אם אתם סובלים מדלקות בקיבה, מבעיות במערכת העיכול או מסרטן ברחם ייתכן שהסיבה היא צריכת מזון מהונדס גנטית: חזירים ממין נקבה שהוזנו בדיאטה של סויה ותירס מהונדסים גנטית הראו עלייה של 267% בדלקת קיבה חמורה בהשוואה לאלו שהואכלו בתירס וסויה שלא עברו הנדסה גנטית.
אצל חזירים זכרים ההבדל היה בולט אפילו יותר: 400% עלייה(!) בדלקות קיבה חמורות בקבוצה שהואכלה את המזון המהונדס.
(אגב, למען הפרוטוקול, אוטיזם פוגע בעיקר בילדים בנים, וכמעט לכולם יש דלקת מעיים חמורה…)
המחקר שעבר ביקורת עמיתים נערך על 168 חזירים צעירים בסביבת חווה אותנטית אך בבקרה מדעית מלאה ובוצע על פני תקופה של 23 שבועות על ידי שמונה חוקרים ברחבי אוסטרליה וארצות הברית.
החוקר הראשי, ד"ר ג'ודי קרמן, הוא מהמכון לבריאות וסביבה בקנסינגטון פרק, אוסטרליה.
המחקר פורסם בכתב העת של מערכות אורגניות, כתב עת מדעי המפרסם מחקרים שעברו ביקורת עמיתים.
המחקר הזה הוא הראשון שמראה את מה שנראה כקשר ישיר בין צריכת מזון מהונדס גנטית ונזק חמור לקיבותיהם של בעלי חיים יונקים.
בדיקות הראו גם משקל רחם גבוה באופן חריג אצל נקבות החזירים שהוזנו בדיאטת המזון המהונדס גנטית, מה שעלול להיות תוצאה של תאים סרטניים או דלקת ברחם.
מדוע המזון המהונדס פוגע ככל הנראה במערכת העיכול
אפשרות אחת שיכולה להסביר את הדלקות החמורות בקיבה אצל החזירים היא שני חלבונים Cry 3Bb1 ו- Cry 1Ab שהצמחים המהונדסים מייצרים. חלבונים אלה פועלים כמדבירי חרקים שגורמים לנזק ופירוק של תאי המעי אצל חלק מהחרקים שאוכלים את הצמחים. (Spok et al., 2007)
חברות ההנדסה הגנטית טענו שהחלבונים הללו לא יכולים לגרום לנזק במערכת העיכול של יונקים כי אין אצלם קולטנים מתאימים. אולם מחקר שנעשה על עכברים (Vazquez-Padron et al. 2000) מצא שבמעי הדק שלהם קיימים 6 חלבונים שיכולים להיקשר לחלבון המהונדס גנטית (Cry 1Ac).
החלבון הזה גם משמש בחקלאות אורגנית
אחת הטענות המועלות על-ידי חברות הביו-טכנולוגיה כסינגור על הצמחים המהונדסים גנטית להפיק את חלבון Cry 3Bb1 ו- Cry 1Ab הוא שהחלבון הזה נמצא באופן טבעי באדמה ושאפילו בחקלאות האורגנית משתמשים בו.
אז נכון, החלבון הזה מיוצר באופן טבעי על-ידי חיידקים וכן מצוי באדמה והוא אפילו מאושר לשימוש בחקלאות האורגנית, שם מרססים אותו או את החיידקים המייצרים אותו על צמחי מאכל.
אבל ישנם הבדלים רבים בין החלבון המהונדס לזה הטבעי.
בנוסף, את החלבון הטבעי המרוסס על צמחים אורגניים ניתן לשטוף לפני האכילה משאריות החומר ובמזון מהונדס גנטית זה לא ניתן כמובן כי החלבון הרעיל מיוצר בתוך הצמח.
זה בטוח, תאמינו לנו…
למרות עדויות הולכות וגדלות של נזקים חמורים לבריאות כתוצאה מצריכת מזון מהונדס גנטית, החברות המייצרות מזון זה ממשיכות לטעון באופן שיטתי כי המזון בטוח לאכילה.
