בטוח או רעיל?
אספרטיים הוא ממתיק מלאכותי שנמצא במשקאות דיאטטיים, מסטיקים ללא סוכר ומוצרים אחרים,
אך מעט אנשים מבינים באמת בכמה מוצרי מזון ותרופות נמצא אספרטיים.
אספרטיים הוא חומר שנוי במחלוקת הרבה מאוד שנים, ה-FDA סירב לאשר אותו במשך 16 שנים על בסיס מה שאדריאן גרוס, טוקסיקולוגיסט שעבד ב-FDA אמר:
"ללא צל של ספק, אספרטיים גורם לגידולים במוח ולסרטן מוח."
רק לאחר מינויו של ארתור הול הייז כמפקח החדש של ה-FDA על ידי דונלד ראמספלד, אספרטיים אושר לשימוש, למרות התנגדות נרחבת, ועדויות שהראו את הקשר בין אספרטיים לגידולים במוח אצל חיות מעבדה.
אספרטיים מורכב מ-40 אחוז חומצה אספרטית.
מונוסודיום גלוטומט הוא חומצה גלוטומית ושני החומרים נחשבים כרעלנים עצביים.
בטמפרטורה מעל 30 מעלות (!), אספרטיים הופך לפורמלין ולאחר מכן לחומצה פורמית.
חומצה פורמית היא מרכיב ברעל של נמלי אש, ופורמלין הוא מרכיב רעלני שנמצא בחיסונים.
אני רוצה לחזור על הנקודה הזו שוב:
בטמפרטורה מעל 30 מעלות, אספרטיים הופך לרעל!
טמפרטורת הגוף שלכם היא 37 מעלות להזכירכם…
את זה לא תמצאו בתווית ההסבר בפחית הדיאט קולה שלכם…
גם אם נניח שאספרטיים בטוח לשימוש במזון (והעדויות כנגד הנחה זו נרחבות ביותר), השימוש באספרטיים בחיסונים זה משחק אחר לגמרי.
החדרת רעלן עצבי היישר לתוך מחזור הדם, וללא הסינון ומערכות ההגנה כנגד חומרים רעילים הנכנסים דרך מערכת העיכול, הוא משחק מסוכן ביותר.
כזה שמוביל למחלות ולמוות.
תסמינים של שימוש באספרטיים כוללים, כאבי ראש, אובדן זיכרון, התקפים, אובדן ראיה, תרדמת וסרטן.
75 אחוז מהתלונות בארה"ב כנגד תוספי מזון הם עקב שימוש באספרטיים.
אספרטיים הוא רכיב מולקולרי במזון ובחיסונים, רעיל עצבית ורעיל ל-DNA.
מאת ד”ר לרפואה ביל דיגל
אספרטיים אושר לשימוש ע”י ה-FDA בשנות ה-80 לאחר התערבות של דונאלד ראמספלד, מי שהיה לא מזמן שר ההגנה של הנשיא בוש הצעיר בשתי תקופות כהונתו. הרעילות של אספרטיים דיפפטיד היא קטלנית למערכת העצבית ולדנ”א. מאמר זה ינתח תוצאות של מחקר נרחב על בעלי חיים, סקירה של מקרים אנושיים, פתולוגיה תאית (מחלות ברמת התא) וניתוח לוגי של רעילות ביוכימית ותאית. אין מדובר בטעות אלא בכוונות רצחניות במודע של יצרני התרופות שהחדירו את הרעל הזה לשימוש ביותר מ-90 מדינות. הוא אפילו רשום יחד עם MSG (מונוסודיום-גלוטמאט), תיומראסול (אתיל-מרקורי-סליצילאט) וחומרי דחף רעילים עצבית אחרים, שאושרו להכלל כרכיבים בחיסונים ע”י ה-FDA.
אספרטיים מיוצר במפעל באייקן, דרום קרוליינה, כתוצר מטבוליזם של חיידקים מהונדסים גנטית. משקע של הפרשות חלבונים מהחיידקים, מופרד בצנטריפוגה למרכיביו השונים, והאספרטיים דיפפטיד נשלח לאריזה ושיווק במפעלים אחרים. במהלך עבודתי כרופא משפחה מטעם חברת ביטוח הבריאות “הומאנה” במרכז הטראומה האזורי אוגוסטה (ARTC), ובמשרה כמעט מלאה בטיפול נמרץ, היה לנו חוזה העסקה לשעת חירום עם המפעל הזה. מנהל הטיפול הנמרץ שלנו, ומנהל ARTC הורו לנו לעולם לא לדבר עם התקשורת על התופעות הבריאותיות בקרב העובדים במפעל, התקפים שונים, מחלות עצבים, נכויות ומחלות חריפות אחרות, כרוניות או כל מצב רפואי יוצא דופן אחר. במהלך עבודתי שם, הייתי עד לתחלואה בשיעורים חריגים בפולינוירופטיה (מחלת מח) , ALS (מחלה ניוונית של מערכת העצבים), MS (טרשת נפוצה), גידולים אגרסיביים במח (multicentric gliomas ו-astrocytomas), ומקרים רבים מאוד של סוכרת, השמנת יתר, פגיעות עצביות בעיניים ופגיעות במערכת החיסון. היה ברור מהאזהרות, שכל מלשין מהצוות הרפואי יפוטר ע”י מנהלת בית החולים.
