התעוררות תודעה אמיתית?
במילה אחת – כן…
מומלץ שתנגנו את שירו האלמותי של מאיר אריאל בזמן קריאת הפוסט…
מייד אנסה להבהיר כיצד הכל מתחבר לו יחדיו, וכיצד לראות עיניי, עלינו לראות את המצב הנוכחי בישראל.
איני כלכלן, או פוליטיקאי, גם לא איש מדע או חינוך, אדם פשוט אפשר לומר, שלמד קצת ואיכפת לו.
מה שמניע אותי הם אמת ואחדות..והיופי בכך שאין אלימות במחאה הכי גדולה בישראל.
יש להבין כי הכל הוא גם פוליטי. גם מחיר הקוטג' מושפע מהחלטות פוליטיות. בנוסף – השיג ושיח שיש כעת ברחוב הם חיוניים להבנתנו את הנעשה כאן, וגם הם פוליטיים. אנחנו הופכים להיות מעורבים פוליטית בין אם נרצה בכך בין אם לא. פוליטי זה עוד דרך להסתכל על המציאות.
המחאה הערה בישראל זועקת לצדק חברתי, מדינת רווחה, נטילת השליטה מבעלי ההון במידה מסויימת, והחזרתה לאזרחי המדינה. ריכוזיות המשק.
ההפרטה קוראת להפריט נכסי מדינה על מנת ליצור שוק חופשי, תחרות, והגינות לצרכן. ההיפך מריכוזיות המשק. יש לציין שלא זו ולא זו מושלמת, ובכל זאת –
קיימים אינטרסים בינלאומיים המעוניינים במזרח תיכון חדש כחלק מסדר עולמי חדש ובתוך כך, ישראל חדשה. אינטרסים אלו הם כלכליים ולמטרות הגדלת השליטה, אך יכולים להיות מוצגים כחברתיים וכפוליטיים. עדיין חשוב לדעת כי הם קיימים כבר כמה שנים ומעורים בתכנונם של מהפיכות חברתיות בעולם (כמו אלו במזרח התיכון) כי כך הדרישה לשינוי מגיעה מהעם עצמו ולא מהכוח הקיים במדינה שכמובן אוהב לשמר את מעמדו.
בישראל, אינטרסים אלו פועלים גם דרך קרן פורד וג'ורג' סורוס, המזרימים כסף לקרן לישראל חדשה (מזרח תיכון חדש, סדר עולמי חדש) וזאת בתורה, מזרימה מימון לארגונים לשינוי חברתי כמו שתי"ל, סלון מזל ועוד, כמו גם למפלגות שמאל שונות. הרעיון הוא ליצור תסיסה חברתית ולהניע את המעמד הבינוני – נמוך, לדרוש צדק חברתי, מדינת רווחה וסיסמאות נוספות שכידוע מזוהות בעיקר עם השמאל.
אני חייב לאמר כאן שגם אני כאדם וכאזרח, מרגיש כי דרישות אלו מוצדקות, כמו גם אלפים ובטח מיליונים המרגישים כמוני. כי גם זו האמת, אך לא כולה..אסור לנו ללכת שולל
מה אם, מהפיכות חברתיות כמו זו בספרד, במצריים, בתוניסיה ומדינות רבות אחרות גם הן ממומנות ומונעות ע"י קרן פורד, ג'ורג' סורוס וחבריהם ? ומה אם, בדיוק ארגונים כאלה, עם בעלי הון עולמיים החברים בהם, מתכננים כבר שנים רבות להעיר את העדרים המקומיים בכל מדינה, על מנת ליצור עדר אנושי עולמי, שקל לתמרן אותו, קל לשלוט בו, וכל זאת תחת ממשלה עולמית אחת ?
הנה כיצד פוליטיקה עולמית (שלא בהכרח תשודר בתשקורת הנשלטת ע"י בעלי הון), עשויה להיות קשורה קשר ישיר למחאה היומית (והמוצדקת מה לעשות) שאנו חווים בישראל.
חשוב לדעת שברוב המקרים, מארגני המחאה אינם יודעים בהכרח כי משתמשים בהם למען אינטרסים כלכליים מקומיים ועולמיים, אלא כי הם עושים זאת מתחושת שליחות חברתית צודקת. באותו הזמן כבר ידוע כי אחד מהתורמים של המחאה הוא דניאל אברהם שהקים את המרכז לשלום במזרח התיכון ותרם כספים לפרס וברק, וגם של אולמרט.
מה בין זה להפרטה וריכוזיות ? ובכן,בתהליך של הפרטה כשהריכוזיות במשק קטנה, במיוחד בזמנים של שינוי, קל מאוד לטפטף אינטרסים זרים אל תוך השינוי המתרחש. כשיש הפרטה, הרי שהריכוזיות מפורזת (אמנם בין בעלי הון מקומיים ולא עולמיים), אך כמעט רק לבעלי ההון יש מספיק הון בשביל לקנות אחוזים בחברות ממשלתיות, כך שמבעלות הממשלה עוברות החברות הממשלתיות לבעלות של כמה ידיים פרטיות. בנוסף, במקרים רבים, בעלות על חברות מקומיות נמצאות ולו בחלקן בידי חברות עולמיות, קרטלים ותאגידים.
אז בעצם, מתהליך של ריכוזיות במשק, עברה מדינת ישראל תהליך של הפרטות, ומה שנראה כביזור של סמכויות וחברות, יכול במהרה להפוך לריכוז סמכויות נוסף, רק שהפעם בידיי קרטלים עולמיים שיבחשו בחיי האזרחים בישראל, כמו גם במדינות נוספות, בצורה חדשה ומפחידה כפי שעדיין לא ראינו. זהו תהליך בהתהוותו ולכן קשה לזהותו.
הדרישה של העם להחזרת האחריות לרווחת האזרחים לממשלה, יכולה להיות חרב פיפיות שכן עתה מעורבים במשחק אינטרסים כלכליים עולמיים המוצאים את ביטויים דרך ארגונים לשינוי חברתי,ביטוי העושה דרכו בימים אלו עד לכנסת ולממשלה.
בישראל קיימים מספר סוסים טרויאנים בפוליטיקה ובכלכלה, ומספיק לחפש מי תומך ב'מזרח תיכון חדש' על מנת לסמן סוסים טרויאנים אלו.
הם פועלים נמרצות למזרח תיכון חדש, בין אם הובטחו להם תפקידים חדשים בממשלה העולמית, בין אם תמורת כסף או מסחיטה ואולי מבורות, או אפילו רצון טוב. יש להבין כי גם אם סוסים טרויאנים אלו הם יהודים וישראלים, ייתכן והם מונעים ע"י פחד, או בצע, או תאוות אחרות. הם כאן אולי לרווח אישי, ולא בהכרח לטובת ישראל. תקופת התמימות תמה. לכן כשאנו מצדדים בארגון או אדם, עלינו להקשיב מבעד למילים ולא רק לסיסמאות הנהדרות היוצאות מפיו, לדעת מה מניעיו ועם מי הוא משתף פעולה.(רמז – פרס)
התעוררות ההמונים המתרחשת בישראל בשבועות האחרונים היא יחידה במינה. העם אכן מתעורר אולי לראשונה בהסטוריה. יש שיח ציבורי ברחוב, מדברים על המציאות ולאו דווקא על תוכניות הטלביזיה, אלא על החיים שלנו ואיך לשפר אותם.
התנהגות ההמון היא משהו נצפה וידוע עפ”י מחקרים רבים של עשרות השנים האחרונות. אנחנו פועלים במתכונת ידועה מראש ונצפית ברובה, למעט אחוז בודד של הרוח הבלתי נצפית, זאת שמתעלמים ממנה בסטטיסטיקה.
אם כך, אם אכן ישנם כאן אינטרסים בינלאומיים המכוונים את התעוררות ההמון, מה עלינו לעשות ? האם זהו מלכוד 22 ? או שמא יש דרך עבור עם ישראל ללכת בין טיפות הגשם מבלי להירטב ?
ההתעוררות הינה מבורכת. גם אם היא מעוררת חלקית, ואפילו רק בעניין כספי ולא תודעתי, הרי שדבר קשור בשני ומאחד, קל להגיע לשני.
על מנת באמת להתעורר יש להבין כי אנו אוכלוסייה משועבדת עם אזיקים שקופים שרוצה לשברם אך אינה רואה אותם.
ראשית יש לראות את האזיקים : הם נמצאים בכל מקום – בתרבות הצריכה, במאוויים שלנו, במה שאנו רואים, שומעים קוראים, כל דבר כמעט בעולם הצרכני מיועד על מנת שנצרוך עוד ועוד. האזיקים השקופים הם גם בתשקורת, בחינוך, בתעשיית המוסיקה, במזון, במים, בתרופות(סמים), בחיסונים ואפילו בדיונים פוליטיים.
יש לשים לזה סוף. וזה תלוי רק בנו. בעם ישראל.
שנית, יש להבין כי כמעט כל כוחות השוק מונעים ע"י הגדלת רווחים כך שהכוח הוא בידינו, יש לבחור היטב לאן הולך כל שקל, ובכך לשים רסן לגדילת השוק הבלתי הגיונית הזו ולהעלאת יוקר המחייה.
שלישית, בלעדינו אין מדינה, אין מנגנון ציבורי ואין שוק, אנחנו כל זה ויותר מזה. מאוחדים, עם קולות מגוונים
עלינו להשתמש ביכולת האבחנה היטב על מנת לדעת למי לתת את קולנו בבחירות, או את תמיכתנו בזמן, אנרגיה, וממון.
רביעית, עם ישראל מתעורר, אריה יהודה קם מרבצו וזהו לא דבר שכיח, כי אם נדיר ביותר. ייתכן כי מכאן תבוא התשובה, תבוא הגאולה – התודעתית, רוחנית, וגם כלכלית.
ללא הסכם שלום מהיר במזרח התיכון – ממשלה עולמית לא תוכל לקום. ללא היהודים, ללא עם ישראל, סדר עולמי חדש נידון לכשלון, וכאן טמון כוחנו. (ואנו תומכים בשלום – אבל לא כזה שמקדם ממשלה עולמית)
ירושלים צריכה להישאר בריבונות ישראל, ומדינת ישראל חייבת להישאר יהודית על מנת לא לאבד את הזיקה והסיבה להיותנו כאן. הורינו הגיעו לכאן כי הם יהודים ולא משום סיבה אחרת.
ממשלה עולמית במוקדם או במאוחר תרצה למחות ולמחוק את הזיקה של העם היהודי לארצו, ואת התגשמות הנבואה שהעם הזה יחזור לארצו, כי הנבואה הזו התגשמה. עלינו לדבוק בכך, ולא לתת לאינטרסים זרים ועויינים לעשות כאן כבתוך שלהם, כמו גם סוסים טרויאנים התומכים באינטרסים זרים אלו. שוב, מכאן כוחנו.
חוקה אינה דבר רע, גם הפרדת הדת מהמנגנון הנקרא מדינה אינה דבר רע – כל עוד ישראל נשארת יהודית במהותה.
אנו עומדים בפני זמנים מאתגרים וחלקנו יודע שכך הם הדברים ומחכים לזה כבר זמן מה. הזמן הזה הגיע.
יש לבחור באהבה. יש לבחור בצדק חברתי ישראלי, לא מותנה מבחוץ. שאינו ממומן מבחוץ. צדק ושלום מבפנים, מהלב, ומתוך העם, כאן כוחנו.
עם ישראל היקר – אנו גאים להיות חלק מכם במציאות היחסית הקיימת כאן. אנא, אל תאכזבו את שלל הציפיות שכל פרט תולה בשלם, הגדול מסך חלקיו.
באהבה רבה
מאהלים את התדר
המאמר התפרסם לראשונה באתר אהבה 528
חבל על המאמץ יהיה מדינה פלסטינאית שבירתה ירושלים
המזרחית.
אין שום כוח בעולם שיכול לעצור את זה.
אין שום חובה של היהודים להיות דווקא בישראל.
אנשים צריכים להתעורר,אין דרכי קיצור.
לסכל תהליך שלום בשביל להחליש את השליטה העולמית זה
לא הגיוני וגם אי אפשר "למכור את זה".
למה לא נאמרה מילה על קיצוץ מסיבי בתקציב הביטחון?
דרך אגב מישהו יכול להסביר לי מה זה המדינת הרווחה שכולם
מדברים עליה?
שמתם לב מה קרה בשביתת הרופאים?
התחילו ב"המון משמרות רופאים נופלים מהרגליים"
המשיכו ב"לעלות את שכר המתמחים"
גמרו ב"להגדיל את מס הבריאות ע"י הכללת הביטוחים המשלימים
בתוכו".
אלדד, לא לסכל תהליך שלום בשביל להחליש שליטה עולמית אלא לעמוד על שלנו ולא לתת לסוסים טרויאנים לעשות כאן כבתוך שלהם. אפילו שאנו בדמוקרטיה, יש כאן גורמים שאפשר לקרוא להם אנטי ציונים, או אנטי ישראלים או אפילו אנטי יהודים, ושלא לומר אנטי אנושיים. לעשות שלום אבל להבין את המציאות ולא לשחק לידיהם של…
קיצוץ בבטחון לא הוזכר כדי שאתה תזכיר אותו, אני בעד.
מדינת הרווחה היא סיסמא סוציאליסטית שעובדת חלקית אז צריך ליישם אותה חלקית, בדומה למה שהיה כאן עד ההפרטות 🙂
מדינת הרווחה שכולם מדברים עליה, היא כלכלה מבוססת משאבים:
http://www.zeitgeist.co.il
שאפו על התמונה גבר אבל הזיטגיסט הזה זה חרטא.
אין דבר כזה בלי כסף.
צריך לתת איזה תמורה אנרגטית למישהו שביצע עבודה מסוימת.
כסף זה סוג של תמורה אנרגטית שמקובלת על כולם.
כן… זה גם מה שאמרו על המטוס, על הטיסה לחלל ועל כל התפתחות חוצה נורמות חברתיות רגילות..
גם את המדענים הראשונים שאמרו שכדור הארץ עגול, רצחו.
מצד שני, כסף לא היה תמיד, ולא יהיה תמיד..
זאת לא ההמצאה הכי טובה שאנחנו יכולים ליצור כרגע..
כסף מייצר עוני מלחמות ומעמדות.
כסף מייצר בעיות, כי זה רווחי לפתור אותן.
כסף מייצר צריכה בלתי מוגבלת ולא תלויה במשאבים באמת… שכן כדי שכלכלה כספית תעבוד חייבת ליהיות צמיחה איןסופית הולכת וגודלת, אחרת אתה לא תכסה את החוב שהכסף יוצר.
כסף מייצר מוצרים עם השבתה מתוכננת, שגורמת למוצרים להתקלקל מיד לאחר סיום האחריות.
כסף מייצר תחרות ומונע שיתוף פעולה.
כסף מקדם בעלות, ולא שימושיות…
תמורה אנרגטית על עבודות יצירתיות הן מספיק גבוהות כדי שכבר היום האנשים שעושים אותם מקבלים מזה הכנסה לא הכי גבוהה.. אבל הם עדיין עושים אותם…
צייטגייטס מציעה לבטל את כל העבודות הרוטיניות שאפשר להפוך לאוטומתיות.
20% העבודות שישארו בשוק הן עבודות יצירתיות, של מחקר, פיתוח, אומנות, קידום המין האנושי.
למה שמישהו ירצה לפתח לקדם או לחקור?