טענה זו תמוהה ביותר לאור העובדה שהמזון הנצרך מכיל חלבונים שמטרתם הרס המעי של החרקים האוכלים אותו או שהצמח מכיל חלבונים העמידים בפני כימיקלים.
שווי שוק המזון המהונדס גנטית עומד על מיליארדי דולרים.
חברות אלה השקיעו מאות רבות של מיליונים במחקר, פיתוח ושיווק.
אף אחד לא רוצה לראות את הכסף שלו נזרק לפח…
חסידי ההנדסה הגנטית נחושים להמשיך להאמין לחברות אלה תוך התעלמות מנחשול גדול יותר ויותר של מחקרים מדעיים שמראים שוב ושוב שהנדסה גנטית בצמחי מאכל קשורה עם נזק חמור לאיברים, גידולים סרטניים ומוות בטרם עת.
החוקר הראשי של המחקר ד"ר ג'ודי כרמן אמר את הדברים הללו:
"מצאנו השפעות שליליות אלה, כאשר האכלנו את החיות תערובת של גידולים המכילים שלושה גנים מהונדסים גנטית וחלבונים שגנים אלה מייצרים. ועדיין, אף רגולטור מזון בכל מקום בעולם דורש מחקרי בטיחות להשפעות הרעילות האפשריות של התערובות. התוצאות שלנו מספקות ראיות ברורות שהרגולטורים צריכים לבדוק את בטיחות הצמחים המהונדסים גנטית כאשר הם ניתנים בתערובת (ערבוב של שנים או שלושה צמחים מהונדסים גנטית) גם אם בטיחות הצמחים נבדקה בנפרד."
מה שכרמן אומר למעשה הוא שמחקרי הבטיחות הנעשים היום בודקים כל צמח בנפרד ולא את ההשפעה של שילוב הצמחים בתזונה.
תמונה אחת שווה אלף מילים
התזונה המערבית כיום משלבת במידה רבה צריכת סויה ותירס.
רוב המזונות המעובדים מכילים תירס וסויה בצורה כזו או אחרת ורוב התירס והסויה כיום בעולם הם מהונדסים גנטית.
רוצים לדעת איך להמנע ממוצרים מהונדסים גנטית? התשובה בסוף הכתבה.
התמונה הבאה מציגה אחד את הקיבה של החזירים שהוזנו בדיאטה ללא צמחים מהונדסים גנטית לעומת קיבת חזיר שקיבל תזונה עם צמחים מהונדסים גנטית.
כפי שניתן לראות מהתמונה, החזיר שאכל תירס וסויה מהונדסים סבל מדלקת חמורה של הקיבה.
ראיות נוספות שמזון מהונדס גנטית פוגע ביונקים
המחקר הזה מוסיף למשקל הראיות המדעיות שהתקבלו ממחקרים אחרים שמראים שחולדות שקיבלו תזונה מהונדסת גנטית פיתחו גידולים סרטניים מחרידים ומתו בטרם עת.
מחקר מדעי שפורסם בשנה שעברה הגיע למסקנה שאכילת תירס מהונדס גנטית שהכיל רמות מזעריות של קוטל העשבים Roundup מתוצרת חברת מונסנטו היה מקושר עם חולדות שפיתחו גידולים גדולים להחריד, נזק נרחב לאיברים, ומוות בטרם עת.
המחקר הזה זכה לביקורת על ידי הלוביסטים של חברות ההנדסה הגנטית שטענו כי מדענים לא צריכים להראות תמונות של חולדות עם גידולים סרטניים גדולים שנגרמו ככל הנראה על ידי צריכת מזון מהונדס גנטית משום שהתמונות יגרמו לצרכנים לפחד מהנדסה גנטית.
אז הנה כמה מהתמונות שהם לא רוצים שתראו, שנלקחו היישר מההודעה הפומבית של המחקר:
מחקר זה מצא גם כי החולדות שקיבלו תירס מהונדס סבלו מנזק חמור לכליות.
