סרט על כל מה שתעשיית החלב לא מספרת לנו…
הסרט "חלב, לא מה שחשבת" או בתרגום לאנגלית: "Got the facts on Milk?" הוא סרט שעורר רעש לא קטן כאשר יצא לאקרנים ב-2008.
הבמאית ממוצא ישראלי, שירה ליין, יצרה סרט קצבי ומשעשע המשולב בקטעי אנימציה שמעז להעלות שאלות נוקבות בנוגע לתעשיה המגלגלת יותר מ-30 מיליארד דולרים בארה"ב לבדה – תעשיית החלב.
דרך מסע של ארבעה חברים ברחבי ארה"ב, המבקרים בחוות חליבה, בוחנים את הפרסומות של תעשיית החלב וחושפים את האמת הלא נעימה – מוצרי חלב מזיקים מאוד לבני האדם – כך לפי מומחים שונים המרואיינים בסרט.
הסרט בודק את המיתוסים, חצאי האמיתות וכל מה שביניהם, ומגיע למסקנות שלתעשיית החלב יהיה מאוד קשה לבלוע.
הסרט עורר באזז לא מבוטל בארה"ב, ומאז השקתו ב-2008, נוספו לו עדכונים נוספים.
בימוי: שירה ליין (86 דק, ארה"ב, 2008)
צפו בסרט "חלב, לא מה שחשבת" בתרגום לעברית:
http://www.youtube.com/watch?v=A5B1Ex5e0pI
מידע נוסף:
האתר הרשמי של הסרט
סרט נחמד אבל חבל מאוד שלא הראו את המרואיינים כשמספרים להם את האמת על החלב.
בבקשה תפרסמו גם סרטונים בקשר לשקרים של תעשיית התרופות הפסיכיאטריות!
תודה!
מישהו בודק ברצינות את טענות הקונספירטורים?
התשובה היא כן.
האתר מאוד מעניין ומשכנע מאוד כמו בעניין החיסונים והפלרת המים וכו כי הדברים האלו מלכתחילה היו במחלוקת אבל לגבי החלב כל ימי עולם בתרבות האנושית העריכו את החלב כמו גם בתרבות העתיקה בעולם היהדות השהיה הארץ ישראל סבתא חלב ודבש במשך ההיסטוריה לא שמענו שיש ביקורת קשה על החלב ואם בימינו יש טענות נגד כנראה בגלל גורמים חיצוניים שפוגעים באנזמים כמו גלוטן שטוענים שהמין האנושי ניצל את האינזים שמפרק את הגלוטן דוקא במאה שלנו פתאום הצה החמיר שאנשים מתים ונחלים מכמות מקרוסקופית של גלוטן המסקנה אסור להאשים את הלחם, והחלב, ואם כן גם בשר יהיה על הכוונת וויטמין b 12 נצרוך בכדורים
אתה בטח התכוונת לרשום ארץ זבת חלב ודבש. אם תחפש טוב אתה תמצא שהפירוש לחלב ודבש ממש לא כמו שאתה חושב. זבת= אדמה, חלב= חלב הפירות, דבש= דבש התמרים. אבל פירושים אפשר למצוא לכאן ולכאן.
בעבר היו נהוגים הרבה דברים, חלקם טובים וחלקם פחות טובים, היום אנחנו מסוגלים להוכיח חלק מהדברים בין אם הם טובים או לא, ולכן לא כדאי להסתמך רק על מה שהיה נהוג פעם לעשות ולכן זה דבר טוב לנו. מלבד לכך, אסור לשכוח שהעולם היה שונה אז. לא זכור לי שבני ישראל אכלו בבוקר קורנפלקס עם חלב, בצהריים פסטה עם פרמז'ן ובערב פיצה עם מוצרלה וגבינת עיזים. אנשים חכמים כמו הרמבם כבר אז ללא הטכנולוגיה של היום ידע להזהיר מחלב מחומם (פיסטור) אבל כן לחלב (נדמה לי עיזים) ישירות מהעטין. אם היום יש לך את האפשרות הזאת אז לבריאות.
מילה אחרונה לגבי החלב, הבעיות שמייחסים לחלב זה בגלל החלבון שנמצא בתוכו ואם תנסה לחפש אתה תוכל למצוא מחקרים מימין ועל שמאל אבל מלבד למחקרים אתה תוכל למצוא תיעוד של אנשים חולי סכרת לדוגמא שנרפאו באמצעות הפסקה צריכה של מוצרי חלב, מה שהרפואה הקונבציונלית לא מציעה פיתרון מלבד לכדורים וזריקות שהורסות את הגוף.