זה פשוט… כי זה מעניין. זה מסקרן.. וכל אחד ירצה לקדם את החיים ואיכות החיים הפרטית שלו… אז למה לא לפתח את החיים שלך, ואז לשחרר את הפיתוח הזה לכולם? הרי זה לא שאתה תרגיש יותר טוב מזה שכולם ישלמו לך…
כסף הוא סך הכל כלי לכלכלה אישית… ברגע שיש יותר כסף מכמות הכסף שדרוש בשביל הכלכלה האישית והמשפחתית, הוא הופך לנטל.
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3515186,00.html
כל מה שהאדם צריך כדי ליהיות מאושר הוא חוויה והנאה… לא שאנשים יסגדו לו…
כי אם אתה צריך שיסגדו לך כדי ליהיות מאושר, אני ממליץ על עזרה פסיכולוגית…
אם קשה לך לראות את החזון הזה. אני ממליץ על הסיפור הבא:
http://it.themarker.com/tmit/article/13951
השקר נחשף בנקודת התורפה של זיטגיסט שהיא הטכנולוגיה.
אם אי אפשר לבצע את החזון שלך ללא טכנולוגיה
מתקדמת זאת אומרת כרגע ועכשיו אז אי אפשר
לעשות אותה בכלל !
הטכנולוגיה זה ההונאה שמושכת אותך קדימה,כמו הגזר
לחמור לפני העגלה,אף פעם לא מגיעים לשם.
אם נתייחס ברמה העקרונית לרעיונות של עבודה התנדבותית למען ההגשמה העצמית(עוד איך שהוא הגיוני) ועבודה
התנדבותית למען הקהילה – לא סביר לחלוטין בהינתן הטבע
האנושי כמו שהוא מוכר לנו נכון לעכשיו.
אם נפרוט את מה שאתה אומר לפרוטות אתה מצפה שכל אחד
יעבוד בדבר האהוב עליו ובמטה קסם צרכיו יטופלו,
או במקרה שלך ע"י קבוצות אנשים שיחליטו מה האדם זקוק לו.
שוב חזרת על המנטרה כסף כחוב למרות שאמרתי שכסף
יכול להיות בעל ערך פנימי ואף אחד לא צריך להיכנס
לחוב אם הוא לא רוצה,רוצה לומר שחוב יהפוך לנושא
שולי ומהלך עסקי ספציפי כמו שהוא צריך להיות בעצם.
גם בתוך תהליך יצירה יש דברים רוטיניים -אי אפשר
לבטל רוטיניות מהחיים.
סטס אתה כנראה לא מבין מה זה Fiat Currency, אין לזה מילה בעברית אבל המשמעות היא כסף מחקיקה, או כסף "כי אמרו" זה כסף שהערך שלו נקבע על ידי הממשלה ולא על ידי השוק, משמע שאין לו ערך אמיתי המייצג את ההיצע וביקוש. על כן אתה שאתה מדבר על כל הדברים המוניטריים האלה צריך להכיר גם את הדברים האלמנטריים, לכסף ועוד איך יכול להיות ערך, רק שממשלות אוהבות לשלוט עליו, או יותר נכון, בנקים מרכזיים.
צידוני זה אתה כניראה לא מבין מזה מטבע השקל…
השקל בדיוק כמו הדולר נסחרים … והערך שלהם עולה ויורד כל יום לפי ביקוש והיצע..
לכסף אין ערך פיזי… זאת אומרת אתה לא יכול לאכול כסף… ואתה לא יכול לבנות עם כסף בית…
היות וכל הכסף נוצר מתוך חוב, אין באמת כסף שקיים… כי על כל שקל שהבנק יוצר אתה חייב להחזיר לו שקל ו4%…
אלדד אני מגיע מתחום ההייטק, ואני יכול להגיד לך בפירוש שכל הדברים שצייטגייסט מדברת עליהם קיימים כבר 20 שנה.
אתה מוזמן להכנס לערוץ הזה ביוטיוב ולצפות בכל הטכנולוגיות שקיימות לרשות האנושות כבר היום:
http://www.youtube.com/user/MENKIN82?feature=mhsn#p/p
הטבע האנושי הוא הדבר היחיד שמניע אותנו לתרום וליהיות חלק מהקהילה…
ללא הטבע האנושי היינו כבר הורגים ואוכלים אחד את השני, ובעיקר חיים בנפרד אחד מהשני…
האדם הוא ייצור חברתי ושבטי… ולכן לא רק שהוא נועד לחיות ביחד , הוא לא יכול בלי זה…
הידעת בארץ ישראל 50% מכל התושבים מתנדבים בעמותות…
אף אחד לא אומר במטה קסם… אם היית משקיע טיפה מזמנך במקום ישר להגיב והיית נכנס לאתר ששמתי וצופה בסרט כמו שצריך, אז היית מבין שהמערכת היא "כלכלה מבוססת משאבים" שבנויה על אנרגיה מתחדשת ומיכון מלא של העבודות הרוטיניות.
מערכת חלוקת המשאבים אמנם מרכזית אבל ממוכנת במלואה. כאשר לכל אדם יש את הזכות והיכולת לנטר את המערכת בקוד פתוח. ועם זאת ובנוסף לזה לכל אדם יש את היכולת לפתח ולקדם מוצרים אשר ענו על התנאים הבסיסיים שהם יכולת שדרוג יכולת מיחזור ויעילות שיא. כמובן ללא השבתה מתוכננת במוצרים.
מערכת שפועלת בקוד פתוח שמתבססת על יזמים ועם זאת נותנת לכל אדם את היכולת לשלוט ולבקר את המערכת כל יום וכל שעה… שקיפות היא הדרך היחידה לשלוט על השחיטות.
מה שהאדם זקוק לו, יכול לדעת רק האדם. ועם זאת כמובן יש הגבלות של ממוצע צרכים ויש הגבלות של כמות משאבים… לכן אסלה מזהב אתה לא תקבל, אבל אוכל בית חינוך וחופש ללמוד לחקור לטייל לגדל ילדים ולאהוב אתה תקבל הרבה יותר.
אין לנו צורך בחוב בכלל… הכלכלה הכספית גורסת כי יש מחסור במשאבים בעולם ולכן יש צורך להעביר חוב כדי שלא יקרה מצב שבו לכולם יש את כל המשאבים שהוא צריך ולא ישארו משאבים בכדור הארץ… כל זה טוב ויפה… חבל שהמערכת הכספית בשביל לצמוח ולגדול חייבת לבזבז את המשאבים ולזרוק אותם לפח.
כסף הוא חוב תמיד. עסק שרוצה לקום במערכת כספית (המבוססת על עסקים) חייב לקחת הלוואה כדי לממן את ההקמה של העסק…
דבר טיפשי, כי מה סך הכל האדם רצה…. לפתח מוצר שיש לו ביקוש ולתת אותו לאנשים?
בסופו של דבר המערכת הכלכלית לא משרתרת את בני האדם, למעט מיעוט יחיד (1% מכל העולם שולט על 40% מכל המשאבים) שבעצם משעבד את כל שאר האנושות.
שוב אם אתה חושב שאי אפשר לבטל רוטינות כדאי שתעורר ותבין שכל התעשייה עברה תהליך מיכון.
תהליך היצירה הוא אינו רוטינה כי הוא יצירתי .
זאת אומרת שכדי ליצור משהו יצירתי אתה חייב לצאת מתוך הרוטינה ולחשוב מחוץ לקופסה.
הטכנולוגיה זאת אינה הונאה, אם כי הכלי שמשחרר את האנושות מכבלי העבדות.
אם יש לך טכנופוביה אני יכול להבין למה.
קיום בכמעט כל המוצרים מוכנת השבתה מתוכננת שיוצרת מוצרים נחותים מתקלקלים ולא עמידים…
לא פעם קרה לך בטח שהווינדוס שלך התקלקל והציג מסך כחול…
ועם זאת אתה חייב להבין שזאת לא אשמת הטכנולוגיה אלה אשמת הכלכלה שדוחפת את החברות לייצר מוצר שחייב להתקלקל כדי לקנות את המוצר מחדש ובכך לשמר על הצריכה המעגלית.
http://www.youtube.com/watch?v=nyHxG4EVCSo
במיוחד כשיש לך אלטרנטיבה שמוכיחה לך שהמערכת הפעלה לא חייבת לקרוס ויכולה לפעול מהר לאורך כל תקופת החיים של המחשב… שנקראת לינוקס. דרך אגב מערכת הפעלה שנכתבה גם בקוד פתוח.
טוב אני רואה שבכלל לא קראת כאן את האתר ואת החלקים
הכלכליים בפרט.
אני לעומת זאת מכיר את זייטגיסט די טוב,אומנם לא
טוב כמוך.
בגדול אני אומר לתקן,אתה אומר לקנות חדש.
לא תהייה מערכת שקופה לחלוטין.
אתה מניח שהכסף הוא שורש כל רע אבל בעצם טבע האדם הוא שורש כל רע.
האנשים כרגע לא יתנו לשקיפות מלאה להיות ואתה תמים
אם אתה חושב ככה,יש להם אובססית שליטה שהכסף הוא
דרך שליטה ושום דבר מעבר לזה.
אם לא יהיה כסף תהיה שליטה בשיטה אחרת.
כמו שאנשים מאמינים לסיפור הטרור העולמי – הם
יאמינו לשקיפות מלאה ו"מה שיש באמצעי התקשורת".
ובכלל אני מניח שאתה מתבייש בסיפור ההתחלה של ז'ק
פרסקו,משם הוא הגיע לזיטגיסט:
הלך לשבט באמצע הג'ונגל ראה שאנשים מעבירים
בינהם חפצים ואין בעלות והחליט ליישם את זה בכל
העולם.
אתה מבין כמה זה מגוחך,הרי אין אותה סולידריות ביני לבין אדם בהודו נגיד לבין חבר שבט אחד
לשני.
שם הם תלויים מאוד אחד בשני וכאן זה קשר חלש מאוד.
אגב בטכנולוגיה התכוונתי הטכנולוגיה הגלויה
כיום בעולם לא הסמויה או הלא מיושמת.
בכלל,ביננו,אתה יודע שזה לא יקרה בעשרות שנים הקרובות שלא יהיה כסף או סוג של ערך אישי כלשהוא,
אם כבר הדבר מתאים למאות שנים קדימה שהסולידריות בין האנשים תהיה חזקה הרבה יותר – רוצה לומר
שהתנועה הזאת היא הטעייה שנועדה להשניא כסף
בעיני אנשים ,לייאש אותם,לבלבל אותם וכך לקדם
שינויים מרחיקי לכת בלי לעורר הרבה התנגדות,ע"י שמירת התקווה של האנשים ש"יהיה טוב".
אלדד אני רואה שלא צפית בסרט השלישי של תנועת צייטגייסט שמדבר בדיוק על טבע האדם…
הנה בבקשה (הסרט שהכי למטה בדף):
http://www.zeitgeist.org.il/
מעבר לזה כל רעיון של מחסור ברכוש אישי או של מערכת ריכוזית או רק חצי מטבע של כלכלה מבוססת משאבים…
כלכלה היא לא שחור ולבן כמו שאומר ירון זליכה… צריך לדעת לעשות את השילוב בין קוד פתוח למערכת מרכזית לניטור משאבים..
צריך לדעת לעשות חופש יזמות, מול מערכת כלכלה שתיתן לכולם את החופש לפתח…
ממליץ לך לקרוא את המדריך לפעיל של התנועה, שכולל הסבר הרבה יותר מעמיק על כל האספקטים של כלכלה מבוססת משאבים:
http://www.zeitgeist.org.il/image/users/185359/ftp/my_files/The%20Zeitgeist%20Movement%20-%20Activist%20Orientation%20Guide%20(hebrew%20105).pdf?id=8146187
שלום,
לאחר שקראתי את הכתבה נכנסתי לאתר של הקרן לישראל חדשה ואני חייב לציין שקראתי שם רק דברים יפים.
למה אתם חושבים שהיא כ"כ לא טובה? פלורליזם דתי, קיום זכויות אדם ואזרח. איפה נכנס פה בדיוק ההמון אותו קל לתמרן ושעליו קל לשלוט? עושה רושם שהחזון של קרן זו עולה בקנה אחד עם רצונם של האנשים הפשוטים והטובים.
וזה נכון. זה נכון שלכולנו יש אזיקים בלתי ניראים, ונכון שכולנו מתקיימים בסמסרה, אבל לטעמי זה קצת תלוש לפנות אל ההמון עם פילוסופיית חיים זו, שלמעשה צריך להתקדם צעד צעד. וזו בעצם השאלה שלי.
מה רע בהקמתה של הקרן לישראל חדשה והקמתה של מפלגה פוליטית אחת עולמית?
תודה ושבוע טוב.
האם אתה רוצה ממשלה כלל עולמית נשלטת ע"י אותם בעלי הון, טייקונים ופוליטיקאים שהביאו לך את:
המלחמה בטרור?
מלחמות וכיבושי ארצות אחרות כדי להשתלט על המשאבים שלהם?
הפרטה?
כלכלה גוועת?
חיסונים?
הנדסה גנטית?
מאגר ביומטרי?
רמיסת זכויות פרט ואזרח?
מצלמות מעקב בכל פינה?
וכ"ו וכ"ו
כי הקרן החדשה לישראל והאנשים העומדים מאחורי חזון ה"ממשלה הכלל עולמית" הם אותם אלו שהביאו את אזרחי העולם אל ברכיהם עד כה.
היי. בוודאי שזה נשמע יפה על האריזה. התורם הכי גדול לקרן החדשה לישראל הוא קרן פורד שזו זרועה מבצעת למדיניות חוץ של ארה"ב ואף של הסי איי איי. קרן החדשה היא הזרוע המבצעת שלהם בארץ קרי זרוע מבצעת של מדיניות החוץ האמריקאית בארץ. הפלןרליזם הנשמע יפה הוא לא יותר מערבוב אוכלוסיות שונות ליצירת סיר לחץ שמחליש את המדינה, תסתובב בדרום סודן-תל אביב כדי להבין את הסכנה הזאת העורבת בכסות פלורליזם. או כדיי לחדד את העניין תסתובב שם בלילה לבד במקומות שבעבר היה בטוח להיות בהם. סיר לחץ שכזה נועד להחליש את המדינה וליצור בעיות פנימיות. המסיונרים הגדולים של ההיסטוריה תמיד פעלו בכסות של עזרה לזולת ולנחשלים כדי להסתיר את פעולותם החתרניות.
הדעת אינה סובלת גופים שיתערבו פה לקידום מדיניות חוץ של ארה"ב בארץ. כולם אוהבים להגיד כמה זה לא אתי כשהם עושים את זה למדינת לא דמוקרטיות כמו איראן או וונצואלה וכו' אב כשזה קורה בארץ זה בהרבה יותר חמור.
