הסערה התקשורתית האחרונה בעניין הכדורים הפסיכיאטריים שניתנו למשתתפי התוכנית "האח הגדול" ע"י ד"ר אילן רבינוביץ' העלתה על פניי חיוך מריר.
הכיצד זה מתן כדורים פסיכיאטריים לבגירים, שהחליטו מרצונם להשתתף בניסוי אנושי ולמסור את נפשם כמריונטות למשימותיו של האח הגדול, מצליח לעורר סערה תקשורתית ענקית (וגם אם זה נובע ממניע של פגיעה בגוף התקשורתי "קשת") ואילו התופעה הנרחבת של מתן כדורים פסיכיאטריים לקטינים חסרי ישע בפנימיות של משרד הרווחה לא מצליחה להביא עיתונאים להתעניין בתופעה.
בעבודתי, כעורך דין המייצג משפחות שילדיהם הושמו בפנימיות בין בהסכמה ובין בצווי בית משפט (יותר ילדים מושמים בפנימיות בהסכמת הוריהם לאחר מערכת לחצים אדירה של פקידי הסעד), נתקלתי לא אחת בהמלצות של המערכת הפנימייתית (פסיכיאטרים העובדים בשירות פנימיות) ליתן לקטינים חוסים תרופות פסיכיאטריות.
כפי שהסתבר לי מעבודתי, במקרים רבים מקבל הקטין החוסה את התרופה הפסיכיאטרית אף ללא הסכמת ההורה וללא ידיעתו,
לא אחת קורה שפנימיות ומרכזי חירום לקטינים מודיעים לפקידי סעד כי ללא מתן תרופה פסיכיאטרית לא יסכימו להחזיק את הקטין בין כותלי הפנימייה.
רק לעיתים רחוקות מעז הורה לקטין בפנימייה לסרב למתן תרופה פסיכיאטרית. במקרים אלו פונה פקידת הסעד בשם הפנימייה לבית המשפט לנוער בבקשה למתן צו לפי חוק הנוער (טיפול והשגחה) שיחייב את מתן התרופה הפסיכיאטרית כנגד רצון ההורה.
הורה המתנגד למתן תרופות לילדו יכשל בבית המשפט לנוער אם לא יוכל להציג חוות דעת נגדית שעלותה רבה מאד.
ללא חוות דעת נגדית יאמץ בית המשפט לנוער את חוות הדעת של גורמי הרווחה כחותמת גומי.
התופעה הנרחבת של מתן תרופות פסיכיאטריות לילדים בפנימיות לא הצליחה לעורר סערה תקשורתית כפי שהצליח עיתון "ידיעות אחרונות" עם סוגיית האח הגדול.
יחד עם גופי התקשורת המסונפים לו כמו Ynet, גרם העיתון להבלטת הסוגיה ולהעלאתה לסדר היום.
כך למשל ד"ר איתי גל הכותב במדור הבריאות של ynet פרסם ביום 8.3.12 מאמר שכותרתו: "סערת 'האח הגדול': סכנת מוות בתרופות פסיכיאטריות". במאמרו מתייחס ד"ר גל לסכנות שבתרופה ריספרדל שניתנה לעו"ד סער שיינפיין ע"י ד"ר אילן רבינוביץ'. וכך כותב ד"ר איתי גל: "התרופה ריספרדל ניתנת לרוב לחולים פסיכיאטריים קשים, רובם סובלים מסכיזופרניה והפרעות פסיכוטיות המתבטאות בניתוק מהסביבה והזיות בשמיעה ובראייה. התרופה אינה מרפאת את החולה, אך מקלה את תסמיני הסכיזופרניה, הידועה כאחת המחלות הפסיכיאטריות הקשות הידועות. אלא שהתרופה גורמת גם לשורה ארוכה של תופעות לוואי קשות, הכוללות עליית חום, נוקשות, רעד, אי שקט ועיוות שרירים. גם שנים לאחר הפסקת הטיפול בתרופה ריספרדל עלולים להופיע עיוותי שרירים חמורים בצוואר, עד כדי סכנת חנק ומוות".
