ראיון שפורסם בבטאון מגדלי הבקר בישראל חושף כי מועצת החלב מאוד מודאגת ממגמת העליה במודעות הציבור לנזקי החלב.
הראיון שנערך עם מנכ"ל מועצת החלב שייקה דרורי חושף גם את האסטרטגיה של מועצת החלב בהתמודדות מול התופעה המעודדת (אותנו) והמדאיגה (אותם).
לטענת מועצת החלב, אחוז האנשים באוכלוסיה שאינם צורכים חלב כלל עומד כיום על 3% לעומת 1% בלבד לפני מספר שנים.
מועצת החלב משקיעה מאמצים רבים מאוד בפרסום ושיווק החלב והיא אף משתפת פעולה באופן גלוי ובוטה עם משרד הבריאות ומשרד החינוך בהחדרת מסרים שיווקיים לילדי בתי הספר דרך התוכנית "תפור עליי", תוכנית התזונה של משרד הבריאות.
את שיתוף הפעולה הבוטה בין משרדים ממשלתיים לתאגידים כלכליים חשפנו בכתבה אחרת על הנושא.
בנוסף לשיתוף הפעולה עם משרד הבריאות ומשרד החינוך פועלת מועצת החלב נמרצות בתוך קופות החולים ובתי החולים וזאת בעזרת צוותים מקצועיים שמייעצים לרופאים ולאחיות להמליץ על צריכה של מוצרי חלב לחולים שלהם.
שיתוף הפעולה הזה הוליד את קמפיין "3 מוצרי חלב ליום" שכולנו מכירים היטב.
דרורי טוען בראיון ש:
"היום קל להעלות סרטונים וחלקם עשויים היטב,. מקצועית אין להם בסיס רפואי כלשהו, מדברים יפה אך אין להם הגיון מקצועי."
במשפט אחר של דרורי הוא אומר שההתנגדות לחלב היא:
"תופעה מדאיגה… יש גל עולה של התנגדויות שלראשונה חודר גם לאנשי המקצוע כמו דיאטניות ורופאים."
מר דרורי היקר, האם אתה טוען אם כן שהרופאים והדיאטניות במדינת ישראל אינם מקצועיים או שהדברים שהם אומרים חסרי בסיס רפואי?
על-פי דבריו ניתן לחשוב שכל עניין ההתנגדות למוצרי החלב מבוסס על כמה סרטונים (עשויים יפה) ושאין להם שום בסיס רפואי.
זהו נסיון מכוון של דרורי להמעיט בסדר הגודל של התופעה ובמיוחד בכך שיש גם יש עדויות רפואיות ומדעיות מוצקות שמוצרים מהחי ובמיוחד חלבון החלב קזאין קשור ישירות למחלות קשות כמו סרטן ומחלות לב.
למעשה המחקר התזונתי והמדעי הגדול ביותר שנעשה אי פעם על בני אדם מצא שתזונה עשירה בחלבון מהחי ובמיוחד בחלבון חלב גורמת במישרין לסרטן וכאשר הוציאו את חלבון החלב מהמשוואה והחליפו אותו בחלבון מהצומח הסרטן הפסיק להתקיים.
המחקר הזה נקרא "מחקר סין" ואני מניח שמר דרורי לא יקרא אותו בעתיד הקרוב.
רופאים רבים בעולם וגם בישראל מתחילים לפקפק במסרים השיווקיים שמגיעים מבית היוצר של מועצת החלב.
האם הייתם מקבלים כמידע אמין את דבריו של סוכן מכוניות של חברה מסויימת שיספר לכם על נפלאות המכונית מתוצרת החברה?
כמובן שלא…
הייתם מבינים שיש לו אינטרס ברור למכור מכוניות ולכן הוא ינסה ליצור תמונה מסויימת שתחמיא למכוניות מתוצרת החברה ובאותה נשימה יכפיש את המכוניות מתוצרת החברה המתחרה.
זה בדיוק מה שעושה דרורי ומועצת החלב.
הם מנסים להגן על משק החלב ורווחיו ובדרך לא בוחלים בשקרים והטעיות.
הבעיה היא ששרי הממשלה ומשרדיה משתפים איתם פעולה.
מעניין כמה כסף תורמת מועצת החלב לפוליטיקה הישראלית…
ועוד לא נגעתי בנזק האדיר לסביבה שתורמת תעשיית החלב והבשר.
את זה לא תשמעו מגלעד ארדן.
התופעה של עליית מודעות הציבור לנזקי החלב ביחד עם עדויות של אנשים שהפסיקו לצרוך מוצרי חלב ואשר מדווחים על בריאות משתפרת והעלמות מחלות מדאיגה כ"כ את מועצת החלב עד כי הם שכרו חברה מיוחדת שמנטרת את השיח הציבורי באינטרנט.
הלו, שומעים אותי שם בחברה? אחת אחת, אחת אחת… תקשיבו היטב: "הציבור מודע לתעלולים הפסיכולוגיים והשיווקיים שאתם מנסים למכור לו. הציבור מתחיל להתעורר לשיתוף הפעולה הבוטה שלכם עם משרדי הממשלה. הציבור כבר לא מאמין לכם. שמעתם?
דרורי אומר בראיון שהם מתכוונים כנראה לשכור חברה נוספת שמתמחה בפרסום להמונים.