שלום לכולם .והנה התוכנית. לפני הכל שאלה מאד קשה .הקרן החדשה לישראל השמאל בתי המשפט העיתונות הטלוויזיה הרדיו ו בעלי ההון הם יד אחת .זה דבר שידוע לכולם.אם כן נשאלת השאלה מדוע שבעלי ההון יקימו מחאה נגד עצמם? האם בשביל להפיל את ביבי.הרי ביבי אישית בצרוף חלק מחברי מפלגתו בנושא הזה הוא תמים דעה עמם שההון תמיד צריך להשאר אצל בעלי ההון. אחת הראיות לכך. מדוע ממשלה בשעת משבר עולמי כאשר מחירי המזון והמחיה עולים בצורה חדה תעלה במשך שנתיים מיסים בצורה מטורפת. התשובה לכך אחד המדדים החשובים בה מדינה נבחנת בחוזקה הכלכלי וביציבותה ובפדט בשעת משבר עולמי הוא מהי כמות הכסף שנמצאת בידי משרד האוצר של אותה מדינה.אם משרד האוצר לא נזקק להלוואות מבנקים כדי לעמוד בהוצאות התקציב יתרה מזאת אם יש רזרבות של כסף שעוברות בכך וכך אחוזים את תקציב המדינה לאותה שנה הרי שניכר שאותה המדינה היא חזקה וחסנה הכלכלי רב.בשעת משבר עולמי מניות כל החברות נופלות באיזושהי מידה אי לכך פנו בעלי ההון לביבי להתחיל משעת פתיחת המשבר להעלות מיסים בצורה מטורפת כדי שמניותיהם יאבדו כמה שפחות אחוזים. אם כן למה להפיל את ביבי אנחנו הרי בעיצומו של המשבר. אלא שכנראה באה הוראה מגבוה מבעלי ההון של בעלי ההון.ועכשיו לתוכנית נעשה מחאה מטורפת של הציבור על יוקר המחיה ואז נשלח אנשי cia שירצחו מאבטח בנק כאילו זה שוד לאחר מכן נמשיך לשלוח את אותם מקצוענים לבצע חיסולים כאילו על רקע פלילי וכך נגביר את הקצב של הרציחות עד להגעת מאתיים רציחות תוך חודש חלקם שדידות וחלקם על רקע פלילי ואז תצא קריאה בכנסת שצריך לעצור את גל המחאה מפני שהוא מעודד אנשים לרצוח. ואז הציבור יתקומם ובצדק מה פתאום בגלל שיש אנשים מטורפים אנחנו צריכים לממשיך לסבול את יוקר המחיה לא יקום ולא יהיה. מנגד ימשיכו מבצעי הרציחות לבצע רציחות ואז המשטרה תתחיל לפעול בכח ממש לדכא את המחאה ואז הציבור יתקומם עוד יותר וכן הלאה וכן הלאה עד שיעלו לבנין הכנסת ויפרקו את הממשלה דא עקא שלא ניתן למצוא מי שכן ירכיב את הממשלה וכך ימשך הזמן אלו יגידו שהם צריכים להרכיב את הממשלה ואלו יגידו שהם צריכים להרכיב את הממששלה בתוך כך יתחילו אותם צוותים מקצוענים ליצור אנרכיה ברחובות כאילו מתוצאה של חוסר שלטון על ידי מעשי שוד ביזה פריצות ואונס עד שהמדינה תהיה מסוכנת להלך ברחובותיה משום שהפושעים הרגילים יקבלו אומץ ויתחילו לבצע את זה על בסיס יום יומי. ואז יחליטו כולם שאין מנוס אלא להביא את האו"ם שהוא ישלוט פה לפחות בינתיים. מטרת התוכנית היא להשתלט על העולם ואי אפשר להשתלט על העולם בלי להשתלט על היהודים
מה דעתכם שאולי עלינו בעצם לשאוף לממשלה כלל עולמית? ממשלה שתהפוך את המלחמות למיותרות. נכון שעליה להיות ממשלה נבחרת ולא ממונה מטעם עצמה, אבל כל החששות מפני ממשלה שבחרה את עצמה ותשתלט על העולם הם בינתיים רק אגדות. אם זה יקרה יהיה טעם להזעיק את האנשים להתנגד לה, כרגע זה רק מנוף להרתיע מכל שינוי מבורך שאנשים יוזמים. מרוב חרדה מהבאות המאמר הזה מנסה להרתיע אותנו מלתמוך בהתעוררות הנפלאה והסולידריות המתגלות במחאה. המאמר גם מעיד שהפחד של הכותב מקורו בהתבדלות ורצון לשמור על מדינה "יהודית טהורה". ההפגנות אתמול בכל הארץ בהשתתפות אנשים מכל השכבות וכל הדתות, מעידות שבני אדם מסוגלים לשתף פעולה על בסיס של שאיפה לצדק חברתי וזה מבטיח את קיומנו יותר ממדינה יהודית מתבדלת. אל תתנו יד לחרדות לדכא כל סולידריות אנושית.
שרה יקרה, ההתעוררות היא אמיתית, זה המון אנרגיה של ההמון, היא יכולה להיות מנוצלת למטרות רבות, אנחנו – ההמון, העם צריך להשכיל להחין בין טוב ורע, בין אמת ושקר. אולי לא יהיו עוד מלחמות, אבל יהיו אוייבים, טרור, כלכלה, התחממות גלובאלית מחלות – כל זאת ועוד הם אוייבים מומצאים על מנת לשמור אותנו בבערות, לשמור אותנו עדר מלוכד כנגד אויב דמיוני. הכתבה לא נכתבה מחרדה אלא מרצון להעיר למציאות שנמצאת כאן מתחת לפני השטח. כזאת שלא מדווחת בתשקורת.
אני הייתי בהפגנות וזה מדהים, להרגיש ביחד, זה באמת מדהים. אנחנו כאן כי ההורים שלנו יהודים שבאו לכאן או ברחו לכאן, אי אפשר להתעלם מזה. הלוואי והאוטופיה המוצעת של סדר עולמי חדש הייתה נכונה. אני לא מאמין לה וזה על סמך המון ראיות, והמון עדויות של מניעים נסתרים של מהנדסי הסדר העולמי החדש. ידעת שעל שטר הדולר מודפס סדר עולמי חדש בלטינית ? מישהו מתכנן את זה כבר המון זמן.
הלוואי והייתי ממציא את כל זה, לצערי יש בזה מן האמת. בעלי הון עולמיים רוצים לשמר את כוחם, מצב המתקיים המון שנים והם רוצים להגדיל את השליטה ואת עושרם על חשבוננו. יתכן כי תור הזהב של השנים האחרונות ייגמר בדיוק מהסיבות האלו. יש רק לראות את המהפיכות בעולם (צפי בסרטון) כדי להבין שזה לא מקרי. המדובר בבעלי כוח מטורפים שממש, אבל ממש – לא סופרים אותנו 🙂
היכנסי למאמרים באמת אחרת או בקונספיל בנושאים המדוברים וחברי את הנקודות.
ההתעוררות היא מדהימה ואי ני מאמין שהיא תיפסק וטוב שכך. צריך פשוט לשים לב למי אנחנו נותנים את האנרגיה שלנו. לוודא שאנו לא נעשים שוב עדר, עדר מתעורר אבל עדר. צפי בסרטון טום עם מזג האויר שנמצא כאן באתר ותראי כיצד כבשה מחליטה להתנער מכלב השמירה 🙂
הבעיה בממשלה כלל עולמית גם אם היא נבחרת ע"י הציבור
היא שהיא מרוחקת מאוד מהאנשים שהיא מנהיגה טכנית תרבותית
וחברתית.
אנשים רוצים לשמור על הגיוון התרבותי שלהם.
כמו כן יכולת ההשפעה של האזרח על ממשלה עולמית היא קטנה יותר.
שימי לב שקל יותר להשפיע על רשות מקומית.
הרבה יותר קשה על ממשלה.
הכי קשה על ממשלה עולמית…
מה שכן דרוש תיאום בין מדינות בנושאים שונים,לא ביטחוניים
ואת זה יכול לספק האו"ם(אם רק ינקו אותו טוב).
דרך אגב הקטע של ממשלה עולמית זה הפחדה של אלקס ג'ונס
וחברים.
לא תהיה ממשלה עולמית,זה ימשיך להיות כזה נאחס של
שליטה נסתרת של גורמים בינלאומיים על ממשלות רק שהם
מנסים לחזק את השליטה ע"י החלשת הממשלות והעברת הכוח
לאירגונים אזרחים לא ממשלתיים – כך האזרחים מרגישים
שהם בשליטה שלמעשה מאחורי הקלעים מי ששולט על הארגונים
האלה הוא בשליטה.
לא בהכרח, שים לב שבועידת קופנהגן להתחממות גלובאלית (השקרית) התייחסו לממשלה העולמית כקיימת 🙂
סולידריות אנושית זה טוב, אבל אי אפשר שלא להסתכל על שאר המקומות המבעבעים בעולם מבלי לתהות מה הקשר בין כולם, והאם אנחנו רוצים בקשר זה…
תודה על האינפורמציה.
זה היה נכון ב 1965 וזה לצערי תוכנית שהתחילה עוד לפני- הרעיון הוא שזה כל כך גדול שאף אחד לא יאמין לזה.
כמו שהיטלר אמר ואני לא ממש מצטט " אם אתה משקר אז תעשה את זה בצורה כל כך גדולה שאף אחד לא יאמין שזה שקר"
וכשאנשים רואים משהו בקנה מידה רצחני – הם נכנסים למעיין סיחרור שמביא אותם לחשוב שאי אפשר ליצור כזה דבר שהוא כזה רע וכזה שיקרי או מבוסס על תרמית – כי עובדה זה שם!
אחלה כתבה. חשובה מאוד. תודה רבה לכם ולכותב האורח.
תהיתי האם אתם לא חושבים שגם המחאה הזו היא מהונדסת?
אינני ממעיט בערכם של הרעיונות המחאה, אני חושב שתמיד ניתן למצוא על מה למחות.
במציאות של היום בה על ידי מחאה הובלו תהליכים פוליטיים גלובליים בכל אגן המזרח התיכון לא נראה לי שאצלנו זה אותנתי בעוד כל המדינות החוף האגן הדרומי והמזרחי (כולם – טוניס, לוב, מצרים, ישראל, סוריה ) ״סובלות״ ממחאה חברתית. כל מדינה על פי אופייה, אך אני סקפטי באותנתיות שלה.
אני חושב שגל המחאות באגן התיכון הוא מהונדס על מנת להוביל רפורמות לטובת הגלובליזציה. כדאי שנשים לב לדברים שיקרו מתחת לפני השטח כשכולם עסוקים במחאה , או לחילופין בהחלטות הועדה. בטח יהיו איזה שניים לא קשורים ויספרו לנו סיפורים על איך זה מסייע למצב החברתי.
כן גם לי נראה שהיא מהונדסת,משתמשים בזעם של האנשים בשביל
להוביל אותם למקום מסוים.
איך זה פתאום יש תמיכה לוגיסטית מדהימה במחאה וקודם
לא היה כלום?
איך זה שיש תמיכה תקשורתית מדהימה ומשתיקים מתנגדים
וקודם היה רק קיטורים?
זה ההוכחות שזה מהונדס.
לגבי המטרה שציינת שלא ישימו לב לדברים אחרים שקורים
בזמן המחאה,לא יודע יש לך דוגמאות?
אתה אומר שע"י מחאה הובילו תהליכים פוליטיים גלובאלים.
אני אומר שהמחאה היא הצידוק לתהליכים ז"א הכיסוי.
חייבים את הלגיטימציה של העם לשינויים שיקרו ולכן עושים
את ההצגה הזאת אחרת,תחשוב,דברים היו קורים לכאורה בלי
שהעם החליט.
זה בדיוק מה שאני אומר.
אני לא יודע להגיד מה קורה מאחורי הקלעים אבל לדעתי זה יפרוץ אחוצה בקרוב.
דיבורים כמו שינוי השיטה – מחזקים את זה אצלי.
השקט של ברק בכל העניין מחזק את זה אצלי.
אני רוצה לראות מה יהיו מסקנות הוועדות.
ואולי שווה לסרוק בעיתונים ידיעות צד ״קטנות ולא חשובות״
למשל – חוק שעבר לפני כ 10 ימים – חוק לבטחון תזונתי, שנשמע לי דומה באופן חתור לקודקס אלימנטריוס.
והסטת תשומת הלב מהכרזה של מדינה פלשתינאית בספטמבר
🙂
דווקא אנשים אוהבים את החוק לביטחון תזונתי זה
נותן להם הרגשה שהמדינה נותנת רשת ביטחון שלא יהיו רעבים.(לא שאני אוהב זה מחריד שהגענו למצב הזה אבל
הרוב אוהבים).
וזה לא קשור לקודקס לפחות לא ישירות.
המדינה לא מנסה להסתיר את זה בכלל דווקא מתגאה בשטות
הזאת.
לגבי ההכרזה בספטמבר זה גבולי,דווקא נראה לי שעכשיו
מסתיימת מחאת האוהלים – בספטמבר יחזרו לשיגרה ויהיה
חסר איזה אייטם חדש,אז איך שיגמרו מחאות הכסף יתחיל
הבאלגן עם הערבים.
תודה על הכתבה… אכן יש כאן נסיון כנה להביא את כל הצדדים.
לדעתי, ואמרתי אותה שוב ושוב בתגובות – המחאה הזאת מפתיעה ותמשיך להפתיע את כולם – גם את החתרנים הבלתי נלאים של הסדר העולמי.
הייחוד של המחאה הזאת שהיא מחברת בין האנשים הקטנים ויוצרת שיח שהוא מעל ומעבר (או אולי מתחת לרדאר) של התקשורת ובעלי האנטרסים למיניהם. כל מי שישב במאהלים או היה בהפגנות חווה את זה.
זה שיש מחאות בארצות רבות לא חייב לנבוע מתוך בחישה של אינטרסנטים, אפילו אם זה התחיל ככה. אנשים רואים מה קורה מסביב, הרבה מאיתנו מחוברים ברשתות חברתיות ואחרות ויש שיח חוצה עולם של האנשים הפשוטים – וזה הכוח האמיתי.
מה שהיה הוא לא שיהיה – יהיה סדר חדש במובן הטוב שנובע מהתעוררות התודעה שיביא למעבר מהאגו אל האחווה.
זה כנראה יקח זמן ואולי יצליחו לעוור אותנו מדי פעם עם מענה חלקי אבל האנשים יצאו שוב ושוב לרחובות כי אנחנו יודעים מי אנחנו ואיזה כוח יש לנו ועד שהשפע לא יגיע לכולם – לא נפסיק.
בי5 מילים כדורבנות, תודה.
אכן התעוררות אמיתית וכאן כוחנו, אסור לנו להירדם יותר, ותכלס – באמת אריה יהודה קם מרבצו ומתחיל להתמתח, השאגה בדרך.
ואגב – הועדה לבטחון תזונתי נשמעת מצויין – ככה זה בד"כ בהתחלה, גם הפלואוריד למניעת עששת נשמע מצויין. קשה להבין אם הועדה הזו טובה לנו או לא, רוב הסיכויים שהיא לא טובה – מנסיון של חוקים שנועדו לטובתנו אבל בסופו של דבר פוגעים בנו. גם חוק המישוש נועד לבטחוננו לא ?
🙂
הלוואי שתהיה ממשלה עולמית, אבל פדרלית (זאת אומרת הירארכיה שילטונית – שלטון מרכזי (לא ריכוזי) ושלטון מקומי (כמו בברזיל, גרמניה, אפילו ישראל). כשתהיה ממשלה כזו, ויהיה מישהו שאמור לדאוג לחברה, לסביבה, לבריאות, לחינוך – נוכל להצביע עליו בתור האחראי למצב ולבעיות, ובבחירות להצביע כנגדו כדי שבמקומו יבוא מישהו אחר.