ד”ר אולני הודיע לי באופן אישי ב-1978 על המחקר הראשוני שלו על אספרטיים שזיהה התקבצות כרומטין (חומר המוצא להווצרות כרומזומים) בדנ”א, באופן דומה לשינויים בדנ”א בדבוקות של תאי כוכב בגידולים מוחיים או עצביים, מהסוג האגרסיבי ביותר. ד”ר רוברטס מצא השראה של סוכרת, ודלקת בלוטת התריס מזן Hashimoto, סרטן והפרעות עצביות כגון: דלקת חוט השדרה, ALS (מחלה ניוונית של מערכת העצבים) וכו'. ד”ר בליילוק כתב בהרחבה על רעילות האספרטיים והנזק הנגרם בגלל פעילותו לרקמות חיבור בעצבים, לתאים במח, ולמוות של עצבים, ועל רעילות ביוכימית והשראת סרטן ומוטציות ע”י תוצרי פירוק של אספרטיים. מחקרים שנעשו על חיות מעבדה קשרו אספרטיים להופעת סרטן מח ואיברים אחרים, סרטן דם וגידולים במערכת הלימפה. שכפול התאים פוחת וגרעיני התאים (המכילים מידע תורשתי) מראים דמיון לתאים שעברו קרינה רדיואקטיבית. אספרטיים הוא גם זרז לקרינה אלקטרומגנטית, ומוריד את סף הגירוי של המערכת העצבית בעת שימוש במכשירים אלקטרוניים, המצאות ליד שדות חשמל ושדות אלקטרומגנטיים אחרים כמו טלפונים ניידים, מחשבים וכו'.
חברת התרופות סירל (Searle Pharmaceuticals -ממציאי ויצרני אספרטיים) מזוהים עם מחקריו של ד”ר דלגדו מאוניברסיטת ייל והמועסק ע”י CIA, בנושא טכנולוגיות המשפיעות על המח כ”מרככות”, המסוגלות להשפיע על מוחות בעלי חיים באמצעות פולסים אלקטרומגנטיים חיצוניים, ובכך ביכולתו לשלוט על התנהגות בעלי החיים. קרינה אלקטרומגנטית מוגברת פי מליון יותר מאשר ב-1998 בארצות המערביות, מגבירה בצורה משמעותית את רעילותו של האספרטיים ונגזרותיו הרעילות האחרות המשמשות בתעשיית המזון והתרופות.
אספרטיים משפיע ישירות על אתרי הקישור של חומצת האמינו גלוטמאט (נקשר בקשר בלתי הפיך, בניגוד לגלוטמאט), פוגע בעצבים, ובאתרי הקישור של האנזים אצטילכולינאסטראז, ובכך מפריע ליכולת ללמוד משימות חדשות.
אבדן של השפעות מעכבות עשוי להסביר התנהגויות אלימות או חסרות שליטה, אוטיזם מכל הסוגים, ותחילתן והתפתחותן של הרבה הפרעות נוירולוגיות כמו פרקינסון, ניוון של עמוד השדרה ועוד. עליה במחלות נפש, הפרעות לימוד והתנהגות, אוטיזם, שכחה והתנהגויות אלימות ניתנת כעת להסבר בהרעלה עצבית של האוכלוסיה. רמות האוטיזם עלו ב-2800% במהלך 3 עשורים, דמנציה (שכחה) בגילאים שמעל 60 עלתה ב-1000% תוך עשרים שנה, ואספרטיים הוא שחקן עיקרי במרק הרעיל הזה.
אספרטיים הוא בעל רעילות ישירה לתאי בטא (בלבלב) ומשרה סכרת בדומה למונוסודיום-גלוטמאט (MSG) כפי שנוסה על בעלי חיים. זה עשוי להסביר סכרת נעורים ומגפת השמנת היתר, כנובעות מפעילותו הרעילה של הגלוטמאט ההורס את ייצור האינסולין, ומגדיל את עמידות הרקמות לאינסולין (שאמורות לספוג את הסוכר מהדם בהשפעת האינסולין). זהו פקטור עיקרי בהרס בקרת הרעב במח, והגעתי למסקנה שיחד עם MSG ורעלנים אחרים, האספרטיים אחראי למגיפת הסכרת והשמנת היתר העולמית.
מחלות מיטוכונדריה (יצרני האנרגיה בתאים) הן השלב האחרון בהשפעות הכרוניות של אספרטיים, פגמים מיטוכונדריאליים שנגרמים מממריצי התגובה החיסונית (המוספים לחיסונים) ומסתיימים בפגיעות נוירולוגיות ואוטיזם. אספרטיים הוא רעל העצבים הרע ביותר שקיים במזוננו ובחיסונים שאנו מקבלים, ו-MSG ורבים אחרים מוסיפים להקף הפגיעה.
האפקטים הרעילים של אספרטיים על תאי הגוף הם קצה החנית המכוונת אל הביולוגיה האנושית, הכוללת גם את תעשיית ההדברה החקלאית, תעשיית התרופות, ההנדסה הגנטית בתוצרת חקלאית, והחזרה לשימוש בקוטלי חרקים שנאסרו לשימוש בעבר, תוך כפייה ע”י WTO (ארגון הסחר העולמי). אספרטיים אושר לשימוש עולמי ע”י WTO, האו”ם, וארגון המזון והחקלאות (FAO). כשקוראים את עבודתם הנרחבת של ד”ר רוברטס, ד”ר בליילוק, ד”ר אולני, המחקר של קרן רמציני לחקר הסרטן, מתברר מעבר לכל ספק הצורך להפסיק את הרעלת המזון והחיסונים. יש צורך לאסור את השימוש באספרטיים בכל סוגי המזון, החיסונים והתרופות. זהו הצעד הראשון למין האנושי, מתוך צעדים רבים שיש לעשות כדי להשיב את התפקוד הבריא לאנשים בעולם, ולדורות הבאים.
ניתן להוריד את המאמר המלא כולל הפניות, תקציר, ודגשים על הנקודות החשובות, כאן — קראו ופעלו !
מה לעשות
אז מה לעשות?
איך תוכלו להגן על בריאותכם ובריאות משפחתכם?
דבר ראשון וברור הוא להפסיק לקנות מוצרים שיש בהם אספרטיים.
