כולסטרול – המיתוס והעובדות
כידוע, מיתוסים רבים קיימים במציאות שלנו.
הרבה מהם עודם קיימים היום כתוצאה משליטת בעלי אינטרסים במידע המגיע אלינו.
אחת ממטרותינו, כחברה מתעוררת, היא לנסות ולעזור לעצמנו ולסביבה הקרובה שלנו בקבלת מידע מבוסס ככל האפשר אודות המציאות שלנו.
אז הנה אני כאן, אנסה לפרוש בפניכם נושא שלא דובר עליו יותר מדי במדיה הרשתית בשפה העברית,
זוהי קנוניית הכולסטרול.
כשתשאל אדם ממוצע מהו כולסטרול, יעלו לו אסוסיאציות של כלי דם אטומים והתקפי לב.
בפועל, מי היה מאמין שכולסטרול מונע בדיוק סיבוכים מעין אלה?
אז בשביל לעשות סדר, קודם אסביר מהו כולסטרול.
מהו כולסטרול
כולסטרול הוא תרכובת אורגנית הנמצאת בקרום התא של כל בעל חיים.
את הכולסטרול אנחנו מקבלים הן ממקור חיצוני, כגון בשר, חלב מלא וחלמון ביצים, אך בעיקר
ממקור פנימי, הכבד, המהווה את רוב רובה של כמות הכולסטרול בגופנו {כ-70%} ואשר למעשה ממחזר את הכולסטרול בגופנו.
חשיבותו של הכולסטרול חיונית ואף קריטית לבריאות הגוף שלנו.
הכולסטרול עוזר ביצירת הורמונים סטרואידיים כמו אסטרוגן וטסטוסטרון,
המשתתפים כמעט בכל תהליך שמתרחש בגוף, מהתפתחות, תזונה, מצבי לחץ, מין ורבייה.
כולסטרול שומר על ממברנת התא מלהיפגם וכך למנוע התרבות בלתי מבוקרת של תאים הידועה לכולם כסרטן.
כולסטרול הכרחי ביצירת מיאלין, זו המעטפת הבידוד העצבית של תא העצב.
בהיעדר מעטה זה יופיעו מחלות כמו טרשת נפוצה וניוון כללי על כל סוגיו.
וכמובן, כולסטרול מהווה את אחד הגורמים העיקריים ביצירת:
- ויטמין A- חיוני לתפקוד מערכת העיכול, השתן והרבייה.
- ויטמין D- חיוני לאיזון החיסון הטבעי של הגוף ושימור השלד. היעדר ויטמין זה מזוהה עם מחלות ארטריטיות {דלקת פרקים}, סרטן, סוכרת ופגיעה ביכולת החיסון הטבעית של הגוף.
- ויטמין E- ויטמין בעל סגולות רבות ופועלו העיקרי הוא מניעת חמצון התא והגנה מפני רעלים. בהיעדרו יבואו לידי ביטוי תסמינים כמו אנמיה ונגזרותיה, חולשה, עייפות ובמצבים אקוטיים אף מחלות לב וכלי דם.
- ויטמין K- המשמש לבניית השלד וכלי הדם
וכאמור, הכולסטרול מסייע בייצור מיצי מרה אשר משמשים כמפרקי מזון בעת תהליך העיכול.
אם כך, מדוע עובר הכולסטרול דמוניזציה ויחסי ציבור רעים שכאלה?
לטענת ד"ר רון רוזדייל, החוקר את הונאת הכולסטרול זה כמה שנים "כולסטרול זו לא הסיבה למחלות לב או כל מחלה",
"ההמלצה האחרונה שנאמרה מפי "מומחים" המליצה על רמת כולסטרול כה נמוכה שאין סיכוי להשיגה לא ע"י דיאטה, אימון או כל הגבלה שהיא.
לשם השגת המטרה צריך להשתמש בסטאטינים ומאחר ומחלות לב זהו גורם המוות מספר אחת בארה"ב לא רק מבוגרים ישתמשו בזה אלא גם ילדים. אני בטוח
שהתוספת של 26 מיליארד דולר למכירות הסטאטינים שנה שעברה לא שיחקה תפקיד בהמלצות שלהם", אומר בציניות.
ד"ר רוזדייל גם טוען שלפחות שמונה מתוך תשעת המומחים שפירסמו את ההמלצה ברחבי המדינה נמצאים ברשימת מקבלי המשכורת של
חברות תרופות המייצרות סטאטין.