היום שולטת בנו ומתמרנת אותנו היד הנעלמה שאף אחד לא יכול אפילו להצביע עליה! רק דרג שלטוני עולמי יוכל לפקח באיזושהי מידה על התאגידים העולמיים ולרסן אותם! כיום הממשלות בעולם לא מסוגלות לעשות את זה, מהסיבה הפשוטה שהן רק מקומיות ואין רמה שלטונית גלובלית! הבנת את זה ברוך? ממשלה עולמית זה הפחד הכי גדול של התאגידים!
קודם כל התאגידים שואפים כוחם מממשלות,ולכן אם כל מדינה
תדאג להחליש את התאגידים כך יהיה.
שנית אתה מציע ש: "בא נבחר אחת לכמה שנים נציג,
נלך לים,אם יהיה טוב ישאר לקדנציה הבאה אם לא נחליף אותו".
חשבתי שכבר ניסינו את הרעיון הזה.
אם הוא לא הצליח ברמת המדינה למה שיצליח ברמת העולם?
אם כבר אתה רואה שלאזרחים יש שליטה טובה יותר על הרשות
המקומית.
אני כן חושב שגופי תיאום עולמיים הם טובים אבל לא ממשלה.
אני מציע במקום,לעבוד מלמטה למעלה.
ההחלטות יבואו מהאזרחים לשלטון כמו מחאת האוהלים רק שהאנשים ידעו באמת מה טוב להם ומה הם צריכים.
דוגמה נוספת משאלי עם אלקטרוניים – מצביעים מהבית.
עודד,
ממשלה כמו שהצעת רק אם תמצא דרך למצוא אנשים שכוח וכסף לא מעניינים אותם…
נראה לך מציאותי כרגע?
הי B5, מסתבר שלמרות הכל יש לי שמץ של אמונה במין האנושי, ואולי יותר נכון – בפוטנציאל שלו. האם זה ריאלי עכשיו? לא. אבל האם המציאות העכשווית גם נראית לי ריאלית? לא. ההיסטוריה מלמדת אותנו שלא משנה מה המצב – דברים הולכים להשתנות. אני מעדיף שישתנו לטובה ואני מאמין שיש לי מושג איך הלטובה הזה נראה.
אין מה לעשות עודד אני מבין ללבך אבל מה לעשות כמה שמיניות באוויר שלא נעשה וכמה שלא נרצה בני אדם הם לא דובוני איכפת לי.
תודה צידוני. התנועה לפדרליזם עולמי גאתה אחרי מלחמת העולם הראשונה. "דובוני המה-שאכפת-לי" הצליחו להשאיר מהרעיון האדיר של ממשלה עולמית "חבר לאומים" אימפוטנט שלא הצליח למנוע את המשבר העולמי שגרם הקפיטליזם האמריקאי, בתחילת שנות השלושים ובטח שלא למנוע את מלחמת העולם שבאה בעקבותיו בסוף העשור ההוא.
אחרי המלחמה ההיא שוב גאתה התנועה לפדרליזם עולמי, הפעם ביתר שאת, אבל את כל הכח האמיתי שהיה אמורה להגיע לארגון האומות המאוחדות דובוני הלא אכפת לי טרפו בקלילות של נמרים. אז כן, אני לא נאיבי וברור לי שאנחנו בדרך למשבר הבא ולמלחמה הבאה, שתהיה הרבה יותר קטלנית ונוראה משתי קודמותיה. וחבל.
אבל פעם שלישית – גלידה. כולי אמונה שאחרי המלחמה הזאת תזרח באופן סופי ההבנה על דובי האכפת לי שאו שנלמד לחיות ביחד כמו אחים או שנמות ביחד כמו טיפשים.
עד אז, אני אעשה את כל מה שאני יכול כדי לגרום לכל דובוני העולם לחשוב שלושה צעדים קדימה. לא בשביל האהבה, ולא בשביל העולם, ולא בשביל פוצי-מוצי. אנחנו צועדים לבור של חרא, שכשנצא ממנו נגיע לגלידה, אבל אפשר להגיע לגלידה גם אם הולכים מסביב! זה כל הרעיון (:
שתיי דברים.
א) אני מעדיף את הביטוי "כשהחרא יפגע במאוורר" (תרגום מאנגלית).
ב)המשבר הכלכלי של 29 הוכח מעבר לכל ספק שקרה בגלל הפדרל רזרב. אפילו ברננקי כיום מודה בזה ואומר שלמדו מאז ובגלל זה זה לא יקרה שוב… שמענו…
אלדד – גם אני בעד דמוקרטיה ישירה. אין סתירה בין דמוקרטיה עולמית לישירה.
צידוני – הבנתי אותך. ממשלות אחראיות לכל הכשלים בעולם ולכן הן צורת ארגון שצריכה להיעלם מפני כדור הארץ. סבבה. נישאר עם התאגידים של השוק החופשי באמת ונראה לאן נגיע איתם.
אל תכניס לי מילים לפה. אני אמרתי משהו אחד ויחיד בנוגע ל29 שהוא עובדה בשטח ואיתה צריך להתמודד. אגב אם תלך לפי מה שברננקי הבעיה היום הוא מחסור חמור מנגנוני פיקוח ורגולציה.
סליחה, פירשתי אותך לא נכון. האמת היא שאני לא מכיר את הסיפור עם הפדרל ריזרב, אבל בהחלט ברור לי שממשלת ארה"ב נכשלה בריסון השווקים ב- 29. אבל לא נשמע לי הגיוני לתלות בה את אשמת המשבר. כי כשהשוטר הקטן נרדם בשמירה אתה עדיין לא מאשים אותו בשוד שקרה, אלא ברשלנות. הגנבים – התאגידים – הם השודדים. יודע, אפילו אם הם שיחדו אותו או איימו עליו והוא נתן להם להיכנס – גם אז הוא לא האשם בשוד. מעל קשות בתפקידו – כן. ראוי לבעיטה בתחת? בעיטה הגונה. ובכל זאת, לא הוא ביצע את השוד. בכל מקרה, אני מאוד מסכים שיש מחסור חמור במנגנוני פיקוח ורגולציה. זו בדיוק הנקודה שלי.
לא יודע,דווקא נראה לי שיש מספיק פיקוח ורגולציה
על האזרח הקטן והחברות הקטנות והבינוניות
על מי שלא אוכפים את הפיקוח זה שוב,מי שמצליח לשחד
את השוטר(בלי להיתפס)-הגדולים והענקים.
לכן פיקוח ורגולציה זה קוד של השולטים ללהגביר את
הסדר אצל העמחא וליצור תחושה בעם של סדר וצדק לכולם
והגינות של השלטון.
אחטא בדמגוגיות:לא צריך חוקים חדשים צריך לאכוף את הקיימים ועל כולם.
רק כדי לחדד מה שאמרתי, דבריו של ברננקי על המחסור ברגולציה ופיקוח נאמרו על מצה השווקים כיום.
אלדד, אל תתייחס לשמות קוד. אם הענקים הולכים למקלטי מס בזמן שהקטנים נתפסים ברשת אז משהו דפוק בפיקוח וברגולציה, אבל המסקנה היא לא שלא צריך פיקוח ורגולציה אלא שצריך להגדיל את החורים – שהקטנים יעברו והגדולים ייתפסו. אבל כדי לעשות חורים כאלה גדולים אתה חייב רשת גדולה. כמה גדולה? בגודל של כדור הארץ. כי זה הגודל של התאגידים. זה הגודל של האנושות. רק על ידי תפיסת הגדולים נוכל לשחרר את הקטנים, וזה בדיוק מה שיפה ברעיון של ממשלה עולמית. הדבר השני היפה בו הוא שעד כמה שהוא מופרך ורחוק מהמציאות שלנו – כל הרעיונות האחרים הם הרבה יותר מופרכים…
ואם הייתי אומר לכם שיש תוכנית – מחד להחזיר חזרה את מה שנלקח מהאזרחים – לאזרחים, דהיינו משאבי הארץ, ומאידך לאכוף את החוק גם על נבחרי ועובדי הציבור..(מה שלא מיושם כיום), איך זה היה נשמע ?
יש הצעת חוק שכזו בניסוח..
🙂
כן אז זה סתם בלוף,אם זה חוזר לממשלה זה לא של האזרחים
זה של הממשלה.
רק כסף בחשבון הבנק שלי זה מבחינתי חזרה לאזרחים.
אם זה משאבים שאי אפשר לשכפל אותם כמו ים המלח,כביש 6
תשתית הכבלים וכדומה אז לשמור שאם המדינה מחזיקה בנכס
הזה שהמשכורות של ההפעלה יהיו נמוכות והרווחים לאזרחים –
שוב ישר לחשבון בנק,אל תזבלו לי את השכל עם השקעה בחינוך 😉
מה שמנסים בפועל לעשות זה לקחת את הכסף ממי שהצליח
לאגור כמות יפה ממנו – טייקונים מקומיים וסתם עשירים,
להעביר אותו לממשלה ולחלק אותו לטייקונים בינלאומיים
ולמקורבים.
אלדד, אתה נכנס לויכוח החשוב של איזו ממשלה אנחנו צריכים – האם ממשלה "גדולה" או ממשלה "קטנה" שמעורבותה במשק קטנה יותר. אין לי שום בעיה שהממשלה העולמית תהיה קטנה. זה בהחלט עדיף על פני האין-ממשלה שאנחנו סובלים ממנה היום.
אהבתי את הדיון… לפחות מבחינתי המסקנה היא שהתודעה האנושית צריכה להתפתח ולשנות סדרי עדיפויות – מהפרט אל הכלל – ולא, לא מדובר כאן בקומוניזם אלא באחווה של אינדיבידואלים הפועלים יחד למען הכלל – ניצנים כאלה אני רואה היום בסולידריות של המחאה בארץ וזה מה שעושה אותה כל-כך יפה ואפקטיבית מבחינתי.
חזרה לרעיון המרכזי – עד שלא תהיה מאסה של אנשים "חדשים" שלא מחפשים כסף וכוח לא ניתן יהיה לשנות דברים מהיסוד.
כשזה כבר יקרה (ולדעתי זה מתחיל לקרות) אפשר יהיה לעשות הכל, ממשלה מקומית, בנקים קהילתיים, ממשלה עולמית – כל דבר משום שהאנשים שיקימו וינהלו אותם לא יעשו לביתם אלא לביתנו.
אכן התודעה משתנה, ומתחילה להיות מאסה שיכולה להשפיע, וזה תלוי רק בנו, להמשיך לעשות את מה שמאמינים בו ולגשר על חילוקי הדיעות.
בהצעת החוק שדיברתי עליה מדובר על מנגנון שפועל ללא מטרות רווח (למען האזרחים).
ממשלה עולמית קטנה או גדולה אינה רצויה כאן. למשל – האו"ם שמאגד תחתיו 193 מדינות ורוצה להיות ממשלה עולמית (לשם כך הוא הוקם, תכלס) עד היום אישר פלישות למדינות, עובד ביחד עם תאגידי תרופות וחיסונים, והוציא תחת ידו את הקודקס אלימנטריוס הזוועתי הוא לא מהווה דוגמא לאיך צריך להתנהל, הוא משקף את השליטה שיש לקרטלים בשוק. מדוע צריך לחשוב שממשלה עולמית מוצהרת תהיה טובה יותר ? קטנה או גדולה..
אפילו התחממות גלובאלית או שינוי אקלים כבר ידוע שזו עבודה בעיניים – יצא מתוך האו"ם וועידת קופנהגן. זה הכל בדיחה.
מדינה מדינה, צריכה את החופש לנהל את משאביה שגם הם בעצם של כדור הארץ ולאף אחד אין בעלות עליהם, על אחת כמה וכמה, קרטל או תאגיד הפועל מטעם.
בשביל ליצור שינוי אמיתי צריך להחליט על דרך, ולגייס צמיכה מהעם – כאן הקושי. גם להחליט על דרך אחת (שמקובלת על הרוב ? או נכונה מוסרית, גם אם מקובלת רק על מיעוט ?) , וגם להביא לתמיכה מקרב העם – לא משימה פשוטה ונגועה בתסמינים רבים כפי שאנו יודעים.
באמצעות חקיקה הולמת, ניתן לגבור על כך כשנבחרי ועובדי הציבור שווים באמת בפני החוק. כשיש לציבור יכולת הרתעה על המנגנון, אז דברים יתחילו להתיישר, להתאמת, ליישר קו עם האמת. ללא שוחד, או שחיתות, ללא בחירת מקורבים, ללא התנהלות מסורבלת של המנגנון ועם התערבות גדולה יותר של הציבור במנגנון. עדיין לא פשוט ליישום אך אפשרי כי לכולם נמאס מאיך שהמערכת עובדת. ברור שהגולם קם על יוצרו וצריך להרגיע אותו, איך עושים זאת ? באמצעות חקיקה מתוך המערכת כאן ופאק ממשלה עולמית עם אינטרסים עוד יותר הזויים מכוחות שוק מקומיים 🙂
מתוכנן פירוק של המאהלים אחרי ההפגנה הגדולה –
http://www.youtube.com/watch?v=VvZWzdFpq6s
סטס ראיתי כבר את הסרט השלישי אבל מזמן(שהוא יצא).
תן לי לנחש אתה אומר שאנשים רעים רק בגלל שהשיטה רעה
וכמו השבט שהתנהג למופת שלא היה רכוש אישי כך גם אצלנו
יכול להיות סבבה.
אז למה צריך טכנולוגיה?
הרי השבט הזה נמצא ברמה טכנולוגית נמוכה מאוד ובכל זאת
מסתדר טוב,אז בעצם אנחנו עם טכנולוגית התקשורת הקימת
יכולים לגשר בקלות על הפערים התרבותיים והאחרים בשביל
לשתף פעולה אז למה זה לא קורה?
כמו כן אני בטוח שגם לשבט יש משימות מונוטוניות ולא יצירתיות ובכל זאת לא עושקים ולא מקריבים אחד את השני.
תראה הזיטגיסט זה קיצוני לגמרי זאת שיטה מאוד ריכוזית,
לא זה ולא השיטה האינדיבידואליסטית ששירתה את האליטה,ואי
אלו שנדבקו אליהם,להגיע לפסגה הם שיטות טובות.
סטס קראתי עד עמוד 12 בינתיים את המדריך לפעיל בזיטגיסט,
מעניין חייב לציין אבל יש לי חוסר הסכמה בסיסי ואני מצטט:
"למעשה,נוצרה מערכת שלמה של שליטה,לכאורה,כדי להתמודד
עם הבעיות הבלתי פוסקות אשר מקושרות עם הצורף התמידי לשרוד ע"י רווח/הכנסה/התעשרות – זוהי המערכת המשפטית".
ובהכללה אגיד גם הרבה מערכות אחרות.
יש כאן בעיה של ביצה ותרנגולת בכלל בזיטגיסט והציטוט הזה מאפיין.
אני ושכמותי טוענים שהבעיות(מערכת כלכלית גרועה,מלחמה בטירור וכד') ניתנו לנו בכוונה ע"מ לאפשר שליטה קלה באוכלוסיה וזיטגיסט אומרים שהמערכת הכספית הבעייתית היא
שורש כל רע וממנה צצו וגדלו בעיות אחרות.
להוכחה אציין שקל יותר לשלוט באנשים עם בעיות מאשר בלי
בעיות,כמו כן לא אלוהים יצר את המערכת הכלכלית הנוכחית
אלא אנשים,רוצה לומר,אנשים חכמים מאוד ומשפיעים מאוד
ידעו שהמערכת רקובה והשאירו אותה בכוונה למטרות שלהם.
נכון אני מסכים מאוד.