מדוע המחקרים הללו לא נעשו לפני שההנדסה גנטית שוחררה לאספקת המזון העולמית?
תעשיית הביוטכנולוגיה הצליחה לברוח מתקינה מקדימה של הנדסה גנטית בארצות הברית על ידי הטענה המגוחכת שצמחים מהונדסים גנטית לא שונים בצורה משמעותית מגידולים שאינם מהונדסים.
"הם כולם אותו הדבר!"
נאמר לנו.
ומשרד החקלאות האמריקאי קנה את זה.
וזה בטח עוזר שיש לך טונות של כסף לשמן את הגלגלים של המערכת…
אם צמחים מהונדסים גנטית לא שונים משמועתית מצמחים שלא הונדסו כיצד רשמה חברת מונסנטו פטנים על צמחים אלו?
אתה לא אמור להיות מסוגל לרשום פטנט על משהו אלא אם כן המוצר שונה באופן מהותי…
לפיכך, עצם העובדה שמונסנטו רשמה פטנטים על זני היבול המהונדס גנטית שלה היא הוכחה לכך שהחברה עצמה מאמינה שזרעים אלו שונים מהותית מזרעים טבעיים.
ומה שונה בתירס המהונדס של חברת מונסנטו?
הוא מייצר חומר הדברה קטלני בתוך חלבוני הצמח.
קוטל חרקים זה, כמובן, הוא מה שהורג את החרקים שמנסים לאכול את היבול.
ואיך החלבונים הורגים את החרקים האלה?
הם פוגעים אנושות במערכות העיכול שלהם.
החלבון המהונדס נשאר בתוך התירס אפילו כשהוא הופך למזון לבעלי חיים …
או לחטיפי צ'יפס מתירס…
או לדגני בוקר בצורת פתיתים מתירס…
או כל מזון המכיל תירס…
הגיוני, לא?
הגיוני כמו עגבניה שהכניסו לה גנים של דג כדי שהיא תעמוד טוב יותר בפני קרה…
וזה לא בדיחה, העגבניה הזו פותחה (אך לבסוף לא שווקה, ככל הנראה כי היא לא עמדה בציפיות).
מזונות מהונדסים גנטית אינם ראויים למאכל אדם
המחקר הזה מספק ראיות נוספות, כי תירס וסויה מהונדסים גנטית אינם ראויים למאכל אדם ועלולים לגרום לנזק חמור במערכות העיכול של בני אדם ויונקים.
באופן טבעי, תעשיית ההנדסה הגנטית, בעזרת הלוביסטים בתשלום וחברות יחסי הציבור, ינסו למכור לציבור שהמחקר הזה "אינו אמין" ושבעצם זה מאוד הגיוני (ובטוח) לאכול צמח שהונדס במעבדה לייצר חומר הדברה קטלני שלא ניתן להפטר ממנו לאחר מכן.
אם זה לא יעזור הם יממנו מחקר שמפריך את תוצאות המחקר הזה.
ואם זה לא יעזור, ובכן, תמיד אפשר לנקוט באמצעים קיצוניים יותר ודי לחכימא ברמיזא.
איך נמנעים מצריכת מזון מהונדס גנטית
לרוע מזלם של הצרכנים בעולם (אנחנו) חברות ההנדסה הגנטית הפעילו לחץ על מקבלי ההחלטות וחסמו מספר הצעות חוק שחייבו סימון מוצרים המכילים רכיבים מהונדסים גנטית.
תנו לי לחזור על זה בניסוח שונה במעט: "חברות ההנדסה הגנטית לא רוצות שלצרכן תהיה אפשרות לבחור בין מזונות המכילים רכיבים מהונדסים לכאלה שלא. אז הם שילמו לכמה לוביסטים חסרי לב שילחצו על כמה סנטורים וחברי קונגרס מושחתים כדי שלא יעבירו חוק שיגרום להם להרוויח פחות."
התמונה ברורה?
