דו"ח פורץ דרך העוסק בערך התזונתי של יבול התירס המהונדס גנטית מנפץ את הטענות שלפיהן הערך התזונתי של התירס המהונדס גנטית שווה באופן ניכר לערך התזונתי של התירס הטבעי. תחת הכותרת:
“2012 Nutritional Analysis: Comparison of GMO Corn versus Non-GMO Corn”
הדו"ח חושף שלא רק שהתירס המהונדס לוקה במחסור כבד בויטמנים ומינרלים בהשוואה לתירס הטבעי, יתרה מזאת התירס הגנטי רעיל במיוחד ועמוס בכימיקלים קטלניים שמקורם בתחום ההדברה כמו גלייפוסט או תחת השם המסחרי "ראונד-אפ" כמו שנחתם בפטנט ע"י מונסנטו.
עדכון 10.11.13
פרסום הדו"ח העלה תגובות רבות באתר הפרסום המקורי. חלק מהמגיבים טענו שהדו"ח שקרי. חלק הכפישו. חלק עודדו. הוספתי כמה פסקאות מתורגמות נוספות בסוף המאמר המתייחסות לטענות הללו. חשוב לציין שמדובר בדו"ח ולא במחקר מדעי. מי שמעוניין למצוא מחקר עצמאי שמשווה תירס מהונדס לצד תירס לא מהונדס שיפנה לחברת מונסנטו מחזיקת הפטנט על תירס מהונדס גנטית. ככזו, היא מונעת כל אפשרות של חקירה עצמאית ובלתי תלויה על המוצרים שלה. מעניין למה…
בעלי הבלוג “MomsAcrossAmerica.com” מספרים שהדוח שותף איתם ע"י חברת "De Dell Seed" הקנדית המתמחה באספקת זרעי תירס שאינם מהונדסים גנטית בלבד, ששאבה את הרעיון מחברה חקלאית שמקורה במינסוטה ונקראית "ProfitPro". בשורה תחתונה, הדו"ח מראה שהתירס הטבעי עשיר יותר בערך תזונתי, בערך קלורי ובכמות החלבונים פי 20 בהשוואה לתירס המהונדס גנטית.
בנוגע לאנרגיה העצורה בתירס הטבעי לעומת המהונדס במדידה לפי שיטת ה- ERGS נמצא שתירס טבעי יכול לספק עד פי 3400 יותר אנרגיה לגרם לשנייה לעומת התירס המהונדס גנטית, הפרש ניכר ביותר. בנוסף לזאת, בנוגע לאחוז הממוצע של חומר אורגני בפרט יחיד נמצא שהתירס הטבעי שואף להכפיל את כמות המרכיבים החיוניים בהשוואה לתירס המהונדס.
תירס טבעי מכיל יותר אשלגן, מגנזיום, סידן, גופרית ומנגן.
באמצעות השוואת השדה היה ניתן להעריך את החריגות בערך התזונתי בין המינים, אשר חשפו את האמת המחרידה. אשלגן, אשר חיוני להפקת אנרגיה ותפקוד תאי תקני כמעט ואיננו בנמצא בתירס המהונדס, עם נתון של 0.7PPM (Parts Per Million). בתירס הטבעי לעומת זאת רמת האשלגן גבוה פי 13 לפחות עם נתון של 9.2PPM.
השוני בין השניים היה בולט יותר בבדיקת המגנזיום. בתירס המהונדס נמצא 0.2PPM לעומת התירס הטבעי שרמת המגנזיום בו נמצאה גבוהה פי 46. נמצא גם שבבדיקות הסידן, הגופרית והמנגן נמצאו הפרשים של פי 12.4, 14 ו-7 בריכוז הרכיבים בהתאמה לטובת התירס הטבעי.
רעלים בתירס המהונדס
בשונה מכך, לא נמצאו עדויות לכלורידים, פורמלדהיד, גלייפוסט וכימיקלים מזיקים נוספים בתירס הטבעי לעומת התירס המהונדס גנטית הרבוי בהם במינונים מסוכנים. לפי הניתוח של הדו"ח ע"י “MomsAcrossAmerica.com”, התירס המהונדס מכיל מינון יותר גבוה פי 19 של גלייפוסט מהמינון המקסימלי המאושר של אותו הכימיקל ע"י הסוכנות להגנה על הסביבה האמריקאית (EPA), ופי 130 יותר גלייפוסט מאשר המינון שנבדק במחקרים שונים שהוכח שמסב נזק אורגני לחי.
