תוצאות מדהימות מהניסוי העצמאי השלישי במספר של המצאתו של אנדריאה רוסי האיטלקי הוכיחו כמעט מעבר לכל ספק כי היתוך קר הוא אפשרות פיסיקלית תקפה.
למרות שהבסיס התיאורטי עדיין לא ברור, דה-פאקטו אנדריאה רוסי המציא מכשיר שמפיק אנרגיה בכמויות ששום תהליך קונוונציונלי אינו מסוגל להפיק כיום.
הניסוי העצמאי השלישי שבוצע על-ידי שלוש אוניברסיטאות – אוניברסיטת אופסלה, אוניברסיטת KTH ואניברסיטת בולוניה וכן בשיתוף המכון הטכנולוגי המלכותי של שוודיה הראה כי מכשירו של רוסי ה-אי-קאט (E-CAT) יוצר חום עודף בתהליך שאינו יכול להיות מוסבר בתגובה כימית רגילה. שינויים איזוטופיים שנצפו בבדיקת האפר שנותר משריפת הדלק ששימש להנעת הכור מראים כי ככל הנראה מדובר בתגובה גרעינית שאיננה מלווה ביצירת קרינה או פסולת רדיואקטיבית, במילים אחרות – תגובה גרעינית של היתוך קר, דבר שהפיסיקה המסורתית מתארת כבלתי אפשרי.
להלן תרגום מסיכום הניסוי:
"תוצאות חדשות מוצגות מניסוי ארוך טווח שבא לבדוק אנומליות חום שנוצרו בהפעלת סוג מיוחד של כור צילינדרי שפעל בטמפרטורות גבוהות ושמו – האי-קאט.
הכור נטען בכמות קטנה של מימן ואבקת ניקל בנוסף למרכיבים נוספים, בעיקר ליתיום. מדידות החום שהוקרן מהכור בוצעו בעזרת מצלמות תרמיות באבחנה גבוהה.
המידע נאסף במשך 32 ימים במרץ 2014. טמפרטורת העבודה של הכור התחילה ב-1,260 מעלות צלזיוס ונמשכה במשך חציו הראשון של הניסוי ולאחר מכן בטמפרטורה של 1,400 מעלות במשך חציו השני. תפוקת האנרגיה שהושגה במשך 32 ימי הניסוי היתה 1.5MWh (מגה וואט שעה או במילים אחרות: מיליון וואט שעה)
כמות כזו של אנרגיה היא הרבה מעבר למה שיכול להיות מושג מכל מקור אנרגיה כימי הידוע לנו כיום המוכל בנפח כור קטן כמו זה של האי-קאט.
תגובות גרעיניות נצפו במהלך התהליך, דבר שקשה להסביר נוכח העובדה שלא היתה כל פליטה רדיואקטיבית מהכור בזמן פעולתו."
מסקנות הניסוי העצמאי השלישי מציבות את אנדריאה רוסי, אם יתברר כי המצאתו תקפה וכי לא מדובר בהונאה, כאחד האנשים שישנו את פני העולם כפי שהכרנו אותו עד כה, לא פחות.
האי-קאט הוא כור צילינדרי קטן. במהלך הניסוי הגיע הכור לטמפרטורה של עד 1,400 מעלות צלזיוס, זאת במשך 32 ימים ברציפות.
כמות הדלק הקטנה ששימשה ליצירת החום בכור והתהליך הגרעיני שהתרחש בתוכו, מראים כי ככל הנראה מדובר בתהליך גרעיני נקי.
המשמעות היא, מכשיר שמסוגל לייצר אנרגיה נקייה לחלוטין תוך שימוש בכמות קטנה של דלק שזמינותו העולמית גבוהה ביותר, ללא שום פסולת רדיואקטיבית או יצירת קרינה מזיקה.
אם יתברר כי ניתן לתפעל ולשלוט בבטחה בתגובה, שכעת מתברר כי היא גרעינית ביסודה, אנו נראה שינוי מהותי בדפוסי האנרגיה העולמיים, דבר שישליך באופן נרחב גם על הכלכלה האנרגטית שכיום מבוססת בעיקרה על שריפת פחם ונפט. יצירת אנרגיית חום וחשמל תתבצע בעזרת כמות קטנה יחסית של דלק לא מזהם ולא יקר.