בסופו של דבר האינטרס של בנקים ששולטים על היצע הכסף של מדינות שלמות ומחזיקות בהרבה מנכסי המדינה החינם, לא רוצים עוד כסף,, כי הם אלו שמייצרים אותו… הם רוצים שליטה ורווחה כלכלית לעצמם…
האם השליטה הזאת נועדה כדי ליצור שיטה של מונורכיה נסתרת, זה ייתכן…
עם זאת הסיבה שהמערכת עובדת, זה בגלל שאנשים מאמינים במערכת…
שכן הדבר הראשון שיש לטפל בו הוא, האמונה הדוגמתית הזאת שהמערכת היא תמימה ועובדת… כי היא לא.
הכסף הוא סך הכל כלי בידי הגורמים בשליטה שבעזרתו הם שולטים על העם…
ועם זאת לכסף בתור מערכת כלכלית אין שום דבר טוב…
כסף יוצר מלחמות, רעב, השבתה מתוכננת, עוני, מעמדות.. ועוד…
וזה רק ברמה של יזמים או חברות עצמאיות שלא קשורות לשום אנשי בנק ראשי..
אתה מבין הבעיה פה זה לא האנשים שרוצים לקבל הכל לעצמם ולשלוט… כי זה תמיד יהיה ברמה כזאת או אחרת אם הם יצמחו בתוך סביבה של מחסור…
לכן להאשים את אנשים האלה בזה שיש להם בעיות נפשיות זה קצת קשה… כי עוד פעם, כמו שאמרת, זה ביצה ותרנגולת.. הסביבה היא שהובילה אותם ליהיות כאלו, והם שגדלו מתוך סביבת המחסור, העבירו את תודעת המחסור שלהם לתוך המערכת שהם יצרו..
אז מה שרע פה זה לא האנשים… כי אנשים הם סך הכל פלסטלינה בידי הסביבה… ומסתגלים לתנאי השטח..
מה שרע פה זאת המערכת שנוצרה, ויש לעקור אותה ולשנות אותה.
זה ההבדל ביננו אתה חושב שיש להם מודעות של
מחסור,אין להם תודעה של מחסור
עובדה שהם עשירים בטירוף.
מי שיש לו תודעה של מחסור זה העם.
האנשים ששולטים הם פשוט רעים,נשמע ילדותי אבל זה פחות
או יותר נכון.
אתה חושב שהאנשים האלה לא מכירים את זיטגיסט/נולדו אתמול?
הם יכולים להעביר את הכלכלה בקלות למודל הזה אבל הם לא
רוצים כי הם סובלים מאובססית שליטה שמלווה ברוע.
אתה טוען שהמערכת חזקה יותר מהם בדומה למה שרואים בסרטים
שעושים עסקה עם השטן – בסופו של דבר העיסקה חזקה ממך
ואתה לא יכול לשנות אותה ואתה בעצם נאלץ להמשיך לבצע דברים רעים למרות שאתה כבר לא רוצה ותהיה התועלת אשר תהיה.
מי ששולט יש לו מסורות ארוכות מאוד והוא לא עלה נידף ופלסטלינה של הסביבה הוא רוצה שליטה מרכזית כמו זיטגיסט ולכן יש חשד בקשר למניעים האמיתיים של התנועה.
אם היית רואה את הסרט השלישי, בייחוד החלק על התמכרויות, הייתה מבין עד כמה יש להם תודעת מחסור…
מעבר לזה זה סך הכל מערכת רווח.
ראיתי אותו מזמן אני לא כ"כ זוכר,
אתה אומר(התנועה אומרת) שהשליטים מכורים לרכוש.
אני אומר לך שלא הם מכורים לכוח ולשליטה.
הפיונים הקטנים למטה כמו ביבי וברק אולי מכורים
לרכוש אבל מי שבאמת מנהל את ההצגה נמצא מעבר לזה.
לגבי המכונות שמחליפות אנשים ולכן לא מאפשרות לעבוד(עמוד 39).
אתה יודע שזה לא נכון והעבודות פשוט מוחלפות בעבודות
אחרות שמועילות והמכונות לא יודעות לעשות.
ברור שהן יכולות להיות לא מוחלפות אם לא רוצים להחליף
אותן מסיבות שונות…
רוצה לומר שימשיכו להעסיק אנשים בתפקיד שמכונה יכולה לעשות טוב יותר או לא לאפשר לאנשים למצוא עבודה חדשה
אם רוצים לגרום לתוהו ובוהו.
תיאורית החלפת העבודות והסבת המקצוע הוכחה כשגויה.
עד היום שוק השירות היה שהחליף את עובדי המפעלים, שמוכנו…
אבל היום גם את עובדי השירות מחליפים… ותראה מזה… אין עבודות שאפשר לתת לאנשים יותר…
יש מחסור של 300 אלף עבודות בשוק העבודה…. בישראל רק..
העבודות היחידות שלא מוחלפות על ידי מכונות הן עבודות יצירתיות, ואלה לא קיימות הרבה…
אין לי בעיה עם החלפת האנשים על ידי מכונות, אבל זה גורם לאבטלה מאוד גדולה, כי אין באמת מספיק עבודות יצירתיות שניתן להביא לכל בני האדם בסגנון של משמשרת מלאה…
אני בעד להחליף את המערכת למערכת שאתה לא צריך לעבוד כדי שתוכל לחיות בתנאים מעולים, בית, אוכל, הנאה, משפחה, איכות חיים גבוהה.
אני אומר לך שאין בעיה כזאת , זיטגיסט המציאו בעיה.
אם היה מספיק כסף לאנשים אז היתה מתקיימת העברת אנרגיה
בין אנשים אלה לאחרים אבל מכיון שאין מספיק כסף…
ז"א אותם אנשים היו יכולים לשרת את האנשים העובדים,
סתם דוגמה קטנה מסאז'ים – שאני בטוח שהאנשים העובדים
היו רוצים אבל אין להם מספיק כסף לפינוק.
סטס,עמוד 57 רומז לסגידה למדע וויתור על אמונה ואינטואיציה.
אני לא מציע לך לחיות בלי אינטואיציה כי אז אפשר להחליף
אותך ברובוט,נוסף לכך היצירתיות מגיעה מהאינטואיציה.
אינני מבין מהי אינטואיציה וכיצד היא קשורה לתהליך יצירתי…
תהליך היצירה הוא סך הכל סכום כל הידע שצברת עד כה ומימושו במוצר חדש..
וחוץ מזה רמיזה אינה אומרת עובדה..
תנועת צייטגייסט דוגלת באמונה, אך עם זאת בחוסר דוגמתיות…
אמונה עצמית ואינטואיציה זה מצויין, אבל עלול להוביל אנשים לדוגמתיות.
צריך לעשות כל דבר באיזון ובמינון נכון.
טוב קודם כל גמרתי עכשיו לקרוא את כל המדריך לאקטיביסט.
זיטגיסט טוען שהכל טכני – כאילו אין אלוהים וכאלה.
אם תסתכל על דוגמאות של אנשים ממציאים מהעבר,הרבה פעמים
הם הלכו בדרך המדעית המקובלת ונכשלו שוב ושוב עד שפתאום
הייתה להם הארה ועשו משהו שונה לחלוטין מהשיטה והצליחו –
זאת אינטואיציה בפעולה:הדרכה אלוהית שאין שום דרך
ליניארית להגיע אליה ואת זה אף מחשב לא יכול לעשות.
לכן לעולם ועד אנשים מחליטים החלטות והמחשבים רק
עוזרים לקבל החלטות.
מדובר במחשב – בגולם,גם אם בגולם גאון מדובר.
כמו כן החלטה היא סוג של בחירה.
והרי אנחנו חיים בעולם של בחירה חופשית – אנחנו
רוצים כמה שפחות שאחרים(כולל מחשבים)יחליטו בשבילנו.
אה אתה מאמין באלוהים…
טוב נו אי אפשר להגיד שאתה ממש יודע איך יוצרים וממציאים מוצר נכון?
לא ראיתי מעולם מישהו שניסה משהו מעבר לדרך המדעית והצליח לזוז סמנטימטר… אשמח אם לא תדבר באוויר ותביא לי דוגמאות…
עקרון ההחלטה הוא טכני לגמרי… אבל אם אתה מאמין במפלצות ספגטי מעופפות, אני גם מבין למה אתה מאמין לכל עיניין הקונספירציות וכל השטויות האחרות..
אני לא חושב שאני יכול להגיע לכולם עם הידע המעשי הזה…
במיוחד לא לאנשים דוגמתיים שחושבים שהעולם הוא חלול, שבקוטב הצפוני יש חור, ובהחלטה שנובעת מאינטואיציה…
אני בטוח שאתה לא הגעת לשום המצאה ולא עשית שום דבר מעשי בחייך, אחרת לא הייתה מדבר ככה…
דבר שני הוא שהמערכת המרכזית לניהול המשאבים, לא תחליט בשביל בני האדם מה הם יעשו עם המשאבים או איך הם יחיו את חיהם… אלה רק תחשב חישוב בסיסי של כמה משאבים יש לנו כפול מספר האנשים שעומדים וצריכים את המשאבים הללו, לפי ממוצע צריכה של כל אדם…
ובכך לתת לכל אדם את התקציב הזה…
אם מתגבש מחסור במשאב ליצירת מוצר מסויים (דבר שלא אמור לקרות ללא השבתה מתוכננת, ועם תכנון מרכזי של משאבים עם מערכת מיחזור ושדרוג נאותה) אז מוצאים ומהנדסים חומר אחר שיתאים לפעולה.
בזה עוסק תחום הנדסת החומרים.
שוב, אם יש לך איזשהי רומנטיזציה לגבי אינטואיציה או שיש לך איזשהם דעות נוגדות לגבי המדע, כדאי שתבין שאין אף אדם שהגיע למוצר או המצאה, שהוא לא מדען, או יזם בצורה מדעית. כדאי שתבין שאין אף אדם שהוביל שינוי והתקדמות כלשהי, רק על פי אינטואיציה..
המדע בבסיסו, למקרה שלא ידעת, דוגל בהורדת הדוגמות, כדי להתייחס לניסוי או המחקר בצורה אובייקטיבית כדי להגיע לתוצאות…
אם יש אדם שלא הגיע לתוצאות כלשהם בצורה מדעית, סימן שהוא מתעסק בתיאוריות ולא במעשי.
שכן במעשי אתה מתעסק תמיד, במה שאפשרי, ולכן אתה תמיד מצליח לפתח…
לא באמצעות אמונה רוחות אלוהים או עוד סיפורי מפלצות ספגטי מעופפות.
כן יש לי דוגמאות לתת לך מחיי.
שפיתחתי מערכת למסחר בבורסה עבדתי כמובן עם ידע
וניסיון כמו שאתה אומר אבל בשביל להגיע למערכת ממש
טובה הייתי צריך לעשות מדיטציה וקיבלתי את ההארה
להשתמש בפרמטר כזה ולא אחר בצורה כזאת ולא אחרת והגעתי
לתוצאות טובות בזמן קצר במקום דרך ניסוי וטעיה במרחב
עצום.
דוגמה אחרת ההחלטות הטובות שלי בבורסה(במקרה זה
ללא מערכת מסחר אוטומטית) נעשים לפי האינטואיציה כאשר
נגיד יוגה ומדיטציה לפני מחדדים מאוד את התפיסה
האינטואיטיבית.
זהו דבר שקשה מאוד להסביר אותו גם בדיעבד ולכן שולל
את מה שאמרת שזה סה"כ ידע וניסיון מצטברים.
יוגה ומדיטציה מחדדים את התפיסה והתודעה…. עם זאת אתה לא מסוגל להגיע לדברים שאתה לא ידעת שהם קיימים… אתה רק מסוגל לשלב בין דברים שאתה כבר ידעת עליהם…
מה שזה אומר שלא משנה מה, אתה אף פעם לא יוצר דברים בצורה אל טבעית, אלה תמיד בהתבסס על רעיונות דעות מחשבות וניסיון חיים שעברת בחייך…
דרך אגב יוגה היא עיניין מדעי לגמרי, זה טכנולוגיה מעשית לשיפור הריכוז ויכולת השילוב בין הזכרון שקיים…
פשוט יכולת מעשית לשיפור יכולות העיבוד שלנו
אתה רוצה להגיד לי שמחשבים יוכלו לדעת בדיוק מהוכמה כל אדם צריך ויכול לקבל? להתחשב באין סוף פרמטרים שמשתנים כל הזמן ללא הרף? זה נשמע לי מופרך, ואפילו ילדותי. לא תמצא שיטה יותר יעילה ואמיתי מאשר מחירים המשקפים את השוק ללא עיוותים של תיכנון מרכזי ו/או כסף מחקיקה (FIAT). מה שזייטגייסט מציעים לעולם לא הצליחו להסביר לי לא משנה כמה פעמים שאלתי זה תמיד, מערכת ממחושבת עם קוד פתוח. יתר על כן, אין מה לעשות תצטרכו להשתמש בכוח כדי שיהיה למערכת את כל המשאבים לניהול באלגוריתמים הארטילאי עם הקוד הפתוח. ואם לא כוח אז פשוט חינוך מחדש.
בכל מקרה אתה מוכן להסביר רגע בדיוק, כמו שלמשק חופשי יש את ההסבר לדעת מה צריך וכמה ניתן לפי שיטת המחירים, כיצד אתנועה שלכם מתכוונת בדיוק לכלכל ולחשב את העניין הזה? אולי אתה סוף סוף תצליח להסביר לי.
צידוני אתה יודע מה מהירות המעבד הכי טוב בשוק היום?
3.4 GHZ (כיום יש בכל מעבד לפחות שתי יחידות עיבוד, אז תכפיל את זה בשתיים = 6.8 GHZ) מה שזה אומר שהמחשב מסוגל לחשב לפחות 6.8 מיליארד חישובים בשנייה בודדת…
חישוב כמות המשאבים שנמצאים בשטח ביחס לכמות המשאבים שנצרכים הוא חישוב מאוד פשוט שכל שרת יכול לבצע היום – למען האמת מערכת החיפוש של גוגל הרבה יותר מסובכת מזה…
מערכת המחירים אינה משקפת כלל את כמות המשאבים שיש לנו בכדור הארץ אלה רק את הביקוש וההיצע המדומיינת של המשאבים והמוצרים…
שהרי בסופו של דבר המחיר בשוק עולה ויורד בהתאם למגמות התמיכה או הבריחה של המשקיעים או הקונים… ולא בהתאם לכמות המוצרים או המשאבים באמת…
הידעת ששורפים יבולים שלמים רק כדי לשמור על רמת מחיר כדאית לחקלאי? זה קורה רק במערכת כספית.
ידעת שכמות הנפט בעולם לעולם לא נספרה על ידי גורם בין לאומי אובייקטיבי? המספרים שמדווחים הם אך ורק מספרים שחברות הנפט החליטו עליהם… לפי המחיר שהם רוצות לקבוע.
הבסיס האתי של תנועת צייטגייסט הוא המוטו הפשוט שאומר
"כל משאבי הארץ צריכים ליהיות שייכים על פי הסכמה כללית של כל התושבים לכל התושבים"
מה שזה אומר שלכל תושב תיהיה הזכות לבקר את התנהלות המשאבים כמה יש וכמה נצרכים…
כלל יוצא מהחוק האתי הזה הוא שכל המשאבים בגלל שהם המורשת החוקית של כל התושבים הוא שהמשאבים לא יכולים ליהיות שייכים לאדם מסויים בלבד..