בנוסף לכך, התירס המהונדס מכיל כמויות גדולות של פורמלדהיד, לפי הדו"ח. מחקר קודם שנערך ע"י ד"ר דון הובר גילה שהצמחים המהונדסים גנטית שרמת הפורמלדהיד שלהם היא לפחות 0.97PPM רעילים במידה ומעוכלים ע"י החי. וכפי שעולה מהדו"ח, תירס מהונדס גנטית מכיל פי 200 יותר פורמלדהיד מהמינון שקבע הובר כרעיל במחקר הנ"ל.
שוב מונסנטו
מונסנטו עסוקים בלהונות את הציבור עם טענות שווא שהמוצר המהונדס והמוצר הטבעי "שווי ערך משמעותי".
הממצאים המחרידים הנ"ל עולים בקנה אחד עם טענות השווא של ענקית ה-"רצחקלאי" מונסנטו. באתר הרשמי שלהם, טוענת חברת מונסנטו שהמוצרים המהונדסים גנטית שאושרו "שווי ערך משמעותי" לברירה הטבעית, כלומר שאין בנמצא הבדלים תזונתיים משמעותיים בין שני הזנים. אך המחקר הנ"ל שופך אור על טענות אלו ומציג אותך כשקריות ומציב את מונסנטו במרכז הונאה חקלאית גלובלית המבוססת על שקרים מוכחים.
"גלייפוסט הינו קלאטור פוספט אורגני חזק במיוחד המשתק מינרלים בעלי מטען חשמלי חיובי כמו: מגנזיום, קובלט, ברזל, אבץ, נחושת וכו.. אשר הכרחיים ביותר לתפקודים פיזיולוגים נורמלים בקרקעות, בצומח ובחי." מפרט ד"ר הובר על איך הכימקלים המעורבים בהנדסה הגנטית של הצמחים הורסים את הערך התזונתי של אותם גידולים.
התייחסות לטענות נוספות
הפסקאות הבאות תורגמו מהבלוג www.momsacrossamerica.com אשר חשף את הדו"ח המקורי. במאמר המשך שפירסמו עורכי הבלוג הם התייחסו לכמה טענות שעלו לאחר הפרסום. מומלץ מאוד שתכנסו למאמר הזה ותקראו את ההתייחסות שם.
האם הדו"ח שגוי או שקרי?
תרגום מהמאמר:
"היו הרבה תגובות שהדו"ח הזה שקרי. הלוואי וזה היה נכון. חלק מהאנשים שטוענים כך עובדים בשטח ההנדסה הגנטית ורוצים להגן על המדע שלהם. אני מבין זאת. אם אתם חושדים שזה לא נכון, פנו למונסנטו ותבקשו שיערכו מחקר השוואה עצמאי שיראה את הנתונים שלהם. אנו חושדים שקיים כבר מחקר כזה, כי חברת מונסנטו לוחצת על הסוכנות להגנת הסביבה (EPA) להעלות את הרמה המותרת של גלופוסט (כימיקל מסוכן ביותר שנמצא בחומר ההדברה ראונד-אפ מתוצרת מונסנטו) בתירס מהונדס גנטית מהרמה הנוכחית של 6.2 ל-13 PPM שנה לפני שהדו"ח הזה פורסם… גם החוק שמגן על מונסנטו מתביעות עבר בשנה האחרונה… אנו מאמינים שחברת מונסנטו מודעת לסכנה שעלולה להיווצר מצריכה של המזון המהונדס שלה ולכן דאגה (דרך לחצים לוביסטים נ.ד.כ) להעביר את "החוק להגנה על מונסנטו" כדי אולי להתמודד אם תביעות אפשריות בעתיד."
ההרצאה הבאה תסביר הרבה למי שלא מאמין שמזון מהונדס גנטית הוא סכנה אמיתית לבריאות.
המידע בסרטון מרעיד את האדמה מתחת לאמונה בתעשיית המזון הנוכחית שלנו. זה מידע שקשה לעכל. כל מי שאני יכול לומר זה שאנשים צריכים לדעת זאת. ולשתף את זה.
מקור: WorldTruthTv
תורגם במיוחד עבור פרויקט אמת אחרת ע"י "זוריקו" – תודה רבה!
פה זה לא אשמתכם, אצלכם זה רק תרגום, אבל הדו"ח המקורי הוא חסר שום הגיון. אפילו אם נצא מנקודת הנחה שכולם משקרים והנדסה גנטית באמת משפיעה על הערך התזונתי, ההפרשים שמופיעים בדו"ח פשוט בלתי אפשריים. שני החומרים שמוצגים שם הם לא זנים שונים של תירס, הם בכלל לא יכולים להיות אותו סוג צמח. אם היה את הדו"ח המקורי היה אפשר להסתכל, אבל זה נראה כמו טעות רצינית באופן ביצוע הבדיקות.