וכפי שאתם כבר יודעים, הכולסטרול נכלל ברשימה בלתי נדלית של תרופות טבעיות שניגלו לאנושות, כמו קנאביס, אמיגדלין, השמש וכו', ונכנס לרגולציה כבדה של
ארגוני האו"ם {FDA, WHO, CDC} במטרה להפוך אותנו לחולים ונזקקים לתרופות שעושות אותנו יותר חולים וכך לסלול עוד כביש בדרך להשגת אג'נדת
הסדר העולמי החדש.
בכל שקר טוב יש טיפת אמת
ליפופרוטאינים ידועים כחלבונים המסיעים שומנים מהכבד לכל הגוף ובחזרה.
HDL הידוע כ"כולסטרול טוב" הוא למעשה ראשי תיבות של צפיפות גבוהה של ליפופרוטאין.
LDL הידוע כ"כולסטרול רע" הוא ראשי תיבות של צפיפות נמוכה של ליפופרוטאין.
הLDL זהו הפרוטאין שמעביר את הכולסטרול מהכבד החוצה לרקמות, בעוד ה-HDL זהו הפרוטאין שמעביר את הכולסטרול בחזרה אל הכבד ובעצם ממחזר אותו.
לטענת ד"ר רוזדייל, החוקר את הונאת הכולסטרול זה כמה שנים "קל יותר לגוף למחזר את הכולסטרול, מולקולה מאוד מורכבת לכשעצמה, מאשר לייצר אותו מחדש".
אתם יכולים גם להבין בעצמכם שרמת צפיפות החלבון בדם אינה מעידה על כמות הכולסטרול בדם, היא מעידה בלבד על צפיפות החלבון!
ד"ר רוזדייל אומר "באותה מידה, אפשר לומר שיש גם "אסטרוגן רע" ו"טוב" או "טסטוסטרון רע" ו"טוב" או כל שומן/הורמון אחר שמובל בדם"
הפרופגנדה הפופוליסטית של התקשורת נגד הכולסטרול
לפי דבריו של ד"ר רוזדייל, אם ניתן לתקשורת להוביל את דעתינו, נצא עם הרושם שהכולסטרול המיוצר בכבד שלנו נועד בעצם לפגוע בלב שלנו!
"זה לא יכול להיות אבולוציונית וטבעית, שהגוף שלנו מייצר כימיקלים ורעלים שנועדו לפגוע בנו", הוא מוסיף.
עכשיו כבר דברים מתחילים להיות יותר ברורים, שימו לב לנתון מעניין נוסף.
במידה ולא יהיה "כולסטרול רע", כלומר LDL, לא תהיה ממברנה תאית. כלומר, לא יווצרו תאים!
אין כולסטורול טוב ורע
ד"ר רוזדייל מסביר בפשטות "HDL ו-LDL אלו שומנים וחלבונים המאוגדים יחדיו. אין לזה קשר לכולסטרול. כולסטרול זה כולסטרול, אין לו טוב או רע"
אני מקווה שעד כה כבר הספקתם לחבר את הנקודות, ולהבין בגדול את עקרונות ההונאה.
לדברי ג'וזף מרקולה המתמחה בנושא 20 שנה "היום, כמעט כל אדם צעיר בגילאי ה-40 צורך כדורים להורדת כולסטרול וכבר ישנם בחורים צעירים מאוד שצורכים
את התרופה",
בנוסף ד"ר מרקולה אומר "ארגון הלב האמריקאי {AHA} הודיע שרמת הכולסטרול הרע המומלצת לאדם רגיל היא מקסימום 130 מ"ג ולאדם בסיכון 70 מ"ג {!!},
מה שהם לא אומרים זה שתרופות להורדת כולסטרול כדוגמאת ויטורין, איזיטרול וזטיה הוכחו כמעודדות בעיות לב וכלי דם יותר מכל סוג של כולסטרול".
ד"ר מרקולה גם טוען שלפי מחקר שערך ב-2009, הכולסטרול הוכח גם כמרכיב חיוני לתפקוד המוח.
מי שיכנס בעובי הקורה, יגלה שמלבד הכולסטרול ישנם הרבה אלמנטים טבעיים אחרים שנמנעים מאיתנו, כמו שומן {שהוא עוד נושא מרתק שכדאי לכם לחקור},
שמעודדים תפקוד בריא ותקין של המוח. כל זה בא יד ביד עם הרצון להפוך אותנו לפאסיבים ולהשתמש פחות בשכל.