ולכן לכל אדם צריכה ליהיות הזכות לגשת ולהשתמש במשאבים הללו ליצירת מוצרים וכל מוצר שייוצר חייב להגיע לכל אדם שירצה או יצתרך להשתמש במוצר..
מערכת מסודרת אומרת גם שחייב ליהיות סטנדרט שישמור על כך שכל מוצר שמיוצר במערכת אוטומתית שפתוחה לכולם, לייצר מוצרים לאחר הגשת אב טיפוס עובד ותוכנית שדרוג מיחזור והפצה לכל הצרכנים.
כך שכל מוצר שייוצר יהיה באיכות הכי גבוהה יבנה להחזיק מעמד כמה שיותר זמן, עד אשר יהיה צורך בשדרוג אחד החלקים שבו.
וגם סטנדרט שיחייב מודולריות (יכולת שדרוג קלה) בחלקים שתדירות השינוי בהם גבוהה יחסית…
המערכת לא בנויה על ערכים שניתנים למשאבים, אלה על מדידות.
בסיכום של כלל המוצרים והצריכה של משאב מסויים ,בהיתנתן המוצר לכל הצרכנים שצריכים אותו, וכל עוד כל מוצר מיוצר בסטנדרט להחזיק מעמד כמה שיותר זמן ויכולת שדרוג ומיחזור מובנית, כך שאין לך כפילויות מכשירים זולים ומתפרקים שיוצרים ערימות של זבל וביזבוז משאבי…
בסופו של דבר הרעיון הוא לספור כמה קילוגרמים יש לנו מכל משאבים וכמה אנחנו צריכים בצורה מרכזית, ובכך לדעת בזמן אמת איפה יש לנו מחסור, איפה יהיה לנו מחסור עתידי מתקרב ויהיה לנו צורך להתמודד איתו בכך שאנחנו עכשיו צריכים לפתח חלופה משאבית.
מערכת מסודרת ליצירת פיתוח בקוד פתוח אמיתי שייתן שפע לכולם.
נכון אבל לתת למחשב להחליט,גם אם זה החלטות מצוינות מעקר פסיכולוגית את האדם.
זיטגיסט מציג את רוב ההחלטות כטכניות וזה לא נכון.
הרבה החלטות הם ערכיות ומתבססות על הרבה גורמים
שלא ניתן לתכנת אותם למחשב כיון שהם לא ידועים מראש.
ובכלל הבעיה של האנושות כרגע זה לא חוסר יעילות,
זה חוסר מודעות ואת זה מחשבים ורובוטים לא יפתרו.
למשל השאלה האם להנדס זרעים gmo לא ניתנת לפתרון ע"י מחשב.
התשובה תלויה בעצם בתכנות שנועד לענות על השאלה.
ולכן בפועל תיתכן מניפולציה על דעת הקהל ע"י מי שמתכנת.
בכלל כל העיניין הזה של אין מחסור בחומרים כי אנחנו בעידן טכנולוגי שבו יש יעילות היא לא נכונה.
כי מצד שני יש כמות גדולה הרבה יותר של אנשים והרצונות גדלו בצורה משמעותית ולכן זה מתקזז ותמיד יהיה מחסור.
קודם כל מחירים במשק חופשי עם שטר בעל ערך שנקבע על ידי השוק ועוד איך משקפים את ההיצע והביקוש.
שריפת היבולים שאתה דיברת עליו היא חלק מתוכניות ממשלתיות להגן על המונופלים החקלאיים של המדינה, מדובר פה בהפעלת כוח לא שונה מהדרך שאני מעריך תנועת זייטגייסט מתכוונת לקחת את כל המשאבים בעולם מבעלות פרטית לבעלות קולקטיבית, אין הבדל בין מדינה שחושבת שהיא יודעת לנהל טוב יותר את הכלכלה ושורפת יבולים לבין התנועה שלכם.
חברות הנפט יכולות לספר מה שהם רוצות, חוץ מלאותם חברות יש עוד הרבה מאוד הערכות של אנשים פרטיים, זה פשוט לא נכון מה שאמרת, בעולם ישהרבה מאוד מומחים הנותנים כל הזמן את חוות הדעת שלהם לגבי הנפט. על כל מחצבה אתה תשמע כמה וכמה הערכות, אין הערכה אחת לגבי כמות הנפט בכל מקום, כמו כן גם ההערכות עצמן הם בעלות סטייה, מה שבסוף נותן לאין סוף הכוחות הנוספים להכתיב את מה שקורה, כמו שכלול של מכוניות חסכניות בדלק, למשל. ואתה שוב מציג את המנטליות של זייטגייסט, גוף בין לאומי אובייקטיבי? אתה אכן מאמין שקיים כזה גוף? כמוגם ההאשמה הגורפת לך שמעוותים לנו את המחיר רק תאגידי הנפט נשמע כמו ההסתה של המדיה המסחרית נגד כוחות השוק. תאגידי הנפט גם אם היו רוצים לא יכולים לשלוט באין סוף גורמים המשתנים בכל רגע.
ווואו, הנוסחא שהבאת פשוט, היא כל כך גאונית בפשטנות שלה שזה מדהים. אני יגדיר את זה ככה. איך תדע כמה תפוזים אני רוצה, וכמה לתת לי בהתאם? איך תדאג שלא יווצר עודפים או מחסורים במצב שכזה? מאוד פשוט, אחרי שתסביר את זה תסביר איך תתאים את זה למיליארדי אנשים שכל רגע משנים את דעתם בעולם שמשתנה (סופות, שריפות, שביתות וכו').
ומה אם הפעלת הכוח? איך תיקחו את כל המשאבים שבידיים פרטיות? איך באמת פיזית אתם מתכוונים לעשות את זה? אני אשמח לשמוע? יותרמזה אני אשמח לקחת כיסא לשבת ולראות אותכם עושים את זה בטקסס, זה יהיה תענוג.
אני אומר, תקימו אי, תחיו שם כך בשיטת זייטגייסט ואם זה יצליח, אדרבא אני אצטרף.
זאת בדיוק הבעיה. מחיר המשאבים היום נקבע לפי הביקוש וההיצע המדומה, ולא לפי ההיצע המעשית והביקוש…
דבר שני המחיר בסופו של דבר נתון לספקולציות רבות דבר שמוביל את הערך ליהיות עדיין נתון תחת אותו חוק, אבל המערכת משנה אותם באמצעים ספקולציוניים.
קודם כל כדאי שתפטר מכל המגגנות וההתקפות שלך לגבי תנועת צייטגייסט…
אני לא בא להעביד אותך ואני לא בא לרצוח אותך… אני בא להביא מערכת מסודרת בקוד פתוח שמקדמת אוטומציה מבלי להפיל את הכלכלה תוך כדי (מה שקורה היום באמצעות מיקור חוץ ואוטומציה)
ולשחרר את בני האדם מכבלי העבודה למען פיתוח יצירה והתקדמות אמיתית.
אין פה ניסיון להשתלט עליך, אלה להביא מידע אמין כנא ופתוח על המערכת הנוכחית ועל מערכת אפשרית…
האבסורד הוא שיש צורך שיותר מדעה אחת כדי להבין כמה נפט יש במאגר נפט..
שהרי היום באמצעות חישוב פשוט של לחץ גובה ומבנה הבועה, באמצעות סונר אפשר להבין מהו נפח בועת הנפט מתחת לאדמה ובקלות להבין כמה יש לנו נפט בזמן אמת…
אז אם מחשב יכול לעשות את זה בקלות, למה אנחנו צריכים מערכת של 50 חברות שנותנות דעה לגבי כמה יש (לא עובדה.. דעה….) ובנוסף לזה אתה לא יודע אם אתה יכול לסמוך עליהם גם כן, כי דרכי ההגעה שלהם לידע הזה הוא לא שקיף…. בדיוק כמוש אתה לא יכול לדעת אם לחברות הללו אין מניות באחת מחברות הנפט באיזשהי דרך עקיפה.
החזון של הגעה לגוף בין לאומי אובייקטיבי, בעצם היותו ממוכן ולא ניתן למניפולציה בגלל היותו מושתת על קוד פתוח. הוא אפשרי כבר היום.
תאגידי הנפט מעוותים מאוד את המחירים איך שנוח להם… על קרטל שמעת? את הסרט קולאפס ראית?
אני אישית עסקתי במסחר יומי בסחורות ומטבע חוץ, ואני יודע עד כמה בקלות ניתן להשפיע על המחיר של המשאב בצורה יומית (לא יכול ליהיות שהמחיר של הנפט עולה ב200% ביום אחד , כי לא יכול ליהיות שביום אחד נעלמו אלפי מאגרי נפט, ביום של שלום ללא מלחמות…) וחברות וגופים עסקיים חזקים עושים זאת.
כמו שאמרתי, אני אחזור על זה שוב למקרה שלא הבנת בפעם הראשונה..
מערכת מרכזית לניטור ובקרה על כמות המשאבים שבשימוש כיום כולל חישוב ממוצע צריכת המשאבים לפי כמות הוצאתם מהקרקע וכמות המשאבים שנמצאים בסירקולציה במוצרים שעומדים להגיע למיחזור יוצרים לנו מדד ברור מאוד על כמות המשאבים שיש לנו..
דבר זה יכול להביא לנו ליכולת להביא לכל אדם את הצרכים שלו…
אסונות טבע כלשהם ניתנים לחיזוי, ולכן אין זה ברבור שחור.. ניתן להיערך לכל אסון טבע שעלול לבוא. לבנות את הבתים מחומרים לא נשרפים, ואת הבתים בצורה כזאת שרעידות אדמה לא יפילו אותם.
בקשר לשביתות של מערכת אוטומתית ? נכון כי היום המחשב שלי החליט לשבות כי אני לא נותן לו מספיק חשמל… נו באמת…
והכוונה פה היא לא להתאים את זה לרצונות האנשים, אלה לצרכי האנשים במערכת שהם דיי קבועים..
בית אוכל חינוך הנאה תחבורה חופש שלום ובטחון…
צרכי האנשים בגלל שהם מגמתיים וקבועים ניתנים לחיזוי על ידי ממוצע פשוט…
מעבר לזה תיהיה סטיית תקן רגילה כמו שיש היום במערכת הנוכחית…
הבזבוז של המערכת הנוכחית לא נובע בגלל סטיית התקן הזאת, אלה בגלל ייצור אלפי מכשירים זולים מתפרקים וחוסר סטנדרטים של שדרוג ומיחזור יעיל..
דבר שני הוא כח הרוב… ברגע שתיהיה מסה קריטית של אנשים שיבינו שהמשאבים שייכים לכולם ולא רק לבן אדם אחד, ושזה מסוכן להציב את הכח על המשאבים לבן אדם אחד, אז לא יהיה ברירה אלה לשתף את המשאבים הללו מתוקף החוק….
כמו שמדינה יכולה לתת, מדינה יכולה גם לקחת ולחלק בחזרה לאזרחים במערכת מסודרת של קוד פתוח מבוקר ומערכת ייצור מרכזית שגם כן בקוד פתוח…
בקשר לתוכנית היישום:
1. הקמת תחנות גאותרמיות וסלוראיות שיספקו את מירב צריכת החשמל בישראל
2. הקמת ערים ברי קיימא אוטומתיות שיפסקו מערכת תחבורה תבאורה חינוך בית הנאה אוכל. שתתבסס על האנרגיה המתחדשת
עלות: הקמת תחנה גאותרמית היא ברמה מחיר זהה כמעט לתחנה פחמית או שפועלת על גז. עם זאת עלות האחזקה והתפקוד שואפת ל0.
בגלל שהאחזקה מאוד קטנה ובגלל שאין לך צורך לקנות משאבים לשריפה…
עלות הקמת חוות סולאריות היא נמוכה הרבה יותר, אם כי יש צורך בגיבוי של תאי דלק מתאימים או בתחנות גאותרמיות… מערכת סולארית לעולם לא יכולה לבוא כמערכת יעודית לגמרי…
יצירת תשתית של אנרגיה מתחדשת, והפיכה למעצמת האנרגיה המתחדשת ייתן לנו את היכולת למכור חשמל לשכינינו.
חשמל שיהיה להם זול יותר מלייצר לבד…
(חברות האנרגיה המתחדשת המובילות ביותר בשוק הן מישראל)
מה שקורה פה הוא שיש פה מערכת שיוצרת אנרגיה ממשאבים שנמצאים בשפע ולא נגמרים אף פעם, כך שהרווח והכסף שאנחנו יכולים להרוויח מזה הוא גדול מאוד, ובכך המדינה יכולה לקנות את משאבי הבנייה והייצור שלה בעזרת הרווח הזה.
כאשר הרווח הזה יתורגם למצב שישראל כבר קונה משאבי בנייה וייצור,
ישראל צריכה להתחיל לבנות ערים חדשות במודל אוטומתי ובר קיימא.
המצב החברתי בישראל בעזרת צעדים אלו רק ישתפר מאוד כי יבוא גל של פיתוחים אוטומתיים שיתבססו על החשמל הזול שמדינת ישראל תייצר…
מכוניות חשמליות אוטומתיות יהיו בכל מקום, וקיבוצים רבים יעברו לגידול הידרופוני אוטומתי.
הדעה הרווחת היום היא שאם לכולם יהיה שפע ורווחה למה שמישהו יעבוד, התשובה היא בגלל התשוקה והאוטונומיות בפיתוח, כמו שקורה היום.
דעה רווחת היום היא שאם יהיה שפע מה ימנע מאנשים לנצל את המשאבים איך שבא להם – מצב של שפע הוא מצב נתון שניתן להגיע אליו ברמת המשאבים ולכל אדם בבית . אם כי שפע לא אומר חוסר ארגון או הגבלה.. היות והמשאבים בעולם מוגבלים, יש לחלק אותם בצורה חכמה ומסודרת כך שלכל מוצר חדש תיהיה היכולת של שדרוג מיחזור והגעה לכל הציבור שצריך אותו.
כדי שרעיון יצליח צריך אנשים שמוכנים לקדם ולהוביל אותו… צייטגייסט דוגלת בשיטה המדעית, ולכן כל בעיה שתמצא בסופו של דבר תמצא את הפתרון.
לאלדד: רובוטים לא יפתרו חוסר מודעות… אם כי גם אדם לא יפתור…
מצד שני את הדברים שאנחנו כן מודעים אליהם רובוט יכול לקחת בחשבון הרבה יותר טוב, כי מחשב יכול להתייחס בו זמנית לאלפי משתנים ולעשות תהליך אבולוציה לפתרונות שלו עצמו.. (על המחשב הגנטי שמעת?)
ההחלטות בסופו של דבר הן טכניות בהינתן חוק אתי אחד פשוט בכלכלה.
"כל משאבי הארץ אמורים ליהיות שייכים לכל התושבים שלה…" ההגדרה של תושבים כוללת את כל הייצורים החיים שנמצאים על הארץ…
ועל כן לכל אדם מגיע להנות מעוגת המשאבים בדיוק כמו כולם…
האם להנדס משהו זאת לא השאלה, כי לכל אחד אמורה ליהיות היכולת לעזור ולהנדס ולפתח וליצור את המצב המתקדם ביותר לעצמו ולאנשים מסביבו… השאלה היא האם הפתרון שהוא מביא יעיל ומתוכנן לכך שהוא יגיע לכל בני האדם, ושכל אדם יוכל לשדרג את הרכיבים שמתחדשים על בסיס קבוע במוצר ללא מאמץ, בנוסף למערכת מיחזור מקיפה ויעילה למוצרים או רכיבים שאינם בשימוש יותר.