תבדקו את זה זה נשמע רחוק מלהיות אמין.
תשמעו, זה אחד המצחיקים… ציטוט מהכתבה עצמה: "בעלי הבלוג “MomsAcrossAmerica.com” מספרים שהדוח שותף איתם ע"י חברת "De Dell Seed" הקנדית המתמחה באספקת זרעי תירס שאינם מהונדסים גנטית בלבד". לחצתי על הקישור לבלוג הנ"ל, וזהו בלוג שמטרתו התנגדות להנדסה גנטית. כלומר – זוהי כתבה על כך שבבלוג שיוצא נגד הנדסה גנטית פורסם "ניתוח" של דו"ח של חברה שמשווקת רק זרעים שלא מהונדסים גנטית. (וזה אנשים שאם אני מבין נכון אז אחת הטענות שלהם נגד הנדסה גנטית זה שהמחקרים בנושא מוטים).
בנוסף הכתבה עצמה נראית כמו סוג של בדיחה – אין כל קשר בין הנתונים המוצגים, היחידות, המושגים וכו' למדע / ביולוגיה / מציאות.
בנוסף, מהבלוג ש"מצטט" ו"מנתח" את הדו"ח כנראה שאין בכלל אפשרות לראות את הדו"ח עצמו. כנראה שזהו דו"ח מסחרי במקרה הטוב, ומזויף במקרה הרע. ראו קישור… http://skeptoid.com/blog/2013/05/03/mercolawatchsupposed-report-comparing-gmo-and-non-gmo-corn/
אגב – הלוואי שמישהו היה ממציא תירס מהונדס עם ערך קלורי פי 3,400 פחות מתירס רגיל (כלומר כמעט 0 קלוריות ל-100 גרם).
בקיצור – תפסיקו לפרסם כתבות שמצוטטות איזה בולשיט שמישהו כתב בבלוג שמצוטט איזה בולשיט אחר שמישהו כתב.
ואם אתם רוצים מידע ודיון ענייניים בנושא של הנדסה גנטית בצמחים, מדוקטורנטים ממכון ויצמן והאונ' העברית שקצת מבינים בתחום – תחפשו בפייסבוק קבוצה בשם: הנדסה גנטית – כל מה שרצית לדעת.
אני רואה שיש פה תגובות שהם תוצאה של מכונת התעמולה הממסדית תקשורתית בישראל שמפיצים שקרים ודיסאינפורמציה על מנת להונות את הישראלי המצוי בכל מה שקשור למזון מהונדס גנטית, פסבדו מדע ע"י הלוביסטים ויחסי ציבור של מונסנטו וגרורותיהם. טוב אז לפחות אלו שיודעים אנגלית יוכלו להבין מה קורה, הנה קישור שיעורר אותכם מהתרדמת
youtube.com/watch?v=V3cvqrNvcR8
מי ששולט בהספקת המזון שולט באנשים
הנרי קיסינג'ר
מזון מהונדס גנטית זה למעשה נשק ביולוגי יש הוכחות ברורות שזה גורם לסרטן ואי פוריות, יש להעמיד לדין את מונסנטו ויתר משתפי הפעולה בהרעלת הציבור במזון מזוהם זה.
מי ששולט באספקת המזון שולט באנשים…
מי ששולט בתקשורת שולט במחשבות ובמעשים…
מי ששולט בחינוך שולט בעתיד…
מי ששולט בכסף שולט במשאבים…
מי ששולט בכל שולט ברוח ובנפש…
ויש רק שולט אחד (אחרת זה לא היה כזה מאורגן ויעיל…)
זה שעטנז, זה לא בריא וזה נגד חוקי הדת היהודית
אולם אני בטוח שזה עובר את מנגנוני הכשרות בארץ בלי בעיה בכלל.
זה לא שרמת המודעות בארץ נמוכה אלא שרמת השחיתות בארץ גבוהה.
שמעתי שגם את הסויה מהנדסים ושכבר קשה למצוא סויה שלא עברה תהליך של שינוי גנטי.
