. היום אנחנו (כ-7 מליון אזרחי ישראל) צורכים 1745 מליון מטר קוב מים. 910 לצריכה ביתית 120 לתעשיה 530 לחקלאות 70 לטבע ו-115 לגורמי חוץ – לירדן ולרשות הפלשתינאית.
מקורות מייצרת מתוך משאבותיה וניצול חוזר של קולחין 2040 מליון קוב לשנה (על פי אתר החברה ) מתוך זה 1500 מטר קוב בעצמה – 85% ממה שצריך. זאת אומרת, על פי אתר מקורות – למרות שהחברה יודעת לטפל במלואה בכינרת, רק בפחות מחצי במאגר ההר וכמעט כלום במאגר החוף (זאת אומרת היא יודעת לנצל 50% ממקורות המים הזמינים של מדינת ישראל)– היא מייצרת ללא התפלה 85% מהמים שאנחנו צריכים. ובסך הכל מיוצרים כל שנה במדינת ישראל כ-300 מליון מטרים מעוקבים עודפים.
אז יש מים או אין מים?
יש. לא מגיעים לבחצי מהמים בתת הקרקע ועדיין מייצרים יותר ממה שצריך.
ההתפלה שכל כך מקודמת בתיקשורת הישראלית בשבועות האחרונים תחת הכותרת "משבר המים" לא שווה בכל מחיר.
בעיקר כי יש לנו מספיק מים, מים שאנחנו מזהמים, מייבשים, מבזבזים ומתעלמים מהם יום יום.
ב-2020 תגיע אוכלוסיית מדינת ישראל על פי נתוני תמ"א 34 ב' 2ב' – התוכנית הארצית להתפלה ל- 9.9 מליון נפש ואז נצרוך 2000 מליון מק. זאת אומרת שעד 2020 יש לנו מספיק מים.
האם יש לנו מספיק מים או שצודקים הדורשים להתפיל?
המצדדים בהתפלה אומרים שהשמים נותנים לנו 1500 מליון מטר קוב בשנה. אבל בממוצע רק 1200. מה שאומר מחסור כבר היום של מאות מליונים ולכן חייבים להתפיל. אבל מקורות נותנת לנו 2040. איך?
כי יש מים במי התהום. אבל אנחנו לא דואגים למלא אותם. אין לנו מושג מה קורה מתחת לרגליים. סינדרום הכינרת כמאגר יחיד ממשיך בגדול.
חמור מזה, אם מחלקים את כמות המשקעים לשלושת המאגרים ואומרים שבממוצע כל אחד מהם צריך להתמלא ב- 500 מליון מטרים קוב כל שנה – היחיד שבטוח מקבל את המילוי החוזר הזה הוא מאגר החוף. והוא המאגר היחיד שאנחנו מקפידים לשפוך את המים שלו לים כל שנה. כך שבפועל, המילוי החוזר שלנו הוא עוד יותר קטן ושערורייתי.
בכל מקרה ועל סמך הנתונים הגלויים של ההפקה והצריכה, אין צורך להתפיל מים כרגע. התפלת מים כרגע היא כמו להדליק אור תחת השמש או מיזוג בחורף – אם יש מספיק מים – לא צריך לבזבז שטח, אנרגיה, כסף ומשאבים על התפלה – אלא אם כן משיהו רוצה, כהרגלה של מדינה לא מתוכננת, להעשיר חבר או שוע.
כדי להרחיק את הצורך בהתפלה עוד כמה עשרות שנים – צריכות המדינה ורשויות המים שלה לייצר משק מים לאומי שיטפל, יישקם וישמור על מאגר החוף.
ב-2000, בשיחה עם מאיר בן מאיר, מי שהיה נציב המים של מדינת ישראל, אמר בן מאיר, שכשהיה נציב, דרש מחברת "מקורות" לקדוח קידוחים חדשים באקוויפר החוף שבו קיים פוטנציאל מים לא מנוצל, אלא שחברת "מקורות", שיש לה יכולת קידוח ושאיבה חלקית באקוויפר ההר ומעט מאוד באקוויפר החוף, מנעה הבאת קודחי בארות פרטיים מחו"ל שיגבירו את ניצול אקוויפר החוף ובמקום זה העדיפו לנצל את יכולת השאיבה הקיימת של החברה.
שום דבר לא השתנה מאז. אנחנו מזניחים, מבזבזים, מזהמים ומתעלמים מ- 30% מהמים שלנו ומעדיפים לטפח היסטריה שתקרא להתפיל מים.
זה מקומם עוד יותר מכיוון שבעזרת מספר פעולות פשוטות, שלא עולות יותר ממפעל התפלה בטווח הקצר, יעלו הרבה פחות בעתיד וייתרמו לנו הרבה יותר מים – אפשר להרגיע את משק המים הלאומי לשנים ארוכות.
מכיוון שרוב השטח שבין נהריה ואשקלון בנוי, מנוקזים מי הגשמים וזורמים על פני הכבישים והמדרכות. המים האלו – רוב המילוי החוזר של מאגר החוף – לא זורם אפילו למערכות הביוב העירוניות (שהיו קורסות אם היה זורם לשם), אלא ישר לים. הם לא ממלאים בחזרה את מי התהום.
ההחלטה השערורייתית של משרד התחבורה לקדם מנהרה שתפנה את שטפונות האיילון לחוף הים ביפו, מעידה על המחשבה הלא חכמה של משרדי הממשלה – במקום ללכת על האופציה אותה העלה יועץ משרד התחבורה – פרופסור גידעון סיני מהטכניון, שהכין תוכנית על פי בקשת נתיבי איילון וחיפש פתרונות יסודיים להצפות באיילון.
הפיתרון שמצא לאחר בדיקת שורה של רעיונות (כולל רעיון הטיית האיילון) היה, באופן מפתיע, המעשי היעיל, הבטוח והזול – אלפי בריכות בגודל בריכות שחייה עירוניות במעלה אגן הניקוז של האיילון שיהוו מלכודות מים במקומות שבהם נוצר הנגר.
הקרן הקיימת התלהבה מהרעיון של אלפי בריכות שסביבן ינטעו בוסתנים בואדיות היורדים לכיוון גוש דן והוכן תיכנון ומיפוי טופוגרפי מדויק לנחל עניבה, אחד מיובלי האיילון שמתחת למודיעין. זה כמובן רעיון ישן וכמו שאמר פרופסור סיני: "אבותינו ידעו להפיק ממי הגשמים חקלאות נהדרת." שלא לדבר על הערך הנופי ועל כך שהמים יחזרו וימלאו את מי התהום.
כאמור – משרד התחבורה מתעלם מהיועץ שלו – ומקדם פתרון של שפיכת מים לים.