ניתן להניח שבקרוב מאוד יעלו קמפיינים חדשים ברחבי הארץ שינסו למכור לנו עוד תעמולה.
שימו לב לטוקבקים במאמרים שיתפרסמו בנושא ולכמות הדיסאינפורמציה שתעלה שם באדיבות חברות המתמחות בכך.
כי הכפפות הורדו וכעת זה מלחמה.
בואו נסיים את הויכוח הזה:
חלב אינו רעל כמו שהרבה אנשים אומרים, אבל לא חיוני לבריאות כמו בפרסומות. עד שיוכח אחרת.
אפשר לנהל תפריט טוב בלי חלב, ואפשר לנהל תפריט טוב עם חלב.
בוא לא נסיים את הויכוח הזה.
צריכת חלב מזיקה לבריאות נקודה.
בטח צריכה של 3 מוצרי חלב ליום ובטח חלב המכיל אנטיביוטיקה ורעלנים אחרים.
אין עוד חיה אחרת ששותה חלב מעבר לגיל ינקות ובטח לא חלב של חיה אחרת.
חלבון החלב, קזאין, נמצא כמעודד סרטן מובהק במחקר התזונתי והמדעי הגדול ביותר שנעשה מאז ומעולם.
עכשיו, ברור שהנזק הוא לא מיידי, למרות שהרבה אנשים שחווים כאבי בטן מייד לאחר צריכת חלב יאמרו אחרת…
ההשפעות השליליות של צריכת חלב הן מתמשכות ולעתים מחלות מופיעות שנים לאחר מכן.
אבל, אפשר לדעתי לצרוך כמות קטנה מאוד של חלב מדי פעם בלי שיגרמו נזקים.
הגוף יכול להתמודד עם כמות קטנה של רעלים.
אז בוא לא נסיים את הויכוח הזה…
ספק סביר כבר דיברו על זה קודם.
אני נגד ההקצנות משני הצדדים. אני יודע שחלב ממש לא חיוני לבריאות, אבל אני יודע גם שהוא ממש לא רעל.
כשספק סביר יסקרו את המחקר התזונתי הגדול ביותר שנערך על בני אדם ואשר גילה באופן חד משמעי קשר בין צריכת חלבון מהחי ובמיוחד חלב פרה לבין מחלות, אז יהיה טעם לדבר ולהתדיין.
לכל הטיעונים שנתת בטוקבקים ספק סביר התייחסו בסרטון.
http://www.youtube.com/watch?v=qTx4PwXxGzo
הם התייחסו גם למחקר סין?
ידוע לך שמחקר סין הוא לא "מחקר" מדעי?
האם קראת קצת ביקורת עמיתים על הערימת שטויות שרשומות בספר הלא מבוסס הזה?
סטס
זה לא מעניין אותם
זה "מחקר" ועוד אחד טוב מדוייק נכון וענק כשהוא תומך במסקנות שהם רוצים לשמוע
זה שטות מוחלטת שחיתות ואינטרסים כשזה טוען את ההיפך מדעתם האלטרנטיבית
מחקר סין הוא אחת העבודות הכי מוטות שנעשו על פני היקום וגם זה נעשה בצורה כל כך מטופשת ולא מתוחכמת
שתלמיד תיכון שלומד את העקרונות לניהול מחקר תקין ואמין יכול להבין זאת בקלות.
ולכל הפילוסופים למינהם שטוענים שהאדם הוא היחיד שצורך חלב אחרי גיל הינקות
אני מאתגר אתכם
שימו קערית חלב לפני כל חיה שהיא
כלב חתול עכבר נמיה פיל ואפילו לפרה עצמה
מה לדעתכם יקרה?
עוד שטות מבית מדרשכם-אנטיביוטיקה בחלב
לאחר טיפול אנטיביוטי ישנו זמן שמצויין על כל התרופות שבשימוש שלא ניתן בו לשווק את החלב
והחלב לא נשלח לטנק הגדול אלא נחלב בנפרד ונזרק
לפני שהמיכלית לוקחת את החלב מהטנק ישנן בדיקות
לגילוי חומרים מעכבי תסיסה שנעשים ברפת עצמה במכלית ובמחלבה
אין מצב שנמכר חלב עם אנטיביוטיקה
מכיוון שאם נמצא בחלב חומר מעכב תסיסה
1 אין אפשרות להפוך אותו לגבינות והוא חסר ערך למחלבה שלרב 10 אחוז בלבד מהחלב הוא ניגר השאר לתעשיית הגבינות
2 הרפתן נענש נקנס והחלב מושמד
אז דיי לשקרים
ולגבי האמת:
לגבי החיים הקשים של הפרה
ההריונות הרס הגוף והשחיטה המוקדמת ברבע מתוחלת החיים שלה
הכל נכון
אנחנו חיות אנחנו מנצלים את הפרה עד תום מביאים אותה למצב פיזי ירוד ואז הורגים אותה ועוד משתמשים במה שנשאר ממנה למאכל
באמת דרור ? אתה בטוח שאתה יודע ?
http://news.harvard.edu/gazette/2006/12.07/11-dairy.html
קרא גם את המלצות צלחת המזון הרשמית החדשה של מומחי אוניברסיטת הארווארד וביקורתם בנוגע לפירמידת המזון של משרד הבריאות :
The guidelines’ recommendation to increase the intake of low-fat milk and dairy products seems to reflect the interests of the powerful dairy industry more so than the latest science. There is little, if any, evidence that eating dairy prevents osteoporosis or fractures, and there is considerable evidence that high dairy product consumption is associated with increased risk of fatal prostate and maybe ovarian cancers.
