מחקר חדש שפורסם לפני מספר שבועות מגלה שקוטל העשבים הנמכר בעולם ותירס מהונדס שעמיד לריסוס, יכולים לגרום לגידולים ונזק מתמשך באיברים ואפילו למוות.
במחקר הראשון אי פעם לבחינת ההשפעה ארוכת הטווח של קוטל העשבים שמיוצר על ידי חברת מונסאנטו וכמו כן התירס מהונדס גנטית שלהם (בשם קוד היפה NK603) , מדענים גילו שחולדות שהיו חשופות אפילו לכמויות הכי קטנות של החומר , פיתחו גידולים ממאירים ונזק לכבד ולכליות כבר בגיל של 4 חודשים לזכרים ו7 חודשים לנקבות בהשוואה ל23 ו14 חודשים בקבוצת ביקורת.
“המחקר הזה מראה כמות יוצאת דופן של גידולים שמתפתחים מוקדם יותר ובצורה אגרסיבית ובמיוחד אצל הנקבות. אני בהלם מההשפעות הבריאותיות השליליות.” מציין מייקל אנטוניו , מיקרו ביולוג בקינג'ס קולג' לונדון , וחבר ב CRIIGEN , המועצה המדעית העצמאית שתומכת במחקר.
יבולים של מזון מהונדס גנטית אושרו לאכילת אדם בעקבות ניסויים של 90 יום בבעלי חיים . אבל 3 חודשים שווה לסוף התקופת ההתבגרות בחולדות, שיכולות לחיות כימעט שנתיים (700 יום) , וזמן רב כבר יש קריאות לעשות מחקרים שבוחנים את אפקט המזון לטווח של תקופת חיים.
מחקר שבוצע על ידי צוות חוקרים מאוניברסיטת קיין , מצא שחולדות שהוזנו בדיאטה של תירס מהונדס גנטית או קיבלו מים שמכילים את קוטל העשבים של מונסטו (ברמות המותרות לשתיה) למשך תקופה של שנתיים , מתו בצורה ניכרת הרבה יותר מוקדם מחולדות שהוזנו בדיאטה רגילה.
עד לחצי מכמות הזכרים ו70% מהנקבות מתו מוקדם, בהשוואה ל30% ו20% בקבוצת ביקורת. החוקרים מצאו שבשני המינים בחולדות שהואכלו בקוטל עשבים במים או בתירס המהונדס פיתחו גידולים שהיו גדולים פי 2 ו3 מאלה של החלודות בקבוצה ביקורת. בהתחלה של החודש ה24 (שנתיים) , 50-80% מכל הנקבות בקבוצות שנבחנו פיתחו גידולים גדולים במיוחד , עד ל3 גידולים לחיה.
ובניגוד לזה רק 30% מקבוצת הביקורת הושפעו גם. מדענים דיווחו שהגידולים היו מזיקים במיוחד לבריאות של החולדות עקב גודלם הגבוה , שהעמיסו מאד על החולדות וגרמו להם לקשיי נשימה ובעיות עיכול שגרמו לדימומים.
המחקר שפורסם בכתב העת המדעי “Food and Chemical Toxicology today” , סיכם שקוטל העשבים (Roundup) והתירס המהונדס (NK603) גרמו נזק חמור ביותר לבריאות החולדות, אם הם נצרכו ביחד או כל אחד בנפרד. צוות המחקר מצא גם שכמויות הכי קטנות של קוטל העשבים שמאושרות ככמויות בטוחות במי שתיה היו מקושרות לבעיות בריאות.
אנטוניו הוסיף ש “זמן רב שהחולדה משומשת כתחליף לבדיקת רעילות לבני אדם. כל החומרים החדשים של תעשית התרופות,חקלאות,חומרים לבית , לפני אישורים עוברים ניסוי על חולדות. זה סמן טוב מאד להראות שצריכה של תירס מהונדס גנטית או שימוש בקוטלי עשבים של מונסטו משפיעים בצורה ניכרת לרעה על בריאות האדם”.
Roundup (קוטל העשבים) אומנם זמין ונפוץ ביותר בבריטניה, ומומלץ בירחונים מרכזיים במדינה, אך מחקר כזה גם מייצג מכה גדולה לגידול של מזון מהונדס גנטית.
עם גידול אוכלוסית העולם שתגיע ל9 מיליארד איש ב2050 , האו”ם אומר שייצור העולמי של מזון צריך לגדול ב50%.והתייעצות בראשות DEFRA (שווה ערך למשרד החקלאות הבריטי) קבעה שיש להתחשב במזון מהונדס גנטית כפתרון אפשרי לדרישה הגודלת.
כ85% של התירס שגדל בארה”ב או מהונדס גנטית, בזמן ש70% מהמזון המעובד מכיל רכיבים מהונדסים גנטית ושהמוצרים לא מסמנים זאת. בבריטניה ואירופה תירס מהונדס גנטית לא נצרך ישירות על ידי בני האדם אך נימצא בשימוש נפוץ בהאכלה של חיות , וכמו בארה”ב גם פה אין סימון להתראה על רכיבים מהונדסים במזון.
אנטוניו אומר שאין ספק באמינותו של המחקר הזה “זה המחקר הכי יסודי שאי פעם פורסם בעינייני השפעות בריאותיות של מזון מהונס גנטית וקוטלי עשבים על חולדות”.
המחקר בוצע על ידי פרופסור גילס-אריק סירליני , החוקרים בדקו 10 קבוצות שכל קבוצה הכילה 10 זכרים ונקבות , לארוך תקופת החיים שלהם. לשלושה קבוצות ניתן קוטל העשבים Roundup (שפותח על ידי מונסטו) בתוך מי השתיה שלהם בשלוש דרגות שונות בהתאם לחשיפה בשרשרת המזון ליבולים שרוססו.
שלושת הקבוצות הואכלו בדיאטה שמכילה כמויות שונות של התירס המהונדס בדרגות של 11%,22% ו33%. לשלושת הקבוצות ניתן גם הקוטל עשבים וגם התירס באותם כמויות ויחסים. וקבוצת הביקורת הואכלה בדיאטה מקבילה רק בלי הדרגה השלילית של ה33% .
דובר מטעם מונסטו אמר : “אנחנו נבחון את הממצאים ביסודיות , כמו שאנו עושים לכל המחקרים שמתייחסים למוצרים והטכנולוגיה שלנו.”
צפו בסרטו בן 12 דקות שסוקר בצורה יסודית את המחקר:
http://www.youtube.com/watch?v=eeW5yUSqdhY
מקור: thegrocer
כמה לא מפתיע
אין לי ספק שאכילת מזון מהונדס היא לא בטוחה. אבל כדאי לשים לב לביקורות שיש כלפי המחקר הזה, הכי קריטי זה שימוש בזן חולדות שידוע בנטייה לפתח גידולים, אם רוצים לעשות מחקר רציני למה לבחור בחולדות האלה??
תקראו את המחקר ותראו עד כמה קטנות הקבוצות שנבדקו, עד כמה קטנה קבוצת הביקורת ובאיזה אחוז מהנתונים שלה משתמשים.
http://www.guardian.co.uk/environment/2012/sep/28/study-gm-maize-cancer
המצב הרבה יותר חמור מכל מה שנאמר עד עתה.כנסו לאתר של Deborah Tavres ותקראו את החמר שהיא מצאה ב NASA.תודה