ראשי » בריאות » אתם כאן

דבק בשר: עוד סוד מלוכלך של תעשיית הבשר

  • מאת מנהל הפרויקט | 8 באפריל 2011
  • 9,212 צפיות | 18 תגובות
עודכן לאחרונה: 10 באפריל 2011

אז קניתם סטייק עסיסי.
"נתח קצבים מובחר" קרצה האריזה המפתה.
מעבר לסטרואידים, לאנטיביוטיקה ולמים הקפואים שמכיל הסטייק שלכם בפוטנציה,
אולי מסתתר שם עוד סוד שאינכם יודעים עליו.

דבק בשר - meatglue

האבקה הלבנה שבתמונה למעלה, נמכרת לפי קילו והיא הסוד המלוכלך של תעשיית הבשר.
זה נקרא: דבק בשר – meat-glue.

אחרי שהוסרו מבעל החיים נתחי הבשר המובחרים והיקרים, נשאר על עצמותיה עוד בשר "זבל"
אותן חתיכות בשר שאין להן ייחוס ושאמורות להיזרק לפח.

אז מה עושים איתן?
הנה רעיון גאוני:
ניקח את חתיכות הבשר הקטנות הללו, נוסיף להן אנזים תעשייתי המופק מדם של פרות או חזירים, נערבב טוב טוב טוב,
נגלגל לרולדה הדוקה – והופ למקרר.

אחרי כ-6 שעות, חתיכות הבשר הקטנות הותכו יחדיו והפכו לנתח שלם (בכאילו).

נכון להיות אין שום חובה חוקית לציין את הימצאותו של דבק בשר בבשר הנמכר בחנויות.

במסעדות או במזללות המהירות, המצב אפילו יותר מעורפל.
שם אינכם יכולים לדעת כלל מה מכיל הבשר והאם אכן מדובר בחתיכה אחת, או כמה שהודבקו יחד.

המסעדן או הקצב יכולים להדביק כמה חתיכות של בשר זול ביחד ולמכור לכם אותם כנתח מובחר.
רוה הסיכויים שהם גם ידרשו ממכם מחיר גבוה בהתאם…

אחרי שהבשר הזה בושל או נצלה, כמעט בלתי אפשרי לגלות את ההבדל.

דבק בשר הוא למעשה אנזים בצורת אבקה, המופק מפלזמת הדם של פרות או חזירים.
קראו את הערך בויקיפדיה של דבק בשר.
שפים משתמשים בדר"כ בסוג שנקרא: Activa RM שזה אנזים מעורבב עם מלטודקסטרין וחלבון חלב.
שימוש באנזימים במזון איננה טכניקה חדשה.
אנזים של פפאיה הוא מרכיב עיקרי במוצרים לריכוך בשר לדוגמה.
אנזימים גם משמשים לייצור גבינות ואלכוהול.
אנזימים טבעיים כמובן.
דבק בשר הוא דבר אחר לגמרי.

דבק בשר הוא בטוח לשימוש. כך לפחות על-פי מחקר גדול שנערך כדי לקבל את אישור ה-FDA האמריקני.
אז מדוע שלא נאמין למחקר הזה?
אחרי הכל הוא מומן על-ידי החברה שמייצרת את המוצר…

הטלוויזיה האוסטרלית חשפה את השימוש בדבק בשר.
בתחקיר שלהלן תראו כיצד ניתן בקלות להדביק יחד חתיכות של בשר בעזרת אבקה לבנה ותמימה.
רק היזהרו שלא לשאוף את האבקה, היא עוד עלולה לגרום לתאים בריאות שלכם להידבק יחד.

דבק בשר נאסר לשימוש ע"י הפרלמנט האירופי ב-2010.
אך ניתן להשיג אותו בקלות מאוד במקורות שונים,
ואפילו באמזון.

מעבר לעובדה שמדובר בהטעייה צרכנית, ומעבר לעובדה שהמחקר הגדול שקבע שהמוצר בטוח, מומן ע"י אותה חברה שמייצרת את המוצר,
ייתכן שבשר שהודבק יחדיו בעזרת האנזים עלול לגרום להרעלת מזון.
כפי שהמקריביולוג גלן פנר שהתראיין לתחקיר האוסטרלי אמר:
"כמות החיידקים בבשר שהודבק עלולה להיות גדולה בהרבה מנתח בשר רגיל."