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/pyramid-full-story/index.html
"חלב לא מחזק את העצמות – הוא זה שהורס אותן"
מידע מדעי מאתר המועצה לבריאות הציבור וקידום הרפואה
http://healthy.org.il/node/64
דרך אגב מנהל הפרוייקט,
כתבתך יוצאת מן הכלל, ממש תפסת אותם.
תודה רון.
בוא לא נסיים את הויכוח
תאמר לי דבר אחד
האם קראת את מסד הנתונים המקורי או את הפרק הרלוונטי והמשוכתב בספר?
האם עלו בך ספקות למה למצוא יחס עקיף בין 3 ו4 קורלציות כשיש לך את הנתונים לבדוק קורלציה ישירה?
אתה כל כך משוכנע באמינות המחקר"הגדול ביותר " כדברך(אגב הוא לא הגדול ביותר הוא אפילו אחד הבינוניים}
גש לנתונים המקוריים
העתק לתיקיית אקסל את צריכת החלבון מהחי אל מול הופעת הסרטן ובדוק קורלציה
תחזור אלינו אני מקווה עם תובנות וקצת יותר צניעות
איזה עוד מחקר נעשה על הקשר בין תזונה למחלות שהוא יותר גדול ממחקר סין?
אם עשית אתה את הקורולציה הזו, אשמח אם תשלח לי את טבלת האקסל.
תובנות זה חשוב, וגם צניעות. תודה על התזכורת.
1. מחקר סין הוא מחקר אקולוגי. מחקרים אקולוגים הם צורה נחותה של מחקרים, ולכן המסקנות של מחקר סין הן לא רלוונטיות.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ecological_study
2. יש מחקרי תזונה אפידמיולוגים הרבה יותר חשובים ממחקר סין, למשל EPIC או NIH-AARP. במחקרים אלו לא נמצא קשר בין חלב ומחלות. למשל, עבור סרטן, ראה http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?volume=169&issue=4&page=391
מצחיק שאתה מדבר על כל האנשים האלה שמדווחים על כאבי בטן כשהם צורכים מוצרי חלב.
שמעת פעם על משהו שנקרא רגישות ללקטוז?
בעיקרון, זה חוסר היכולת של הגוף לפרק את הסוכר שמגיע מחלב.
במקומות שבהן צריכת החלב ומוצריו הייתה גבוהה עוד מלפני הספירה(בעיקר אירופה), בני האדם פיתחו מוטציה שגרמה לייצור של לקטאז(האנזים שאחרי על פירוק הלקטוז) אפילו אחרי שהם נגמלו מחלב האם.
למה זה קרה?
בגלל שגבינות נשמרות מאוד טוב במקומות קרים(מזכיר לך מאפיין מסויים?), וזה הרבה יותר קל להשיג חלב ומוצריו מאשר בשר(במיוחד בתקופה העתיקה, שכדי להשיג בשר הייתה צריך לשוטט שבוע ביער, אבל בשביל פרוסת גבינה היה מספיק לך לחלוב פרה.
בנוסף, החלב היה מקור תזונתי בטוח, בגלל שידעת שכל עוד דאגת להאכיל את הפרה/פרות שלך, ידעת שיהיה לך אוכל.
ובזכות האבולוציה, שהעדיפה להשאיר בני אדם עם יכולת ייצור אנזים לקטאז, בגלל שהם היו חזקים יותר, יכלו לנהל את השדות שלהם טוב יותר, וזה איפשר להם לגדל משפחות גדולות יותר.
אז בעיקרון, לא, חלב זה לא מזיק, אלא מוצר שהצריכה שלנו אותו התפתחה בתור תחליף לבשר, בגלל שמה לעשות? היה צריך אוכל באזור שבו לא צמח הרבה צמחיה מבוייתת.
באסיה קרה משהו אחר. בזכות האקלים הסביר יותר, הם יכלו לגדל מזון צמחי בלבד, ולשכוח את התלות שלהם בחלב.
בשביל להשלים את התמונה אני אתן את הדיעה השלישית.
החלב שמוכרים לנו היום בסופר הוא תעשייתי ולא טבעי.
מפסטרים שהוא לא יתקלקל ז"א מחממים בחום גבוה למשך זמן קצר.
עושים הפרדה של השומן ואז החזרה שלו.
מתעללים בפרות.
כמובן ששמים חומרים מזיקים כמו אנטיביוטיקה שניתנת לפרות.
חלב טבעי שקשה מאוד להשיג אותו בערים הוא מאוד בריא.
חלב עגלים אורגני לא בריא לבני אדם.
חלב עגלים אורגני בריא לעגלים.
החלב היחידי שמתאים לבני אדם בינקות הוא חלב אישה.
ההתמכרות של המערב לחלב עגלים הוא טאבו שחייב להעלם מן העולם. אני מקווה שבקרוב.
סוף סוף מישהו מדבר לענין בלי התלהמות.