ובכן, אני אישית מכיר אנשים גם בגילי {גילאי ה-20} וגם מבוגרים ממני שמודיעים רשמית על רמת כולסטרול גבוהה בדם ושהם צריכים להיזהר מהסיכונים הכרוכים.
אני מנסה להזהיר אותם מליפול בהונאה, זה עולה לי בנזיפות על כך שאני ממציא את הגלגל מחדש ומשתמש בטיעונים פסבו מדעיים. אמנם אינני מדען או רופא, אך ניחנתי
בהיגיון, אינטואיציה ובעינים שרואות הכל. בעצם כמו כל אדם על הפלנטה הזו.
אני מציע לפקוח את העיניים, לא להסתנוור ולא לעצום אותן. לעמוד על המשמר ולחדד את מנגנון הביקורת שלכם.
ההונאה הזו היא בחזקת אפריטיף אינפורמטיבי, מולה עומד אוקיינוס שלם של אחיזות עיניים שבאות לשרת את הסדר העולמי.
אשמח לשמוע משוב ודעות נוספות שטרם חשבתי/העליתי על הכתב.
מידע נוסף לאימות הפרטים שבמאמר:
www.huffingtonpost.com
naturemed.co.il
www.cholesterol-and-health.com/
www.patrickholford.com
loveforlife.com
חשוב להפיץ בפייסבוק את כל האמת הזאת, לא להירדם, להילחם על דעת הקהל!
הטוב תמיד מנצח בסוף החכמה להיות חלק מזה!
אכן נחשפתי למידע בעבר אבל עדיין יש פה כמה דברים לא מובנים.
אז למשל, האם יש קשר בין מחלות כלי דם לבין כולסטרול? האם כל מה שסיפרו לנו על עורקים סתומים הוא שקר? מה הגורמים באמת לסתימת עורקים אם לא כולסטרול? האם צריכה רבה של כולסטרול ללא פעילות גופנית היא מסוכנת?
אני מחפש את קרטוב האמת בדבר "נזקי הכולסטרול"
שלום לך Grow_Into_Light
הנה שתי שאלות היגיון מקדימות:
1) אם כולסטרול סותם את העורקים, מדוע הכולסטרול לא סותם קודם כל את הוורידים והנימים (שהם דקים יותר), כך שתיווצר נמק בגפיים הקיצוניות (רגליים אצבעות וכו)
אבל דווקא את העורק כ10 ס"ם מהלב הוא שנסתם?
2) מדוע רוב בעלי החיים לא סובלים מהתקפי לב?
הנה קישור לסיפורן שיכול ללמד משהוא על הנושה:
http://www4.dr-rath-foundation.org/pdf-files/heart_book.pdf
בספרון מסבירים כיצד נוצרים מחלות לב/כלי דם,
וגם המלצות למניעה/ריפוי.
אם אין לך פנאי להתעמק,
– כולסטרול לא גורם להתקפי לב,
(הוא אחת מהכלים של הגוף להתמודד עם מחלת כלי דם).
– מחלות בכלי דם נגרמים לרוב מתזונה לקויה, בעיקר ממחסור מתמשך של וויטמין C
(אבל בוודאי ידעת שזה קשור לתזונה)
דוד אני מאמין שלא תהיה לי סבלנות לעבור על הלינק שצרפת..זה באנגלית וזה מאט מאד..
1. אני לא יודע.אין דבר כזה ורידים סתומים? חוצמזה אני לא מבין כלכך ברפואה, אולי חומרים שונים מגיעים לורידים ולעורקים? אני לא יודע.
2. רוב בעלי החיים נמצאים בתנועה מתמדדת ולא יושבים כל היום, למשל. חוצמזה מאיפה לי מה ההבדלים האנטומיים בינינו לבין בעלי חיים? אני מעדיף להשוות בני אדם עם בני אדם.
יופי של כתבה אורי.
רון אני מוצא חוסר היגיון בדברים של בוב צ'אפמן לגבי זהב
וכסף.
הוא טוען שלהחזיק זהב וכסף פיזי או מניות של חברות שמפיקות
זהב או כסף.
הוא אומר לא לקנות תעודות סל כי אולי אין להם בכספת את
המתכת ולא לקנות הצמדה למחיר הפורקס או המחיר בבורסה של
הסחורות כי מחיר הפורקס צמוד למחיר בבורסת הסחורות
ובבורסת הסחורות בהם יש מסירה פיזית יתכן(ואולי אפילו
בטוח) שאין להם בכספת את כל המתכת שאמורה להיות להם.