בדקו ברשימת המרכיבים כל מוצר שאתם רוכשים, זה כולל גם תרופות.
אם הוא מכיל אספרטיים, אל תקנו אותו.
דבר שני, הפיצו את המידע הזה לכל מי שאתם מכירים.
הפיצו ברשימות תפוצה, מייל, פייסבוק או בכל דרך אחרת.
הצעד הראשון בשינוי הוא הכי קשה.
סרטים בנושא:
סבל מתוק – sweet misery
https://www.youtube.com/watch?v=hJcIwu9kv8U
כתבת חדשות על אספרטיים
http://www.youtube.com/watch?v=pvFRLIjOLOU
האמת על אספרטיים – דוקטור בליילוק
פלואוריד, אספרטיים והקשר שלהם לאג'נדה 21 (מתוך האג'נדה האיזוטרית)
http://www.youtube.com/watch?v=Sd_Mg0xCvcM
מקור: nutrimedical.com
מקור נוסף: associatedcontent.com
המסמך המדעי המלא עם הפניות לקריאה נוספת (מסמך וורד)
מעניין מה חנן "לא רלוונטי" כהן היה אומר על זה:
http://irrelevant.org.il/item.php/108499641335057863
תודה על הכתבה ועל התרגום המצויין!
"עדיף קצת אספרטיים מאשר הרבה הדחקה" 🙂
עדיף בלי אספרטיים ובלי הדחקה בכלל! או לפחות עד כמה שניתן.
איכס, פורמלין. אנשי פורמלין.
ממתיק טבעי מצויין – STEVIA
יש גם מספר ממתיקים נוספים
http://en.wikipedia.org/wiki/Brazzein
הנה דוגמא, ממתיק בצורת חלבון
אין לי מספיק מידע אם ממתיקים כאלו או אחרים מזיקים ולמי גם אם הם טבעיים ולכן יש צורך להתייעץ עם מי שכן יש לו מידע מדוייק,
מאחר שגורמים תעשייתיים שולטים במידע ברשת
ומסתירים דברים מהציבור בכדי להגיד אחר כך
"אמרנו לכם"
שיא הגועל של התעשייה הזאת שרוצה עוד נפגעים
על ידי הפצת דיסאינפורמציה
לכן יש חומרים מסויימים שלא מתאימים למצבים מסויימים כגון הריון, או מחלות מסוימות ויש לדעת מה מתאים להכניס לגוף
וכמובן שזה לא יהיה חומר כימי מזיק ורעיל
כמו אספרטהיים.
עם הסטביה יש נסיון מצטבר בן שנים במזרח הרחוק ועוד לא קראתי מידע שטוען שהוא לא בטוח לשימוש באופן כללי.
הממתיק הכי מומלץ למי שרוצה להימנע מקלוריות מיותרות הוא SATIVIA . פה ניתן למצוא ממתיקים שמשלבים סטיביה עם סוכר וכך אתה מקבל ממתיק שכמות מתיקות השווה לכפית סוכר היא כ 5 קלוריות במקום 25 .
ממתיקים אחרים כגון "SPLENDA " העשויין מסוכרלוז אינם בהרבה יותר טובים וגם להם יש תופעות לוואי חמורות . כמו המעי העצבני וכו .
אם רוצים ללכת על טבעי לגמרי אז גם הסוכר החום שלכם זה עבודה בעיניים כי זה עדיין לא סוכר מלא . כן כן גם הסוכר החום הדביק שאתם קונים זה סוכר עם מולאסא ולא יותר מזה . הוא עדיין עובר תהליכים כמו כל סוכר אחר . סוכר באמת לא מעובד ונקי נקרא : Muscovado ולמיטב הבנתי קשה למצוא בארץ .
הבעיה היא שהוא מעוד גרעיני ולא מתאים לקפה או תה . למשקאות כאלו הכי מומלץ להשתמש בממתיק AGAVA , שעשוי מקקטוס האגווה . ( כן כן מזה עושים גם טקילה ) .
המדד הגליקמי שלו הוא מאוד נמוך ולכן אתם תקבלו סיפוק לארוך זמן ופחות SUGAR RUSH . ובהתאם לכן גם הקפיצה שלכם באינסולין תהיה יותר נמוכה ומתונה …
מידע על ממתיק אגווה :
http://www.allaboutagave.com/health-benefits-of-agave-nectar.php
מידע על סוכר לא מעובד :
http://www.wisegeek.com/what-is-muscovado-sugar.htm
SPELNDA ) SURCALOSE
http://splendasickness.blogspot.com/
SPELNDA ) SURCALOSE
http://splendasickness.blogspot.com/
SATIVIA
http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia
http://longevity.about.com/od/lifelongnutrition/a/stevia-extract.htm
סירופ אגבה מכיל כמות גדולה של פרוקטוז ההופך בכבד לטריגליצרידים. שימוש בסירופ אגבה יכול לגרום לטריגליצרידים בדם וכבד שומני.
הממתיק הבריא ביותר זה פירות טריים ופירות מיובשים. שימו לב שפירות יבשים שאינם אורגניים מכילים חומר משמר בכמויות רצחניות.
ומי שחייב את הרעל המתוק, הכי טוב סילאן תמרים. אבל שוב, יש להעדיף אכילת תמרים מאשר שימוש בסילאן. ולא לאכול הרבה זה משלשל.
לגבי סוכר מוסקובדו, יש בארץ סוכר מסוג זה של חברת בלינגטון מאנגלה, מיובא על ידי חברת נטור פוד.
אני מאוד אוהב את SUN CRYSTALS לדעתי ממתיק מוצלח ביותר . לא בטוח שיש אותו בארץ .
מעט טעם לוואי . ולא גורם למגוון בעיות כמו סוכרלוז
https://www.suncrystals.com/
חברה, תפסיקו לאכול מוצרי מזון מעובדים. תתחילו לאכול רק מוצרי מזון טבעיים.