לגבי הלחם, לחם זה דבר טוב, לא צריך להתנזר ממנו אבל גם לא צריך להפוך את כל הארוחות שלנו לסנדוויצ'ים. ואם אתה עדיין לא יודע אז קמח לבן זה קלוריות ריקות, עשו כבר ניסויים בעלי חיים שהאכילו אותם במאכלים שעשויים רק מקמח לבן ונחש מה קרה, הם מתו מרעב. לכן מומלץ קמח מלא.
לגבי הויטמין b12 זה נושא גדול בפני עצמו, הבשר שכולנו אוכלים מכיל b12 מעושר, הכוונה שבתעשיות מזריקים לחיות או לבשר b12 שמיוצר ע"י האדם לכן אם תיקח בכדורים זה יהיה אותו הדבר. מה שמצחיק זה שיש אחוז גבוה של אנשים עם חוסר ב- b12 ואלו הם גם אנשים שאוכלים בשר. מעניין לא?
נכון הריצפה נשמתת מתחת לרגילנו אחרי שאנחנו מקבלים מידע שכזה אבל הכי חשוב זה לשאול את השאלות ולהיות אמיתיים כלפי עצמנו, כל אחד שיגיע למסקנה שלו ושיהיה שלם איתה.
יש לך הוכחות שמזריקים לחיות b12 ?
חיפוש קצר הביא לי את הדוגמא הזאת למשל:
http://www.30bananasaday.com/forum/topics/b12-vitamin-supplement-diet-pumped-into-cattle?xg_source=activity
B12 מקורו בחיידקים שמייצרים אותו. החיידקים נמצאים באדמה וכאשר החיות אוכלות צמחים הן בולעות מעט מן האדמה ואיתה את החיידקים. כך יש בגופם B12.
חיות במשק התעשייתי של היום לא חופשיות להסתובב ולאכול מן האדמה, ולכן גם הן בחוסר. לענ"ד, לרוב משלימים להן את זה בתזונה ולא בזריקות.
אין בעיה, אפשר למחוק את עניין הזריקות. לצורך העניין אין דבר כזה.
איפה בדיוק ראיתה שרשום שמשלימים להם את זה בתזונה? אפשר להבין מה הכוונה בתזונה? מוסיפים להם אדמה לאוכל? אתה מודע לזה שהיום כמעט ואין אדמות שעשירות ב- b12? זאת הבעיה הגדולה של בני האדם שאפילו חקלאות אורגנית כבר לא בהכרח מצליחה להעשיר את האדמה ב- b12 בגלל אותם כימיקלים שפקדו את האדמה.
אתה יודע איפה עוד יש b12 עשיר? בצואה!, אז אם אתה מתכוון לזה שמשלימים לחיות במשק התעשייתי את ה- b12 בתזונה אתה בטח מתכוון לזה שהם אוכלים גם צואה (אמיתי לגמרי), אז אתה צודק מאה אחוז, הפרות במשק התעשייתי אוכלות חרא, ואנחנו אוכלים חרא פרות.
שנה שעברה פורסם:
"אל הקמח הזה מתווספת לפעמים גם צואת עופות. בדוח מבקר המדינה מ-2008 צוינה העובדה כי עגל אחד מואבס בכמות ממוצעת של 1.5-3 קילוגרם צואת עופות ביום ובסך הכל נצרכים בישראל כ-173,000 טון של צואת עופות בשנה. הצואה הזאת מכילה מכל הבא ליד – שאריות של תרופות, זרזי גדילה וחיידקים. בדוח זילר נכתב על כך: "המצב זועק להסדרת הפיקוח על המזון לבעלי חיים, כזה שיתאים למציאות הנוכחית ולדרישות הבינלאומיות"."
http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1774136
אני אשמח אם תפנה אותי למקור אמין שמסביר איך בדיוק הפרות מקבלות ה- b12 שעליו אתה מדבר.