למה זה לא הגיוני?
כי גם אם יהיו בעיות במסירה פיזית של זהב וכסף מחיר הפורקס
ישקף עדיין מחיר משוער של קונים ומוכרים שאמור להיות
קרוב למציאות.
וגם אם הדולר יוחלף ע"י משהו אחר,המשהו אחר
הזה יהיה הבסיס של "המניות של בוב צ'אפמן" וחוזי
הזהב והכסף הוירטואלים.
לכן לדעתי אין צורך לקנות זהב וכסף פיזיים.
מצטער להגיד, אבל המאמר הזה לא הוכיח שום דבר על הונאה או משהו בסגנון… הוא פשוט תיאר מצב קיים שלא מוסתר משום אדם עם גישה לאינטרנט.
HDL ו – LDL הם אכן סוג של ליפופרוטאינים שמובילים כולסטרול בדם. כשאומרים שב LDL יש ריכוז נמוך של ליפופרוטאינים מתכוונים שיש בו ריכוז גבוה יותר של כולסטרול, ולהפך ב-HDL.
בגלל קוראים ל-LDL "כולסטרול רע", כדי להקל על הציבור להבין את זה, שריכוז גבוה של LDL בדם אומר שיש ריכוז גבוה של כולסטרול בדם. אף אחד לא מנסה לעבוד על הציבור ולשקר להם שיש סוגי כולסטרול, זה רק כדי לפשט את העניין.
כולסטרול הוא מאוד חיוני לגוף, אבל כמו כל דבר טוב שנמצא בעודף, הוא יכול לגרום לדברים שליליים. אפילו מים (!) בעודף יכולים לגרום נזק!
אגב, נא לדייק בהגדרות, מיאלין זאת לא "מעטפת עצבית של תא" אלא מעטפת בידוד של תאי עצב בלבד.
אני לא בא כאן להגן על הסטטינים, אני בעד שימוש מופחת בתרופות בכלל, אבל אני בפירוש ראיתי במו עיניי איך נראים מבפנים כלי דם של אנשים שמתו ממחלות כלי דם שנגרמו מעודף כולסטרול.
מסכים, כמו עם הסטאטינים, יש כאן הגזמה וניפוח של העובדות בשביל למכור יותר תרופות מיותרות ולא הכרחיות לציבור.
כמובן שאחוז קטן של אנשים ירוויחו מתרופות להורדת כולסטרול, אבל כמו ברוב המקרים, זה טיפול בסימפטום ולא בבעיה.
וזה בדיוק העניין, מכרו לציבור את האשליה שהבעיה היא בכולסטרול בעוד שהכולסטרול רק מצביע על הבעיה האמיתית, הוא לא הבעיה עצמה.
יפה אספת את החומר זה עוזר מאד לקלוט ולעכל דברים הפוכים ממה שגדלנו עליהם וככל שאתה בוגר יותר העיכול קשה יותר הרי איך חברת תרופות תרצה להזיק לנו?!!!
אשתו של רון פול הייתה חברה בפלג של ה eastern star
שהוא ארגון לנשים שהבעלים שלהם הם בונים חופשיים.
http://www.talkshoe.com/talkshoe/web/talkCast.jsp;jsessionid=53A9D1931DB6C49F16840E89A6E1E460.prod118_1?masterId=90337&pageNumber=2&pageSize=15
אלדד, מה הקשר לפוסט הזה ולתגובה הזו?
אז איפה אני אכתוב במבזקים?
יש הבדל בן כולסטרול שמגיע משמן שחומם עי בישול וכולסטרול המיוצר עי הכבד
יהודה, מעניין שאתה אומר את זה כי זה דווקא ידוע שבשמן אין כולסטרול גם לא כשהוא חם.
בשמן יש מה שכבר בטח שמעת "שומן רווי", שהוא המקבילה של הכולסטרול הרע רק בשפת השומן.
ואם יש'ך סבלנות, תוכל למצוא ברחבי האינטרנט כתבות ממקורות ממסדיים אודות שומן ותיווכח לראות שיש אינסוף פרדוקסים גם בנושא הזה. ופרדוקסים זו אחת מהאינדיקציות לזיהוי הונאות.
אז נגיד וזיהינו הונאה..איך נדע איזה צד צודק? פרדוקס עובד לשני הכיוונים לא?
האם כולסטרול שאנו מקבלים מאוכל זהה לכולסטרול אשר מפיק הכבד?
