ד"ר ניל ברנרד בהרצאה חשובה ומעניינת על מזונות ממכרים כמו שוקולד, גבינה, בשר וסוכר, וכן היתרונות הרפואיים של דיאטה טבעונית במניעת מחלות כמו בעיות לב, סוגי סרטן שונים ועוד.
ד"ר ניל ברנרד הקים בשנת 1985 את ארגון "וועדת הרופאים למען רפואה אחראית" (Physicians Committee for Responsible Medicine, PCRM). זהו ארגון ללא מטרות רווח שמקדם רפואה מונעת ותקנים אתיים גבוהים יותר במחקר. כפרופסור חבר בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, הוא נוהג לערוך מחקרים על תפקיד התזונה בבעיות בריאותיות כמו סוכרת, עודף משקל ועוד. המחקר הקליני האחרון שלו, שמומן על-ידי ה-National Institutes of Health, העלה פתרון תזונתי חדש לסוכרת סוג 2.
בינואר 2011 הגיש הארגון תביעה לשינוי המלצות התזונה של משרד הבריאות ומשרד החקלאות האמריקאיים, באופן שייתן יותר הכרה לאפשרויות של תזונה מהצומח. זמן קצר לאחר הגשת התביעה פרסמו משרדי ממשלה אלה המלצות תזונה חדשות הזונחות את "פירמידת המזון" ומאמצות מודל חדש, הדומה הרבה יותר לזה שמציעה PCRM (למידע נוסף).
תודה רבה לארגון שבי – שחרור בעלי חיים ישראל שהעלו את ההרצאה המתורגמת.
פיצוצ של הרצאה, תודה זה לא מילה.
תודה 🙂
מה שאמא שלו עשתה היה מצוין:
לקחה את השומן שנשאר מהבייקון ויום הבא טיגנה להם
בזה ביצים – מעולה.
שומן טבעי.
רק להקפיד שהבשר והביצים יהיו אורגניים ככל האפשר.
הקטע כאן לדעתי הוא ההתמכרות ופחות סוגי האוכל (שוב לדעתי) ההתמכרות (לכל דבר) היא המזיקה.
הגדולה שלו היא ההסבר על המנגנון של ההתמכרות ועד כמה ההסתגלות להרגלים חדשים כדי להתגבר על ההתמכרות – היא פשוטה.
תודה רבה על הסרט והתרגום.
לדעתי זה רק סוגי האוכל,וההתמכרות היא אחת הדרכים לשכנע.
אנשים,בעיקר מבוגרים,מכורים ללחם ומאפים זה משום מה הוא "שכח" לציין.
האמריקאים האלו תמיד ימצאו דרכים לעקוף את החוקים שלהם, אפילו אם אלו נועדו כדי להגן על הדור הצעיר מפני תזונה לקויה והמחלות הנלוות אליה.
הנה דוגמא לאיך פותרים את הבעיה של פיצות בקפיטריית ביה"ס, שבה מותר להגיש לילדים רק ירקות, פשוט מכריזים על פיצה כירק לכל דבר!!! הרי יש בה רוטב עגבניות…
http://www.haaretz.co.il/news/world/1.1570245
חחח… הבעיה היא לא החוק אדוני
הבעיה היא מערכת חינוך ציבורית… חוק ש"נועד להגן על האזרחים", הצחקת אותי…
ערב טוב
האם באנר פרסומת שמקדם את "בולזאי – גלולת ההרזיה שהפכה למותג – בואו להיפטר מהבטן עכשיו", משתלב עם חומרים כגון זה שבכתבה זאת?
לאור המודעות הגבוהה שמראה מנהל הפרויקט בכל התחומים אותם הוא מסקר, הייתי מגדיר את הבאנר הזה כאקט ציני לא פחות ממעשיהם של כל "הרעים" בסיפורים המובאים כאן.
טל
שלום טל,
חלק מהבאנרים באתר מופעים בצורה אוטומטית על-ידי גוגל.
על הופעת באנרים ופרסומים כאלו אין לנו שליטה, חוץ מהאפשרות לחסום אותם אחרי שהם הופיעו.
בפעם הבאה שאתה רואה באנר פרסומי שלדעתך אינו מתאים לתכני האתר,
אנא העתק את הקישור שלו ושלח לנו מייל בעניין עם הקישור.
בברכה,
נהניתי מההרצאה אך תמהתי לשמוע את הרופא האידאליסט של תזונה טבעונית מטיל את כל האשמה לבעיות בריאות על הגבינה המסכנה.
לאחר שהחלמתי לפני עשרות שנים מסרטן קשה בעזרת תזונה הכוללת גבינה וביצים אכותיות, אני מייעצת לאנשים עשרות שנים על אורח חיים בריא הכולל תזונה טבעית עם גבינה וביצים ומגיעה איתם לאותן תוצאות נפלאות שהוא מתאר. סוכרת, לחץ דם וכולסטרול נעלמים בהדרגה, הפרוסטטה ואפילו סרטן הפרוסטטה נרפאים, דלקות מפרקים נעלמות אט אט, בריחת סידן משנה כיוון. אבל אני לא מעודדת עודפי פחמימות ותבלון מזיק שהוא מאפשר.
מקווה שלא רבים יפלו בפח של הקיצוניות שהוא מתאר בכישרון כה רב כי זאת חרב פיפיות שעלולה לגרום לחוסרים מסוכנים.
