יצרנית הצמיגים "יוקוהומה" מוכרת כעת צמיג ששמונים אחוזים ממנו אינם ממקור של נפט.
שמן מקליפות תפוזים הוא המרכיב העיקרי בגומי הצמיג.
לצמיג החדש קוראים: Super E-spec™ והוא כבר קיבל את פרס בחירת העורך במגזין: Popular Mechanics ב-2008.
יוקוהומה תשווק את הצמיג החדש קודם כל ליצרניות מכוניות היברידיות כגון, טויוטה פריוס.
הצמיג האקולוגי מכיל שמן ממקור טבעי בנוסף לגומי טבעי כדי להוריד בצורה דראסטית את השימוש בנפט, מבלי לפגוע בבטיחות ובביצועים.
נשיא החברה, דן קינג, אמר שהצמיג גם יחסוך בעלויות הדלק בגלל טכנולוגיית חיכוך חדשה המיושמת במודל הזה.
שמן תפוזים הוא חומר אקולוגי שמופק ממקור מתחדש.
קיימת היום מגמה בעולם לעבור לשימוש בחומרי גלם מתחדשים במקום נפט בדומה לשקיות ניילון שעשויות מעמילן תירס.
חברת יוקוהומה עדיין לא שחררה נתונים לגבי ההתכלות של הצמיג בטבע.
צמיגים על בסיס נפט הן בעייה אקולוגית חמורה שכן הם מתכלים לאורך זמן רב וכאשר הם נשרפים, הם משחררים תרכובות מסוכנות ביותר ועשן שחור לסביבה.
מיחזור הצמיגים היום בעולם מתבסס בעיקר על גריסת הצמיג ושימוש בפתיתים הגרוסים בגני ילדים או במגרשי ספורט.
צריך לזכור, שלמרות שזהו צעד חיובי בכיוון הנכון, המכונית היא עדיין כלי התחבורה הכי פחות יעיל בניצול האנרגיה.
כ-85 אחוז מהאנרגיה שנכנסת למכונית מתבזבזת על חיכוך הצמיגים, העברת כוח ליניארי (הבוכנות) לכוח צנטריפוגלי (סיבוב הגלגל), והרגלי נהיגה שגויים (כמו האצות פתע, ונהיגה מעל 100 קמ"ש)
במילים אחרות על כל ליטר של דלק שהמכונית שורפת, רק 150 סמ"ק משמשים להנעה עצמה.
מקור: Earth911
אני נוטה לא להסכים איתך כאן.
גם הסיפור על ביו-דלק היה נשמע אוהב אדם – עד שמגלים שמחירי המזון עלו מאוד, ומדינות עניות לא יכולות להרשות לעצמם לקנות
http://ipsnews.net/news.asp?idnews=38688
לגבי התפוזים איני יודע – אבל כמה שטח חקלאי צריך להסב מיבול למזון
ליבול לכל צמיגי המכוניות בעולם?
אבל סיכמת – שרכב ,בתצורתו היום, זה לא הפיתרון
וכאן אני מסכים
אני מסכים איתך לגבי עניין הביו-דיזל והבעייתיות שבשימוש של מוצרי מזון לתחליפי דלק,
אבל כאן מדובר בקליפות של תפוזים, לא בחלק האכיל של התפוז.
אז כניראה שבמקביל לייצור יהיה פרסום ודחיפה חזקה של שתיית מיץ תפוזים
🙂