מניפולציה על דעת הקהל היא אפשרית גם במערכת היום והיא קוראת…
שוב לא אמרתי שכלכלה מבוססת משאבים היא אוטופיה…
אמנם כאשר המערכת היא שקיפה באמת ולכל אחד יש גישה לראות כיצד המערכת בנויה ועובדת בקוד פתוח, וכאשר החוק הבסיסי הוא שהמערכת לא פוגעת באף אדם ולוקחת את כל התושבים תחת נוסחאת החלוקה, כל אדם שזכויותיו נפגעות או יתכן שיפגעו על ידי קבוצה או אדם אחר יכול לקום ולהגיד שהמעשה או הפעולה פוגעת בו, ודבר זה לא אפשרי כאשר החוק או ההסכמה הכללית של בני האדם היא שלכל בני האדם יש זכות שווה בעוגת המשאבים ובכדור הארץ למחייה…
אנחנו במחסור במשאבים לא בגלל יעילות טכנולוגית, את זה מעולם לא אמרתי…
אנחנו במחסור במשאבים בגלל בזבוז מטורף, ייצור מוצרים זולים ומתפרקים כדי ליצור מעגל צריכה… יצירת תחרות על רווח ולא על רווחה…
וחוסר מערכת מיחזור מרכזית סטנדרטית מקיפה לכל המוצרים והפסולת.
רצונות הן דבר מעולה, כל עוד הם לא פוגעים באדם אחר.. כאשר אדם רוצה שיהיה לו מחסן שלם של אוכל, ולא רוצה לחלק את זה לכל האנשים שגוועים ברעב, הוא בעצם פוגע הלכה למעשה בבני אדם.
לכל רצון יש את הבסיס הלגיטימי שלו, כל עוד זה לצרכי הנאה פיתוח יצירה אומנות וכו, ויש את הבסיס הלא לגיטימי, כאשר זה פוגע בסביבה ובאחר.
סטס באיזה תאריך מחיר הנפט עלה ב 200 אחוז ביום אחד?
אי אפשר לפתור אנשים מעבודה.
אין ארוחות חינם בשום דבר בחיים.
גם במערכות יחסים יש איזה תן וקח שקשור בעבודה כלשהיא
ואם יש חוסר איזון מערכת היחסים נכנסת לבעיה.
לכן גם יתכן שהמספר שבמדריך שמדבר ש 50 אחוז מהאמריקאים
התנדבו אי פעם נובע מזה שזה נותן איזון למערכת הלא נעימה
שקימת כיום שצריך בפועל לתחמן ברמה מסוימת בשביל להרויח
כסף – אנשים צריכים לאזן את זה שהם "מניאקים" בעבודה עם
להיות טובים אח"כ.
לכן כל הקונספט שאנשים יעשו מרצונם בלבד,למען תרומה
לחברה הוא לא סביר.
זה מצויין שיש כמה חוות דעת, לא איכפת לי איזה גוף תשים, אם תהיה רק חוות דעת אחת רוב הסיכויים שהיא משוחדת. כשיש כמה ,וזה גם לא אומר שההבדל בין כל אחד הוא תהומי, ניתן לבחון. במקרים עובדתיים יש עובדות, אני מדבר על מקרים כמו מציאת גז בים, פה אין ממש יכולת לדעת כמה יש באמת ומה הכמות, פשוט לא ניתן, ניתן להגיע מקסימום להערכות גסות. כך או כך עם כל ההערכות והספקולציות, ושוב המחיר מושפע מאין סוף פאקטורים נוספים שלא קשורים לההערכה, גם כאשר המחיר קפץ ב200% כפי שציינת מעולם מחיר הנפט היה תמיד נמוך פי כמה וכמה מאנרגיה סולארית ורוח, תמיד תמיד לאורך כל ההיסטוריה ועד היום. יש מחיר לנפט, ומה שבטוח הוא הרבה יותר זול וההספק שלו הרבה יותר גבוהה מהאנרגיות החלופיות שאתה מציע.
אתה אומר שאין נסיון לשעבד, אבל שנגיע לרוב האנשים בעולם שיהיו בדעה הזאת יהיה אפשר לעשות קולקטיביזציה של המשאבים וזה גם אתה מתגאה לומר זכותה של המדינה. אז תסלח לי זאת פעם נוספת שימוש בכוח וכפייה מוגזמים על האוכלוסיה בעולם, פשוט מאוד, מעבר לכך שבמישור בסיסי יותר זה לקחת מהאדם את האחריות האישית שאין דבר חמור מזה לדעתי, לקחת מהאדם את האחריות המלאה לחיים שלו ולהפקיד אותה ברעיון הקולקטיבי הזה. ושוב עוד לא אמרת לי איך תקחו למשל חוות בטקסס מהדרומיים, שם.
האפשרות להגיע לגוף בין לאומי אובייקטיבי נוסתה, קוראים לה האו"ם, ולאיראן-רוסיה ושאר מדינות פאשיסטיות יש שם הרבה השפעה על ההחלטות ה"אובייקטיביות" במועצות…
מי שמעוות את המחירים הוא ממשלות, והפיקוח שלהם. כן על קרטל שמעתי, והוא תמיד מוחזק על ידי פיקוח של המדינה. מאחורי כל מועצה של פקידים יש דלת מסתובבת, ומאחורי כל חוק פיקוח עומד בעל הון.
הערה על אסונות טבע, אם הם ניתנים לחיזוי, עובדה שעד היום לא מצליחים להתמודד עם טייפונים.
הניטור ובקרה על משאבים שאתה מתאר והחישבו הפשט הזה של כמה יהיה אפשר לתת לכל אחד הוא חישוב קל ופקידותי שניתן לראות בכל מערכת עם תכנון מרכזי. הצד השני של המטבע שבמערכת כזאת תמיד יש מחסור, ותורים ארוכים, אתה פשוט מדבר על להחליף את הפקידים ברובוטים משוכללים ותו לו. כאשר מקצים שטחים חקלאיים לפיתוח ומחליטים כמה צריך לייצר בכל שטח בתכנון מרכזי תמיד הדבר הביא לרעב המוני, וכאשר נתנו לאנשים את העצמאות והחופש קרה בדיוק ההפך נוצר שפע. לעשות אותו דבר עם רובוטים לא בטוח ישנה משהו, לכן אשמח לראות את הניסוי שלכם על אי לפני שאתם מדברים בכזה ביטחון על ליישם אותו בכל העולם.
שביתות, לא יקרה מצב של קילקול במערכת? המחשב שלך לא צריך להחליף לו חלקים תחזוקה? ובלי קשר השביתות היה דוגמא אחת מתוך אין סוף אירועים אפשריים. אתה בטוח שהמוח האנויש הקטנטן יכול לחזות הכל, זה מאוד מאוד גאוותני, יש מיליארדי אנשים בעולם ואין סוף פאקטורים המשתנים כל הזמן.
והנה שוב אותם ססמאות, לא להתאים לרצונות, אלא לצרכי. תעשה לי טובה, אני אשמח מאוד שמחשב לא יחליט בקריטריונים שגם מדינות פאשיסטיות כמו רוסיה יכולות להחליט בקוד בפתוח מה אני צריך בסדר? תודה.
ייצור אלפי מכשירים זולים קורה כי זה מה שאנשים יכולים להרשות לעצמם וזה מה שניתן לספק. אילו היית מנסה לספק לכל העולם את הטלפון על הכי משוכלל שאי פעם יהיה, לא היית מכסה הרבה אנשים, במערכת של מחירים היית רואה שזה בגלל שהייצור שלו וכו' עולה הרבה, במקרה שלך בעולם בלי מחירים אנשים פשוט היו עומדים בתור הרבה מאוד שנים לקבל את הטלפון, כי הוא היחיד שיש ואי אפשר משהו זול יותר שיכול לשרת את האדם באותו רגע נתון. זה פשוט מאוד.
מצב של שפע לא פותר הכל. הרבה מאוד רוצחים ופושעים הגיעו דווקא מהמקומות השופעים ביותר.
צידוני זה כמובן אם אתה שולל כל היתכנות שהאנשים העשירים מדברים ביניהם… שזה ממש לא ייתכן לעולם שאנשים ידברו ביניהם…
זה שאין ארוחות בחינם זה שקר שלימדו אותך כדי שתיהיה עבד טוב ולא תשאל שאלות..
אם אנחנו מסוגלים לייצר חשמל בצורה אין סופית ובחינם, ובנוסף לזה לייצר מערכת אוטומתית לגידול מזון ..
למה לא לעשות דבר כזה?
אם אתה לא מאמין שהאנשים אמפתיים מטבעם כדאי שתראה את הסרטון הבא שמסביר את העיניין ..:
http://www.youtube.com/watch?v=KbGGPsrR5y8
הסרטון בגדול נכון אבל הדברים האלה לוקחים זמן,טכנולוגיה
יכולה לקצר את הזמן אבל עדיין זה לוקח הרבה זמן כי זה שינוי מודעות.
עדיין הדחף האגואיסטי של האדם חזק יותר בצורה משמעותית
מהדחף האמפטי – אתה לא מאמין לי תעשה תצפיות על אנשים
בכל מיני מצבים ותראה בעצמך.
הזכירו שם את האיטי והאמפתיה שרחשו לה במהירות.
מעניין שלא דובר כלום על אפריקה שאנשים מתים בה
בכמויות בעודנו מדברים לנו בכיף,מה שמחשיד את זה כאמפתיה מזויפת/חלשה שבאה בשביל הדרמה ובשביל לצאת
ידי חובה ובעצם ניצול ציני של השלטון את המצב וניפוח
שלו בהתאם.
לגבי הארוחות חינם,גם יצור חשמל בצורה אינסופית ויצור
מערכת אוטומטית ליצור מזון דורשים אנרגיה – הקמה,תחזוקה
ושדרוג – פשוט הרבה פחות אנרגיה ממה שיש עכשיו ולכן אני דבק
בעמדתי אין ארוחות חינם,מצטער לנפץ לך את הבועה בעיניין הזה.
אם פעם ב10 שנים יקום אדם שיבין שבא לו לשדרג את המערכת ויעשה זאת כדי לשדרג אותה אנחנו נשאר ברמת התקדמות כמו היום, רק הכמות עבודה שבני האדם יצתרכו להשקיע במערכת היא מזערית…
מה שזה אומר הוא שהעבודה כל כך מזערית שהיא לא נחשבת עבודה, אלה הנאה…
כן אבל טבע האדם זה שהוא תמיד רוצה יותר,ולא במובן
הרע של המילה,ככה זה פשוט.
אז אם לא יעסקו ביצור אנרגיה או אוכל יעסקו בדברים
אחרים ואני מתכוון משהו שהחברה דורשת ולכן אי אפשר
לשבת רגל על רגל לאורך זמן ולקבל הכול.
החברה גם לא תעודד את הבטלה הזאת כי החברה רוצה
להתקדם וכל אחד דרוש למשימה בתחום זה או אחר.
לכן תמיד ישאר מתח מובנה בין הרצון של האדם לא לבצע
משימות קשות לבין לחץ חברתי לבצע אותם.
כיום,זמנית,אם קריסת השיטה הכלכלית הנוכחית מופעל לחץ
על הרבה אנשים לעבוד קשה ואז נראה ש"היה יותר טוב פעם"
אבל אם נסתכל לאורך ההיסטוריה,בממוצע,אנחנו רואים שעם הזמן העבודה של האנשים קלה יותר ויותר וזאת בלי סיוע
של זיטגיסט…
מצויין! זה בדיוק הרעיון של צייטגייסט =]
ברגע שאתה משחרר את בני האדם מהעבדות והעבודות החוזרניות, אתה משחרר אותם ללמוד לפתח ליצור ולהתפתח ככל העולה על רוחם, במגבלת הייעילות והחופש…
משימות קשות אינם משימות קשות כאשר האדם שעושה אותם עושה זאת מרצונו ותשוקתו…
זה שלאנשים ניהיה יותר קל לעבוד זה לא בגלל המערכת הכלכלית הנוכחית, אלה בגלל תהליך מיכון הדרגתי וחזק, שמשחרר את בני האדם מהעבודות המגעילות… האינטרנט שגם הוא קשור לתהליך המחשוב והמיכון, פתח את החינוך לכל אדם … כל אדם שרוצה ללמוד יכול לעשות זאת בקלות…
הרעיון של צייטגייטס, זה להסיר את החסמים הכלכלים של האנשים מלהתקדם (כי כרגע לפי הקפיטליזם לא יכול ליהיות מצב שבו רק 90% מהעבודות מוחלפות על ידי מכונות..) וגם לתת לכל אדם את המשאבים והכלכלה כדי לקדם את המציאות איך שבא לו… זה רעיון רדיקלי של חופש מאורגן…
של כלכלה שמבוססת על המשאבים ולא על המחסור…
דיברתי עם אבא שלי על זיטגיסט.
הוא אמר שמדובר על קיבוץ אוטופי משוכלל.
קיבוץ כי בסופו של דבר הפוך ממה שיש היום מבחינת
ריכוזיות מול יחידנות.
אוטופי כי זה לא יקרה בשנים הקרובות כי זה קיצוני מידי.
ומשוכלל בגלל המחשבים והרובוטים.
דרך אגב מה התכוונת במשפט:
"כי כרגע לפי הקפיטליזם לא יכול ליהיות מצב שבו רק 90% מהעבודות מוחלפות על ידי מכונות.."?
אולי תתאר,לפרטים,סדר יום שכיח של אדם שנמצא במערכת כזאת?
אלדד,
"האדם רוצה תמיד יותר" מתגובתך למעלה – זה לא כי זה טבע האדם, אלא בגלל שהתרבות האנושית מאז המהפכה התעשייתית ואולי אף קודם חינכה אותנו (למעשה שטפה את מוחנו) כדי שנאמין שזה כך. לחם ושעשועים כדי שלא נפעיל את המוח בכיוונים "אנרכיסטיים" כנגד הסדר הקיים. ורוב האנשים לא יודעים משהו אחר.
כשהאדם משוחרר מצרכים השרדותיים והחינוך שקיבל הוא לחפש ולגלות תשוקה, עניין, ומקוריות בחייו, אנשים ימצאו דרכים מדהימות לשנות את העולם ולהכניס גאונות – לא פחות – לכל מעשי היומיום ומעבר.
יש כבר היום אנשים שחיים כך, הם ויתרו על הצריכה הכרונית ומסתפקים במועט וחיים חיים מלאי השראה בתודעה משוחררת של חיים בעתיד עכשיו. הם מביאים גאונות וחשיבה מחוץ לקופסא של הסדר הקיים בכל תחום שבו הם נמצאים – מדע, חקלאות, אומנות וכו'.
התפקיד שלנו בחיים אלה הוא לא לאגור נכסים כדי לפצות על המחסורים הרגשיים שלנו ולהרגיש טובים יותר מכולם, ואף לא להרדם בתוך הסדר הקיים המשרת קבוצות כוח, אלא להפוך את הבלתי נודע לנודע על ידי חשיבה מקורית ואנדיבידואלית המממשת גאונות לתוך עולמנו ויצירת העתיד עכשיו.