אבל משרד התחבורה של מופז, חברת נתיבי איילון, רכבת ישראל ועיריית תל אביב הם לא היחידים – לפני כמה שנים החליטה עריית חדרה לבנות מדרום לגבעת אולגה – מהצד המערבי של כביש החוף. עד 2003 היתה שם בריכת חורף יפה ולידה רעו עדרים ובדואים הקימו אוהלים. אפשר היה לחשוב שהשכונה החדשה תיבנה מסביב לאגמון הקטן. אפשר היה, אבל הבריכה יובשה ונבנו עליה בתים. בשילוב אגרסיבי של פעולה נגד יופיו של הנוף, חסימת הקרקע לחדירת מי תהום וסתימת מאגר טבעי, הראו מתכנני חדרה ששום דבר לא נלמד.
תל אביב מתכננת לבנות על אזור החולות שמצפון לשדה דוב – אחד הספוגים הגדולים שמזרימים מי גשמים למאגר החוף – מה נלקח בחשבון בתוכנית חוץ מהרווח הנדל"ני?
במדינת ישראל איסוף מים מהמרזב אסור לפי החוק – תקנה ישנה ותמוהה. אלא שאם היינו אוספים את מי הגשמים ומנצלים אותם לשימוש ביתי – כל שימוש ביתי – היינו חוסכים הרבה.
יאמר לזכות מתכנני המים של מדינת ישראל שהעבירו חוק הקובע כי 15% משטח בית חדש ייועד לגינה על מנת לקלוט את מי הגשמים.
הבנייה הרשלנית והמכסה היא לא הדבר היחיד. כי היה אפשר לצפות שבבניית שכונות ויישובים חדשים בהם מתמחה מדינת ישראל יופרדו מי הגשמים והביוב למערכת שתאסוף את מי הגשמים ותחדיר אותם בחזרה. אבל לא רק בערים ושכונות חדשות – המפעל הזה היה צריך להיות אחד מהמפעלים הלאומיים של מדינת ישראל בראשית האלף השלישי – זה אומר כמובן תשתיות חדשות בכל הערים הישראליות אבל התשתיות הן חד פעמיות – לאחר שיהיו במקום הן יובילו את מי הגשמים למאגרים שיחדירו אותם לתת הקרקע .
אם כיכרות התנועה, שבהרבה ערים ישראליות החליפו ומחליפות את הצמתים, היו משוקעות בכבישים ולא בולטות מעליהן – ומי הנגר של הכביש היו זורמים אל הגינה שבמרכז הכיכר – היינו יכולים לקבל עוד הרבה מליוני מטרים מעוקבים של מי גשמים ישר לתוך המאגר עם המילוי הכי יציב. אבל אנחנו מתעקשים לשפוך מים לים.
ולא רק דרך הכבישים. במישור החוף הישראלי יש שלושה רכסי כורכר עיקריים שהולכים מצפון לדרום. כל ערי החוף שלנו שמדרום לכרמל בנויות על הרכסים ובעמקים שביניהם שנקראים מרזבות. כל מי שבונה בית במרזבה (רחוב אבן גבירול עובר במרזבה שבין הרכס של הקריה ממזרח לרכס היכל התרבות במערב או רחוב דיזינגוף ובן יהודה שבנויים בין רכס הבימה לרכס החוף), חייב להגיע לשכבת מי תהום. הפיתרון למי התהום האלו – מליוני מטרים מעוקבים בשנה – הוא ניקוזם אל חוף הים. וביזבוזם. לא נדיר ללכת על חוף ים תל אביבי ולראות בו באר של מים חיים שנובעת מצינור שהעירייה כותבת עליו בכתב גדול שזה לא ביוב אלא מים טובים.
אז אם חסר מים ויש משבר קיומי, למה שופכים מים לים?
יש משבר מים?
העירייה לא לבד. משרד הבריאות לא מאשר, מסיבות השמורות איתו, שימוש במה שמכונה מים אפורים – המים שאנחנו משתמשים בהם לרחצה. לא ביוב השירותים ולא המים השומניים והבעייתיים של המטבח – אלו צריכים להמשיך לזרום למערכת הביוב שתטהר אותם במכוני הטיהור – אבל את המים האפורים – שיש בהם מעט סבון – ניתן לטהר במערכת ביתית של מסנני פחם ואז להשתמש בהם עוד פעם להשקיית גינה או להדחת השירותים. לא בעיה – אבל חיסכון של משהו כמו 50% מהצריכה הביתית הישראלית. משקי הבית הישראלים צורכים 910 מליון מטר קוב בשנה – כמעט פי שלושה ממה שהכינרת תורמת למערך הארצי (350 מליון קוב). אפשר, באמצעים פשוטים, לחסוך יותר מכינרת בשנה.
לפעמים נדמה שמדינת ישראל חייבת לחפש את הרעיונות היקרים והבזבזנים במקום לחשוב, לתכנן ולנהל את הנתונים הטבעיים שלה כמו שצריך.
יש לנו מספיק מים. אפילו לפי נביאי הזעם של התכנון, המים יספיקו לאוכלוסייה גדולה בהרבה עד 2020 לפי המחמירים – אם נטפל במאגר החוף – עד 2050.
לא צריך להתפיל, אלא שיש מי שיש לו אינטרס להקים מכוני התפלה של מים לא כל כך מוצלחים, זוללי אנרגיה, מקום ומחממי אטמוספירה, שמייצרים מים בעייתיים במקום לטפל במים שיש לנו .
טיפול במאגר החוף – המאגר הגדול הנגיש, המופרע והמזוהם שלנו ושמירתו תהפוך את הסביבה הישראלית להרבה יותר נעימה וירוקה. ירוקה באמת – לא כפיטפוט של הפוליטקלי קורקט החדש שמעדיף להפעיל מזגן על פני בניית בית חכם ולהתפיל ים במקום לשמור על המים הטובים שהוא מקבל בחינם מהשמים.
יוצא מן הכלל
בדרך כלל אני לא אוהב את הכתבות פה ובעיקר בעקבות הטמטום האין סופי שאוחז לאחרונה בבהלת החיסונים, אותה אתר זה מקדם באופן בלתי מבוקר ובלתי מפוקח. הפעם הכתבה טובה מאוד ומביאה מבט ספקני אמיתי של מצב המים וניהול מים בארץ. המשיכו להתמקד בדברים האמתיים והחשובים ולהביא ראיה ביקורתית כמו כאן ופחות נהירה חסרת בסיס אחרי טרנדים פסאודו-מדעיים עכשוויים.
בברכת חברים,
עמי בכר
בחרתי לפרסם את התגובה שלך למרות שהיא מאוד לא מנומסת, מזלזלת, ובעיקר לא מבוססת עובדתית.