כל מוצרי המזון המעובדים מכילים: חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרים מיצבים, חומרי טעם וריח, חומרים מתחלבים, חומרים מעבים, חומצה גופרתית, דו תחמוצת הגופרית, סולפאטים, סולפיטים, ניטריטים, ניטראטים, פוספאטים, חומרים מקרישים, חומרים מלחלחים/מוסיפי לחות, מונוסודיום גלוטאמאט, חומרי ציפוי וזיגוג, חומרים מקציפים, חומרים מלבינים, חומרים ממתיקים, אצסולפאם K , אספרטיים, ציקלמאט, סכרין,טאומאטין, נאוהספרידין, תרכיז מלטיטול, לקטיטול, עמילן מעובד,….. והרשימה עוד ארוכה מאוד מאוד…
ספרים מומלצים לכל המתעניינים:
1. לסלק את הקוץ – ד"ר ח.ש. סדובסקי, הוצאת שדה.
2. הונאה מתוקה – ד"ר ג`וזף מרקולה וד"ר קנדרה דגן פירסל, הוצאת פוקוס.
http://bookme.co.il/Books/Item_Details.aspx?Barcode=800-7501
http://www.focus.co.il/Product.asp?Pid=239-493&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=0#
תודה לכל מי שתרם מהידע שלו!
.
בנוסף, אני חושב שחשוב להפיץ את המידע הזה שחושף את רעילות האספרטיים. לא רק באמצעות משלוח הקישור במייל לעוד ועוד אנשים, אלא באמצאות הכרת הטיעונים, הבנתם והיכולת להסביר אותם הלאה. גם אפשר לכתוב על כך בעוד פורומים ברשת, כגון כאלו של תזונה ובריאות.
מה זה סוכרלוז
זה גם קשור לאספרטיים ?
גם אני מצטרפת לשאלה על הסוכרלוז ועוד משהו – האם יכול להיות שבישראל, במקום לכתוב "פרוקטוז" כותבים סוכר פירות? דוגמת המים מינרלים בטעמים, שיש בהם סוכר פירות?
הנה תגובה שכתב לי חבר על הפוסט הזה.
התגובה קטלנית משהו, אבל מנומקת.
ביקשתי והמחבר הסכים שהתגובה תפורסם כאן.
יהיה מעניין לקרוא את תגובתו של ניב:
נתחיל עם עצה כללית. מקבל אימייל בעייתי? קורא משהו מפחיד? תן ביקור בסנופס, http://www.snopes.com/ האתר מס' אחד ברשת להפרכת אגדות אורבניות.
ספציפית לאספרטיים: http://www.snopes.com/medical/toxins/aspartame.asp
גם ויקיפדיה היא מקור לא רע (האנגלית, כן?):
http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame_controversy
שיעור קצרצר בטוקסיקולוגיה: אין דבר כזה "חומר A הוא רעיל" כי רעילות היא תכונה כמותית, יש "מיליגרמים של חומר A הם רעילים לחולדות". זה חשוב מאוד: אם אתן לך פנטו-גרמים של בוטוקס (אחד הרעלים החזקים ביותר), לא יקרה לך דבר ו30 ליטר מים יהרגו אותך בכיף.
נמשיך לאספרטיים:
"אספרטיים הוא חומר שנוי במחלוקת הרבה מאוד שנים, ה-FDA סירב לאשר אותו במשך 16 שנים על בסיס מה שאדריאן גרוס, טוקסיקולוגיסט שעבד ב-FDA אמר:
"ללא צל של ספק, אספרטיים גורם לגידולים במוח ולסרטן מוח."
"
כמו כל תוסף מזון, אספרטיים עבר בדיוקת מקיפות במשך שנים. לא מצאתי שום עדויות לכך שאדריאן גרוס עבד ב-FDA. האנדריאן גרוס היחיד שקשור לכך הוא רופא הוליסטי שמזהיר מפני אספרטיים.
נכון, היה מחקר אחד בחולדות אשר הצביע על האפשרות לסרטן מוח. מצד שני, היו מאות מחקרים שנערכו ע"י גורמים רבים (ממשלתיים, אקדמיים ותעשייתים) אשר הפריכו את הטענה הזו. אם אכן מחקר ההוא היה נכון לבני אדם היינו צריכים לצפות לעליה במקרי סרטן המוח (אחרי הכל, הוא הממתיק הפופלרי ביותר בעולם). זה לא קרה.
"אספרטיים מורכב מ-40 אחוז חומצה אספרטית."
מי שכתב את המשפט הזה הוא בור בכימיה. אספרטיים הוא חיבור כימי של שתי חומצות אמינו: חומצה אספרטית ופניל-אלנין. ברגע שאתה מחבר באופן כימי 2 חומרים, החומר החדש כבר שונה מהותית מחומרי המוצא שלו. להגיד משפט כזה זה שווה ערך ל"קוקאין מורכב מ-30% חמצן".
"מונוסודיום גלוטומט הוא חומצה גלוטומית ושני החומרים נחשבים כרעלנים עצביים."
מה הקשר לאספרטיים? לעולם לא נדע. בכל מקרה ח' גולטמית, ח' אספרטית ופניל-אלנין הם כולם ח' אמינו: אבני הבניין של החלבונים בגוף שלך. (אני ממליץ לאנשי אמת אחרת להפסיק לצרוך אותם ולראות מה קורה). אבל היי, מה אני מבין בחלבונים, אני כולה עושה על זה דוקטורט.
"בטמפרטורה מעל 30 מעלות (!), אספרטיים הופך לפורמלין ולאחר מכן לחומצה פורמית.
חומצה פורמית היא מרכיב ברעל של נמלי אש, ופורמלין הוא מרכיב רעלני שנמצא בחיסונים."