חלב ניגר הוא קשה לעיכול אבל גבינה ויוגורט של עיזים הוא בעל ערך תזונתי גבוה ביותר. אני מיעצת גם לחולי סרטן והייתי חולה בעצמי בסרטן קשה לפני 33 שנה והחלמתי עם רבע קילו ליום של גבינה אורגנית של פרה או גבינת עיזים, כמוסבר בספרי "שביל הזהב לריפוי טבעי".
להתנגד לחלוטין לדברי חלב בגלל מה שמעוללים לחלב בתעשיה הזאת משמעותו לשפוך את התינוק עם מי האמבט. מסע הצלב נגד דברי החלב יכול לגרום נזק למי שמשתכנע ונמנע ממנו וחלבון מהצומח אינו תחליף מושלם.
מקווה שעד שנה הבאה זה יסתכם בעשרות אחוזים… יאללה שחררו את הפרות, ותשקיעו בחלב שקדים. ארץ זבת חלב סוייה ודבש…
הנה זה כבר התחיל…
היום ראיתי את הכתבה הזו שהתפרסמה ב Ynet
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4232651,00.html
כתבה ש"מנפצת" מיתוסים על זה שחלב לא בריא,שהסידן לא נספג…
כמה שמחתי לראות את שלל התגובות לכתבה !!!
אנשים פשוט קלטו שהכתבה ככל הנראה ממומנת ומגיעה בתזמונים שונים ובאינטרס מאוד ספציפי…רק לאחר מכן שמעתי על פרסום ה"דאגה" של מועצת החלב על ירידה במכירות .
זאת תקופה חזקה ואני קולטת שאנחנו ממש בהתעוררות ויש כ"כ הרבה מודעות זה בהחלט גרם לי לחייך היום 🙂
מקווה שלא ימחקו את התגובות…
נתחיל בפן הפילוסופי, חלב אם נועד לתינוק (בתקופת הינקות)
חלב עז נועד לגדי וחלב פרה נועד לעגל נ-ק-ו-ד-ה.
ישנם תיאוריות שונות לגבי התפריט הנאות/חיוני/בריא -וכן הלאה- לבני האדם.
לרוב יש הסכמה שאסור להפריז בצריכה של מזון מסוים, אלא לגוון במקורות המזון וכאמור לאכול "מעט מהרבה", מזון איכותי נקי מ"חומרים". הבעיה שלנו כיום, שהפסקנו לצרוך מזון על בסיס של צורך, אלא אנו צורכים
מזון כי הוא יפה, טעים, נוח (פאסט פוד)וכו'. יום וליל שוטפים לנו את המוח, בתקשורת למה לאכול, כמה לאכול ומה לאכול, כאשר האינטרסים לא בדיוק תמימים והמבין יבין.
בעבר כאשר גידלנו פרה בחצר, שנתנה ליטר חלב ביום או פחות,
שתינו מעט חלב, איכותי, טרי, ללא חומר משמר, ללא צבע מאכל וללא שאר חומרים. כמובן שצרכנו גם ירקות טריים (הרבה)ונקיים מחומרים, כנ"ל לגבי הבשר ושאר אבות מזון.
בתור רפתן לשעבר, אני מרגיש קצת לא בנוח, אך אין מנוס.
הרפתנים/שייקה דרורי בלחץ ואפשר להבין אותם. הם לא דואגים לבריאות שלנו (לא, לא, הם לא רעים, אפילו רובם נחמדים, משכילים וחברמנים!)הם דואגים לפרנסה שלהם ולכבוד שלהם ושלנו -בעולם!!! אין להקל בכך ראש. אבל כמו בהרבה ענפי חקלאות, ברגע שהתחלנו במהפכה התעשייתית לפני כך וכך שנים, יצרנו בדרך הרבה בעיות שהיום מתפוצצות לנו בפרצוף. לא יהיה נכון לשפוך את ה…חלב עם התינוק, אלא, למצוא דרכים לפטור את הבעיה. אין כאן תרופת פלא אלא תהליך ארוך. בינתיים כל אחד יעשה את ההחלטה שלו. ואם תשאלו אותי- עז/פרה בחצר שנותנת חצי ליטר ביום…עושה מההה או מווו אוכלת עשב ומזבלת את הגינה של הירקות האורגניים.
רק בריאות ושמחה
שי המל
אחרי בדיקה מעמיקה והבנת שקר החלב הורדתי את הצריכה של החלב כמעט לאפס.
ממליץ גם לכם.
וואו, שמעתי על הדברים האלה בעבר אבל לא ייחסתי לזה חשיבות מכיוון שחשבתי שהכל שטויות.
מה הכוונה לנזקים? והאם אכילה של קוטג' וגבינה צהובה פעם ביום יומיים כן יכולה לגרום לתופעות שכאלה?
אגב אשמח אם תוכלו לשים קישורים למחקרים בנושא.
שלום איתן.
תזמין את הספר "מחקר סין".
וגם תראה את הסרט "אוכל משנה"
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ld-qGlzNLFo
זו התחלה טובה.
אבל הכי טוב נסה להפחית את צריכת מוצרי החלב ותראה איך אתה מרגיש.
מתורגם לעברית :
חוקרי הרווארד קבעו: תזונה צמחית בריאה יותר
http://www.youtube.com/watch?v=6paa_1_qWpU
אישית אני כמעט לא שותה חלב ולא אוכל בשר.
אני גם שוכנעתי שהחלב והבשר שמשווקים היום מזיק יותר מכפי שהוא מועיל.