צחוק הגורל הוא שבדיוק שכאשר קראתי את כתבתו של ד"ר גל הונחה בפניי חוות דעת של פסיכיאטרית מומחית לילדים ונוער, ד"ר דפנה אדר, המשמשת כפסיכיאטרית של פנימייה בה נמצא קטין שאת הוריו אני מייצג. הפסיכיאטרית הנכבדה המליצה כי הקטין ייטול ריספרדל, אותה תרופה שעומדת במרכז הסערה הציבורית, וזאת, כך כתוב בחוות הדעת, "להקלה על התנודתיות במצבי רוחו למניעת אירועים פסיכוטיים ולשיפור מיומנויותיו החברתיות בחיי השגרה (ע"י איזון מצבי רוחו ועיצוב מסוים של התנהגותו)".
בעודי זוכר את דבריו הטריים של ד"ר גל לפיהם התרופה רספרידל ניתנת לחולים פסיכיאטריים קשים הסובלים מסכיזופרניה והפרעות פסיכוטיות, הלכתי וחיפשתי בחוות דעתה של הפסיכיאטרית הנכבדה את הסיבות שלדעתה יש לתת רספרידל לקטין. וכך כתבה הפסיכיאטרית הנכבדה:
"בבדיקה פסיכיאטרית ראשונית אמנם נשללה עדות לפסיכופתולוגיה מאג'ורית (דיכאון קליני/מצב פסיכוטי/תהליך נפש זחלני) אולם בלטו בו ליקויים בקשרים חברתיים הדדיים שהתבטאו בעיקר בהיעדר אמפטיה רגשית, פגימה איכותית בתקשורת, בגמישות דלה בהבעה מילולית ובאיזון ירוד של התנהגותו החברתית, הרגשית והתקשורתית. כמובן עם הזמן ניכרת בו התנהלותו הסכיזואידית ולא ניתן לשלול גלישות פסיכוטיות (קצרות וממושכות לסירוגין) המוכחשות על ידו בדיעבד.
כיום קיימת אבחנה מבדלת משמעותית למצבו – הפרעה סכיזוטיפאלית/פרודרומה ממושכת של תהליך זחלני/תגובתיות נפשית – רגשית לאירועי חייו עד כה – שתתבהר עם הזמן, ככל שיתווסף מידע כשהנער מצוי במעקב רציף בכל מישורי חייו. .. גם אם כרגע מצבו הרגשי- נפשי של הנער תקין, והשפעתה המאזנת של הפנימייה ניכרת היטב במהלך התפתחותו העכשווית, לא ניתן לצפות התנהלותו העתידית, עפ"י התרשמותי הקלינית יש לנצל תקופת שהייתו בפנימייה טיפולית חינוכית/ פוסט אשפוזית לא רק לחיזוק משאביו האישיים בהווה, אלא גם להיערכות טיפולית לקראת עתידו. אמנם ייתכן כי לא יזדקק לטיפול תרופתי, במידה ויתאזן באופן מקסימאלי בתנאי המחיה הקיימים, אולם במידה ואכן יסלים בהתנהלותו, או יפגין גלישות פסיכוטיות חוזרות יהיה חייב בטיפול אנטי פסיכוטי מותאם".
מחוות הדעת של ד"ר אדר עולה כי מצבו הרגשי – נפשי של הנער תקין ("גם אם כרגע מצבו הרגשי- נפשי של הנער תקין, והשפעתה המאזנת של הפנימייה ניכרת היטב במהלך התפתחותו העכשווית") וכי יתכן כי בעתיד לא יזקק לטיפול תרופתי. הסיבה היחידה למתן התרופה לקטין אליבא דחוות הדעת של ד"ר אדר היא להקל על התנודתיות במצבי רוחו למניעת אירועים פסיכוטיים ולשיפור מיומנויותיו החברתיות בחיי השגרה (ע"י איזון מצבי רוחו ועיצוב מסוים של התנהגותו).
מה בסך הכל רצה ד"ר אילן רבינוביץ מהאח הגדול?! להקל על התנודתיות במצב רוחו של עו"ד סער שינפיין ולשפר את מיומנויותיו החברתיות מול דיירת פנימיית האח הגדול, איילה רשף. אז נתן לו רספרידל והצליח במטרתו, אף מבלי להזדקק לצו של בית המשפט, כפי שמבקשת הפסיכיאטרית הנכבדה, ד"ר אדר, בסוף חוות דעתה מגורמי הרווחה לעשות. אז מה אם מדובר בתרופה שאמורה להינתן לחולים פסיכיאטרים קשים?!..