קודוס, מנהל הפרוייקט. 🙂
איך אני אוהב שאתם משתמשים במילה הזאת "פסאודו-מדעיים", אתה לא מצפה שנטחן עוד פעם את הטמטום במיוחד בשבילך.
"בלתי מבוקר ובלתי מפוקח" מי בדיוק קובע מה מבוקר ומה מפוקח, אלה ששמים לילדים שלך סורביטול באוכל ובתרופות?
מאמר לא אחראי ולא מבוסס.
ורק מספר דוגמאות:
1. בכינרת הקו השחור נקבע משום שאם מפלס המים ירד עוד, יקטן הלחץ על מעינות מים מלוחים שיכנסו לכינרת,
2. הקו לנגב לא היה מיותר:
בלעדיו כל ההתישבות בנגב לא הייתה קיימת והשליטה בשטחים אלו הייתה עוברת לבדואים.
ולכן לא משנה % הקטן של תושבי ישראל שם.
היום אגב בחבל אשכול שהוא אסם הירקות של ישראל (עוד סיבה טובה למוביל הארצי)מרבית המים הם מים מושבים של גוש דן
בנוסף המוביל הארצי נבנה בעיקרו למתקן ביטחוני מהחשובים שיש לנו.
3. המספרים שמחבר המאמר מפרסם שגויים לחלוטין. רק לדוגמא: מים שפירים לחקלאות ב2008 450 מיליון מ"ק ב- 2009 350 מיליון מ"ק. ולא מה שהופיע במאמר.
באקויפר החוף חלק גדול מהגשם לא חודר לקרקע אלא זורם לים בגלל תכנון לקוי שלא ע"פ כללי בנייה משמרת מים. ההערכה שבסוף העשור הזה בגוש דן בלבד יזרמו לים 200 מיליון מ"ק לשנה מים שפעם היו ממלאים את אקויפר החוף.
בקיצור מאמר רשלני
תודה רבה "נקודה ירוקה" על ההבהרות.
אשלח לעיתונאי צור שיזף, מחבר המאמר, בקשה לתגובה.
צור שיזף ענה על הטענות.
ראו תגובה מס' 49
איך באקוויפר ההר (30 מיליארד מ"ק) יש פי 10 מים מבכינרת ובאוויפקר החוף (20 מיליארד מ"ק) יש פי 5 מים מבכינרת?
זה לא הגיוני, לפי הטענה הראשונה יש בכנרת 300 מיליון מ"ק ולפי השנייה 400 מיליון מ"ק.
בנוסף, ניתן לראות כי עפ"י שתי הטענות, אין באקוויפרים פי 20 או יותר מ"ק מבכינרת.
יכול להיות שיש טעות בחישוב.
אני ממליץ לך לפנות לצור ישירות כדי לקבל הבהרה.
מאמר חשוב מאוד. שרק מוכיח שוב ושוב את המוחות האפלים העומדים מאחורי הקמפיינים הללו.
קל מאוד להטיל מיסי בצורת על האזרחים העשוקים.
אבל לעשות משהו אמיתי למען משק המים? למה מי מת..
זה מאוד פשוט איציק:
המדינה חייבת להראות צמיחה בכל שנה.
צמיחה שלילית משמעותה בריחת משקיעים מהארץ.
צמיחה חיובית משמעותה שוק מתרחב ומקום נוסף לעשיית כסף.
אז מה עושים כשהכלכלה שוקעת?
מטילים מיסים נוספים על האזרחים, ועדיף כאלו שהם לא יוכלו להתחמק מהם קרי: העלאת מחירי המים, היטל בצורה, העלאת מחיר הדלק ועוד שלל שיטות לסחוט עוד קצת מיץ מהאזרחים.
זאת ממשלת בננות..לא יקדחו כאן ולא נעליים.
תמיד יעדיפו להתפיל מים. הקפיטליזם מתחייב לרמה המוסרית והבריאותית הנמוכים ביותר.
מהרגע הראשון שהם יצאו בקמפיין ההפחדה הלאומי שאין מים, ידעתי שזה בלוף. זה חייב היה להיות בלוף..
הם משתמשים במיסים של האזרחים כדי לממן שלטי חוצות ענק ופרסומות במדיה, וכדי לשכנע את האזרחים לשלם עוד מס (בצורת).
בדיוק מה שקורא עם "האח המזורגג":
http://conspil.com/2008/11/08/bigbro-reality/
במחשבה שנייה,
התכנית הזאת היא ראי של החברה הישראלית.זה מגיע לכם.
אותו הדבר עם הצפירות בימי הזיכרון.
למשך דקה אחת, נשמעת צפירה שבה עם ישראל נוהג לעמוד לדקת דומיה, ולזכור את חללי המלחמות ואת הפוליטיקאים שלהאדרת שמם הם נפלו. הצפירה גם משמשת את התקשורת על מנת לשסות את החיילים ואת הנוער, בשר התותחים העתידי, בחרדים ובערבים, אשר לרוב לא מוכנים לעמוד בצפירה. מיד אחר כך נשמעת קריאה לסלק את נציגיהם מהכנסת, כדי שיהיה בה מקום ליותר גנרלים בדימוס.
הקראת שמות הנופלים בטלויזיה, תוך כדי שילוב של שמות שרי הביטחון לדורותיהם, כפי שמשלבים פרסומת סמויה של קוקה קולה בסרטי מתח.
טקס יום הזיכרון: ברחבי הארץ מתקיימים טקסים בכל הערים, כאשר בכל טקס נואם פוליטיקאי מקומי או ארצי, או לחלופין גנרל אשר מעוניין להיות פוליטיקאי מקומי או ארצי. ברוב המקרים, הנאום מוקדש לזכר הנופלים ולהודיה לאימותיהם על שגידלו לנו בשר תותחים איכותי כל כך.
המכנה הפסיכולוגי המשותף לגבי משק מים, צבא, ימי זיכרון, ומיסים הוא אותו דבר והוא להפוף אינדיבידואלים לעבדים מרצון.
אנחנו חיים בתקופה שיש בה שיטה תרופתית לגרום לאנשים לאהוב את השעבוד שלהם וליצור דיקטטורה ללא דמעות. כלומר, יצירת מעין מחנה ריכוז ללא כאבים לחברות שלמות בכלל ותאגידים פיננסיים בפרט. כך שחירותם של אנשים למעשה נלקחת מהם בעוד הם די נהנים מכך.
יחי האופטימיות….
אחלה משפט רשמת בסוף התגובה, אך חשוב ביותר לאמר מאיפה המקור. אלדוס האקסלי היקר…
את רשימת הקישורים למה שרון כתב ניתן לראות בפוסט המקורי שבה התגובה פורסמה.