אבל ככל שהתעניינתי יותר בתחום, כך גברו הספקות שלי.
היום קיימת תנועה גדלה בארה"ב שדוגלת בצריכת חלב לא מפוסטר מפרות שניזונו מעשב. האם זה בריא? יכול להיות. כנראה שהתשובה משתנה מאדם לאדם.
גם בגישת האיורווידה חלב מפרה שהניקה את העגל שלה (עודפי החלב המעטים שנשארו) – מומלץ ובריא.
לגבי מחקר סין, יש גם כאלה הדוגלים בתזונה הפוכה מהמומלץ (תזונה פליאוליטית), וגם טוענים שבמחקר נפלו פגמים רבים. מהם גם רופאים מכובדים, שאני כלל לא חושד שהם שליחים של תעשיית הבשר והחלב, כגון ד"ר דייויס:
http://www.wheatbellyblog.com/
כך שהצגת החלב כרע המוחלט נראה לי מוגזם.
עם זאת אני מסכים שמרבית החלב המשווק היום לא ראוי לשתייה (ולו רק בגלל היחס לפרות). המאמצים של שייקה לדעתי אבודים ורק יביאו סבל לרפתנים החביבים שיקשיבו לו.
נכון, חלב הוא לא הרע המוחלט, אבל הוא בהחלט בהדגשת יתר על-ידי התעשיה, מערכת הבריאות ומערכת החינוך כתזונה אופטימלית וכמעט אף אחד לא מודע לבעיות הבריאותיות שהוא עלול לגרום להם.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qTx4PwXxGzo
הפרכה לסרטון "בהלת החלב" שמכיל בתוכו גם הפרכה לספר "מחקר סין" ועוד כמה.
אני בספק ששלושה חברה שמנהלים פודקאסט לפחות כמה חודשים הם בובות של תעשיית החלב, בעיקר בגלל שזו הפעם הראשונה שהם מזכירים את זה.
כן שמעתי את זה מזמן וגם נתתי לזה קישור(בכתבה אחרת של חלב כאן באתר) כי גם אני חושב
שחלק מהדברים שהם אומרים הם נכונים.
אבל בל נשכח שהאנשים האלה הם "כופרים".
בעיקרון הם לא מאמינים לדברים שכתובים כאן באתר
ופה ושם עושים טובה ומאמינים באיזה דבר קטן.
אלה אנשים שנשענים על מחקרים מובנים "לפי התקן",ובגדול בזים לאנשים שהם לא מדענים שרוצים להחליט החלטות בניגוד למדע המקובל.
בקיצור מדובר במלכודת אינטלקטואלית.
תשמע עוד פודקסטים שלהם באתר ספק סביר ותבין לבד לאן
נושבת הרוח.
כן, הם דורשים סטנדרט די גבוה של ראיות ומחקרים. זה משהו שצריך להעריך אצלם ולא לקטול.
ממליץ לך ללמוד במגמה מדעית ותוכל לראות בעצמך כמה
השיטה המדעית בעייתית.
שלא לדבר על הטיות מכוונות במחקרים,השמטות,חוסר
חקירת דברים שלא "כדאי" לחקור ופשוט שקרים.
שים לב שתמיד יש ערפל קרב,תמיד צריך עוד מחקרים,תמיד
יש ראיות סותרות.
השיטה המדעית אמנם לא מושלמת, אך היא הכי טובה.
בעזרתה, מדע רע תמיד מתגלה ומנופה בשלב כלשהו-בביקורת העמיתים, בשחזורי הניסוי…
יש לך שיטה יותר טובה? שיטת גיבוב האנקדוטות?
אוקי,חפרתי קצת בארכיון בשביל למצוא את הדיון
שלי עם גיל.
זאת הביקורת שלי על השיטה המדעית:
https://www.emetaheret.org.il/dev/2009/09/19/%D7%97%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%99%D7%96%D7%9D-%D7%A0%D7%95%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%98-%D7%A7%D7%A0%D7%93%D7%99/#comment-4469
http://www.youtube.com/watch?v=at3qCmEsgcs
אלדד, אשמח לערוך עמך דיבייט באינטרנט על השיטה המדעית. מוזמן?
בכיף
היי
ההרצאה הכי חשובה ומעניינת שמבהירה הכל בנושא ועוד…
היא לדעתי של גרי יורובסקי
http://www.gary-tv.com/index.htm
אני אישית וגם אשתי הפסקנו ברגע אחד ובקלות עם כל מוצרי החלב כולל כולם ועם ביצים ועם כל מוצר אחר מן החי כולל דבש….
ולא בקטע קיצוני…. בקטע סבבה לגמרי של הזרימה האין סופית והחיובית….
בעיקר אני לא מוכן לתרום ולתמוך בתעשייה שגורפת רווחים על חשבון יצור חי..
מעולם לא הרגשתי כל כך טוב עם הגוף שלי…
אוחחח….. והמיצי פירות….. אוחחחחח…..
ההרצאה של גארי פורסמה באתר הפרויקט.
