האם למזון אותו אנו צורכים יש השפעה לגבי הימצאות חומרי הדברה בגופינו?
האם חומרי ההדברה מוצאים את דרכם אל גופינו גם בדרכים אחרות שאינן קשורות למזון אותו אנו צורכים?
האם כדאי ומומלץ לאכול מזון אורגני?
חוקרים מאוניברסיטת אר. אמ. איי. טי. גילו שאכילת מזון אורגני במשך שבוע ימים גורמת לירידה משמעותית בשיעור תשעים אחוזים ביחס לריכוז חומרי ההדברה בגוף האדם.
המחקר נוהל על ידי דוקטור ליזה אואטס.
במחקר, דוקטור אואטס גילתה שבקרב המשתתפים בניסוי, אשר אכלו מזון אורגני בלבד, במשך שבוע ימים, חלה ירידה בשיעור 89% במדד הדי. אי. פי אשר בשתן בהשוואה למשתתפים אשר אכלו מזון קונבנציונאלי במשך שבוע. די אי פי מהווה שבעים עד שמונים אחוזים מחומרי הדברה אורגניים פוספטים.
דוקטור אואטס הגיעה למסקנה שהגורם לירידה המשמעותית בשיעור הדי. אי. פי. בקרב המשתתפים אשר אכלו מזון אורגני בלבד, נטול חומרי הדברה, הוא ללא ספק הימנעות מאכילת מזון המכיל חומרי הדברה.
מכאן, הסיקה דוקטור אואטס שחומרי ההדברה מקורם במזון, אולם יחד עם זאת, חומרים אלה מגיעים גם ממקורות אחרים.
דוקטור אואטס הסבירה: "האנשים אשר היו בשלב האורגני של המחקר, עדיין נחשפו לחומרי הדברה ממקורות אחרים מאשר מזון." הסברה של דוקטור אואטס נתמך על ידי דוקטור איאן מוסגרייב, טוקסיקולוג מאוניברסיטת אדלייד.
דוקטור מוסגרייב הסביר:
"אנו חשופים לשאריות של חומרי הדברה שמקורם איננו בלעדי במזון שאנו אוכלים. המחקר אמנם היה יעיל, וניתן היה להסיק ממנו כי בני האדם האוכלים מזון שאינו אורגני חשופים לחומרים אלו, אולם ישנם הסברים אחרים לכך."
דוקטור מוסגרב הסביר שאנשים אשר גרים מחוץ לאיזורים עירוניים היו חשופים בשיעורים גבוהים יותר לחומרי הדברה, וזאת למרות העובדה שדווקא אנשים אלה צורכים פחות מזון אשר מכיל חומרי הדברה מאשר אנשים הגרים באזורים עירוניים.
דוקטור אואטס הסבירה שאנשים יכולים להיות חשופים לחומרי הדברה אשר מקורם באוויר אותו הם נושמים, ובחומרים השונים אשר באים במגע עם העור ונספגים היישר למחזור הדם. דוקטור אואטס הוסיפה והסבירה שמחקר חדש מצביע על כך שקיים קשר בין חשיפה בשיעור נמוך לאו. פיס. למערכת העצבים.
עובדה זו איננה מפתיעה משום שחומרים אלה אכן רעילים למערכת העצבים של בני האדם.
רוב חומרי ההדברה פותחו מלכתחילה כגז עצבים ללוחמה כימית ומשום כך אנו יודעים בוודאות כי חומרים אלה אכן גורמים לפגיעה במערכת העצבים כאשר ריכוזם גבוה. לא ברור באיזו כמות נחשבים חומרי ההדברה לבטוחים. בנוסף, יש להתחשב באדם כאינדיבידואל ויכולתו האישית להתמודד, להתנקות ולהיפטר מרעלים אלה.
דוקטור מוסגרב הסבירה שאנשים רבים מאוסטרליה לא הביעו חשש כלשהו לגבי חומרי ההדברה. לפי דבריה, לא התגלו כלל חומרי הדברה אצל הנבדקים האוסטרליים.
היא הוסיפה והסבירה:" הרמות של חומרי ההדברה בשתן של הנבדקים האוסטרליים מצביע על העובדה שרוב האנשים אשר לא עובדים במפעלים חשופים לרמות מאוד נמוכות של חומרי הדברה."
נציג מאוניברסיטת ניו סאות' וולס ביקר את התזונאית רוזמרי סטנסון ואמר שהבחירה באכילת מזון אורגני היא בריאה. הוכחות לכך שבחירה זו היא בריאה מתפרסמות בערוצי המדיה השונים במטרה לעודד את הציבור לצרוך מזון אורגני. דוקטור אואטס אמרה שהמשתתפים במחקר היו תחת השגחה ופיקוח צמוד לגבי המזונות אותם הם היו צורכים ומנהלי המחקר שאלו אותם האם המזונות שהם צרכו היו בוודאות אורגניים או סביר להניח בלבד שהיו אורגניים.
במהלך השלב האורגני של המחקר, המשתתפים צרכו בממוצע 93% מזון אורגני אשר כלל מוצרי מזון שהיו בוודאות אורגניים וגם כאלה שסביר להניח שהיו אורגניים.
דוקטור אואטס אמרה ש-83% מהמזונות אותם הנבדקים צרכו במהלך המחקר, היו מזונות מאושרים לגבי היותם בוודאות אורגניים, בעוד שעשרה אחוזים בלבד היו מזונות אשר סביר להניח שהיו אורגניים.