הסיקור התקשורתי של האי-קאט כמעט ואיננו קיים בתקשורת הממוסדת. למרות שיש ניצני דיווחים על ההמצאה גם בתקשורת המרכזית העולמית, בישראל מדובר בכמות השואפת לאפס.
על המצאתו של אנדריאה רוסי, האי-קאט (E-CAT) דיווחתי בשש כתבות שונות במהלך השנתיים וחצי האחרונות ואני שמח לדווח לכם כעת על צעד חיובי נוסף בדרך לגילוי משהו שהוא "בלתי אפשרי" – צמד מילים שעל משמעותם אני תמיד שמח לערער.
מידע נוסף:
e-cat world
תודה
תודה ניב!
תמשיך בעבודת הקודש 🙂
מדהים, אני משוכנעת שהמצאתו הולכת לשנות את פני הכלכלה העולמית, שכן לא יהיו מעטים שיחזיקו במשאבים וינצלו את האחרים, המשאבים יהיו נגישים לכל בעלות נמוכה שווה לכל נפש. נפלא, נקווה רק שאימפריית הכסף לא תטרפד את הממצא כפי שעשתה עם רוסי.
בתקווה שזה לא "פרפטום מובילה" מלטינית: Perpetuum Mobile.
כלומר הונאה…
זה ממש לא אנרגיה חופשית. יש דלק שמניע את הכור, אבל כמותו קטנה מאוד.
פרפטום מובילה ו״אנרגיה חופשית״ זה לא אותו הדבר, בטח לא בהקשר של הונאה 🙂
בהקשר הזה זה די אותו הדבר 🙂
השאלה למה אתה התכוונת ב״אנרגיה חופשית״…
אם התכוונת לאנרגיית נקודת אפס, אז היא נמצאת יותר ״רחוק״ על הסקאלה של ״אנרגיה אלטרנטיבית״, אבל נעשים מחקרים מעשיים גם בתחום הזה, לא מדובר פה על נושא תיאורתי בלבד. זה שהניסויים האלו לא מוזכרים בויקיפדיה זה כבר עניין אחר כידוע 🙂
מהפיכת ההיתוך הגרעיני כבר בדרך, אבל בדרך הרגילה והמשעממת של המדע. קבוצות רבות, כוללת מדינות וגם מספר גדול של חברות פרטיות עוסקות בהיתוך גרעיני, אבל לא קר כפי שהמאמר מציין.
ראו את המתקן של ETER או GENERAL FUSION או Lockheed Martin Compact Fusion
שום דבר לא מוסתר או מושתק. לגבי הניסוי למעלה, אין שום בעיה איתו, כל עוד תינתן האפשרות לחזור עליו בתנאי מעבדה ולאפשר לגורמים אחרים מלבד רוסי למדוד את התוצאות.
כלומר מדע.
מצטער שהרסתי את המסיבה.
שלום שי.
הניסוי המתואר בכתבה הינו ניסוי של צד שלישי, כלומר לא "של רוסי" כמו שציינת בטעות.
הוא נערך ע"י מדענים מ-3 אוניברסיטאות ובשיתוף פעולה עם המכון המלכותי לטכנולוגיה של שוודיה.
בנוסף, זהו אינו הניסוי הראשון על המתקן, כך שבהחלט מדובר בחזרה על תוצאות, כלומר מדע.
הכל טוב ויפה,הבעיה היא שכל הטוב הזה לעולם לא ייתנו לו להתקיים,החזירים העשירים השמנים,לא ייתנו
להמצאות שעושות טוב לאנושות להתקיים,מפני שכך הם יאבדו מהשומן העוטף אותם מכל עבר,הרי יש והומצא מנוע מכונית שעובד על מים,כבר לפני עשרות שנים,מישהו שמע או ראה מכונית כזאת,הלו!!!!
אנדראה רוסי שיחק אותה. הפעם אני מתרגש. הנסיון השני של שנת 2014 כמעט אינו מתיר אפשרות להונאה או טעות.
כור איקאט הוא כנראה דבר אמיתי, המצאה של פעם במאה שנה. שקול לגילוי הרדיום על ידי מארי קירי (גם היא לא ידעה מה עושים עם רדיו אקטיביות אבל הבינה שזה גילוי חומר אנרגטי שיחולל מהפכה).
אל חשש, לא יתנו לרוסי פרס נובל, המערכת המדעית מספיק מושחתת לשם כך, יותר מדי אינטרסים כספיים ובטחוניים כרוכים בגילוי רדיואקטיביות קרה.
