אחרי שנחשף שבמשקה הקוקה קולה נמצאו חומרי הדברה(!), מגיע מחקר חדש שמראה על היתכנות חומרים מסרטנים במשקה הפופולרי.
צבע המאכל קרמל, הנותן את הצבע החום, שהוא סימן ההיכר במשקאות קוקה קולה, פפסי ודומיהם, בא ממקור לא טבעי ועלול לגרום להתפתחות תאים סרטניים. את הממצא הלא קל הזה פרסמו השבוע מדעני אוניברסיטת קליפורניה (CU).
צבע המאכל קרמל נוצר באמצעות הליך מורכב של עירוב כימי בין סוכר ואמוניה עם גופרית בתנאי לחץ וחום גבוהים. כחלק מתרכובת כימית מתקבלים החומרים -4MI-4methylimidazole) (2MI – 2methylimidazole ) שהם חומרים מסרטנים.
ניסויים שנערכו בחיות מעבדה הוכיחו כי החומרים 2-MI ו-4-MI הינם חומרים מסרטנים, המעוררים את המחלות כגון: סרטן כבד, ריאות ולוקמיה.
קבוצת המדענים שלחה את ממצאי המחקר לחברות קוקה קולה ופפסי, אשר משתמשות בחומרים הנ"ל עם קריאה להפסיק לאלתר שימוש בהם או לפחות לשים תווית מזהירה על הבקבוקים.
תודה ליוסי הגולש שלנו על ההפניה לידיעה…
לאחר שנחשף גם המתכון של קוקה קולה החברה גם תהיה על הכוונת של תביעות רבות נגדה, אחר המרכיבים למשל הוא אלכוהול שזה יוצר בעיה לא קטנה עם מכירת המוצר למוסלמים או קטינים.
http://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3508288,00.html