במאמר מערכת בכתב העת לאתיקה רפואית בהודו, מאשים ד"ר ג'יקוב פוליאל, ראש מחלקת רפואת ילדים בבית חולים בדלהי, את ארגון הבריאות העולמי בקידום חיסון שידוע בתופעות הלוואי שלו ובגרימת מקרי מוות, בטענה שהחיסון בטוח לשימוש.
מדובר בחיסון המכיל את רכיב השעלת הישן שהוחלף במרבית העולם המערבי בשל ריבוי תופעות לוואי.
בוטן, סרי לנקה ופקיסטן הפסיקו את השימוש בחיסון.
בוויטנם גם כן הפסיקו את החיסון לאחר תשעה מקרי מוות וכמה ארועים חמורים שדווחו בעקבות החיסון.
בניסוי מוגבל בהודו דווחו 21 מקרי מוות מהחיסון.
ניו דלהי: כתב עת מוביל בהודו של אתיקה רפואית הטיל על ארגון הבריאות העולמי (WHO) את האחריות לקידום חיסון בהודו שהופסק במקום אחר, בעקבות תופעות לוואי ומקרי מוות בילדים.
במאמר מערכת נוקב, העיתון ההודי אתיקה רפואית (IJME) האשים את ארגון הבריאות העולמי בקידום חיסון "pentavalent" באומרו כי לא דווחו אי פעם על תופעות לוואי מהחיסון.
כתב העת טוען שזה בניגוד לעובדות.
מאמר המערכת שנכתב על ידי יעקב פוליאל, ראש רפואת ילדים בבית החולים סנט סטיבן בדלהי, מבוסס על חקירה מפורטת שלו בנוגע למותם של ילדים בבהוטן, סרי לנקה, הודו ובווייטנאם לאחר שקיבלו חיסון pentavalent.
חיסון זה משלב דיפתריה, חיסון Pertusis, טטנוס או DPT ביחד עם חיסון Hib הפטיטיס B ושפעת.
לפי הרופא, שילוב חיסונים זה אינו מורשה לשימוש על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקני, ואינו בשימוש במדינות מפותחות אחרות.
במאמר המערכת נכתב כי ב-4 במאי 2013, משרד הבריאות של וייטנאם השעה את השימוש בחיסון Quinvaxem – שהוא אותו שילוב חיסונים כמוPentavalent לאחר 12 מקרי מוות ותשע תופעות לוואי רציניות לא קטלניות אחרות.
ארגון הבריאות העולמי, שחקר את האירוע, אמר כי מקרי המוות לא היו קשורים לחיסון (פחות או יותר מנטרה קבועה) וטען כי החיסון מאושר לשימוש על ידי ארגון הבריאות העולמי וכי לא דווחו תופעות לוואי חמורות הנקשרו לחיסון זה.
כתב העת ממשיך וטוען כי תופעות לוואי חמורות ומקרי מוות דווחו עכשיו גם לאחר קבלת חיסון pentavalent המיוצר על ידי יצרנים אחרים במספר מדינות.
בהוטן, סרי לנקה ופקיסטן אפילו הפסיקו להשתמש בחיסון.
בהודו, על פי כתב העת, 21 ילדים מתו עד כה בניסוי מוגבל עם החיסון שהוכנס לשגרת החיסונים במדינה בשנת 2011 בתכנית החיסונים של טמיל נאדו וקראלה.
הודו כבר הודיעה על כוונתה להשיק את החיסון במדינות אחרות לאחר ניטור ההשפעה שלו בשתי המדינות האלה.
מקור: First Post
ביל גייטס נמצא כבר כמה שנים בקמפיין של "מלחמה בפוליו" במשך העשור האחרון כ 500 מיליון ילדים בהודו פקיסטן אפגניסטן ניגריה ועוד 20 מדינות אפריקאיות מקבלים חיסון לכאורה כנגד מחלת הפוליו. ידוע ש 40 אלף ילדים בהודו חטפו פוליו ונהיו משותקים בגלל החיסונים. האגנדה של ביל גייטס והאליטות ידועה לנו "צמצום אוכלוסיה" אז מה באמת יש בחיסונים האלה איזה רכיבים או נוגדנים שמשפיעים על המערכת החיסונית לטווח ארוך או על מערכת הרבייה, מי באמת יודע מה הולך בשקט-בשקט הרחק מהתקשורת והשיח הציבורי
יאפ,דייב.ביל ומלינדה גייטס (אוף הל)
באמצעות הקרן על שמם הם מרעילי העולם הראשיים.ש להם כ51% במונסנטו,שגם קשורים בכמטריילס,בנוסף לאוכל מהונדס.