ראו כאן:
https://www.emetaheret.org.il/dev/2012/01/29/%D7%92%D7%90%D7%A8%D7%99-%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%A1%D7%A7%D7%99-%D7%94%D7%A8%D7%A6%D7%90%D7%94-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA/
אני מעולם לא התחברתי לחלב באופן אישי, אבל צרכתי הרבה מאוד גבינה ויוגורט. לפני כשנה החרמתי את מוצרי תנובה כחלק ממחאת הקיץ, ושבוע שלם (שזה היה לא קל בכלל) לא אכלתי קוטג' ולא גבינות.
לאחר כשבוע או שבוע וחצי נגמר החרם, ואכלתי קוטג'. כמות הנזלת שהתפרצה ממני הייתה מדהימה. ורק אז הבנתי כמה טוב הרגשתי באותו שבוע וחצי של אי אכילת קוטג'.
מאז אני משחק עם העניין הזה, וגיליתי על עצמי את הדברים הבאים :
א. מוצרי חלב ניגר העשויים מפרה – רעים לי (אישית).
ב. מוצרי חלב עזים או כבשים, נייטרליים עבורי. והיום אני אכן צורך גבינות עזים או כבשים כתחליף.
ג. מוצרי חלב פרה עתירי שומן – במיוחד גבינות קשות וחצי קשות כמו ברי או קממבר, שאני אוכל בהזדמנויות מעטות, אבל כשיש אז אני אוכל, כנראה דווקא עושות לי טוב.
מסקנה אישית : ממליץ לכל אחד לעשות הפסקה קצרה ממוצרי החלב ולראות מה קורה.
חג שבועות שמח
תעשיית הבקר והחלב מעודדת בצורה מוגזמת את צריכת החלב ממניעים כלכליים נטו, כמו שמנהל הפרוייקט כתב כאן את המאמר היפה והנכון. מצד שני לדעתי הרבה יותר מזיק לנו הבשר, האוכל המעובד, הכימיקלים במזון, ההנדסה הגנטית, הקרנות וכדומה מאשר אם נאכל פה ושם חלב ומוצרי חלב או לא (שלמעשה לרוב האנשים זה די שולי מבחינת נזק לבריאות).
בקשר לבשר או צמחוני, אישית אני צמחוני כבר מספיק שנים ומאמין שאין סיבה אמיתית שצריך לאכול בשר, מצד שני אם חלק מהאנושות בוחרת לאכול גם בשר, זה כשלעצמו לא נראה לי הדבר הכי נורא שקורה היום, ויש מספיק אנשים שאוכלים בשר שזה לא מה שיהרוג אותם (בייחוד אלה שאוכלים יותר עוף ופחות בקר). מצד שני איך שהאנושות מתייחסת כיום לתעשיית הבשר, זה כן צריך להיות נקודה אדומה שרוב האנשים צריכים להפסיק לאכול בשר ואפילו רק בגלל זה.
בנוגע לחלב פרה, כמו שנמכר כיום במדינת ישראל, מפרות שמטפלים בהן בהורמונים ואנטיביוטיקה ומי יודע אולי גם בהנדסה גנטית, שלא זזות רוב החיים ושלא מתייחסים אליהן בכבוד, עדיף להימנע כמה שאפשר.
מי שגר בהרים ויש לו פרות משלו שחופשיות בטבע והוא לוקח מהן חלב זה סיפור אחר. עדיין אני לא חושב שחלב ומוצרי חלב זה משהו שצריך לצרוך על בסיס יומי וגם יש הבדל בין חלב לבין מוצרי חלב, מוצרי חלב כמו גבינה ויוגורט וחמאה עברו איזה שהוא תהליך והם כבר חומר שונה מחלב, חומר שונה שמתעכל בצורה שונה.
בסין התרבות לא מעודדת צריכת חלב, מצד שני בהודו עם הרפואה ההודית (איורוודה), צריכת חלב כן מעודדת, גם אם זה יותר כחמאת מזוקקת (גהי) או כסוג של יוגורט מדולל (טהקרה). באיורוודה גם בחלק גדול מהמקרים מומלץ לשתות חלב בשילוב עם תבלינים מסויימים כמו כורכום וכמון וג'ינג'ר ופלפל שחור, כדי לסייע לעיכול וספיגת החלב.
בנוגע לטיעון שחלב נועד רק לבני אדם ורק לילדים, זה לא אומר הרבה, אנחנו גם אוכלים אוכל מבושל שאף בעל חיים אחר לא אוכל, כלומר אנחנו איזה שהוא יוצא מן הכלל של "אבולוציה" (אולי זכריה סיטשין צודק?) ולא צריך להפריז בהשוואות בינינו לבין בעלי חיים אחרים. גם חתולים בוגרים וכלבים ואחרים ישתו בשמחה חלב.
גם יש הבדל גדול בין חלב פרה, חלב עיזים וחלב כבשים. לבני אדם יותר קל לעכל חלב עיזים מאשר חלב פרה לדוגמה.
ארנאלדו לגבי אוכל מבושל, גם הוא לא ממש בריא לנו.
אוכל מבושל גורם לגוף שלנו לשלוח נוגדנים כנגדו.
מומלץ לראות את הסרט:"food matters"
הסבל של בעלי החיים עובר לתוך הגוף שלכם וחייבים להפסיק את זה ולתמיד, אדם זו חיה צמחונית זה הטבע שלנו ההתעוררות כבר כאן, תחילת הסוף של התעשייה השקרית הזאת מגיע כי העולם יותר חכם ממך, מר דרורי. מעניין אם הוא נותן את החלב לילדים שלו גם…
אני כבר מתחיל להאמין שהשיח הבלתי נגמר הזה על חלב הוא עוד איזה טריק קנונייתי שאין לו סוף.