אני לא צורך כולסטרול ורק משתמש בשמן קוקוס וזית למשל, האם זה מספיק או שאין תחליף לכולסטרול מביצה למשל?
אורי שלום ,בשר שבושל מכיל כולסטרול דהיינו שומן שעבר תהליך שינוי ולכן הוא אינו עובר סינטוז בכבד הגוף אינו מקבל אותו אליו וזה עיקרון שמתיחס לכל שומן שעבר טיפול בחום ,האדם אוכל שומנים מסוגים שונים מהצומח והחי וגם שעברו שינוים שונים ,חיות בטבע לעולם לא אוכלות מזון לא טיבעי לכן אין להם מחלות שלנו אלא אם הם חיות אצל בני האדם .
נשאלה כאן שאלה טובה על ידי Grow_into_light – האם מישהו יכול לענות עליה?
מצטרף אליך 🙂 מתסכל להשאיר דברים פתוחים ככה כל הזמן..סתם להיות תלויים באוויר. הרי אחרי כל מאמר יש אינספור שאלות ותהיות..
כולסטרול ממזון מהחי מזיק הופך לשומן רע בגוף וסותם עורקים וכו
שומן טיבעי מהצומח ,זית ,אגוזים ,אבוקדו וכו הופכים לכולסטרול טוב בגוף ,שמן קוקוס לא בריא
free thinker לשאלתך בפורום שלא נענתה לגבי למה לזייף
סרטון על טיל שפוגע בפנטגון וכך להפריע לגירסה הרשמית
של מטוס פוגע בפנטגון:
פשוט מאוד,המערכת השולטתתתתת 😉
מתחזקת 2 מערכות של גרסאות אחת לעמחא ושנייה לעמחא
קצת יותר מתוחכם(אלקס ג'ונס וידידים).
אני מנחש שלא טיל ולא מטוס פשוט פצצה.
אה אתה בן 20…
בגלל זה כל העולם שקרנים בעיניך…
בן 38.
מה שמטעה זה שאלקס ג'ונס ואומרי אמת מפורסמים אחרים אומרים לנו
לפעמים דברים מדהימים ונכונים שלא היינו יכולים להגיע אליהם
בעצמנו אז אנו מאמינים לשאר הדברים שהם אומרים.
כניראה שתמיד צריך להשאיר את מנגון הסינון הפנימי שלנו פעיל. גם בשקרים מיסתבר, יש ליפעמים חלק מהאמת, אחרת השקר לא היה כזה טוב וניראה אמין…
כולסטרול הרע עבורנו הוא שומן שיש רק במזון מהחי ,בשר ,דברי חלב ,דגים ,בצים וכו ,כולסטרול שהכבד מיצר עברו תפקודים שונים הוא שומן שהגיע לגוף ממקורות טבעיים כגון שמן זית ,שקדים ,אבוקדו וכו ,לדוגמא מדוע מוכרים שמן זית שעבר מיצוי קר ולא חם כי החום יפגע בשמן יקלקל אותו ואז הוא רעל לגוף ,ולכן יש דבר כזה שומן רע וכל העולם סובל מפגיעה בכלי הדם בגלל השימוש בשומנים לא טבעיים ,לא משנה איך יקראו לזה
אפילו מעודדים לצרוך שומנים כאלה וכאן נכנס הענין הקונספרציה ,אכילת מזון המכיל שומנים לא טיבעיים תביא בהכרח לטיפול תרופתי י למחלות ,התקפי לב ,שבץ ,ניתוחים ואיש לא יוכל לברוח מזה
תודה על המידע.
אני לא צורכת כולסטרול כלל משום שאיני אוכל אך מוצר מהחי, קצת מוזר לי שאנשים כתבו בתגובות ש"כולסטרול טוב" נעשה בגוף אחרי צריכה של שמנים צימחיים שונים, עד כמה שאני יודעת בשמן צימחי אין כולסטרול והוא גם לא מסייע בהפקת כולסטרול.
בעלי עבר לפני פחות משבוע התקף לב קטלני (הוא היה על סף מוות)
אז אתם רוצים להגיד לי שהוא יכול להמשיך לאכול כרגיל?
בקיצור משהו פה קצת מסריח, אנחנו לא חיים בטבע, לא אוכלים כמו בטבע, לא רגועים כמו בטבע, לא פעילים כמו בטבע, כך שאי אפשר להשוות אותנו לבעלי חיים (בהמשך לשאלתו של דוד)
ובקשר לסתימת עורקים וורידים, אני מניחה שלכל אחד תפקיד אחר וזה לא קשור לעובי של האיבר.