כמה ציטוט לגבי התישקורת:
"אפשר לומר דברים טובים רבים על העיתונות המודרנית, היא מביאה לנו את דעותיהם של חסרי הדעת, ובכך היא מאפשרת לנו לשמור על קשר טוב עם בורות הצי-בור"—אוסקר ווילד
"בכל רחבי העולם, היכן שיש קפיטליסטים, חופש העיתונות פירושו החופש לרכוש אחזקה בעיתונים, לקנות כתבים בכסף, לשחד, לעוות ולזייף את "דעת הקהל", ולשכתב את ההיסטוריה לתועלת הבורגנות המבישה"—לנין
מה לא מובן כאן?!
ברגע שאספקת המים מגיעה מהשלטון זה נותן להם כביכול תוספת יוקרה.זה אינטרס ברור של אנשים ברמה של אלו שנמצאים שם היום.מאידך,אם המים מגיעים מהטבע מה הם "ירוויחו" מכך?! זה מסוג הדברים שאם אתה נכנס לראש שלהם לא בטחו שתוכל לצאת בלי להשרט,חחחחחח.
דור לא הבנת.
בכנרת בין 3.6 ל 4.3 מיליארד נפח כולל
נגיד בממוצע 4 מיליארד
באקויפר החוף 20 מיליארד
בהר 30 מיליארד.
השאיבה כיום מהכינרת 520 מיליון בשנה ז"א 13% מסך המאגר
מהחוף 250 מיליון – 1.25% מסך מאגר החוף
מההר 350 מיליון – 1.16%
רוצה לומר מייבשים את הכינרת בשביל להפחיד
אותנו.
תודה אלדד.
טוב תודה על ההסבר, הניסוח של המאמר היה יכול להיות יותר מובן.
וואלה לא הבנתי למה הכל כל כך טיפשי ולא מובן במדינה הדבילית הזאת טיעונים דביליים שמוכרים לאנשים והם משום מה קונים את השטויות האלה מי החכמולוג שהצליח למכור כל כך הרבה שטויות לאנשים בכל רחבי המדינה
עובדיה זה רק נראה טיפשי זה בעצם מחושב.
זה קרה דרך אמצעי התקשורת , חוסר הרצון של
האנשים לקחת אחריות והבעיות הגדולות שיש
להרבה אנשים ואין להם זמן לשום דבר אחר.
לאנשים שכן התגברו על רוב הבעיות שלהם יש
פיתויים שונים בשביל להסיח את דעתם.
שלום ניר,
נתחיל מכך שכבר מספר חודשים אני מבקר באתרך בקביעות ואני נהנה מאוד מהתכנים וחשוב מכך- לומד המון, אז תודה לך כמובן.
רציתי לשאול אותך שאלה שמעניינת אותי- הלא כל התכנים של הפרוייקט וכן כל מה שידוע לנו לגבי התנהגותו של בעל החיים הקרוי אדם לאורך ההסטוריה, מצביעים לנו על כך שמדובר ביצור אכזרי, שפל, הרסני ושאינו מועיל לסביבתו בדבר. אך ורק לוקח לעצמו על חשבון כולם( ישנם מעטים שונים אולם הרוב פעל ועודנו פועל כך ), עד כדי כך שיצר פצצות מימן שעשויות להחריב את כל החיים על הכדור שלנו. שאלתי היא איך אנו רואים את הטבע כדבר כל כך מושלם,כתהליך שדאג שכל יצור בו יועיל לסביבתו בצורה האופטימלית ביותר, הקיא מתוכו את היצור ההרסני שנקרא אדם? זה לא נראה לי הגיוני כל כך. אולי אנחנו אילו שטועים בראיה שלנו את פני הדברים…
שלום שי.
שאלות כנות שאין עליהן תשובה פשוטה.
כדי להתחיל לנסות להתיר את הסבך, אני חושב שקודם כל צריך להסתכל על המציאות מזווית קצת שונה.
אחד, האדם הוא לא יצור שפל ואכזרי.
הבערות וההזדהות עם הטבע הנחות והאנוכי שבאדם, האגו, היא הגורמת לנו להתנהג בצורה כזו.
אגו שרואה עצמו כנעלה על כל החיים, שחושב שהוא אלוהים, שאין בו טיפת ענווה, הוא הייצור השפל שבתוכנו.
אני אומר לך את זה מנסיון, שכן אני מזהה בתוכי את אותן הנטיות שגורמות לשפל שבאדם לפעול בשפלות.
לכן, ניתן לומר שהטעות הראשונית של האדם, נפילתו מגן העדן אם תרצה, היא החשיבה – "אני אלוהים", או – "אני נחות" שכן זוהי אותה מטבע רק משני צדדים שונים.
ברגע שאתה מאבד את היכולת לראות את עצמך כיצור רוחני, אין סופי, מאושר ומושלם.
אתה מתחיל להתנהג כמו חיה.
למעשה, כל מה שאתה רואה סביבך, כל הציוויליזציה המפוארת הזו, היא רק קליפה ריקה שכולה פועלת ומופעלת על-ידי אנשים ישנים.
ואם תתן לאדם ישן להפעיל מכונה, אתה יודע בוודאות שהוא יחריב אותה, ובדרך גם את עצמו.
אבל, וזה אבל גדול, קיימת התעוררות בזמן הזה. כל המורים הרוחניים מדברים על-כך, ואתה יכול לראות את זה קורה סביבך.
אנשים נפתחים לאפשרות שהכל זה אשליה, אנשים מתחילים להתעורר.
כאשר מתחילה התעוררות, זהו רגע מסוכן, שכן אז הכוחות שזמנם תם מנסים בכל דרך לשמר את שלטונם הישן.
לכן הטבע לא עשה טעות, הכל זה חלק מההתקדמות שלנו כמין אנושי וכפרטיים לעבר הפתחות גדולה יותר לטבע הרוחני שלנו.
מי שייאחז בציפורניים בישן, ייפצע.
מי שיניח לישן להחליק מעליו, יצא לדרך בקלות.
זה, לפחות, מה שאני מאמין.
שמחתי על דבריך, לא נראה לי שהייתי נותן תשובה שונה לשאלה זו. רציתי לשמוע לדעתך. חששתי פן התעסקותך הרבה בצד השלילי של האדם הפכה אותך פסימי או שונא אדם. תסכים איתי שזה אכן יכול לקרות. מן הצד השני, ומכאן הברכה הרבה בעבודתך בפרוייקט אמת אחרת, התבוננות האדם על המציאות כמו שהיא, עם כל הרע שבה ומבלי להתכחש לה, מעוררת אותו לתהות לגבי מקומו בעולם הזה, לתהות לגבי הטעם שבחייו, ומכאן נפתחת לו הדרך להתפתחות הרוחנית שאתה מדבר עליה.