כמה טעויות:
1. לא נכון. טמפרטורה לא יכולה לשנות מבנה כימי אלא רק לזרז ריאקציה כימית או אנזימתית. בקיבה, אספרטיים מפורק לשני החומצות אמינו שמהם הוא מורכב. אם היית אוכל קינואה הקיבה הייתה מפרקת אותה ל-20 חומצות אמינו שמהם היר מורכבת (כולל ה-2 הנ"ל). אף אחד לא מאשים עדיין קינואה ברעילות עצבית, כן?
2. פורמלין הוא אכן רעל עצבי בכמויות גדולות. מצד שני, כל פעם שהגוף שלך מפרק סוכר או חלבון הוא מייצר כמויות מזעריות של פורמלין (אותן הוא ממהר להפוך לח' פורמית). בכמויות אלה הגוף יכול לטפל (אחרת כל מוס שוקולד היה גורם לך להתעוור). באספקט הזה, אספרטיים לא שונה משאר הדברים שאתה אוכל.
3. נמלי אש? דמוגוגיה. כפי שציינתי למעלה בוטוקס הוא אחד הרעלים החזקים ביותר שקיימים (מיקרוגרם אחד יהרוג בן אדם בוגר) אבל בכמויות נמוכות יותר ניתן להשתמש בו כדי להילחם בקמטים וכמויות מזעריות לא יהיה לו שום השפעה. כנ"ל ח' פורמית – הכל תלוי בריכוזים.
אני יכול להמשיך אם תרצה, אבל השטויות שהם הספיקו להכניס לפסקאות הראשונות הן די והותר.
2 נקודות לסיום:
1. עזוב את האתר הזה. גם אם 5% בו נכון (ואני נדיב), אין לך שום דרך להבדיל בינו לבין ה95% שהם שטויות במיץ.
2. למרות כל הנכתב לעיל, אני באופן אישי לא ממליץ לאף אחד להשתמש בכל סוג של ממתיק מלאכותי. למרות שהם בטוחים לחלוטין מבחינת רעילות ישנה בעיה נוספת אשר עלתה ממחקרים בשנים האחרונות: ממתיק מלאכותי נותן לגוף שלך סיגנלים שקריים. כשאתה טועם מתוק, הגוף שולח סיגנלים לקיבה להתכונן לקבל את המתוק הזה. כאשר מגיע חומר דל-קלוריות, הגוף חושב שמשהו לא בסדר ומגדיל את תחושת הרעב. אין זה פלא שבשנות ה-90, שנות הפריחה של מוצרי הדיאט, קצב ההשמנה של האמריקאיים היה הגבוה ביותר מאה שנה האחרונות. קח בחשבון שגם ההצרה הזו יכולה להיות לא נכונה מכיוון שרק מחקרים בודדים נעשו בנושא, אבל בניגוד לשטויות של אמת אחרת, לפחות זה נשמע הגיוני לבעל ידע בסיסי בכימיה וביולוגיה.
למרות שהתגובה של חברך רוויה ביהירות וזלזול אתייחס אליה ברצינות,
ולו בגלל שהיא הכריחה אותי לחקור עמוק יותר ולגלות עד כמה הכתבה שפרסמתי נכונה ומדוייקת.
נתחיל:
1) "שיעור קצרצר בטוקסיקולוגיה: אין דבר כזה "חומר A הוא רעיל" כי רעילות היא תכונה כמותית, יש "מיליגרמים של חומר A הם רעילים לחולדות". זה חשוב מאוד: אם אתן לך פנטו-גרמים של בוטוקס (אחד הרעלים החזקים ביותר), לא יקרה לך דבר ו30 ליטר מים יהרגו אותך בכיף."
נכון, רעילות היא תכונה כמותית. אך יש דבר שנקרא רעילות מצטברת. אם תתן לי פנטו-גרמים של בוטוקס, לא יקרה לי דבר.
אבל אם תתן לי פנטו גרמים של בוטוקס כל יום במשך 20 שנה, מה לדעתך יקרה לי?
2) "כמו כל תוסף מזון, אספרטיים עבר בדיוקת מקיפות במשך שנים."
אתייחס לבדיקות שעליהם הסתמך ה-FDA בצורה מפורטת יותר בהמשך התגובה. אציין רק כי רוב הבדיקות מומנו ע"י יצרנית האספרטיים…
3) "לא מצאתי שום עדויות לכך שאדריאן גרוס עבד ב-FDA. האנדריאן גרוס היחיד שקשור לכך הוא רופא הוליסטי שמזהיר מפני אספרטיים."
ככל הנראה חברך עייף מרוב לימודי דוקטורט, או שהוא זקוק לבדיקת עיניים מקיפה. הנה קישורים המראים כי אדריאן גרוס אכן עבד כטוקסיקולוג ב-FDA באמצע שנות ה-70 בזמן שהאספרטיים נבדק: http://tinyurl.com/yatozuh ~ http://tinyurl.com/ye856he ~ http://tinyurl.com/y8pn3qb
4) ""מונוסודיום גלוטומט הוא חומצה גלוטומית ושני החומרים נחשבים כרעלנים עצביים." מה הקשר לאספרטיים? לעולם לא נדע."
עכשיו הוא גם נביא? מילא. הנה הקשר:
בידיעה שהתפרסמה בניו-יורק טיימס 1974, נכתבו הדברים הבאים: "דוקטור ג'ון וו אולניי, פרופסור זוטר לפסיכיאטריה מאוניברסיטת וושינגטון לרפואה אמר שאספרטיים יכול לגרום לנזק מוחי בילדים בשילוב עם צריכת תוסף מזון פופולרי נוסף – מונוסודיום גלוטומט.
5) "אבל היי, מה אני מבין בחלבונים, אני כולה עושה על זה דוקטורט."