שרה חמו
מחברת הספר "שביל הזהב לריפוי טבעי"
לשרה חמו הנכבדה ,קראתי את סיפרך כאשר הייתי חולה מאוד וקיבלתי ממנו השראה רבה וכל הכבוד לדרכך ולידע שהענקת לאחרים ,אבל בענין דברי החלב המודרנים אנני מסכים איתך
א, מכילים שומנים עצומים שעברו חימום ולכן מזיקים
ב, חלבונים מזיקים שעברו טיפול
ג, מכילים הורמונים כימקלים וחמרי שימור
ד מכילים אנטביוטיקה רבה כדי לחסל חיידקים
ה מזון הפרות אינו טבעי להפך ממש רעלים מוחדרים אליו
אנשים רבים רגישים לדברי החלב הוא אלרגן ידוע מאוד
חלב של פעם שונה מאוד מהחלב שמשווק כיום
אפשר להוסיף בנושא אבל אני מעדיף לתחשבי על ההתעללות שעוברות הפרות כדי שבני אדם ישתו חלב מזיק כדאי שתראי הרצאה של בחור בשם גרי יורספקי יתכן שהשם אינו מדיוק ,אני הפכתי טבעוני לגמרי בזכות זה ערכי הבדיקות שלי מצוינות כמו שלא היו מעולם ,יש רק בעיה של בי 12 שאפשר לפתור עם כדורים או מעט מאוד כבד נא מדי פעם
יהודה תמיד סיקרן אותי,אולי אם מזון יותר אורגני יהיה
לך מספיק b12 ניסית?
הרי ה b12 מגיע מפטריות קטנות מאוד שנצמדות לצמחים שבעצם
החיות אוכלות אותם,אז בתיאוריה אם הצמחים גדלים במקום
מספיק טבעי אז צריך להיות מספיק.
אני גם בטוח שזה טוב גם לדברים אחרים לא רק ל b12.
יש גם מחלוקת לגבי הכמות המומלצת בבדיקות הדם.
השמועה אומרת שהרופאים לוקחים ערכים נורמליים כערכים
של אוכלי בשר אז יכול להיות שהערכים לך טובים בפועל,
הדרך הודאית לדעת אם יש חוסר זה רק אם מופיעים סימפטומים
שקשורים לחוסר בויטמין הזה.
הנה עוד קצת מידע על הB12 והמקור ממנו הוא בא (מומלץ לקרוא את כל הפוסט): http://forum.emetaheret.org.il/post2791.html#p2791
ל free קראתי חלק מהקישור אקרא בהמשך ,קראתי בנושא הרבה חמר ואני חושב שהענין עדין לא מובן להרבה אנשים כי המידע שמופץ אינו מדויק כמו שאר המידעים שמעבירים לנו המומחים למיניהם קיים חסר להרבה במערכת האחסון של הגוף לא בדם ,כי כמו חמרים רבים שהגוף נאלץ להעביר לדם לפעילות יום יומית אבל נמצאים לרשותו בכמויות גדולות וגם מסופקים לו יחסית בכמויות גדולות הויטמין אינו מסופק לאדם המודרני אולי מעט מאוד ולכן מתרוקן ,כאשר מבחינים בכך הרזרווה כבר נגמרה עכשיו הם חיים על זמן שאול כי לויטמין יש תפקיד חשוב מאוד בפעילות מערכת העצבים וכמובן יצור כדוריות דם אדומות ועוד הרבה ,לדוגמא ממליצים על זרעי פשתן לי נראה שאסור לאכלם הקליפה רעילה מאוד
למרצה קוראים גארי יורופסקי,
הנה הקישור להרצאה המאד מאד מומלצת שלו: http://forum.emetaheret.org.il/forum35/topic2455.html
לאלדד שלום ,b12 הויטמין נוצר עי מיקורו אורגניזים מיחוץ לגוף האדם באזורי רקב צואה וגם בגוף האדם האוכל מזון טבעי לגמרי, אורגני, ומובל לדם ולאזורי איכסון עי גורם פנימי ,בני אדם בגלל תזונתם המודרנית אינם יכולים ליצור אותו בגופם בגלל מזונות כגון קפה סוכר אלכוהול תבלינים והרשימה ארוכה ,הקליטה שלו קשה מאוד ,עודף נקיון בגוף אדם מודרני ימנע קליטה , ערכים מומלים של הרפואה זה בולשיט תיקח אדם רגיל ברחוב ותעשה לו בדיקת סוכר תגלה פי 4,5 ממה שיופיע אחרי 12 שעות צום הבדיקה צריכה להעשות אחרי 3 שעות בלבד וכו, הכמות הנדרשת היא לא רק בדם אלא גם במקום האחסנה בגוף האדם צריך שיהיה בן 2-5 גרם כעודף לשימוש יום יומי ,שילטון הגדול שהמליץ על טיבעונות קיבל שיתוק כנראה בגלל מחסור ,גנדי ההודי אמר אחרי ניסוי ארוך עם מאמיניו כי הטיבעונות נכשלה ,יש לנו כנראה בעיה בנושא שלא מובן לגמרי
ברור שבני אדם זקוקים למזון מן החי אבל במינונים קטנים. ראה את התפריט של שימפנזים. 68 אחוז פירות. 15 אחוז עלים ירוקים. 7 אחוז זרעים. 2 אחוז פרחים. 1 אחוז קליפות עצים. 2 אחוז ענפים רכים. 4 אחוז חרקים (בעיקר נמלים). ואחוז אחד בשר. וקח בחשבון שהתפריט שלהם הוא מאוד מגוון בערך 184 סוגי מזון צמחי