יישר כוח!!
תודה רבה לכם על שפיכת האור בנושא חשוב זה . ידעתי שמצוקת המים במדינתנו היא כוזבת ואני בהחלט יעביר כתבה זאת הלאה לכמה שיותר אנשים .
אני נהנת מהמידע המועלה באתר , יישר כוח .
כתבה מאד יפה, תמיד ידעתי שזה בולשיט שאין מספיק מים בארץ…. אבל לא ידעתי מה הם המקורות האחרים שלנו (התת קרקעים)…. וכן עצוב שהקפיטליזים משתלט עלינו ככה.
אני לא מבין על מה הסערה הפעם
ניהול משק מים נכון בכל מקרה היה מביא מים נקיים לברזים וחוסר מחסור במים
צריך להתמקד בתשתיות ובנחלים ובזיהום
ובציבור – לא לבזבז סתם מים,
בכנות המאגרים הנוספים הם תעודת ביטוח של המדינה ושל האיזור למה להגיע אליהם?
עוד בכנות- ירידה קיצונית במפלס של הכנרת
כן יכולה לפגוע באיכות המים ולגרום לנזק
כן יש איום, למרות שהוא לא מאה אחוז ודאי.
התפלת מי ים? ניתן לעשות גם בלי להזיק לסביבה, או לכל היותר עם נזק לחלוטין זניח
ואני מתכוון על מתקנים שעובדים על אנרגיות ירוקות נטו וחומרים ירוקים, כל אלו ניתן לביצוע אם רק רוצים ובהחלט לא מיותר למדינה כמו ישראל, למרות שהכי חשוב זה להשקיע בתשתיות ובהפסקת זיהום הקרקעות הנחלים והבארות המקומיים.
אני גם רוצה לשבח את הרעיון של טכנולוגיות שנותנות מידע מתי להשקות, כן ירבו רעיונות כאלו, כמו כן יש חקלאות "מתקדמת" אורגנית
שיודעת לנצל את השטח בצורה הכי מיטבית
וגם באמצעות פטריות שדווקא מועילות לצמח לצרוך פחות מים, דישון האדמה באמצעות נשירה של עלים ושל עוד חומרים ביולוגיים מהצומח
הנה דוגמא טובה מה אפשר לעשות – הממשלה הזאת והתקשורת עובדת על האזרחים בעיניים,
לא ממזמן פרס רצה 3 מיליון עבור מדשאות מלאכותיים והשקייתם – זה יביא שלום
בואו תראו בן אדם שבאמת יכול להביא שלום וביטחון –
http://www.youtube.com/watch?v=4S6kTlz6Mk4
כאלו אנשים הם הגיבורים האמיתיים
ממליץ לראות גראס באישור רופא!
נראה לי אקויפר ההר זה המחסן של האליטות.
hi all
i want to let you know that they started to
make huge CHEMTRAILES over ramat gan
it is documented on film without the plane
so
keep your eyes on the skys
plus
does anyone have an idea who or what agency it would be best to notify to get some kind of response or action
upload the movie please and show us the chemtrails.
This is serious business.
ביום חמישי האחרון אם הסתכלתם לשמיים לכיוון השמש יכולתם לראות כמה קווים שנראו כמו עננים מלאכותיים משום שהשמיים היו אפסיים בעננות וחלקים מתמיד, מטוס לא היה.
תראה לנו את הסרט.
אם זה נכון אז התשובה היא לכולם – שום
סוכנות לא תעזור לך צריך להיות לחץ מלמטה
למעלה ז"א מ"האנשים הפשוטים" לכיוון
ה"אליטות".
האם הנתונים שרשומים ברשות המים שקריים? מכיוון שהם סותרים את הכתוב במאמר.
לדוגמה, באתר הרשות כתוב על המאגרים: "הכינרת ואקוות ההר אינם מסוגלים לאגור יותר מכמה מאות מיליוני מ"ק של מים כל אחד, ואילו אקוות החוף מסוגלת לאגור כ – 2 מיליארד מ"ק"
באתר מקורות וכאן (הציטוט) אומר שאקוויפר החוף מסוגל לאגור 20 מיליארד מ"ק, וההר 30 מיליארד מ"ק.
למה הסתירה? יכול להיות שה-20 מיליארד האלה הם תיאורטים?
שאלה טובה עומר.
תרשום אותה באתר של צוק, כותב המאמר, אולי הוא יתייחס לזה.
מנהל האתר, תנסה לשים לינק בפייסבוק לעמוד הזה ותראה מה קורה. ברדק.
ולא פעם ראשונה.
וחבל.
יפת, בדיוק בשביל זה קיים קישור מקוצר בסוף כל פוסט.
מים עם פלןאוריד פשע נגד האנושות
הדיון הוסט כאילו הבעיה במים
רעל במים זה מה שצריך להזכיר
להיתקשר לרדיו לשלוח מיילים המשבר במים זה הפלואוריד
אגב רוב מימיי ישראל זורמים בחורים בצינורות באדמה ומי משלם אנחנו
הכתבה על חורי הביוב שודרה לפני 3 חודשים בחדשות לא זכור לי הערוץ
אך הם הראו מקרה דוגמה בירושלים והבזבוז בדליפות הראה שרוב המים בישראל בורחים למי התהום המזוהמים ברובם
או לא מנוצלים
חשבתי שמי התהום במדינה מזוהמים (לא שהכנרת לא מזוהמת עם כל ההפלרה והכספית) … ?
הרי כל הכימיקלים שמשתמשים בהם וגם הדשנים, זורמים עמוק, ולכן צריך כל פעם לבצע בדיקה לראות עד לאן הגיע הזיהום, ולכן במדינות רבות מי התהום לא ברי שתייה.
מוויקיפדיה:
# שאיבת יתר של מי תהום עשויה להביא להשוואת לחצים עם מים מלוחים, ובכך להמלחתם על ידי חדירת מי ים אל האקויפר.
# חילחול של נוזלים שונים שמקורם בפסולת שהושלכה, עשוי להגיע למקורות מים תת-קרקעיים ולשנותם. מקורות מים אלו משפיעים על הצומח הניזון מהם, או על כלל החיים לאחר נביעתם.