מתסכל שהארץ סוערת בעניין הריספרדל שקיבל (שלא לצורך) עו"ד בגיר שאינו חולה פסיכיאטרי לשיפור מיומנויותיו החברתיות ולהצלחתו במשימות הריאליטי ושותקת כאשר מדובר ברספרידלים ותרופות פסיכיאטריות שניתנות בסיטונות לקטינים חוסים בפנימיות (לשיפור מיומנותם החברתית) ללא קשרים עם עיתונאים בידיעות אחרונות.
*המאמר נכתב באישור אם הקטין.
תמונה באדיבות: Arvind Balaraman / FreeDigitalPhotos.net
המאמר "תרופות פסיכיאטריות לילדים בפנימיות – מגמה מסוכנת" נכתב על-ידי עו"ד יוסי נקר
כמה שהדברים נכוןנים
Psychological salvation is contingent on the purity of the blood stream.
if there is any residue of artificial chemicals in One's exclusive system…than, the Organism will be summoned to save the Individual by allocating the junk in a safe place…called fat cells.
the more weight One carries to and fro…the more lethargic is the zeitgeist of the Individual which in the long run affects the inevitable destiny of the incarnated and/or incarcerated God in question.
religion used to be a means of preventing salvation.
currently, the pharmacuitical cabal might have picked up the torch.
some have pontificated that the terrestrial dimension functions as mentallic internment camp where Gods are indoctrinated into believing fiction aka that salvation is in the hands of a figure of authority…incarnated or not
have
rabbis, or doctors been cast in the role of a so called savior?!?!
In a nutshell, the entire curriculum of society is a conspiracy against god…u.
it is set up to prevent u from ascending and emancipating yourself…in the physical and nonphysical dimension.
u are distracted by tireless thoughts of adorning, sheltering and feeding your flesh…thinking that doing so will satiate you.
you will want a bigger house, additional cloths, appetizing cuisine…and another piece of flesh at your beck and call to show off your assets.
when Your flesh is inhaling the last breath…on the worldwidestage…would the things ammassed validate the energy invested in aquiring the latter
or should you have invested in You, in freeing Your own Body Soul and Mind?
מה שיותר עצוב הוא שמילא התקשורת מתעסקת ב"אח הגדול", הנושא נגרר לכנסת, אתם מבינים? נבחרי הציבור עוסקים בזה בחשיבות גדולה כאילו מדובר במשהו שקשור למדינה תוך כדי התעלמות ממה שבאמת צריך לדון בו, דברים שקורים קבוע בחסות המדינה כמו המקרה הנ"ל…
אם הפסיכיאטרית נתנה כנראה שהרחיבו את ההתוויה גם לילדים
וגם למי שלא חולה קשה.
אם הילד נמצא שלא מרצונו בפנימיה ולכן מעט עם ההורים אז
בטח שיהיה לו בעיות נפשיות הרי הוא רגיל להורים.
הדרך הקלה ואולי הזולה לטיפול זה עם כדורים ולכן זה הברירת מחדל של השלטון.
שמעתי שיש מסגרת שבה באמת מנסים לטפל בילדים באמצעים
שונים והרבה יותר טובים כמו טיפול עם חיות.
הם מקבלים תרומות מחו"ל.לא זוכר את השם ואני לא יודע איפה בארץ,אבל בכל מקרה זאת לא מסגרת פנימיתית.
יש תחקיר מעולה ומרגש של דיאן סוייר (רשת ABC) על ילדי אומנה וכדורים פסיכיאטרים.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pRyS5HEpd-A#!
תרגמתי אותו, האם מישהו מעוניין להכניס את הכתוביות?
כ"כ כואב, כואב
נורא עצוב לדעת, שהתרופות הן רק חלק ממכלול של חברה ששמה נערים בעייתיים בפנימיות כאלו ואז רק הקושי להסתגל למסגרת כזו לבדה יכול לעורר בעיות פסיכולוגיות קשות….ואז הפתרון מגיע בדמות תרופות
בשבט זה לא היה קורה
מזעזע
עידכון מרשת ב':
נפתח משפטה של יצרנית "ריספרדל"
חדר החדשות | 28.03.12 – 23:37
התביעה בארקנסו: חברת "ג'אנסין" הסתירה את הסיכונים הטמונים בתרופה הפסיכיאטרית
בארקנסו שבארצות הברית נפתח משפטה של יצרנית התרופה הפסיכיאטרית "ריספרדל", הנתבעת בטענה שהסתירה את הסיכונים הטמונים בתרופה וסילפה את תיאור תופעות הלוואי שלה. מדינת ארקנסו תובעת מהיצרנית, חברת "ג'אנסין", סכום המוערך בין מיליארד ורבע דולרים לשני מיליארד וחצי.