אתה יודע שהיו הרבה דברים שמאפיינים קיבוץ… אם זה היה רק הריכוזיות אז כלכלה מבוססת משאבים היא לא קיבוץ, בגלל שאין ריכוזיות כח אצל אף אחד… הכלכלה שייכת לכולם…
בקשר לציניות וחוסר האמונה בשינוי… זה מובן, לא ציפיתי למשהו אחר מאדם מבוגר שלא שינה שום דבר בחייו…
ועל המשוכלל אני אקבל את זה בתור מחמאה =]
בקשר למצב בו 90% מהעבודות הופכות ליהיות ממוכנות …
במקרה ודבר כזה יקרה בקפיטליזם זה אומר ש90% מהאנשים יהיו חסרי עבודה… מה שאומר ש90% מהאנשים לא יוכלו לקנות את מה ש90% מהעבודות מייצרות… דבר זה בתורו יפיל את המערכת כי הקפיטליזם זה מעגל…
חייבים ליהיות קונים למוצרים שמייצרים… אם יש יותר מידי יצרנים אבל אין קונים החברה פושטת את הרגל…
זה מצחיק כי מצד אחד גם אם נגיע למצב כזה שזה מצב מעולה, ולמרות שאנחנו ניהיה מסוגלים להביא לכל אדם את כל מבוקשו באופן ממוכן, עדיין הוא לא יוכל לקנות את זה בכלכלה קפיטליסטית…
זה נקרא פרדוקס האבטלה הטכנולוגית..
b5,אני לא קונה את הסיפור של מסתפקים במועט ואוהבים את זה.
אני מסכים שכמו למשל נזירים שמסתפקים במועט זה משחרר
אותך לתשוקות אחרות אבל ברמה העקרונית הסתפקות במועט
היא דבר שלילי.
אגב שדיברתי על זה שטבע האדם רוצה יותר ויותר התכוונתי
מכל הבחינות ולא רק בצד החומרי ששם ניתן לדבר על רצון חומרי מוגזם כבעית אגו וכתחליף לרצון לצמוח בתחומים אחרים.
אני מסכים איתך… זה לא רק טבע האדם… אני אישית מרגיש שזה טבע העולם עצמו…
לחוות ולהתפתח.. ולהרגיש את המציאות הופכת כל חלום לממשי…
יש הרבה דברים טובים בחיפוש ההתקדמות והפיתוח… ותאמת אני מרגיש שזאת משמעות החיים…
אתה אולי לא קונה את זה אלדד, אבל יש רבים שחיים כך היום ולא צורכים אלא ממחזרים וחולקים. ולא, אלה לא נזירים.
אתה יכול לבקר לדוגמא בחווה אקולוגית במודיעין שנקראת "חווה ואדם" ואולי אפילו לקחת שם קורס ביופאלחה. אני מבטיחה לך שתפגוש אנשים מסוג אחר, מסתפקים במועט בכל מה שקשור לחפצים, שמחים, מלאי חיים בעלי שיח מעמיק וחדשנות (במקרה הזה בתחום החקלאות הביתית והקהילתית. העניין הזה תופס תאוצה בכל העולם, אנשים מגדלים לעצמם את האוכל בגינות ביתיות וקהילתיות במקום לצרוך מזון מוכן). וזו רק דוגמא אחת לקהילה כזאת.
הסתפקות במועט בכל מה שקשור לנכסים וחפצים היא לא דבר שלילי. זו פשוט הגישה שלימדו אותך כדי שתהיה אזרח/צרכן טוב וממושמע של העולם המערבי.
אדרבא, אל תסתפק במועט בכל מה שקשור לחשיבה, מקוריות, למידה, רוחניות… אבל בכל מה שקשור לחומר – כמה כסף/נכסים/חפצים אדם אחד צריך? תראה איך הכל יצא מפרופורציה אצל העשירים מאוד. אתה חושב שנוחי דנקנר צריך או אפילו מבקר בחדרים הרבים שיש לו בבית כל יום? שהוא נוסע בכל המכוניות שיש לו מדי יום? כמה כסף אדם אחד צריך? ועוד על חשבון אלה שאין להם – שזו הזוועה האמיתית בכל העניין.
במקום קיבוץ, אולי צריכה להכנס ללקסיקון שלנו המילה אחווה של אנדיבידואלים, אנחנו לא צריכים להיות זהים בצרכים, במעשים ובתשוקות שלנו, אבל צריכה להיות לנו אחווה המכבדת את כל הפרטים ומאפשרת לכולם להשתחרר מהעבדות ההשרדותית וללכת אחרי האושר.
זוהי זכות אנושית בסיסית, כפי שניסח אותה ג'פרסון במילים האלמותיות בחוקה האמריקאית – Life, Liberty, and the Pursuit of Happiness
הסתפקות במועט יכולה להיות האפשרות הרעה פחות ולא בהכרח האופטימלית.
אם האפשרות השנייה זה לקנות מלא דברים שלא באמת צריכים
לא ניתן למחזר אותם,והם עולים כסף רב אז לא חוכמה
לבחור באפשרות של ההסתפקות במועט.
לקחת מקרה קיצוני של אדם שיש לו המון כסף ובאמת יכול
להסתפק בהרבה פחות.
במציאות לרוב האנשים אין מספיק כסף ואתה יודע את זה.
אפילו אם תחלק את כל הכסף של העשירים בין כולם עדיין
לא יהיה מספיק לאדם הממוצע וזה אומר שהמערכת רקובה.
הסתפקות במועט היא פשוט דרך להתמודד עם המחסור בלי
להיות מריר.
סטס לא נכון לגבי ה 90% מובטלים אם יהיה מיכון מלא
בשיטה הנוכחית.
להוכחה פעם לא היו בכלל מכונות והיתה אבטלה,והיום יש
די הרבה מיכון ואוטומציה והאבטלה עלתה רק בעשור האחרון.
במיוחד בשיטה הנוכחית בא המיכון מתקדם לאיטו,וזה נותן לאנשים זמן להסתגל.
האם שמעת על המשבר הכלכלי בשנות ה20? ובשנות ה60? ובשנות ה2008?
כל הנקודות האלו הן נקודות שבהן שוק עבודה שהרבה מהאוכלוסיה הועסקה בו עבר מיכון…
עד 2008 שוק העבודה העיקרי היה שוק השירות… ב2008 היה את המשבר הכלכלי בעיקר בגלל תהליך מיכון בשוק התקשורת (כספומטים, מענה אוטומתי מכונות שתיה מכונות אוכל וכו)
בסופו של דבר גם אם כרגע אין 90% מיכון.. אם מצב כזה יגיע במערכת – הכלכלה הקפיטליסטית תקרוס… בגלל שמעגל הצריכה והמכירה יפסק… כי בשיטה הנוכחית לאנשים לא תיהיה עבודה (90% מיכון) וזה אומר שלא יהיה להם כסף, וזה אומר שאי יהיה אפשר למכור לאף אחד שום דבר…
בנקודה הזאת הכלכלה תיפול… בנקודה שבא בני האדם ישוחררו מכל העבודות הרוטיניות והמיותרות…
זה פרדוקס…
כלכלה אמורה לכלכל אותנו… מצד שני הכלכלה מונעת מייתנו להתכלכל בצורה מלאה באמת…
לא מכיר את שנות ה 60 בראי המשבר.
לגבי שנות ה 20 ו2008
זה לפי ראיה קנוניתית מקובלת היה מהתכווצות והתרחבות
משמעותית של היצע הכסף.
בשנות ה 20 נתנו הלוואות רבות בריבית נמוכה וכאשר
במצב מסוים לא יכלו להחזיר,לא הגדילו את היצע הכסף
במשך שנים.
ב 2008 גם אותו דבר רק כאן כן הגדילו את היצע הכסף
ולכן הייתה קפיצה מהירה מהמשבר מלווה באינפלציה
של סחורות והכנה למשבר הבא.
חוששני שהטעו אותך בקטע של הצריכה(המדריך לפעיל לא מעודכן),הצריכה כבר לא
משמעותית(רוב הציבור כבר עני) מה ושחשוב כרגע זה הוצאות הממשלה על הציבור וכמות החוב.
החוב נובע ישירות מהדפסת הכסף בגלל שיטת הרזרבה השברית…
כל מה שאתה מדבר עליו הוא סך הכל סמטום לבעיה יותר מרכזית… שהיא שבני אדם מבוססים על כסף ולא על המשאבים.
ממליץ לחזור ולצפות בסרט השני… הוא מסביר בדיוק מהוא החוב הזה וכיצד הוא נוצר… והוא גם מסביר למה החוב הזה לעולם לא יעלם.
אני לא יודע מה אתה רוצה ממני אף פעם לא סנגרתי על
מערכת חוב של שיטת הרזרבה הנוכחית.
אני מאמין שאנשים יכולים להלוות לאנשים כסף שקיים
ולא כסף שלא קיים.
הדרך היחידה שהחוב יעלם הוא לשנות את השיטה ולשמוט
חובות כי מדובר בחובות ענק.
אם אתה מלווה כסף שקיים לעולם לא תתנפח בועה ענקית
של חובות כי הכסף עבר ממקום למקום ולא גדל כל פעם שנוצר חוב ולכן אין מצב שיש יותר ויותר כסף בשוק.
ההפך ככל שיותר אנשים לוקחים הלוואות שיעורי הריבית של ההלוואה עולים כי יש פחות כסף להלוות.
המוטו שלי וגם במידה רבה של האתר לדעתי
זה שיש קנוניה ז"א לקחו דבר שהיה תקין פחות או יותר
בדיון הזה הדבר הזה הוא כסף ובנו עליו קנוניה.
הכסף שלעצמו הוא לא רע או טוב מעצם יסודו.
אין פה קנוניה…
זה רק הסתכלות מדעית אובייקטבית על הכלי הזה…
מסתכלים על מה הוא יצר…
בוחנים את הפעילות שלו על בני האדם…
יש לך 7 מיליארד קופי ניסוי של השיטה הזאת.. ומיליארד אחד מתוך כל ה7 האלו הם רעבים…
זה רק מראה לך עד כמה הכסף הזה לא באמת עובד..
ומצד שני הכסף יוצר מעמדות עוני רעב תחרות (על רווח אישי) ומלחמות…
כסף ללא חוב לא יכול ליהיות קיים בגלל שכל הלוואה היא סוג של חוב…
ברגע שיהיה כסף ללא ריבית וללא הדפסת כסף וללא שיטת הרזרבה השברית, אתה עדיין תיראה אנשים מלווים אחד לשני כדי לצמוח… צמיחה והתפתחות זה חשוב, הלוואה זה לא.
במקום להכריז כל המשאבים שהם מורשת הכלל ושאנחנו כאן רק כדי להשתתף אחד עם השני במשאבים הללו ולמצוא את האלטרנטיבה הכי טובה למשאבים במחסור ביחד, מה אנחנו עושים? יוצאים למלחמות וסוגרים את העיניים…
מצד שני אם אתה לא מגדיל את כמות הכסף בשוק, ומצד שני יש לך כמות בני אדם שגודלת וכמות עסקים שצריכים הלוואה כספית, אז יש לך מחסור בכסף להביא לאנשים… שזה אומר שהכמות של העסקים ובני האדם העשירים תיהיה קבועה..
לא ממש לא ואני אומר את זה על סמך העבר.
הרי פעם היה כסף ולא היה את שיטת הרזרבה
והכל היה בסדר תאמין לי.
(או כמו שאומרים:"תאמין לי אל תאמין לאף אחד") 😉
בסרט debt as money מצוינת תקופה קצרה של מחסור
בכסף שהיה קריזה וכולם רצו ליסוע למסעות מסחר
מסביב לעולם ומכאן נולדה הקנוניה כנראה.
אז מה,יכול להיות חוסר זמני בכל דבר בעולם זה לא
אומר ששוברים את הכלים ולא משחקים.
מחסור בכסף… איזה שטות…. אתה לעולם לא תוכל לייצר מספיק כסף כדי לספק את כל האנשים בעולם… מצד שני אתה כבר היום יכול לייצר מספיק משאבים ומוצרים כדי לענות על כל הבעיות של העולם..
אלדד,
לא ירדתי לסוף דעתך…
המערכת אכן רקובה משום שהיא מעשירה מעטים על חשבון רבים שאין להם אפילו את המעט לצרכים השרדותיים, על זה אין וויכוח. ההסתפקות במועט היא בחירה ולא כורח עבור הרבה מאוד אנשים שגילו שהם צריכים מעט כדי להיות מאושרים, אבל זה לא שווה וויכוח, אתה חופשי להחזיק בדעתך שזו בחירה פחות טובה (עבורך).
אני מנסה להבין את התמונה הגדולה שאתה מנסה לצייר – איך אתה רואה את חברת העתיד? איך יתחלק העושר? האם היא תאפשר התפתחות אינדיבידואלית? מהי האוטופיה שאליה אתה שואף?
איזה התקלה לא ממש חשבתי על זה.
אני יותר בקטע של לתקן דברים שבטוח שהם שגויים ולהתקדם משם.
אם נאמין לאלקס ג'ונס שהיתה תקופה של תור זהב באמריקה
– ובינתיים אני מאמין לו בקטע הזה – מהרגע שהמתישבים
האמריקאים עלו על הקרקע עד שהאנגלים הבחינו שהם משגשגים
עם המטבע שלהם נטול החוב,אז חופש+עצמאות זה נוסחה טובה
אך לאוכלוסיות גדולות חייבים גם איזה סוג של קולקטיביזים
בשביל להשיג מטרות משותפות כמו שמירה על אויר נקי,יערות
גשם שלמים,שירותי צבא,משטרה,כבאות,תשתיות,משפט.
הייתי פוסל את התערבות המדינה בשירותי בריאות למעט חירום,
חינוך,ביטוח לאומי,תרבות(מצומצם במיוחד מספיק) ומדע.
נענה כמובן על שאלתך הבוערת,בסאב טקסט,איך מוודאים שיהיה מספיק עושר ושהוא יחולק כראוי?
פיקוח אמיתי על מי ששולט במנגנונים מרכזיים דרך שקיפות,
משפט מהיר ועלויות נמוכות במיוחד של תביעות נגד המנגנונים המרכזיים.
מנגנון מס פשוט שלא נותן יתרון לסוג עסק כזה או אחר.
הממ… סליחה על ההתקלה…
כן מה שכתבת הגיוני, אך איכשהו לא מספק.
בעיני אחווה נובעת מתודעה גבוהה יותר שבה מוסר כבר בילט אין וכולם כבר במילא חושבים על חיים בהרמוניה איש עם רעהו והסביבה… כנראה שאני בכיוון אחרית הימים 🙂
זה תהליך של מאות שנים אם לא יותר.
תסתכל על הצד החיובי אנשים כבר לא רוצים
להרוג אחד את השני.
סטס אם הייתם יכולים להריץ איזה מודל קטן ומתפקד,
אז הייתם מוכיחים לעולם שזה יותר מרעיון תיאורטי.
אם הרעיון הזה חייב להתחיל מגדול זה לא יעבוד.
בשביל שהבטחון של אנשים שלא מאמינים ברעיון יגדל
הם צריכים לראות משהו קונקרטי.
ובכלל אני חוזר לבעיה המרכזית שלכם:
תחשוב בהגיון אם הרבה אנשים לא מאמינים לאתר הזה למרות
שניתנות להם הוכחות רבות אתה רוצה על סמך תיאוריה
שאנשים יתקדמו לכיוון שלך?
אנחנו יכולים ולשם אנחנו מתקדמים… בנייה והקצת מודל ראשוני…
לא הבנתי על איזה הוכחות אתה מדבר שניתנו לנו …?
ניסיון להחזיר את המחאה למרכז הבמה –
http://www.youtube.com/watch?v=Qzb3rHWHnW0