# חילחול או הזרמה של חומרי דשן- אדם מדשן שדותיו, אך הדשן, כשיורד גשם, מחלחל למי התהום ומזהם אותם.
עד לשנות ה-70 של המאה ה-20 סבלה אוכלוסיית בנגלדש מתחלואה רבה שמקורה במים בגלל צריכת מי פני שטח. בשנות ה-70 של המאה העשרים, בתמיכת הבנק העולמי, נחפרו מאות אלפי בארות לא עמוקים, כדי לספק לאוכלוסייה הגדלה של בנגלדש מים נקיים מפתוגנים כגון: כולרה וצהבת A במקום מי פני השטח המזוהמים. בשנות ה-90 של המאה ה-20 התברר כי מי הבארות הם המקור להרעלת הענק של האולכוסייה. ההערכה כיום היא כי 35 מיליון עד 77 מיליון איש בבנגלדש מורעלים מארסן.
http://www.unesco.org/courier/2001_01/uk/planet.htm
צור שיזף, יצאת שזיף רציני!!!!!! אין לך מושג כמה שמנהל הפרוייקט צודק!! בעקבות הכתבה שפרסם עם השם שלך הגעתי לאתר שלך, קראתי המון, התקשרתי לידידה שעושה סמינריון והמלצתי על ספר שלך שתקנה, ובעצמי חשבתי לקנות ספר שפורסם באתרך. ואתה עוד מתלונן?? איזה שזיף!!! אני כבר לא אקנה כלום…מסתבר שאתה סתם עוד אחד רגיל שעושה דברים למען תהילה ולא למען הידע הטהור. חבל.התאכזבתי.
ארז כמו שאני מבין חשוב מאוד המקור
של החומר ולא רק מה החומר.
חשוב שהמקור יהיה צמחי הכי טוב
עדיפות שנייה מבעלי חיים
והקטסטרופה כמובן מייצור מעבדתי.
דוגמאות:
סורביטול כימי מול ממקור צמחי
זרחן מחלב פרות או מצמחים.
זרחן מחלב פרות מנקב את העצמות ומצמחים
מועיל.
יש המון טעויות נתונים.
הכתבה מטעה מאד, ולא מקצועית.
כל שצריך לעשות הוא להיכנס רגע לאתר מקורות כדי להיווכך שהנתונים המוצגים בכתבה אינם מדוייקים בכלל.
המסר נכון – ניהול המים כושל ובזבזני.
אך אנא מכם, תהיו מקצועיים, אל תשכחו שהמידע זמין לכולנו וזה רק גורם לכם להראות רע.
כבוד.
יש הבדל בין הנתונים של מקורות והנתונים של רשויות המים במדינה.
מי צודק?
למי יש אינטרס?
אם אתה רוצה באמת להגיב על טעויות לכאורה בכתבה, שלח מייל לצור, כותב המאמר.
אף שנדמה לנו כי מדינת ישראל מספרת לנו סיפורי פוגי באשר לכמויות המים ש"חבויות" בה, אין זה נכון. פרופ' אמנון קרטין מלמד קורסים שלמים על מצב המים במזרח התיכון ובכלל זה בישראל וחוזר לא פעם על מצבן הגרוע של עתודות המים בישראל. הוא גם מציין שהכל מתוכנן, ולא קונספירציה. כלומר יש כאן מים, אבל כמו בירדן, עדיף להתפיל ולחסוך מאשר להשקות את המדינה בכל עתודותיה, עדיף לחשוב קדימה מאשר להגיע יום אחד (והוא קרוב מאוד) למצב בו אין לנו מים וגם אין לנו מה לעשות. כי ביום הזה תקומו ותצעקו שלמדינה אין פתרונות. אתם, שצועקים עכשיו שהיא מחביאה מאיתנו מים.
הכנרת- הקו האדום העליון, וגם התחתון, וגם השחור הם קווים תיאורטיים. אף אחד לא יודע מתי באמת נצטרך להפסיק לשאוב לפני שהמים יזדהמו ממעיינות שנמצאים על הקרקעית, לפני שהאיזון הטבעי יתערער והדגים יפסיקו לחיות ולנקות לנו את המים. אלו תיאוריות של אנשי אקדמיה שחוקרים את נושא המים ולא מדברים בעלמא, ומייעצים לממשלה איך וכמה לשאוב. אז הגענו לקו השחור, והנה, אפשר עוד קצת. אבל יום אחד הקו הזה יהיה אמיתי, וייגרם נזק בלתי הפיך למים, ואז תגידו שהממשלה מזרימה לנו מים מזוהמים לברז, איך היא יכולה! אתם, שצועקים עכשיו שאפשר לשאוב עוד מטר מהכנרת.
אקוויפר החוף- שאיבת יתר מהאקוויפר הזה מקדמת את הפן הביני פנימה וממליחה את המים. אז גם ככה נצטרך להתפיל אותם אם נמשיך לשאוב מהם. למה להגיד סתם שאפשר לשאוב, ואפשר לקחת מהכנרת ואפשר ואפשר ואפשר אם זה לא נכון בפועל?
יש לנו מים, והם לא טובים כולם לשאיבה, אז די עם התיאוריות האלה. זה פשוט לא נכון להגיד את זה. תיגש ללמוד קורס או שניים באקדמיה על המים בארץ ועל תהליכים טבעיים, פוליטיים וכלכליים ותבין למה אומרים לנו שאין מים, אף על פי שבפועל יש.
יש בעולם המון מים. ממש המון. 97% מהם מליחים, כלומר לא ניתנים לשתייה ורק אחוז אחד הם מים מתוקים. הבעיה הזו היא עולמית, היא לא רק אצלנו. ואנחנו חיים במדבר, בין מדינו עוינות, שכשנצטרך מים, הן לא תיתנה לנו אף לא טיפה. בדיוק כמו עם הנפט.
אז אולי לא כל הנתונים שמתפרסמים במקורות וברשות המים נכונים במאת האחוזים אבל אנחנו באמת במצוקת מים.
אין לנו מים. אין!
ורד גם אם את צודקת הפתרון שלך שגוי.
לא עושים נסיונות לתפוס מי שטפונות כי במילא במים האלה יתכן ויספגו כימיקלים שיהפכו אותם לא ראויים לשתייה(בלתי ניתנים לסינון).
כמו שקרה ברמת השרון שראש העיריה לא רצה לשאוב מבאר עם פראכלורט(כתוצאה מתעשיות הנשק) ולכן נאלץ להתקין צינור יקר מהלוואה למוביל הארצי.
את נופלת למלכודת האקדמית:
"האדם מכובד מרצה שנים ולכן הוא צודק.
גם אם רוב מה שהוא אומר נכון הפתרון הוא לא לזהם את המים מראש ולא "טוב המים האלה מלוכלכים אז נקנה חדשים".
ואל תגידי לי אי אפשר:"אין לא יכול יש לא רוצה".
הרי לפי אותו הגיון צעד הבא נקנה פילטרים לבית לאויר במקום שהאויר בחוץ לא יזוהם.