"ריספרדל" יצאה לשוק לפני 18 שנים ומיועדת לטיפול בסכיזופרניה, בהפרעה דו-קוטבית ובעצבנות בקרב לוקים באוטיזם. מחקרים הצביעו כי שימוש בה מגביר את הסיכון לשבץ ולמוות בקרב חולי דימנציה, לסוכרת ולמשקל-יתר.
לא שזה יעזור לנערים האלה.. משרד הבריאות הולך בעיניים עצומות אחרי אישורי ה FDA האמריקאי, ומינהל התרופות והמזון הזה, נוגע בשחיתות בקרב בכיריו, שמאשרים על סמך, מחקרים מפוברקים את התרופות הללו, ולא מפעיל שיקול דעת עצמאי, אחראי ודואג לאזרחי המדינה.
עו"ד נקר –אתה ממשיך לבצע עבירות אתיות!
קראתי בתמיהה פרטים מחוות דעת רפואית פסיכיאטרית בהתייחס לקטין. כעו"ס אני מכיר את הקטין וידוע לי על פרטי המשפט כמו מספר לא קטן של אנשים ו"שמחתי" לקרוא פרטים רפואיים חסויים המפורסמים באינטרנט לכל קורא . אמנם מסייג עו"ד נקר ומציין כי קיבל את הסכמתו של אימו אך איני בטוח שקיבל את הסכמתו של הקטין לפרסם עליו פרטים של מסמך רפואי של משפט פעיל.
איני משפטן אך נראה לי כי חלים על מסמך זה כללי סוב-יודיצה.
הייתי מצפה מעורך דין, שעמד למשפט בעצמו על עבירות של חדירה לפרטיות של משפחות (http://www.nrg.co.il/online/1/ART/945/877.html) שיזהר ברותחין ולא יחשוף לי ולאנשים נוספים המכירים את הקטין פרטים חסויים על מצבו הרפואי.
יודע עורך הדין המכובד שהיו סיבות טובות לכך שהקטין שוהה בפנימייה ואיני משוכנע שאימו, על קשייה האישיים שלא יפורטו מחמת צנעת הפרט (וזאת בניגוד לבנה שקשייו נחשפים לעיני כל על ידי עו"ד נקר), יכולה לשקול את הטעונים המצדיקים או לא מצדיקים חשיפת מסמך רפואי חסוי!
אני תוהה לעצמי, מר נקר, האם כבוד השופטת תקבל בהבנה חשיפה של מסמכים רפואיים באינטרנט. נדמה לי שאתה פשוט לוקה בליקוי מאורות משפטי!
בכוונתי להעביר תוכן כתבה זו לכבוד השופטת.
איני בר סמכא ברפואה אך ריספרדל היא תרופה מצוינת המשפרת איכות חיים של ילדים רבים. מה הקשר למשפט של "האח הגדול"? מה אלה הטיעונים הפופוליסטים שלך? מה מידת ההבנה שלך ברפואה?
אני מכיר אישית את דר' דפנה אדר, פסיכיאטרית מצוינת, בעל מוסר גבוה ביותר השוקלת במידת הזהירות ותמיד מתוך ראיית טובת הקטין. היא כמובן לא לבד בתחום זה של מתן ריספרדל לילדים צעירים כאשר תרופה זו משמשת תרופת קו ראשון למגוון הפרעות התנהגותיות.
אנו מודים לך על חשיפת המסמך הרפואי – אילולא המעשה חסר האחריות שלך לא היינו זוכים לראות מעל גבי אינטרנט (!) נתונים רפואיים עדינים הנוגעים לילד שאנחנו מכירים. אנו "מודים" לך שהארת את עיננו.
יתכן שכבוד השופטת תקבל פחות בהבנה חשיפה זו…..
שלומי היקר (מעניין שד"ר דפנה אדר שינתה את שמה לשלומי
איך אתה (את ד"ר אדר) יודע מהכתבה כי מדובר בתיק שהוא בהליך משפטי.
איך אתה (את ד"ר אדר) יודע לאיזה בית משפט לפנות. לאיזה שופט לפנות. מאין קבעת כי מדובר בשופטת?
מי העביר לך פרטיים חסויים?
שלומי/ ד"ר אדר בפעם הבאה שאת/ה כותב תגובות מטעם תנסה קצת להסוות את זה. ד"ש לפקידת הסעד
לא הדוברת של ד"ר אדר