לא צריך להיות גאון או אפילו לדכת לקרוא כדי לדעת ״למה התכוון המשורר״
לכל התומכים בהנדסה גנטית שימו לב כמה מדינות מצטרפות לחרם על הנדסה גנטית של מזון
ומונעות כניסה של מזון מהונדס גנטית
מה שמעלה את החשש שאולי מגיפת כל המחלות שקיימת בשנים האחרונות בארץ היא אולי תולדה של שימוש בחיטה ובסויה מהונדסים המגיעים מארצות הברית
לא יודעת אם שמתם לב שהרבה מאוד אנשים בארץ רגישים לגלוטן….. לדוגמא
לאנימל – הסויה-תירס-וקנולה מהונדסים (מזוהמים) ולא החיטה. נכון שזה מאוד קל לחמוק מלקנות שמן סויה ושמן קנולה ושמן תירס, הבעיה שהם נמצאים ברוב המוצרים, והרבה פעמים תחת המסווה "שמן צמחי". וכן הם משומשים כמאכל לבעלי חיים שאנחנו אוכלים. מה גם שלא הייתי ממליץ על חיטה כי זו חיטה "מודרנית" שקיימת רק 70 שנה, אם אתם רוצים לאכול חיטה אמיתית כזאת שנאכלה במשך אלפי שנים אז בעברית קוראים לזה לחם כוסמין
קבל תיקון קטן – כוסמין הינה חיטה יחסית חדשה ולא עתיקה כלל
בארץ ישנו משוגע לדבר בכפר ערבי שמגדל וטוחן חיטה עתיקה באמת
את הזרעים הראשונים הוא השיג באמצעות בחורה שמסתובבת בעולם ומחפשת זרעים עתיקים
הבעיה עם חיטה כזו שקשה מאוד להפריד את הקליפה מהגרעין ולכן היא לא מגודלת בצורה מסחרית
הילידים שמשתמשים בה עם ערבים שמגדלים קוצרים וטוחנים לבד את הקמח שלהם
ראשית, גילוי נאות, אינני חסיד גדול של מונסנטו ואני מאוד בעד גידול אורגני , אבל אני כן חסיד גדול של מדע איכותי והבלוג המצוטט רחוק מלהיות כזה…
קישור למקור
http://www.momsacrossamerica.com/stunning_corn_comparison_gmo_versus_non_gmo?page=1
וכמה עובדות מוזרות ומדאיגות (במובן של 'מה שווה' ה'מחקר') מהטבלה:
1. 340000 erg (תירס לא מהונדס) = 0.08 קלוריות… זה גרגר תירס אחד? מצאנו את המזון הדיאטטי האולטימטיבי!
2. תירס מהונדס – 1.2% חומר אורגני, תירס לא מהונדס – 2.1% – לפי התוצאות הללו זה תירס מפלסטיק לא מחומר צימחי!
3. Cation exchange capacity – זו בדיקה מקובלת לקרקע, מדד לתכולת חומר אורגני בקרקע כמלכודת יונים. מה המשמעות לגבי חומר צימחי?
4. ההבדלים בתכולת היונים, בהנחה שנכונים, יכולים להיות מוסברים בקלות בשיטות גידול שונות – לדוגמא מחזור זרעים.
אז בטובכם cut the bulshit ואנא אל תתרגמו כל שטות שיוצאת באינטרנט בלי לקרוא את הביקורות.
לידיעתכם:
רוב התירס והסויה במזון תעשייתי בארץ מקורם בארה"ב והם מהונדסים גנטית – חשוב במיחוד לחובבי הבמבה אשר חושבים שזהו מזון בריא לתינוקות/ילדים. תבדקו מוצרים של אסם הנמכרים באירופה או שפשוט תתקשרו לאסם ותשאלו אם התירס והסויה שלהם מהונדסים… הסיבה העיקרית לכך היא הסכמי הסחר בין ארה"ב לישראל שמחוייבת לרכוש חומרי גלם ומוצרים אמריקאיים בתמורה לסיוע הבטחוני.
שמן קנולה למיטב ידיעתי מופק מליפתית שאינה מהונדסת גנטית, אלא שהיא זן שנוצר מהכלאה של שני זנים (cross breading). יש הבדל עצום בין הכלאה להינדוס גנטי. את שטיפת המוח נגד שמן הקנולה הקנדי עשו למיטב ידיעתי גורמים בארה"ב שרצו (והצליחו) לגרום למעבר משימוש בשמן זה לשימוש בשמן סויה המהונדס…
Canola was developed using traditional plant breeding techniques, so it was not developed using biotechnology. However, about 80% of the canola grown in Canada has now been modified using biotechnology to make it tolerant to some herbicides.As of 2005, 87% of the canola grown in the US was genetically modified
הבנתה את זה שפינוזה בארה"ב וקנדה בין 80 אחוז ל-87 אחוז מהקנולה מהונדס גנטית