ולאורי כותב המאמר האם אתה יכול בלב שלם להמליץ לא לקחת תרופות לכולסטרול?
כשאתה אומר דבר כזה נחרץ אתה צריך לקחת בחשבון שזה בא עם טונה של אחריות (אולי לא חייב באמת לקחת תרופות) אבל בד בבד אתה חייב להגיד שגם אם כולסטרול הוא בריא לגוף אנחנו חייבים לצרוך אותו במידה.
ברור שהוא לא יכול להמשיך לאכול כרגיל,עובדה שקיבל
התקף לב.
נשאלת השאלה היכן השגיאה באכילה.
ממה שידוע לי מקור הבעיות היא בעיקר אכילת מזון מעובד יתר
על המידה.
חיות שמואכלות באוכל לא בריא ולא עושות פעילות גופנית
ואנחנו אוכלים אותם.
כנ"ל לגבי חלב וביצים.
סוכר מעובד,והבנת כבר את רוח הדברים.
לגבי הפחתת שומן בגוף – חקרתי את העיניין ורצוי
פעילות גופנית אינטנסיבית וקצרה על פני פעילות גופנית
בעצימות נמוכה למשך זמן ארוך.
אני באופן אישי לא הייתי נוגע בתרופות להפחתת כולסטרול במקל אבל שכל אחד יקח אחריות על עצמו.
הרי נניח שיקח תרופה להורדת כולסטרול ויקבל עוד
פעם התקף לב האם אתם יכולים להטיל את האחריות על הרופא שהמליץ? ודאי שלא,לכן נושא האחריות הוא בעייתי.
לגבי המתח פעם אנשים גם היו במתח ולא קיבלו התקף לב
לעיתים תכופות כמו היום.
אני מחזק את התגובה של אלדד.
שלא ייקח תרופות, זה דבר ראשון.
לא משנה כמה הרופא אומר אוי ואבוי מה אוי ואבוי. לא ליפול בזה.
דבר שני, קחי את בעלך, שיחיה, תקחי אותו חזק ביד לעשות איתך הליכות. 3-4 פעמים בשבוע. שיאמץ קצת את הלב לא יזיק.
הליכות זה לא כשקצת עייפים אז מפסיקים, לא לא. הליכה של שעה וחצי, תשנו מקצבים, תגיעו לרמת דופק גבוהה.
דבר שלישי, לא לאכול סוכר. נכון שקשה להימנע, על סף הבלתי אפשרי. אבל לצמצם עד כמה שאפשר ואם כבר צורכים אז עדיף סוכר דמררה ו/או דבש או סילאן.
דבר רביעי, הקשה מכולם, לאכול פחות. יש לי רק עצה אחת טכנית שעלולה לעזור. שיאכל יותר דברים מרירים. ישנם רבים שטוענים , מניסיון, ששימוש במאכלים/שתייה מרירים מעכבים תיאבון.
מנסיון אישי שלי- אימא שלי אובחנה בתור חולת סוכרת, כמובן שהרופאים ישר רשמו לה תרופות (ביחד עם הפנייה לדיאטנית), והדרך לזריקות אינסולין היתה מאוד מאוד קצרה משם… היא לקחה את עצמה בידיים, התחילה לעשות פעילות גופנית שינתה לגמרי את הדיאטה, כימעט ואינה אוכלת מוצרים מהחי, היא רזתה וכבר לא זקוקה לתרופות ומצב הסוכר שלה כמו שצריך להיות זה רק מוכיח שלא צריך להיות עצלן בקשר לגוף שלך ולא צריך "לישחות עם הזרם" ולעשות כל מה שאומרים לך לעשות ללא מחשבה.
שמנצ'יק –
http://yes.walla.co.il/?w=2/7828/1393622
לאכול בגדול ולרדת בגדול
טום נוטון יוצא לסתור את כל מסכת העובדות שפרסם המרכז למניעת מחלות בארה”ב. הוא פוצח בדיאטת ג’אנק-פוד ויורד במשקל
——-
לא כל הטיעונים בסרט הזה מוכחים ("פעם אנשים חיו על בשר בלבד, היו גבוהים ורזים יותר", אין לי מושג מאיפה זה בא), יש בו מגמתיות מסוימת…
אבל הוא מצליח להפריך את הפרדיגמה השגויה לגבי כולסטרול.