רוב הסיכויים הם שאנדראה רוסי בנה כור גרעיני זעיר נטול פליטה רדיואקטיבית כאשר חומר הדלק שלו עשוי מחומרים מתכתיים לא יקרים (בעיקר: ניקל, ליתיום).
שאר החומרים – כגון מימן, אלומיניום, ברזל וכדומה – מצויים בשפע בכל העולם, לכן לא נחשבים לצורך עלויות.
יקח עוד עשר שנים לפחות עד שהוא ימכור תנורי חימום בצורה מסחרית (תנורי חימום בשיטת אי קאט זה מוצר טכנולוגי פשוט) אבל יהיו הרבה מדינות וטייקונים שינסו לדכא את ההפצה של מוצרים אילו.
לאחר מכן, יקח עוד כעשרים שנה לפחות עד שיוקמו תחנות כוח לייצור חשמל מתנורי איקאט. ייצור חשמל מצריך בניית טורבינות וזה עסק מסובך ויקר מאוד. מניח שסין יפן וקוריאה וגרמניה יהיו המדינות הראשונות שיקימו תחנות כוח חשמלי וגם יספקו טורבינות. אילו מדינות שאינן מפיקות דלק פוסילי לכן אין להן שום אינטרס לדכא את הפצת כורי איקאט.
ב 25 דצמבר 2014 פירסם רוסי בשם אלכסנדר ג. פרחומוב שהוא בנה פחות או יותר העתק של כור איקאט ושזה נותן תוצאות אנרגטיות דומות.
ההבדל העיקרי בבניה הוא שאת הכור שלו פרחומוב הכניס למיכל מים, מה שאפשר לו למדוד בזול ובדיוק רב את האנרגיה שמיתקן איקאט שלו פלט. בדיקה בגוגל מראה שיש חוקר רוסי בעל אותו שם שעוסק בתחום. הפרסום של החוקר כולל דו"ח של 18 עמודים , תוצאות מדידה ושרטוטי בניה.
אם הידיעה תתאשר, וכן יפורסם תרגום לאנגלית של הדו"ח מפורט שהחוקר כתב, נתקדם למצב בו יש שיחזור הניסוי של רוסי (כאשר אין שום מעורבות של רוסי בניסוי המחודש). דרישת השחזור הבלתי תלוי היא הטענה היחידה שנותרה בפי הספקנים.
לגבי לוחות זמנים. רוסי פרסם שמתקן מסחרי שלו ימכר בשוק החופשי תוך כשנתיים או פחות. למרות זאת יתכן שיהיה קושי לשווק , למשל , אם מכוני תקנים של מדינות יטענו שהמתקן מסוכן לשימוש.
בשבוע האחרון (החל מ- 16 מרס 2015) יש התקדמות מרשימה בהכנסת ecat לקונצנסוס של המדע. ההתקדמות היא הצלחתו של פיסיקאי נסיוני רוסי אלסנדר פרחומוב (Parkomov) לבנות שיחזור לניסוי לוגאנו. (ניסוי לוגנו הוא הניסוי של 32 יום של כור ecat שנעשה במרס 2014 ופורסם באוקטובר 2014.) פרחומוב בנה כבר שיחזור חלקי לניסוי לוגנו בדצמבר 2014; החל מ- 16 מרס 2014 פרחומוב מריץ שיחזור חלקי נוסף לניסוי לוגאנו, שיחזור טוב בהרבה מקודמו. היתרונות בשיחזור האחרון הם: (1) כור ecat של פרחומוב עובד טוב זמן ממושך (בערך 100 שעות עד עכשיו), (2) כור איקאט של פרחומוב פשוט לבניה וזול.
להלן לינק לאחד האתרים החשובים שעוקבים באופן שוטף אחר ecat בפרט ואחר LENR בכלל. LENR הוא ענף הפיסיקה שעוסק בגילוי ריאקציות גרעיניות נמוכות עוצמה (הענף LENR ידוע יותר בשם הלא מדוייק "היתוך קר"). הלינק המצורף מופנה ישירות לדף אינטרנט שדן בניסוי של פרחומוב החל מתאריך 16 מארס 2015.
http://www.e-catworld.com/2015/03/21/mfmp-reports-parkhomov-breakthrough-90-minutes-of-excess-heat/
יש סיכויים טובים שעד סוף שנת 2015 פרחומוב יעשה שיחזור מלא (פחות או יותר) של ניסוי לוגנו, כולל בדיקת איזוטופים של הדלק (שאמורים להשתנות ולהוכיח, באמצעות ההשתנות, שמדובר הריאקציה גרעינית). כמו כן – יש סיכוי טוב שעד סוף שנת 2015 פרחומוב יפרסם דו"ח מפורט במגזין רוסי מכובד, מגזין במדעי טבע, וכן שהפרסום הזה יכלול ביקורת עמיתים על הדו"ח (peer review).