B12 נוצר מפרוק של תאית שרק בעלי חיים יכולים לעשות את זה במעיהם חידקים שמצוים רק בגופם ולא בגופי בני אדם חלבון מושלם יש רק בחלבון ביצה ולא בחלבון צמחי ובבשר יש חומצות אמינו חשובות שלא ברור שיכול להתקבל באותה מידה ואיכות בצומח ואם בתרבות האנושית יחסו למזונות האלו חשיבות א.א לדחות מליוני מוחות במחי יד ומבחינה מוסרית רק בורא עולם קובע מה הם אמות המוסר לא מדענים ומי שיתערב בטבע רק יארוס אותו
אני לא מנסה להיכנס למוסריות של העניין אלא ההשקפה היותר מדעית.
ל- b12 יש הרבה עיוותים, אפשר לקחת את זה להרבה מקומות. ההשקפה הטבעונית יותר, נקרא לזה, אומרת שבעבר גוף האדם כן יכל לייצר b12 והוכחה לכך קיימת גם היום. ישנם אנשים רבים שחיים את רוב חייהם ללא צריכת בשר או חלב ורמת ה- b12 שלהם תקינה. מעניין לא? אולם, לאחר כניסתה של תעשיית התרופות ותעשיות כימיקלים שונות אנחנו מזהמים וגורמים לפגיעה בגופנו וכך החיידק שאחראי לייצור ה- b12 הושמד.
בנוסף, החקלאות בעבר הייתה טבעית יותר, ללא שום כימיקלים ומזהמים כלשהם ולכן האדמה הייתה עשירה ב- b12 לעומת היום שכל הריסוסים הורגים אותם. במידה והגידול הוא אורגני אנחנו לא חייבים לשטוף את הפרי או הירק לעומת היום שיש חשש להרעלה אמיתית במידה ולא נשטוף את הירקות והפירות, יש כאלו שמשתמשים אפילו בסבון. אין שום דבר טבעי פה.
לגבי החלבון מלא, קודם כל חלבון מלא קיים גם בקינואה, סויה וכוסמת. מצד שני, ישנם מחקרים (תמיד יש מחקרים 🙂 ) שמסבירים כיצב חלבון מהחי משפיע על הגוף לרעה לעומת חלבון מהצומח. מאוד קל להגיד חלבון מלא, למדנו יפה שחלבון מלא זה דבר נפלא אבל בתוך הביצה יש עוד דברים שלא לוקחים בחשבון. יתרה מכך ישנם יותר ויותר עדויות שכמות החלבון שגוף האדם צריך לצרוך היא נמוכה ממה שהוגדר בזמנו, והדרך שבה הגיעו למסקנת כמות הצריכה הינה שגויה (גם המדענים הם בני אדם).
לסיכום,
בעבר גם אם אכלו בשר ושתו חלב, הם לא היו אוכלים בכמויות הגדולות שאנחנו אוכלים כיום, לא היה להם גבינה צפתית, בולגרית, פרמזן, מוצרלה, עיזים, רוקפור, פיקורינו, דנונה, מילקי, וכו'. יותר הגיוני להסיק שבני האדם היו תלויים בתוצר החקלאי שלהם יותר מאשר שחיתת החיות וחליבתם. אז לא הייתה הטכנולוגיה להכניס את הפרה כל שנייה להריון.
כיום מי שהורס את הטבע זה תעשיות המזון ולא אף אחד אחר לכן ככל שתמעיט בצריכה במוצרי חלב ובשר כך תעזור לשיקום הטבע.
למקרה שעדיין לא צפית בהרצאה שרצה ביוטיוב של ד"ר גרגר, מראים לך כיצד מחקרים שנעשו שנים על גבי שנים מוכיחים את הקשר הישיר בין טבעונות למערכת חיסונית טובה יותר. מעניין מאוד שדווקא טבעוניים שמסתמכים על כדור אחד של b12 נמצאים עם מערכת חיסונית טובה יותר מאלו שאוכלים בשר או איך אפשר למצוא אנשים בכל ענפי הספורט טבעוניים 100 אחוז עם שרירים יותר ממני וממך עם הישגים מופלאים.