תודה על הקישור סרט חשוב.
אומנם המגמה היום היא לעבור לצמחונות כיון שקשה
להאכיל כמות אנשים גדולה עם בשר ובנוסף לכך זה פחות נעים
להרוג חיות אם לא צריך אבל יש בסרט הרבה דברים נכונים
למרות שהוא סרט מגמתי בעד בשר ולכן לא נייטרלי בהגדרה.
אבטיח בלי גרעינים גרוע בטעם
יחסית לאבטיח של פעם עם הגרעינים.
עדיין יש אצל הערבים בישראל תטעמו ותראו שאני צודק.
אני מארגנת תוכנית הבראה ורציתי לשאול כמה שאלות-
אשמח להגדרה מהם מאכלים מעובדים?
האם פסטה וקמח לבן מוגדר כאוכל מעובד? או רק שניצלים מוכנים נקנקיות בורקסים ודומיהם?
(את רוב האוכל אנחנו מכינים בבית)
אורי כתבת על סוכר, מה בקשר למלח?
מה עם תרופות לדילול דם?
ושאלה אחרונה בנתיים מהם רמות תקינות של כולסטרול בדם?
אשמח לתשובות או אם יש איזשהו אתר מומלץ (עדיף בעברית) לשיקום לאחר התקף לב
תודה
מיכל
יש דרגות שונות של עיבוד.
גם לחמם אוכל זה סוג של עיבוד.
כמה שפחות עיבוד יותר טוב.
לפעמים חייבים למשל חימום כלשהוא בשביל שהמזון והמים
לא יהיו מזוהמים אבל בחברה המערבית באופן כללי אין בעיה
של זיהומים כי יש תנאי תברואה נאותים בדר"כ.
עדיף כמובן לאכול פסטה ולחם מקמח מלא – יש בזה יותר רכיבים
חיוניים לגוף וגם אוכלים פחות כי זה ממלא יותר בגלל הסיבים.
אני באופן אישי אוכל בורקסים מבצק פילו ולא רגילים כי אין
שומן טרנס(מרגרינה מי שזוכר את התחקיר של כולבוטק).
עיבוד גרוע נוסף,חוץ מנטילת רכיבים חיוניים לגוף),זה הוספת
כימיקלים הגוף לא יודע לעבד אותם ולכן אם אוכלים כמויות
גדולות שלהם יש נזק.
צלצלתי לחברה אחת שעושה שניצלים מוכנים שאלתי אותם אם יש
שומן טרנס,אמרו לי יש קצת(אפילו שלא כתוב על האריזה).
מה שכתוב זה "שומנים מוקשים","שומנים מוקשים חלקית"
זה סימן שיש שומן טרנס ברמה כזאת או אחרת.
לכן נגיד שניצל מוכן לאכול חתיכה אחת ולא שתיים אם
אין משהו יותר טוב לאכול.
אני בכלל לא הייתי מתיחס לכולסטרול בדם – לדעתי
הוא לא רלוונטי.
מה שחשוב זה רמת הטריגליצרידים – כמה שיותר נמוך צריך
להיות.
ולבקש מהרופא למדוד את רמת ההומוציסטאין ז"א לבקש
בדיקת דם שמודדת את זה – גם זה צריך להיות ברמות נמוכות.
http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-Homocysteine.htm
בקשר לתרופות לדילול דם – טוב ברור שאי אפשר להפסיק אותם
במכה אחת כי אולי תהיה חסימה בכלי דם לכן עם השיפור
בהרגשת החולה להפחית בהדרגה.
דבר נוסף אנשים אומנם מקפידים על ירקות ופירות אבל
שוכחים אגוזים וזרעים.
לאכול טבעי(לא קלוי ולא מומלח) – בוטנים,אגוזים שונים,גרעינים שונים,חמוציות מיוכשות(כי אין טרי להשיג
בארץ עד כמה שאני יודע),וכד'
היי מיכולה,
כל הכבוד לך שהחלטת לטפל בבעיה הרפואית מהשורש.
יש הרבה ספרים. הספר "רזה לתמיד" נותן את העקרונות של חיים בריאים יותר, אבל באמת. אני ממליצה עליו ואם תיישמי/תיישמו אותו הבריאות שלך/ם תשתפר פלאים.