עכשיו כולם להשתחוות. הבחור עושה דוקטורט על חלבונים.
6) "בקיבה, אספרטיים מפורק לשני החומצות אמינו שמהם הוא מורכב. אם היית אוכל קינואה הקיבה הייתה מפרקת אותה ל-20 חומצות אמינו שמהם היר מורכבת (כולל ה-2 הנ"ל). אף אחד לא מאשים עדיין קינואה ברעילות עצבית, כן?"
נכון, אספרטיים מורכב משתי חומצות אמינו, ולכאורה מה ההבדל בין חומצת אמינו אחת לשניה? הנה מה שדוקטור טימוטי ג'ונסון אומר על כך:
"למרות שאספרטיים מורכב משתי חומצות אמינו (אבני הבניין של החלבונים) הוא לא מכיל את החומצות באותו איזון ושילוב עם חומצות אמינו אחרות הנמצאים בצורה טבעית בחלבונים טבעיים אחרים.
לכן, מספר מדענים הצביעו על כך שלצריכה של חומצות האמינו הללו כפי שהן מופיעות באספרטיים, יהיה אפקט שונה מאוד מאשר צריכה של חלבונים טבעיים."
7) "באספקט הזה, אספרטיים לא שונה משאר הדברים שאתה אוכל."
כבר הסברתי מדוע הוא כן שונה. פשוט כי הוא מלאכותי ואינו מכיל את חומצות האמינו בצורה מאוזנת כמו בטבע.
8) "אני יכול להמשיך אם תרצה, אבל השטויות שהם הספיקו להכניס לפסקאות הראשונות הן די והותר."
כבר אתה הולך?
ברשותך אני אמשיך:
9) "כמו כל תוסף מזון, אספרטיים עבר בדיוקת מקיפות במשך שנים."
בוא נבדוק את עניין ה"בדיקות המקיפות", אבל קודם כל בוא נשמע מה למפקח לשעבר על ה-FDA יש לומר על ה-FDA:
ה-FDA שומר על כולנו?
ב-1969 אמר המפקח לשעבר על ה-FDA את הדברים הבאים:
"דבר אחד שמציק לי הוא שאנשים חושבים שה-FDA מגן עליהם.
הוא לא.
מה שה-FDA עושה ומה שהציבור חושב שהוא עושה, הם שני דברים מנוגדים – כמו יום ולילה."
עדיין חושבים שה-FDA הוא גוף אמין?
אפילו העובדים שלו מאשימים אותו בשחיתות: https://www.emetaheret.org.il/dev/?p=764
מחקרי בטיחות אמינים?
1) סנאטור אדוארד מ.קנדי אמר את הדברים הבאים בשימוע בקונגרס בהתייחסו לאמינות החברה, יצרנית האספרטיים:
"שאלות חמורות עלו בנוגע לאמינות של חלק מהנתונים שמסרה החברה."
2) ב-1980 דיווח האסוסיאטד פרס שפאנל מדענים שעבדו בשביל ה-FDA המליצו לו שלא לאשר את האספרטיים לשיווק.
הנה תמצית ממה שהם כתבו בדו"ח בן 51 עמודים:
"אין לאשר את שיווק הממתיק עד שיתבצעו מחקרים נוספים שישללו את החששות שהוא גורם לגידולים."
3) שמונים אחוזים מהמחקרים שעליהם הסתמך ה-FDA בוצעו ע"י החברה שמייצרת את האספרטיים, או ע"י קבלני המשנה שלה.
4) בשימוע שנערך בסנאט, אמר הטוקסיקולוג הראשי של ה-FDA את הדברים הבאים:
"מצאנו שחברת סארלי (יצרנית האספרטיים) לא מסרה את כל העובדות על המחקרים ל-FDA, סיננה מידע מתוכם ולא מסרה אינפורמציה שאנו מחשיבים כמכריעה בנוגע לבטיחות המוצר.
לסיום, מצאנו מקרים בהם בוצעו מחקרים בצורה לקויה, לא מלאה, או שהמסקנות ובדיקת הנתונים שלהם היתה מוטעית. או שדווחו בצורה לא מדויקת."
5) דוגמא לטעויות "התמימות" שביצעה החברה:
א) גידולים בחיות מעבדה לא דווחו ל-FDA (בוזארד 1976A)
ב) לא דווח ל-FDA על המצאות גידולים באברים פנימיים (גרוס 1987, עמוד 4)
ג) החברה שמרה רקמות של חיות ניסוי בתוך פורמלין זמן כה רב עד שהרקמות התפוררו (גורדון 1987, עמוד 496, יו-אס שמידט עמ' 25)
ד) במקום לבצע נתיחה שלאחר המוות בקופים שסבלו מהתקפים אחרי שהואכלו באספרטיים, החברה מימנה מחקר נוסף, עם שיטת בדיקה אחרת שלא הראתה שום בעיות (גורדון 1987 עמ' 496)
ה) חיות שמתו דווחו כנמצאות בחיים, ולהיפך. (גרוס 1985, עמ' S10835)
ו) בחירה של נתונים סטאטיסטיים בצורה כזו שפחתה החשיבות של תופעות הלוואי (שמידט 1976, עמוד 4)
וזה רק חלק קטן…
הנה הנתונים המלאים: http://www.holisticmed.com/aspartame/history.faq
6) ב-1977 שכרה החברה את דונלד ראמספלד, חבר קונגרס לשעבר וחלק מצוות הבית הלבן בתקופת כהונתו של הנשיא פורד, כדי שיעזור לחברה לאשר את השימוש באספרטיים.
מסקנות:
1: זה שאתה דוקטורנט, לא אומר שאתה יודע להתבטא בצורה מנומסת ובדרך ארץ.
2: יש עדויות מכריעות שלפחות מעלות ספקות בדרך שבה האספרטיים אושר לשימוש ולגבי בטיחותו.