אני חושב שהחכמה היא להקשיב לעצמך, מה טוב לך. כל השאר אחיזת עיניים
אל תאמין…
גם מי שחושב שזה לא בריא לשתות חלב או לא בריא לשתות את החלב שמוכרים לנו ומוצריו יתקשה מאוד לוותר עליו לאורך זמן.
לכן הדיון מתלהט כי צריך הוכחות מסיביות ביותר על מנת לוותר על מה שרבים רואים כתענוג גדול.
העובדה שאין הוכחות מאסיביות והנושא הזה עדיין כל כך, מדובר מעורר אצלי את השאלה האם זה עיסוק בעניין תפל..
לפי דעתי, הדבר היחיד ששומר על הדיון הזה ער זה הקשר של חלב-תעשייה-כסף. הקטע עם הבריאות זה נספח
מסכים עם החלק השני של המשפט…
כל העולם המדעי ,ההנחיות רשמיות (כולל ארגון רופאי הילדים בישראל ומשרד הבריאות בארץ) ,ארגוני בריאות מובלים בעולם כולם מכירים בחשיבות הסידן ובחשיבות מוצרי החלב כספק עיקרי של סידן. אף לא אחד מהם יוצא נגד החלב ומוצריו. צריכה של מוצרי חלב קשורה לתזונה מספקת ואיכותית של רכיבי מזון רבים ביניהם: חלבון איכותי, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ, ויטמינים מקבוצת B (כולל פולת, ריבופלאוין וויטמין 12B), ויטמין A וויטמין D. מצורפת מצגת הכוללת את ההנחיות הרשמיות של ארגוני הבריאות המובילים בעולם http://laniado.sweethome.co.il/files/milk/may10/milk.html
איזה מזל שהציבור מתחיל לחקור ולא רק להאמין ל"כל העולם המדעי" ולכל "ארגוני הבריאות המובילים בעולם"…
והכי טוב, נסו על עצמכם.
הפסיקו או הפחיתו מאוד מוצרי חלב לחודש, תוך אכילת יותר ירקות, פירות, אגוזים וזרעים ותראו מה יקרה…
סידן, ויטמינים ומינרלים אפשר לקבל בשפע מתזונה צמחית ללא מוצרי חלב…
בוא לא נשכח שארגון הבריאות העולמי גם ממליץ על חיסונים ודחף לחיסון חצי עולם נגד שפעת החזירים שאיננה יותר משפעת עונתית (שגם נגדה ממליץ הארגון הזה להתחסן כל שנה), כך שהמלצות שלה לא שוות הרבה בעיניי מי שמבין שהאינטרס איננו בריאות הציבור אלא בריאות חברות הפארמה שמייצרות חיסונים ותרופות.
בנוגע לכתבות שנכתבו לאחרונה בעד החלב (כנראה לקראת שבועות) גם נכתבו באותם אתרים כתבות נגד החלב ושתיים מהנחמדות בהן הן אלו:
מיליארד סינים לא טועים: למה אסור לצרוך חלב? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4231893,00.html
קחו דוגמה: מה אוכלים האנשים הבריאים בעולם?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4234970,00.html
אם כ מה שיש למועצת החלב להביא בתגובה לשלל הנתונים נגד צריכת חלב זה דף ממצגת אז כנראה שאפילו שם הבינו שהקרב אבוד וזה רק עניין של זמן עד שהענף שלהם יתחיל להפסיד ולהיות לא רווחי, אז כנראה שהם יתחילו להשקיע את הזמן בפרסום מסיבי בנוגע לכמה החלב מלא סידן וכמה אנחנו צריכים סידן (בלי לספר כמובן שבחלב יש סידן אבל הגוף שלנו לא יודע לנצל אותו באופן מיטבי וכדי לעכל אותו ולהוריד את רמת החומציות גוף מפרק דווקא סידן מהעצמות, מה שגורם לבריחת סידן ולא להיפך), צפו לפרופוגנדה רצינית שלהם, הם לא יוותרו כל כך מהר, ולא משנה מה האמת או מה בריא, זה העסק שלהם והם ילחמו בנו עד שיצא לנו חלב מהאזניים.
כתבה מוצלחת ב ynet,מה אוכלים האנשים הבריאים בעולם.
נכתבה ע"י נטורופת.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4234970,00.html
אתה לא אוהב לקרוא את התגובות שלפניך, הא? 🙂
אבל זה לא כתבה נגד חלב!
כתוב שם שהם צורכים פחות חלב ומרגישים מצוין.
אם חלב היה גרוע כ"כ אז האנשים האלה לא היו מגיעים לשיא
כזה של איכות חיים.
לגבי זה שסינים לא שתו חלב בעבר יש טענה שלהרבה סינים
יש אי סבילות ללקטוז.
ז"א יתכן שבעקבות הפגם הגנטי הזה התחזקה האסכולה ברפואה הסינית שגורסת שלא כדי לשתות בכלל חלב והיום רק את הזרם הזה ברפואה הסינית אנו שומעים.
כמו כן לא לשכוח שהסינים היו מבודדים מהעולם הרבה זמן
מה שחיזק את הבידול הגנטי וכמובן גם החשיפה התרבותית שלהם למאכלים שונים היתה מוגבלת.