אלדד,
אני מסכים איתך לחלוטין בנוגע לאפשריות שיש לאגירת מים והסיבות (התירוצים) מדוע לא להשתמש בהם. אתה גם צודק בקשר לטיעון האקדמי שמפיל חללים רבים וגורם לאי חשיבה מחוץ לקופסא כדי למצוא פתרונות לבעיות יומיומיות.
אם היו אוגרים מי שיטפונות, שכל פעם זרמים באותם ערוצים, היה מספיק מים מבלי לשאוב בכלל מהכנרת ועם שאיבה מועטה מהאקוויפרים.
הטעות שלך היא שאתה חושב שכאן בישראל (כמו בעולם) חושבים בהגיון ורוצים באמת לפתור את הבעיות, הבעיות נוצרו כדי להוות מקפצה לפתרונות שיהיו נוחים למי שמציע אותם ולא לכלל האזרחים.
"הרי לפי אותו הגיון צעד הבא נקנה פילטרים לבית לאויר במקום שהאויר בחוץ לא יזוהם." – אתה תמים מדי, כבר חשבו על זה לפניך והנה אחת מהתוצאות http://www.tiltantm.co.il/
בישראל המנהיגים חושבים מאוד בהיגיון:
בהיגיון עיסקי 5 שנים קדימה במקום בהיגיון
כללי 20 שנים קדימה.
להלן תגובתו של צור שיזף, מחבר המאמר לנקודות שהעלה הגולש "נקודה ירוקה" בתגובה מס' 6:
1. קו שחור קשור אך ורק לקצה היניקה של משאבות המוביל.
2. עניין המעיינות המלוחים בקרקעית הכינרת הוא אגדה אורבנית – תולדה של ניסיון לא חכם בשנות החמישים לקדוח בתחתית הימה על מנצת לנקז את המעיינות המלוחים – מה שגרם לשפיעה של מעיינות מלוחים במשך כמה שבועות ולסתימת חירום שגרמה לזיעה קרה לאנשי הכינרת.
הדבר משול לכוס מים שנמצאת על ערימת מלח ומישהו קודח את קרקעיתה כדי לסלק את המלח.
3. קרקעית הימה לא מחלחלת יותר ממה שהיא מחלחלת מעיינות מלוחים וזה לא קשור לגובה עמודת המים מעליהם.
4.העברת המים לנגב ודאי שמיותרת מכיון שיש די הרבה מים במישור החוף – אקוויפר החוף – שממנו נישאבים היום רוב מימי התהום של החוף – 250 מליון קוב לשנה. חוץ מהם יש לנו בשולי הדום ההר – השפילה הפנימית פוטנציאל מים של כ-300 מליוני קוב מים מליחים שידעו עליהם גם אז – רק עשו את המוביל כי זה יותר גרנדיוזי.
5. אני לא מכיר קשר בין המוביל למפעל בטחוני. אם מדובר על הכור בדימונה – אז אני שמח לשמוע שאנחנו משועבדים לו ורק בגללו עשינו את המוביל. זה לא עושה אותו יותר חכם או פחות מיותר.
6. לגבי כמויות לחקלאות – מקצצים ומשיבים
7. הסיכום המקורב של שימוש במים שפירים:
למזלנו, למרות חוסר בתיכנון, ההזנחה והביזבוז, אין לנו בעיית מים. עדיין לא. היום אנחנו (כ-7 מליון אזרחי ישראל) צורכים 1745 מליון מטר קוב מים. 910 לצריכה ביתית 120 לתעשיה 530 לחקלאות 70 לטבע ו-115 לגורמי חוץ – לירדן ולרשות הפלשתינאית.
מקורות מייצרת מתוך משאבותיה וניצול חוזר של קולחין 2040 מליון קוב לשנה (על פי אתר החברה ) מתוך זה 1500 מטר קוב בעצמה – 85% ממה שצריך. זאת אומרת, על פי אתר מקורות – למרות שהחברה יודעת לטפל במלואה בכינרת, רק בפחות מחצי במאגר ההר וכמעט כלום במאגר החוף (זאת אומרת היא יודעת לנצל 50% ממקורות המים הזמינים של מדינת ישראל)– היא מייצרת ללא התפלה 85% מהמים שאנחנו צריכים. ובסך הכל מיוצרים כל שנה במדינת ישראל כ-300 מליון מטרים מעוקבים עודפים.
מה שכותב הכותב על המים שזורמים לחוף הוא חזרה על דברים שאמרתי – אכן המים זורמים בחוף לים מכיוון שבנינו את המפעל הציוני בין חדירה לגדירה
בישראל יש מחסור במים!
מה שכותב המאמר מציע זה בעצם למדבר את ישראל! אמנם יש בישראל את כמות המים שהוא כתב, אבל הצריכה שלנו עולה על כך. בישראל לא יורדים מספיק גשמים כדי לספק את הצריכה שלנו ולחדש את המאגרים, ולכן אם נשאב את כמות המים שאנו צריכים אך ורק מהמאגרים הטבעיים הם ייתיבשו! דוגמה לכך היא נחל שרך-בצת בגליל. הנחל בעבר היה נהר גדול מאוד ושוצף מים כמעט כל השנה, בגלל המעיינות שמהווים את מקורו. אך לאחר שנקדחו קידוחי מים בגליל, מקורות המים יבשו, והנחל הפך לזרזיף עלוב.
בנוגע לכינרת, אכן יש מעיינות מים מלוחים בתחתיתה, וכאשר המפלס ירד יותר מידי הלחץ על המעיינות ייקטן עד כדי כך שהם יתערבבו במים המתוקים מעל וימליחו אותם. אמנם אתה צודק ש215- זה גבול הצינורות אך הקו השחור נקבע מעליהם (במקור) בגובה של 214- ולאחר שנה שחונה ביותר שהמפלס ירד לכ-214.7- ולא קרה כלום אז זה הוא הקו השחור החדש.
אבל לא רק זה נוגע לכנרת, כי כמו נחל שרך-בצת כן גם הירדן וים המלח. שוב האדם מרוקן את מקורתם של נחלים ונהרות אדירים אליו. סכר דגניה הוקם כדי להפסיק את "ביזבוז" המים אל הירדן ולאגור עוד מים. לאחר שה"ביזבוז" נעצר כך החל בזבוז במקום אחר-ים המלח. הפסקת הזרמת המים לירדן, הפכו אותו מנהר אדיר שמפריח את הצחיחות של עמק הירדן המדברי לתעלה שאוספת את ביוב דיירי העמק. לאחר מכן מעט הנוזלים שבו (שרובם כבר מזוהמים) מזרזפים אל ים המלח, וכמו שכולנו יודעים גדל הוא לא. בעבר (לפני סכר דגניה) הירדן היה מקור המים העיקרי של הים ושמר על איזון בין התאדות המים להזנתם אל הימה, או בקיצור על מפלסו. ובזכות ניצול המים שהכותב כל כך בעד, נעלם לו אחד מ7 פלאי תבל הטבעיים והנכס העיקרי של המדינה.