מי שמתעלם מהם, כנראה קבור עמוק מדי במבוכי הממסד האקדמי.
3: מי שמסתמך על מה שכתוב בויקיפדיה, לא קרא את הכתבה הבאה: https://www.emetaheret.org.il/dev/?p=2690
4: "עזוב את האתר הזה. גם אם 5% בו נכון (ואני נדיב), אין לך שום דרך להבדיל בינו לבין ה95% שהם שטויות במיץ" – אין בעיה, רק לא מיץ עם אספרטיים…
היי ניב,
עושה רושם שאתה המגיב היחידי ששולט באומנות הבנת הנקרא.
שאר המגיבים פנו לדוקטורנט. או שהם לא הבינו שזה לא אני, אלא חבר שלי (כמו שכתבתי בהתחלה) או שהם חשבו שבכוחות קסם הוא ישמע את קריאתם אליו.
התגובה שלך (כרגיל!) באמת מעניינת ואני אעביר לו אותה.
מקווה שהוא יגיב. אני חושב שדיון הוא מעניין כאשר שני הצדדים באים "חמושים" בידע.
כל טוב!
כאחד מאלו שלא שולטים באומנות העדינה של הבנת הנקרא, ויש לי פטור ממנה, העניין הוא לא למי בדיוק אנו פונים, האם לדוקטורנט, לנציגו כאן או לכל ישות אחרת, אלא לטיעונים במקור. והמטרה היתה להציג את מופרכותם, במקור.
תודה על תגובות והארות ברמה גבוהה. נכנסתי לכל כך הרבה אתרים (באנגלית) לגבי אספרטיים ותרדמת רגליים, כולם כמובן טוענים שזה בתוך רשימת החשודים אבל כאשר אני רושמת PROVEN EVIDENCE לאף אחד מהם אין מה להציע.
תודה
נהניתי לקרוא את תגובתך המקצועית
תודה רבה על המובאה הזו.
היא אכן חושפת את הוויכוח סביב האספרטיים.
וכדי לתת מענה הולם ורציני, יש להתייחס לכל נקודה באופן שיטתי. נתת לנו את התשתית למאמר הבא בנושא 🙂
ניב אני מוריד את הכובע
אדוני הדוקטורנט
חזור לכאן ותענה או תודה בטעותך וביהירותך האינפנטילית
חבל"ז (-:
איך אומרים אופס בכימיה?
דוקטורנט יקר:
אחרי שניב מנהל הפקוייקט נתן כאן את התגובה קטלנית משהו, אבל מנומקת כדבריך, אחדד את אחד הרבדים שיותר קרוב לליבי:
.
אתה בטענותיך הסתמכת על מקורות מוסמכים כמו וויקיפדיה והאתר "סנופס", שכביכול עושה טובה גדולה לאנושות ומגן עליה מפני מפריחי שקרים ושאר "אגדות אורבניות", מונח חביב ומכובס לעילא דעילא שנועד לשלול את הלגיטימציה של הביקורת על הממסד.
.
ומיהו אותו ממסד: מממ… אנחנו רגילים לחשוב שהממסד זה הממשלה. ומשרדיה וסוכנויותיה, כגון, במקרה דנן, ה-FDA. אך כאשר מפשפשים מעט בהיסטוריה הרלוונטית לפועלה של סוכנות זו, ושאר גופי הממשל, מתגלה פעם אחר פעם שמי שבאמת מושך בחוטים אלו הם בעלי האינטרסים הכלכליים, להלן התעשיות הגדולות, והמשקיעים שלהם.
.
אני יודע שטיעונים כגון אלו לא מקובלים על אנשי האקדמיה, שהם עסוקים "בידע טהור" ולא במני קישקושים של אינטרסים. בשביל זה אנחנו כאן. צריך שתהיה חלוקת תפקידים, לא? 🙂
.
ונחזור לעניינינו: "סנופס" וויקיפדיה, שניהם דוגמה מצויינת ליישור קו של "הממסד" עם האינטרסים של אותם מושכים בחוטים. במקרה של וויקיפדיה, הם עושים "העתק-הדבק" לתכנים של הגופים הרשמיים, בין היתר כי מי שמפעיל את אותה ויקיפדיה הם סטודנטים ואקדמאים, חלקם רק דוקטורנטים(:)), שעסוקים "בידע טהור" ולא במני קישקושים של אינטרסים. לכן, שוב, אנחנו כאן 🙂
.
לגבי "סנופס", הוא בכוונה תחילה פועל לטאטא את הביקורת ולעשות לה דלגיטימציה, בין היתר תחת התיוג "אגדה אורבנית". אך אט אט האקטיביבטים לומדים לנצל את האינטרנט ולבנות מערכי טיעון חסינים בפני אותם מהלכי דלגיטימציה, שהם לפעמים פשטניים עד לכדי גיחוך. אגב "סנופס", אותם אקטיביסטים הצליחו כנראה לשבור את הסניף הישראלי שלו. וזו רק ההתחלה לה, לה לה… 🙂
ואו, איזה כיף לראות דיון כזה!
גם מעניין, גם על נושא חשוב כמו התזונה שלנו, וגם ניסיון לחשוף את האמת שהממשלות והתאגידים מסתירים. כן ירבו!
קודם כל נתחיל מזה ששני ה"ניצים" – מסכימים שלא טוב לאכול תחליפי סוכר. הסיבות ודרגת החומרה שונה, אבל כבר יש לנו סוג של קואליציה.
כמתעניין בתחום וסטודנט לקראת סוף התואר בביולוגיה (לא להשתחוות), אני מוצא את מרבית טיעוני הדוקטורנט הגיוניים. אני גם חושב שהיהירות שלו הייתה ברמת הסביר.