מקריאה של התגובות, יש לי הרושם ש"הקרב" כבר הוכרע, וכמויות החלב הנצרכות ילכו ויקטנו.
ארגונים שמפיקים תועלת מהחלב, ינסו בכל כוחם לשמר את שוק החלב.
ההצעה שלי לרפתנים להערך לשינוי. אני משוכנע שהם עושים את עבודתם באמונה, אבל המציאות משתנה, וכדאי לזרום איתה, ולא נגדה.
האנרגיות של הרפתנים יכולים לפנות לענפי חקלאות מתפתחים שיפרנסו אותם בכבוד, ענפים שתורמים למאזן האקולוגי, ומתייחסים בכבוד לסביבה לחי ולצומח.
לדוגמא החוות האורגניות שמשווקות את מרכולתן ישירות לאזרחים לדעתי יצליחו בגדול. הם גם חוסכים את פער התיווך העצומים, וגם מנתקים את התלות של החקלאים בשוק ה"אכזרי", ויוצרים להם קהל לקוחות נאמן שמוקיר את הסחורה, ומוקיר תודה.
כבר שנים אני מספרת לאנשים סביבי שחלב מזק. מאד קשה להוציא אמונה כ"כ מושרשת ממוחות של אנשים שבטוחים שחלב זה הכי בריא והכי טוב שיש, ואין שום סיכוי שכ"כ הרבה אנשים טועים. אני אחות במקצועי ורואה הרבה ילדים שמגיעים לקבל זריקות עקב התפתחות מוקדמת, דברים שלא היו בעבר. ומה שהשתנה בשנים האחרונות זה התזונה העשירה בהורמונים "והאבסה" של הילדים האלה באינסוף מוצרי חלב.
אמן ויגלו את פרצופם האמיתי של כל מי שקשור לתעמולת החלב. בסוף הכל מתגלה. חבל שהרבה סובלים ויבלו עד שהאמת תחשף
דרור,קח חימום לפני הדיון מהסרט food matters
https://www.emetaheret.org.il/dev/2012/05/26/food-matters-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%9D-%D7%9C%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%A1%D7%A8%D7%98-%D7%94%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%A9%D7%A0%D7%94/
ב 0:34:39
מראה לך ברמה פרקטית נוכלות בניסויים.
יש נוכלות בניסויים כמו בכל תחום, אבל הנוכלות בסופו של דבר תתגלה בשחזורים או כבר בשלב ביקורת העמיתים.
כן אבל אף אחד לא יעשה שיחזורים וביקורת עמיתים כי זה יקר ולוקח המון זמן בשיטה שמוצעת בסרטון שהבאת.
זה מה שעושים כמעט תמיד.
הנה דף שהקמתי בגוגל+ בשביל הדיון הזה ועוד דיונים (שייערכו בהנגאאוטים):
https://plus.google.com/u/0/b/117798935314581902277/117798935314581902277/posts
בוזזז לאוכלי החלב!!!
אני כבר שנה לא נוגע בדרק הזה שנקרא חלב ולא בשר ולא גבינות ולא ביצים.כן כן אני טבעוני וגאה בזה!!!
אני אוכל בריא ומוסרי אני יודע שבצלחת שלי אין משהו שסבל או נהרג.הלוואי ומועצת החלב תישרף למוות כמו שהם שורפים את החיות שהם מתעללים בהם.
בוזזזזזז למוצרי החלב ולמוצרי הבשר.
דקל-דוד עוזר מסביר למה השיטה הפוליטית החדשה שמנסים
לשווק לנו:בחירות אזוריות וארציות במכה אחת היא מזימה
שנועדה להחליש את יכולת הבחירה של האזרח.
http://www.youtube.com/watch?v=4iqLwtwyIqI&feature=player_embedded#!
עוד כתבה מדהימה של אבי זלינגר,הפעם על תנובה – איך
אפשר להוריד את מחיר החלב בקלות.
http://econoblog.co.il/?p=2699
אני לא אוהב את שתי הגישות; זו המתנגדת למזון מן החי (טבעונות) לזו המלעיטה אותנו בחלב חסר ערך תזונתי. האבולוציה הוכיחה שמה שאדם צורך מאבות המזון (כולל החי) במידה, רק יועיל, ודאי לא יזיק.
כל מי שעוסק בנושא העלאת המודעות לחוסר בריאותם של מוצרי החלב, מבורך. אך לצערי חשוב לציין כי לא באמת מתעוררת מודעות כל כך רחבה בנושא, כמו שנטען כאן בכתבה. רק השבוע ביקרתי בבית חולים ידוע ומכובד מאוד בארץ, שברחבתו, בכניסה, היו שולחנות עם דוגמיות של אוכל, והסברים על ידי נציגים שהסבירו מה זה לאכול מזון בריא. להפתעתי, בין הדברים המאוד מתוקים, קצת ירקות וכו', היה מגש של מוצרי חלב. כשאמרתי שזה לא בריא, הסתכלו עלי בפליאה ושאלו "מי אומר?", כלומר, אנשים שעיסוקם הוא אוכל בריא, לא שמעו עדין על הטענה, או עובדה, תלוי את מי שואלים – שמוצרי חלב אינם בריאים לציבור הרחב!