הדרך היחידה כיום להבטיח במידה סבירה של ודאות שהתירס והסויה שאתם אוכלים אינם מהונדסים גנטית היא לקנות מוצרים אורגניים או מוצר שרשום עליו באופן ברור שהוא מיוצר ממרכיבים שלא הונדסו גנטית (NO GMO).
לצערנו, גם בישראל רוב המרכיבים במזון מעובד קרוב לוודאי מהונדסים גנטית, כמו הפתי בר של חברת אסם לדוגמה.
מידע נוסף:
המחקר המלא
תקציר המחקר
מאמר שהתפרסם באתר החוקר הראשי
מאמר באתר NaturalNews
GM WATCH – אתר עם מידע על הנדסה גנטית
ריכוז העדויות נגד מזון מהונדס גנטית
איזה כיף שיש חברת אסם יש ביסלי ובמבה מזוהם גנטית
איזה כיף שיש שמן קנולה סויה ותירס מזוהמים גנטית
איזה כיף שמאכילים את בעלי החיים שאנחנו אוכלים במזון מזוהם גנטית
איזה כיף שלא רק שאפילו אין חוק תיוג מזונות מזוהמים גנטית
אלא שזה לא עבירה פלילית לייצר לייבא למכור או לשווק מזון מזוהם גנטית
אז מעכשיו די לנצ'וס מקסיקנו של דוריטוס מבית היוצר של שטראוס…כמו כן די לחטיפי סויה "טבעיים" ודי לקורנפלקס על הבוקר…בקיצור די!
עכשיו מה?
כלומר את הפנצ'ר הבנו אבל איה המוסך של הפנצ'רמעכר נמצא?
הרי לכל מנעול יש מפתח מתאים ולכל מפתח יש מנעול מתאים – ז"א שאם יש מי שמפנצ'ר לנו את החיים ויהיו מניעיו אשר יהיו אז מנגד צריך שיהיה ההוא שיודע לתקן ולהשיב את החיים למסלולם התקין.
הרי אם להיות דרמטי מעולם לא הוכח כי עזר ובאשר לציניקנים, מה ההבדל..גם באשר לאופטימיסטים – מה כבר השתנה לטובה למעט דיבורים מיופיפים בעלמה?!
בקיצור נשאר לנו רק לעצום את העיניים, לאטום את האוזניים ולחזור בתשובה…נשמע מצחיק? נשמע עצוב? תחליטו אתם…
נ.ב יש עוד דרך "חכמה" לשרוד את המציאות ההזויה והיא- להשתתף בתוכנית הריאליטי בארה"ב ובקנדה "המתכוננים ליום הדין" המוקרנת בנשיונל.. (בתיאבון)
האם התירס (טרי , קפוא, יבש) הנמכר בארץ הוא מהונדס?
שלחתי מכתב לחברת "עץ הזית" ושאלתי לגבי שמן הקנולה שלהם.
לא ענו לי.
תסיקו מסקנות
ומה לגבי שמן סויה וחמניות וכיו"ב?
טעות קשה שלכם בהסקת המסקנות:
"המחקר הזה מספק ראיות נוספות, כי תירס וסויה מהונדסים גנטית אינם ראויים למאכל אדם"
המחקר הנ"ל לא בוצעו בבני אדם, ולכן המסקנה שלכם מוטעית מבסיסה.
הניסויים בבעלי חיים, לצד היותם לא מוסריים ומושתתים על תורת גזע בלבד, נוגעים אך ורק לאותם בעלי חיים ששותפו בעל כורחם בניסוי.
המערכות הביולוגיות של כל מין ומין שונות לחלוטין, עד כי השלכת התוצאות ממין ביולוגי אחד לאחר, הינה פארסה במקרה הטוב, אך מסוכנת ביותר וקטלנית במקרה הרע.
אז עם כל חוסר החיבה להנדסה גנטית, אנא, נסו להביא מחקרים בבני אדם, על מנת שנדע את התוצאות של הנדסה גנטית, ובכן, על בני אדם.
אם היו מחקרים בבני אדם הטענה שלך היתה נכונה, מאחר ואין – נצטרך להשתמש במה שיש.
ומה שיש מטריד עד מאד.
