- פרויקט אמת אחרת - https://www.emetaheret.org.il -

בשר מצואה – מדען יפני פיתח תחליף בשר מפסולת אנושית

אם אתם חושבים שמוצרי מזון מסויה מהונדסת גנטית הם תחליף גרוע לבשר, חכו עד שתראו את הטכנולוגיה העדכנית ביותר לייצור תחליפי בשר לצמחונים.
לפי דיווח של אתר Inhabitat, החוקר היפני מיצואוקי איקדה פיתח סוג חדש של המבורגר נטול בשר שעשוי מסויה, תמצית רוטב לסטייק, צבע מאכל ו– הכינו את עצמכם — חומר חלבוני מצואה של בני אדם.

ההמבורגר של איקדה מופק למעשה מ"בוצת ביוב", שזו דרך מנומסת לומר שזה נוצר מפסולת אנושית.
בלוקחו את החלבון והליפידים מהבוצה, איקידה הצליח לשלב את האלמנטים השונים, הוסיף להם חומר מעורר תגובה והפיק מהתערובת מוצר דמוי בשר.
לאחר מכן הוא הוסיף תמצית טעם של סטייק, רוטב סויה, צבע מאכל והופ – תחליף המבורגר נוצר. לטענתו טעמו של ההמבורגר הוא כטעם בשר הבקר.

לפי הדיווחים, בתחליף הבשר הצואתי יש 63 אחוז חלבונים, 25 אחוז פחמימות, תשעה אחוזים מינרלים ושלושה אחוזים ליפידים.

"אני מודה שמעט אנשים יהיו מוכנים לאכול את זה אם הם היו יודעים שזה עשוי מצואה אנושית," אמר איקדה בראיון.
"מבחינת עלות המוצר, בגלל שכרגע זה כולל את המחקר, הבשר המלאכותי שלנו עולה בין 10 לפי 20 יותר מבשר רגיל.
אך ברגע שהמחקר יסתיים והמוצר יהיה בשוק, ככל הנראה נוכל לצמצם את העלות ולהשוותה למחירו של בשר אמיתי."

איקדה הוסיף שבגלל "שסטייק הקקי" שלו דל בשומן, הוא יהיה מושך לאלו שאוהבים לאכול המבורגרים, אך שרוצים לשמור על הגזרה.

אתם יכולים לצפות בסרטון שמסביר את התהליך שהופך דוגמיות צואה לסטייק עסיסי:

מקורות:
NaturalNews

Inhabitat [1]