מנהל הפרוייקט: טיעונך העיקרי בתגובתך לדוקטורנט, הוא שאי אפשר לסמוך על גוף בריאות ממשלתי (מסכים) ושהסיכון שבאספרטיים נובע מהשילוב הלא מאוזן של חומצות האמינו. אני לא מוצא טיעון זה משכנע, שכן בסמוך לצריכת האספרטיים סביר שאנו מקבלים חומצות אמינו נוספות ממקורות מזון נוספים, וכך המצב מתאזן.
דבר אחד שמטריד אותי בתוספי סוכר, הוא שהם נמצאים בכל מיני מקומות שלא חשבנו, מקומות בהן אין תווית עם מפרט תזונתי. למשל בג'ינג'ר מיובש המשולט כ"ללא סוכר" שהוא מתוק להחריד שיש ברשתות הטבע למיניהן, ואני חושב שגם שמעתי דבר דומה על משקאות קפה "ברדיים", לפחות בחלק מרשתות הקפה.
מה שכן ניב – חסר בכתבה קישור לחומר המלא של ד"ר דיגל (יש בעייה בקישור)
הקישור הנכון הוא
http://www.nutrimedical.com:80/news.jhtml?method=view&news.id=1430
שבסוף כתבת המקור (שתורגמה במלואה כאן באתר) יש קישור לחומר בשלמותו :
UPLOAD THE 53 PAGE ARTICLE WITH REFERENCE, ABSTRACTS AND KEY HIGHLIGHTED ANAYLSIS OF ABSTRACTS — READ AND ACT NOW !
, מסמך בן 53 עמודים כולל קישורים למחקרים ולאבסטרקט והדגשות לקריאה קלה – מדהים
הנה הקישור – המסמך יעשה download מהיר
https://www.nutrimedical.com/news_file.jhtml?id=1430&file=ASPARTAME%20NEUROTOXIN%20GENOTOXIN%20MOLECULAR%20FOOD.doc
תודה רון.
עדכנתי את המאמר.
הלוואי שהיו סטיקרים כמו "מה אתה באמת יודע על אספרטיים?" או "קראת פעם על הסכנות בצריכת מוצרי חלב?" או אפילו "שמעת פעם על בניין מספר 7?" ומתחת לזה שיהיה לינק למידע הרלוונטי, או את הריבוע הזה שנסרק עם הסמארט-פון. חייבת להיות דרך להגיע אל הציבור שמוחו מורכב מתוצרי תקשורת המיינסטרים המגויסת.
מדהים כמה אפשר לשקר לאנשים מבלי שהם יטרחו לבדוק.
אם אתם מתכוונים להתחיל להזהיר קרובים או להפסיק לצורך מוצרים לפחות תשקיעו רבע שעה, כנסו ל http://scholar.google.co.il/
ותקראו קצת מאמרים מדעים אמתיים.
מסתבר שבמחקר הראשון עשו טעות ויצא שחוקרים רבים היו בטוחים שמדובר בחומר שמזיק למוח אבל כל מחקר שניסה לבדוק זאת שוב גילה שאין שום סכנה.
למעשה בגלל המחקר הראשון היו כלכך הרבה מחקרים שהיום מדובר באחד החומרים שהקהילה המדעית יכולה לומר בוודאות שהוא הכי בטוח שאפשר בגלל שניסו לבדוק אותו בכל צורה אפשרית.
הנה אחד המאמרים שקראתי בעניין
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0273230002915424
קשה לי להאמין כמה אנשים תמימים.
הי סטודנט,
באמת? שלחת לינק למאמר שפורסם באתר של חברת תרופות? זה הסימוך האקדמאי שאתה מציע?
אחרי שנים של סבל- כאבים ודלקות במערכת השתן המלווים באי נוחות, חוסר יכולת אבחון, ציסטוסקופיה כואבת ובדיקות פולשניות, ביופסיות ועוד, עשרות סוגי אנטיביוטיקה, אחרי דימומים, איבוד היכולת לקיים יחסי מין, הפסקתי עם האספרטיים- משקאות קלים ומסטיקים(נגמלתי מעישון אז מסטיקים היוו מצרך יומיומי). ופוף- תוך כמה ימים בעיה כרונית ואיכות חיים מחרידה שליוותה אותי בכל שנות העשרים שלי – פשוט נעלמו. אני לא צריכה גוגל סקולר בשביל לדעת שאספרטיים זה רעל (אבל תודה על הלינק, כולנו לא אקדמאים ועל כן לא ידענו על קיומו של גוגל סקולר)
אה ודרך אגב, סטודנט יקר, תבדוק פעם מי מממן את המחקרים האלה עליהם אתה נשען לך בבטחה. זה לא רשום בסקולר אבל קצת מחקר (www.google.com) יניב לך תוצאות מעניינות.
רק שאלה תמימה למנהל פרויקט ולכותבי המאמר: אם צדק בדבריכם, והאספרטיים אכן מזיק כיצד זה שאין דבר כזה שנקרא "בדיקות הרעלת אספרטיים"? בשום מכון לבדיקות הרעלות בגוף לא מצאתי בדיקה כזו. האם יש?
בושה שמשרד הבריאות מתיר למכור מוצרים עם הרעל הזה/ לתבוע את משרד הבריאות.רצח בדם קר
כשמגששים בחושך, מחפשים את האור. כשהקולות מימין ומשמאל מנוגדים וקוראים לך בו-זמנית ואתה במבוכה לאן לפנות, עליך לבחור דרך חדשה. האם חשבתם על האפשרות לשתות תה, קפה, ללא סוכר, ללא ממתיק מלאכותי, פשוט כמו שהוא?לשתות מים, פשוט כמו שהם?בלי "טעמים"? צריך לנסות כדי להווכח כמה זה קל, וגם אם בהתחלה זה לא – בסופו של דבר שוה להתאמץ קצת.