מחקרים שאינם רלוונטים, וההיסטוריה מוכיחה את זה מעל לכל ספק, הם פשוט אינם רלוונטים.
הרי יכולת לסיים את הכתבה ללא התייחסות לבני אדם.
אם ההנדסה הגנטית מסוכנת כל כך לבעלי חיים זה מספיק, זה רע מאד, די והותר, חבל לנסות להדגיש את הסכנה בקישור למשהו שאינו רלוונטי ואף מטעה.
כמובן, שמילה טובה של חמלה כלפי בעלי החיים, היתה יכולה להוסיף, אך נדבוק בעובדות היבשות.
מחקרים רלוונטיים לחלוטין.
בני האדם הם יונקים. אם הנדסה גנטית גורמת לכל כך הרבהמחלות קשות ביונקים, קרוב לוודאי שזה כך גם אצל בני אדם.
גם דולפינים ולוויתנים יונקים, ואתה לא חי מתחת למים.
גם כלבים יונקים, ואני לא חושב שתוכל לשרוד הרבה אם תוכל צואת חתולים.
גם חזירי ים יונקים, נסה לאכול ציאניד כמו שהם אוכלים.
גם יפנים וקוריאנים יונקים, אבל הם מושפעים הרבה יותר קשה מאלכוהול.
גם אנשכנזים ומזרחים יונקים, ויש מחלות הייחודיות לכל עדה.
דגי זברה אינם יונקים, אך הם הלהיט החדש של הסדיסטים במעבדות.
לא ברור לי למה בחרת להביא טיעון כל כך קלוש, על מנת לאושש מסקנות חסרות תכלית.
אז אין שום קשר בין יונקים לבני אדם ומה שהורג יונקים אחרים לא פוגע בבני אדם.
מאחר ואין לי זמן או רצון ללהט איתך בחידודי לשון מיותרים ומגוחכים, נשאיר את זה כך.
תאכל בתיאבון צמחים שהונדסו לייצר רעל שפוגע במערכת העיכול של יונקים.
רק בריאות.
לא ברור לי על מה יוצא קצפך.
בסה"כ הצבעתי, באתר המתיימר להציג את האמת הנקיה, שלא דרך המסננים של בעלי האינטרס, על טעות נפוצה, על פיה ניסויים במין ביולוגי אחד, תקפים למין ביולוגי אחר.
והרי יכולת להיות צודק על ידי מחיקת משפט אחד בדיוק מתוך המאמר:
"המחקר הזה מספק ראיות נוספות, כי תירס וסויה מהונדסים גנטית אינם ראויים למאכל אדם", ועדיין להעביר את המסר.
קצפי לא יצא, פשוט הרגשתי שזה בזבוז של זמן להתווכח איתך.
המשפט הזה תקף, כי המחקר הזה אכן הוא עוד ראיה לכך שתירס וסויה אינם ראויים למאכל אדם.
הוא לא מוכיח, הוא עוד ראיה.
אתה חושב שהראיה אינה נכונה, אני חושב אחרת.
בברכה,
מעניין שמרבית אברי החזיר תואמים להפליא כחלופה את אברי האדם…תחשוב על כך בזמנך הפנוי…
איש המערות, אם היה נכון בדבריך, אנשים לא היו מתים על ימין ועל שמאל, בהמתנה לתרומות איברים.
אני מתקשה להאמין שכל אלפי המתים בהמתנה להשתלת איברים, הינם אנשים מוסריים המעדיפים את מותם על פני רצח של חיה.
לכל מאן דבעי
כל התערבות בטבע המהותי הגלובאלי מעשה ידי אדם הוכח במוקדם או במאוחר כמעשה שגוי וחמור ביותר עליו משלמים כולם בפועל ובעתיד.
הטבע הגדול והנורא אינו דקוק לתמיכתינו האינפנטילית והמגלומנית – הוא יודע טוב מאיתנו מתי איך ומה טוב עבורנו.
אין כל צורך בכלים מדידים בכדי לאמוד את חורבן "הקדמה" האנושית.