http://www.youtube.com/watch?v=IV-mlTfM070
אם הבעיה בחלב היא בגלל גורמים חיצוניים אפשר להסכים מה עוד שהפרה נאבסת בתחמיצים וכנגדם צורכת מים בכמויות אדירות ומביאה 50 ליטר חלב ביום לא פלא שיש השלכות ואם בנ"א שותים עם נס קפה וכל מיני סוגים של גבינות מתועשות זה סיפור אחר וישנו באמות מידה שונות גם במוצרי מזון אחרים אבל לא לעצם החלב שלא בוקר במשך דורות כמו שמבקרים אותו היום עד שמכנים אותו רעל
כפי שהצגתי בהתחלה, הבעיה בחלב זה החלבונים, בלי קשר למצב הפרות ברפת. כאשר אנחנו שותים חלב פרה מערכת החיסון של הגוף מגיבה בגלל שהחלבון שנמצא בחלב של הפרה הוא נחשב כמרכיב זר לגופנו. החלב היחידי שמחשיבים אותו כדבר היותר מתאים לבני האדם זה חלב עיזים, וגם כאן זה רק ישירות מהעטין.
דווקא היום יש שפע של מידע בעברית על נושא החלב והבשר בעיקר בגלל ההתעוררות הבריאותית. שווה לקרוא. אני זוכר שראיתי סרטון של רופא שהיה בעימות עם אחד מהמנהלים של תעשיית החלב, כמובן היו וויכוחים ובעיקר ניסיון התחמקות של מנהל התעשייה, בסוף הראיון כמעט, המנהל שולף תמונה של הנכד שלו ואומר שגם הנכד שלו שותה חלב ואוכל מוצרי חלב ואם אני נותן לנכד שלי אז אין עם זה שום בעיה. משעשע לא?
מעולם לא היתה תאית מתפרקת במעי בנ"א ולא נוצר b12 בגוף האדם
הוכחה יש לך?
כמדומה לי ראיתי את זה בספר של דר סודובסקי לסלק את הקוץ מן המזון בכל מקרה קראתי את זה אולי בספר לחיות עד 120 יתכן מברור בגוגל שיש סוברים שיכול להתפתח אצל בני אדם b12 עי חידקים וסיבים תזונתאים זאת אןמרת למרות שאדם לא מעכל תאית נוצר בכל זאת
המדע לצערי לפעמים יכול לקחת אותנו אחורה ואנשים חכמים שמוכיחים לכאורה משהו קיים, קם אדם חכם אחר ומפריך אותו. הגישה שלי היום היא קודם כל להסתכל על הטבע שהיא הסביבה הטבעית של כל החיות (כולל בני האדם) מפני שהטבע מעניק לנו הרבה דברים טובים.
המדענים והרפואה שכחו מזמן או פשוט פוחדים להכיר בעובדה שרוב התרופות אם לא כולם מתבססות על רכיבים שקיימים בטבע, לכן כוח הריפוי נמצא בסביבה שלנו ולא בכדורים או זריקות. יותר מכך, היום משקיעים את רוב הכספים בייצור תרופות לטפל במחלות מאשר ברפואה מונעת. הרי מה עדיף? לחנך נהגים לנהוג בזהירות או לתת קנסות באמצעות מצלמות מהירות?
משפט חכם שכדאי לרבים ללמוד מפני שהוא באמת נותן לך הבנה עמוקה יותר למצב שאנחנו נמצאים היום. שמעתי את המשפט בפעם הראשונה בסרטון של ד"ר אריה אבני שמוכר בזכות הרצאותיו על החלב. ד"ר אבני מספר שבקבר מצרי עתיק נמצא משפט שנכתב בכתב יתדות לפני אלפי שנים ששם היה רשום: "רבע ממה שאתה אוכל נותן לך לחיות, שלושת הרבעים האחרים נותן לרופאים לחיות". כבר אז, ללא הטכנולוגיה של היום הבינו את הצרה הגדולה של אכילת יתר. אני באמת מאמין שהכמות שאנחנו אוכלים היום היא הרבה יותר גדולה ממה שאנחנו צריכים וזקוקים אבל לדבר זה יש הסברים רבים ועד שלא נחזור למצב שבו נתקרב יותר אל הטבע (פחות זיהומים סביבתיים) אנחנו נהיה חייבים לאכול מעבר למה שאנחנו צריכים.
b12 קיים או לא קיים, אני מאמין שגם אם אנחנו כן אמורים לצרוך חלב ובשר זה אמור להיות בכמות קטנה ומספיקה ל- b12 שכביכול אנחנו מקבלים וכמובן ללא שום חומרים ותוספים בלתי רצויים. איפה טעינו במהלך הדרך, האמת אולי תגיע רק יחד עם המשיח.