מכיוון שבניית כור הניסוי השני של פרחומוב היא בניה פשוטה וזולה יש סיכוי טוב שהשיחזור של פרחומוב ישוחזר בעצמו על ידי מספר מכובד של חוקרים איכותיים, לרבות דו"חות ניסוי שיפורסמו במגזינים מכובדים עם ביקורת עמיתים.
כאשר יסתיימו השיחזורים ויפורסומו – יפסקו קולות מכחישי ecat שטוענים ש- ecat הוא טעות או הונאה של רוסי. בשלב זה הפיסיקה הקונצזואלית תאלץ להודות שאפקט רוסי, שמתחולל באמצעות כורי ecat, הוא אמת מדעית לא ניתנת להכחשה.
הלוואי וזה נכון, ושנצליח להפיק רק טוב מכך. אשמח להתייחסות של פיזיקאי או מהנדס לתמונה שכותרתה "אזור הניסוי לבחינת המדידות". רואים שם מצלמות, שולחנות ומחשבים שנמצאים בקרבה לא צפויה לגליל שפולט חום בטמפ' של 1400 מעלות צלסיוס.
ועוד תהיה בנושא "אנרגיה חופשית", שגם לגביה אשמח לקבל התייחסות מאירת עיניים (אני מדבר בלי שמץ ציניות, אלא מתוך תקווה שיש לנו סיכוי לתקן את העולם תיקון יסודי): אם האנרגיה תהיה זמינה בכמויות עצומות, למה אפשר לצפות מהאנושות המוכרת? יש לי תחושה שאותם כוחות קפיטליסטיים שלופתים את העולם יותר ויותר, ומוצצים את לשדו, יפעלו ביתר שאת. התרבות היא כזו, שגם אם אנשים רבים כמוני וכמוכם יגידו "תנו לי את הכח לשנות", כנראה רבים אחרים – בלי להתכוון לרע, אלא רק מתוך רצון לטוב עבור עצמם – יגידו: "תנו לי את הכח להתעשר", בתוך עולם של תחרות על משאבים מוגבלים.
האתגר הוא תודעתי, וחשוב ששם תהיה התפתחות משמעותית כדי שנוכל להכיל טכנולוגיות משנות מציאות כמו היתוך קר.
החום בחדר בו נערך ניסוי לוגאנו, הניסוי המדווח במאמר, לא היה רב. ראשית: הספק החום של כור איקאט בצילום הוא 2 קילווט בערך, זה הספק חימום של תנור חימום ביתי בינוני. שנית: לפי דברי אנדראה רוסי בבלוג שלו, החדר של הניסוי היה מאוורר וכלל חלונו. גדולים שניתן לפתוח אותם לשטח פתוח.
לגבי "אנרגיה חופשית". לדעתי, לפי שעה אפשר להתייחס לטענות השונות על קיומה כטענות חסרות בסיס (האם בעתיד המצב ישתנה ? אף אחד לא יודע). הטענות על אנרגיה חופשית חסרות בסיס (לפי התרשמותי) כי:
לא ידוע לי על שום גוף אקדמי מקצועי ומכובד (חוקרים פיסיקאים, חוקרי הנדסה, חוקרי כימיה , וכולי) שטוענים: בדקנו מתקנים שמפיקים אנרגיה חופשית ומצאנו שהם אכן מפיקים בוודאות אנרגיה כזו.
שירטוטים, תיאוריות יפות וניפנופי ידיים – אינם יכולים לשמש תחליף לעריכת ניסוי פיסי מדוייק. בשרטוטים , תיאוריות וניפנופי ידיים אפשר לטעות ולהתבלבל; לעומת זאת בניסוי מדוייק על ידי אנשים מיומנים קשה לטעות.
נו, מה קורה היום עם הכור הנ"ל?
היכן קונים אחד כזה הביתה?