מדינת ישראל עושה צעדים להפסקתו של הרס הטבע, ומטהרת מים שדרך אגב כל חקלאות הנגב משתמשת בהם (מי מפעל הטיהור השפד"ן) וכן גם מטפילה מים, על מנת להפסיק את ניצול הטבע הכל כך שברירי בארצנו.
מסכים לגמרי יש מספיק מים בארץ (אלוהים אנחנו גרים ליד הים) וגם הבזבוז פה מטורף . לא מבין למה לא מכינים תשתיות ראויות למחזור מים אפורים.
שלום,
לצערי במדינה שלנו מתחיל להיות הכול שקר ולא נכון, אפשר להגיד מתחת לכול ביקורת.
נתחיל ברפואה שאבדה את הערך שלה והתחילה להיות שוק שחור לתרופות, הרופאים מתחילים להיות הסוכנים לתרופות ותעשיית התרופות. היחס לחולה מפסיק להיות הוגן, נהייה עמוס ביותר בנוסף למחלה שהוא סובל. אם זה מדחיית טורים, ונתוחים קושלים ורשלנות רפואית ועוד..
יותר בעייתי הנושא הנפשי שאין מספיק מודעות לנושא מקרב החברה והקרובים, בני המשפחה, ועוד חלק גדול מהרופאים האנטי חולים, ולא נאמנים.
הצרכנות וחברות לשירותים ולפסומות שקרים למבצעים מלוקדים שגורמות ניצול והפסד לצרכן. כמו חברות הפלאפונים המשקרים במבצעים ושדרוג מכשירים וחבילות חבלות אפשר להגיד! ומה עם הגנת הצרכן? אתם זה שתספרו על הצרכן והגנתו אם בכלל ישנה.
בתי הספר והדקירות בין התלמידים. הסמים ואלימות במשפחה, ואלימות ברחוב, כנראה חיסול חשבונות.
קיצוניות וחוסר ביטחון פנים, למרות האיום מאויבים חיצונים, לא פחות מטריד ממה שאנו חיים ביום יום וכולנו עדים.
והינה מגיעים לנושא של המים, ואין לנו מספיק נתונים. האם חסר מים במדינה שלנו כן או לא המון שאלות ותשובות סותרות ומטעות. חשבתי לאורך השנים שכן יש לנו מחסור במים. האמנתי שצריכים לשמור על מקורות המים וצריכים לחסוך במים, ועדיין אני מאמין ומחוייב בזה, לא לבזבז את המים כי המים הכי יקר(המים של החיים) בלי המים אין יותר חיים.
בתור אדם יכבת לי ומצדיע למדע ותחום המים, ועובד בתחום הפטנטים(אמצאות ופיתוח רעיונות לפטנטים)התחלתי כמו הרבה אנשים אחראים בחיפוש דרכים לסייע לפתרון הבעיה של מחסור במים. אחרי הרבה מאמץ ובדיקות ונסויים הגעתי לפתרון שיכול לתפוס את מי הגשמים,שיטפונות וניקוז והנחלים שזורמים לים ומתבזבזים בין המים המלוחים. הרעיון שלי עבר בדיקה והיה לי אב טיפוס קטן שיכול לשמר את המים המתוקים בתוך המים המלוחים מבלי לבזבז אותם. (לאחסן את המים במים) עשיתי הגנה ברשות הפטנטים והתחלתי את המאבק בין מוסדות ואחראים על המים ברשויות המים. אחרי מפגש בלשכת שר התשתיות הצגתי את הרעיונות לאחראים, התרשמו מהרעיונות והעבירו את הנושא לרשות המים. קבלתי הזמנה לפגישה עם האחראים ברשות המים, ושם הצגתי את הרעיונות. האחראים התרשמו טוב מאוד והיה בינינו ויכוח לא נעים. בסוף המליצו לי לחפש התקדמות עם ראשי עיריות כמו הרצלייה ותל אביב. אחרי המפגש התברר לי במאה אחוז שישראל המדינה שלנו לא צריכה מים ולעולם לא יחסור לה מים. ואת ההשערות שיביאו מים מתורקיה היא רק בדיחה או שקרים. היום אני מציג את הרעיון לאחראים על המים בעירית תל אביב.
יום אחד אני אעלה את הנושא במפורט מה שהיה ביני לבין האחראים ברשות המים, וכולכם תהיו מודהמים.
תקציר: צריכים לשמור ולא לבזבז את המים, לא בגלל שיש מחסור אלא בגלל הערך של המים. לגבי המחסור שטוענים שיש בארץ, אני אומר לא אין לנו מחסור, ולמה הם צריכים להגיד בפרוש שחסר לנו זה סיבות משלהם אנטריסים שלהם, לתשובה זו הם צריכים לענות בטח לא אתם ולא אני.
יש לכל בעיה את הפתרון שלה אבל לא בשקרים
בברכה
גול
אין שום מים, שפע או שיפור טכנולוגי, זה עוד תיאור מד"ב קונספירטיבי שלכם ואתם בוודאי כחלק מהשלטון השקרן בעצמו שמראה כאילו הכל בסדר והכל נפלא ויש ויש וכן יש והרבה… אם המצב באמת היה כך היינו רואים שינוי ברור ומיידי… למעשה, אם אכן היה שיפור טכנולוגי גדול כל כך לא היינו בכלל מגיעים למצב הזה!!!
תתעוררו! המדינה שלנו גוועת כי אינכם לוקחים אחריות! קומו ותתחילו לשנות, חפרו בתלם יד ועוד יד, עבדו קשה ואפשרי והפסיקו לספר על חלומות ומעשיות, ניתן ליישב את הארץ הזו ולשנות אם נעבוד וניקח אחריות, אבל לספר על כל מיני מקורות מים משונים שאינם וסוללות נטענות מאוויר דק, וכל מיני פתרונות חשמל קסומים זה שקר כאשר באותו אתר בדיוק יש תלונות על כל שפלורסנטים ירוקים אינם ירוקים באמת, ולאנשים במדינה הזו אין מה לאכול ואיפה לגור! קחו אחריות ותהיו מציאותיים והתחילו לעבוד בשתי ידכם!
מר חרוץ היקר.
אולי במקום להגיב בהשמצות ותלונות על האתר, קח אחריות ותחקור את המידע עד תומו.
אתה תגלה עד כמה המציאות שהוכרחת לראות סביבך אינה אלא אשליה.