מעבר לזה יש סדרת כתבות של ניב דור-כהן כאן באתר על הקשר בין מחלות לתזונה ועל איכות הסביבה. אני ממליצה עליה גם. הנה חלק חמישי בסדרה שעוסק במחלות ובתזונה. https://www.emetaheret.org.il/dev/?p=3160
עוד דבר חשוב שמצאתי לקחת אומגה 3 ממקור צמחי – עוזר
גם למניעת התקפי לב.
הנה הציטוט מהויקיפדיה:
"ליחס שבין אומגה-3 לבין אומגה-6 בגוף השפעה על בריאות האדם. חומצות האומגה-6 נמצאות בשמנים נפוצים כגון שמן תירס, שמן חמניות, שמן סויה, בביצים, אגוזים ועוד. בעקבות שינוי הרגלי התזונה בעידן המודרני, השתנה היחס בין אומגה-3 לבין אומגה-6 לטובת האחרון. בתפריטי מרבית העולם המערבי היחס עומד על 1:10, ובאזורים מסוימים אף 1:30 לטובת אומגה-6. על פי המלצות רפואיות יש לשאוף להוריד נתון זה ליחס הנמוך מ-1:4.
המבנה המולקולרי הדומה של החומצות מאפשר להן להחליף זו את זו. גופנו משתמש באומגה-6 לתפקיד שאמורה הייתה למלא אומגה-3 בקרום התאים ובכך נגרמות תופעות שליליות, כגון:
* הגדלת הסיכון למוות מאירוע לב פתאומי.
* הגדלת הסיכון לתעוקת לב והצרת עורקים.
* עליה בשקיעת שומנים והיווצרות פלאק.
* היחלשות של יכולת הריכוז הנפשית.
".
הסיבה שממקור צמחי זה שהגוף קובע כמה הוא מייצר ממה
שנותנים לו ומדגים זה אוטומטית מדלל את הדם.
יש מעט אנשים שהכבד שלהם לא מסוגל לייצר את הדברים
החיוניים מאומגה 3 ממקור צמחי(עקב מחלות או
חוסרים)ואולי להם כדאי לקחת אומגה 3 מדגים.
אומגה 3 יכול להווה תחליף לאספירין?
מלח הימאלאיה אולי.
יש בעדן מרקט
מישהו מכיר קרדיאולוג שלא מאמין בתרופות ויכול לתת לנו הכוונה. מישהו שיוכל להסתכל על תוצאות בדיקות בעין אובייקטיבית ולא דרך התמלוגים שהוא מקבל מחברת התרופות?
אפשר גם דרך המייל
michula שטרודל walla.com
תודה
מחקרים הוכיחו קורלציה גבוהה מאוד בין כולסטרול ומחלות לב.
האם לדעת הכותב:
1. המחקרים הם שקר שממומן ע"י חברות התרופות
2. יש מחקרים אחרים שהאמינות/מתודה שלהם עדיפה
?
שמעתי ממספר אנשים שמרגע שהם ירדו במשקל כל הבעיות שלהם כגון סוכר וכולסטרול נפתרו מעצמם.
ירידה במשקל היא ללא ספק דבר חיובי (כשאני יורד במשקל כל תנועה וכל תזוזה שלי היא יותר נוחה ורגועה).
הרושם שלי הוא שירידה במשקל היא מעין חזרה למצב מאוזן של הגוף. מכך אני מסיק שבמצב מאוזן של הגוף אכן אמור להיות פחות כולסטרול בגוף. מכאן קופצים למסקנה שכולסטרול גבוה הוא מנוגד למצב מאוזן בגוף.
כיצד זה משתלב עם הטענה שכולסטרול גבוה לא מזיק?
במכוון לא הסתמכתי כאן על מדע מדויק אלא על תחושת בריאות שמגיעה עם ירידה במשקל.
הרבה כולסטרול אומר הרבה מוצרים מהחי ותו לא.
יש דיאטת שומנים שמבוססת על הרבה כולסטרול ויורדים איתה
במשקל יפה.
הבעיה היא שהיא מבוססת על מיעוט של פחמימות שמעט מאוד אנשים יכולים לעמוד בה לאורך זמן.
עדיף להיות צמחוני זה יותר בריא באמת אבל מי שלא רוצה לוותר על הבשר ורוצה להיות רזה ולחסל את הסכרת לחלוטין יכול לשקול דיאטת שומן.
ביוטיוב זה סירטונים שקשורים ל lchf
אבי זלינגר חזר עם כתבות חדשות ל 2013
http://econoblog.co.il/?cat=1
בכל פעם שאני מנסה להירשם, מקבלת הודעה שהדוא"ל שלי אינו תקין. מדוע?