- פרויקט אמת אחרת - https://www.emetaheret.org.il -

דבק בשר: עוד סוד מלוכלך של תעשיית הבשר

אז קניתם סטייק עסיסי.
"נתח קצבים מובחר" קרצה האריזה המפתה.
מעבר לסטרואידים, לאנטיביוטיקה ולמים הקפואים שמכיל הסטייק שלכם בפוטנציה,
אולי מסתתר שם עוד סוד שאינכם יודעים עליו.

דבק בשר - meatglue [1]

האבקה הלבנה שבתמונה למעלה, נמכרת לפי קילו והיא הסוד המלוכלך של תעשיית הבשר.
זה נקרא: דבק בשר – meat-glue.

אחרי שהוסרו מבעל החיים נתחי הבשר המובחרים והיקרים, נשאר על עצמותיה עוד בשר "זבל"
אותן חתיכות בשר שאין להן ייחוס ושאמורות להיזרק לפח.

אז מה עושים איתן?
הנה רעיון גאוני:
ניקח את חתיכות הבשר הקטנות הללו, נוסיף להן אנזים תעשייתי המופק מדם של פרות או חזירים, נערבב טוב טוב טוב,
נגלגל לרולדה הדוקה – והופ למקרר.

אחרי כ-6 שעות, חתיכות הבשר הקטנות הותכו יחדיו והפכו לנתח שלם (בכאילו).

נכון להיות אין שום חובה חוקית לציין את הימצאותו של דבק בשר בבשר הנמכר בחנויות.

במסעדות או במזללות המהירות, המצב אפילו יותר מעורפל.
שם אינכם יכולים לדעת כלל מה מכיל הבשר והאם אכן מדובר בחתיכה אחת, או כמה שהודבקו יחד.

המסעדן או הקצב יכולים להדביק כמה חתיכות של בשר זול ביחד ולמכור לכם אותם כנתח מובחר.
רוה הסיכויים שהם גם ידרשו ממכם מחיר גבוה בהתאם…

אחרי שהבשר הזה בושל או נצלה, כמעט בלתי אפשרי לגלות את ההבדל.

דבק בשר הוא למעשה אנזים בצורת אבקה, המופק מפלזמת הדם של פרות או חזירים.
קראו את הערך בויקיפדיה של דבק בשר. [2]
שפים משתמשים בדר"כ בסוג שנקרא: Activa RM שזה אנזים מעורבב עם מלטודקסטרין וחלבון חלב.
שימוש באנזימים במזון איננה טכניקה חדשה.
אנזים של פפאיה הוא מרכיב עיקרי במוצרים לריכוך בשר לדוגמה.
אנזימים גם משמשים לייצור גבינות ואלכוהול.
אנזימים טבעיים כמובן.
דבק בשר הוא דבר אחר לגמרי.

דבק בשר הוא בטוח לשימוש. כך לפחות על-פי מחקר גדול שנערך כדי לקבל את אישור ה-FDA האמריקני.
אז מדוע שלא נאמין למחקר הזה?
אחרי הכל הוא מומן על-ידי החברה שמייצרת את המוצר… [3]

הטלוויזיה האוסטרלית חשפה את השימוש בדבק בשר.
בתחקיר שלהלן תראו כיצד ניתן בקלות להדביק יחד חתיכות של בשר בעזרת אבקה לבנה ותמימה.
רק היזהרו שלא לשאוף את האבקה, היא עוד עלולה לגרום לתאים בריאות שלכם להידבק יחד.

דבק בשר נאסר לשימוש ע"י הפרלמנט האירופי ב-2010.
אך ניתן להשיג אותו בקלות מאוד במקורות שונים,
ואפילו באמזון. [3]

מעבר לעובדה שמדובר בהטעייה צרכנית, ומעבר לעובדה שהמחקר הגדול שקבע שהמוצר בטוח, מומן ע"י אותה חברה שמייצרת את המוצר,
ייתכן שבשר שהודבק יחדיו בעזרת האנזים עלול לגרום להרעלת מזון.
כפי שהמקריביולוג גלן פנר שהתראיין לתחקיר האוסטרלי אמר:
"כמות החיידקים בבשר שהודבק עלולה להיות גדולה בהרבה מנתח בשר רגיל."

טוב, הגויים הללו יכולים לאכול כמה דבק בשר שהם רוצים, אתם אולי חושבים.
בבשר כשר זה לא יעבור.
חשבו שנית.
הנה דבק בשר כשר… [4]

בתיאבון.

מקורות:
הטלוויזיה האוסטרלית [5]
Green Prophet [6]