טוב, הגויים הללו יכולים לאכול כמה דבק בשר שהם רוצים, אתם אולי חושבים.
בבשר כשר זה לא יעבור.
חשבו שנית.
הנה דבק בשר כשר…

בתיאבון.

מקורות:
הטלוויזיה האוסטרלית
Green Prophet

כדי לשלוח את הפוסט הזה במייל, או לפרסם אותו בפורום, השתמשו בקישור הזה:
http://www.emetaheret.org.il/?p=7252
רוצים לעזור? יודעים איך לכתוב ולהתנסח?
פרויקט אמת אחרת זקוק לעוד מתנדבים בעזרה בכתיבת כתבות.
אז אם אתם אוהבים את מה שאנחנו עושים, מדוע שלא תצטרפו לעשייה?
שלחו לנו מייל עכשיו
הירשמו עכשיו בחינם וקבלו עדכונים על תכנים חדשים ישירות למייל! »

אהבתם? שתפו עם העולם...
הבהרה: התוכן המוצג באתר הינו למטרות לימוד ועיון בלבד. אין לראות במידע המוצג הנחיה או המלצה מכל סוג שהוא, במיוחד בכל הקשור לבריאותכם. בכל מקרה של החלטה הנוגעת לבריאותכם, שינוי תזונה או כל דבר אחר, התייעצו עם רופא מוסמך. כמו כן, אין לראות את המידע המוצג כאמת מוחלטת, אלא יותר כהצגת דברים מתועדת היטב הנשענת על ראיות והצלבת נתונים. זו אחריותכם כבני אנוש עם ראש על הכתפיים להמשיך ולחקור ורק אז להגיע למסקנות, בהתבסס על כל המידע הקיים.
הגבלת אחריות: אתר פרויקט אמת אחרת אינו אחראי לדיוק, שלמות או יעילות המידע או המוצרים המוצגים באתר. דעות כותבי המאמרים הנן של כותבי המאמרים בלבד. המידע המוצג באתר הנו למטרות של חינוך ובידור בלבד והשימוש במידע הנו באחריות קוראי האתר. אתר פרויקט אמת אחרת ומפעיליו לא ישאו בשום אחריות עקב שימוש במידע המתפרסם באתר.

18 תגובות »

הנחיות לכתיבת תגובות:

1. שמרו על שפה נאותה
2. כתבתם טענה או הבעתם דעה הפוכה? צרפו קישורים למידע נוסף שתומך בדעה שלכם. משפט כגון: "זו סתם תיאוריית קונספירציה מטופשת" איננה תגובה מתאימה.
3. גם אם משהו נראה לכם הזוי, אין זה אומר שהוא לא נכון. בכל פוסט יש קישורים למקורות המידע וקישורים למידע נוסף. קודם קראו אותם, עשו קצת מחקר ואז תכתבו תגובה.
4. כתבו את שמכם וגם את שם המשפחה, או בחרו בכינוי ייחודי, או (הכי טוב) הרשמו באתר, כדי שנוכל לדעת מי כותב את התגובה ולהתייחס בהתאם.
5. אם הנכם מגיבים חדשים או שצירפתם לתגובה שלכם יותר מקישור אחד, המתינו בסבלנות עד שתגובתכם תאושר.
6. חובה לקרוא את תנאי השימוש באתר לפני פרסום תגובה.
7. תגובות שכל מטרתן להשמיץ ו-או לזלזל באתר או במי מגולשיו לא יפורסמו
מנהל הפרוייקט שומר לעצמו את הזכות לערוך תגובות שאינן הולמות ו/או לחסום גולש מלהגיב...

השאירו תגובה

קבלו את התגובות ב RSS

שמרו על כללי פרסום התגובות בבקשה

כדי להוסיף תמונתכם לתגובות הרשמו באתר: Gravatar .

קבלו עדכונים בחינם למייל »

הרשמו בחינם וקבלו עדכונים פעם בשבוע על ידיעות חדשות מהאתר. תמיד תוכלו להסיר את כתובתכם בקלות ואנו מתחייבים לא למסור לגורם שלישי את המייל.
  • רגע אחד...
אמת אחרת בפייסבוק
 
כבר עשית לנו לייק בפייסבוק?

בעזרתכם נוכל להגיע ליותר אנשים עם המידע...

אל תציג הודעה זו שנית