במלים אחרות, רוב המזון אשר צרכו הנבדקים אכן היה אורגני ללא כל ספק.
מקור: MedicalPress
תודה רבה על המאמר.
אם כי דיי טריוואלי.
קורנפלקס תלמה הוא חלק בלתי נפרד משגרת הבוקר של המשפחה הישראלית. כמותג דגנים מוביל בישראל, קורנפלקס תלמה מעניק למשפחה שלכם ארוחה מאוזנת ומזינה, ומאפשרת לכם להתחיל את הבוקר ברגל ימין. ההרכב הייחודי של קורנפלקס תלמה והטעם הקלאסי והאהוב שלו, הופכים אותו לבחירה המועדפת במרבית הבתים בישראל.
קורנפלקס טעמים
משפחת קורנפלקס התרחבה עם קורנפלקס בטעמים חדשים ומפנקים: דבש, וניל ושקדים ודבש.
דגני בוקר – אנרגיה חיובית
במרוץ החיים המסחרר, כשהימים ארוכים ולחוצים, כולנו צריכים לעצור מידי פעם ולקחת פסק זמן רק לעצמנו. ואם כבר הפסקה, חשוב שתהיה מזינה ומפנקת. דגני הבוקר של תלמה מעניקים לנו אנרגיה חיובית להמשך היום ומתאימים לאכילה על הבוקר בבית, במהלך היום בעבודה, כארוחת ארבע קלילה או בלילה, כשרוצים להשקיט את הרעב עם משהו עשיר וטעים.
עכשיו מצטרף למשפחת דגני הבוקר של תלמה גם קורנפלקס מלא – פתיתי תירס קלויים עם קמח תירס מלא.
כחובבת ספורט, המתאמנת בקביעות במכון כושר ומשתדלת לשמור על הבריאות, אני תמיד שמחה למצוא מוצרים שיש להם ערך מוסף בריאותי.
הקורנפלקס המלא של תלמה מכיל כ-70% קמח תירס מלא. זו אלטרנטיבה עשירה בסיבים תזונתיים ובריאה יותר
ממוצרים שאינם מכילים כלל את הקמח המלא.
תלמה ספרי לנו ממה עשוי הקמח תירס … ברצוננו לדעת אם הונדסו-גנטית ע"י מונסנטו או חברה אחרת. אבל אנו יודעים כבר את הסוד שלכם. תלמה לא מזון בריאות אתם מוכרים, אלא רעל אתם מוכרים, מזון מזוהם גנטית אבל כמובן שלפי החוק אינכם צריכים להשיב לשאלות הצרכן ולא לסמן את המוצרים שלכם. הישראלים-כבשים ימשיכו לקנות את האוכל המזוהם שלכם.
לא קראתי. המסקנות הן מובנות מבחינתי מאליהן. אני מחקה שההיצע יעלה על הביקוש ולא מבין למה הביקוש קטן מההיצע.
סיימתי לקרוא את המאמר. יש גם חשד נוסף שהמאמר לא מזכיר והוא פגיעה בפוריות בשל הפיטואסטרוגנים (הורמון כימי דמוי ההורמון הנשי) שקיים בחומרי ההדברה.
אתר הידען. אתר הידען כבר שנים מפיץ תעמולה פרו -הנדסה גנטית. הדיסאינפורמציה במסווה של מדע לגיטימי הוא על גבול הקרימינליות. האתר מפגיז בידיעות שמשבחות ומהללות את המזון המהונדס וקורא למתנגדים בכל מיני שמות.. הידען מתנשא ומוליך שולל את הציבור והכול באצטלה של מדע לגיטימי. בכל מיני דרכים נכלוליות הוא מטעה את הציבור הלא בקי.
דה מרקר היום בכתבה שהיא שיא הפרופגנדה ודיסאינמורמציה. זנות עיתונאית של ממש.
זו מתקפה מרושעת עלינו הצרכנים.
http://www.themarker.com/news/macro/1.2339008
תרמית הקורנפלס. מה רשום על האריזה? ללא גלוטן. למה זה רשום? בגלל שיש אנשים שלא מסוגלים לעכל גלוטן. האם פעם שמעתם על דבר כזה? בוודאי שלא ואלו שהיתה להם בעיה כזאת היו באחוז אפסי ואילו עתה זו נהפכה למגפה לכולם פתאום יש בעיות גלוטן. ולמה זה? חברת מונסנטו שהיא החברה החביבה שמזהמת לנו את מקורות המזון במזונות מהונדסים גם משתמשת בקוטלי עשבים בשם ראונדאפ והראונדאפ הזה פוגם בתקינות של המעיים וגורם לכך שאנשים לא יכולים לעכל גלוטן ובעיקר ראונדאפ זה משומש על היבולים המהונדסים שלהם. אז יופי יש לנו את חברת תלמה שמוכרת לנו מוצר מהונדס מהיבולים של מונסנטו וריסוסים שגורמים לבעיה ועוד בעזות מצח רושמים ללא גלוטן
ותלמה היא חברת בת של יוניליבר התאגיד הבינלאומי. http://www.unilever.co.il/our-brands/
שווה לבדוק למי שיש ידע ויכולת, האם יש קשר סמוי בין התאגידים המייצרים כמעט את כל המזון לבין מונסנטו. בארץ יש את יוניליבר המחזיקה בהרבה חברות מקומיות כנ"ל, נסטלה-אוסם שידוע שמוצריה עשויים מגידולים מהונדסים ואייפקס-תנובה השולטת בשוק החלב והבשר.
כל מילה בסלע!