הכספית הינה חומר מסוכן – רעלן עצבי חזק
מתוך ויקיפדיה:
"הכספית היא המתכת היחידה שהיא נוזלית בטמפרטורת החדר. היא מוליכת חשמל טובה ומוליכה גרועה של חום. הכספית יוצרת בקלות סגסוגות עם מתכות רבות, ביניהן זהב, אלומיניום וכסף, אך לא עם ברזל. סגסוגות של כספית מכונות "אמלגמה".
"…הכספית ירדה מגדולתה במאה הראשונה לספירה, כשהרופא היווני גלנוס עמד על רעילותה. לרוע המזל, במאה העשירית העניק הרופא המוסלמי הנודע אל ראזי, מחבר הספר הראשון בהיסטוריה על רפואת ילדים, הכשר מחודש לכספית כחומר משלשל. קוף שהואכל במתכת לא גילה סימני הרעלה ומסקנתו של אל-ראזי הייתה שכספית אינה מזיקה.
סביר, אכן, שהקוף של אל-ראזי לא נפגע: עיקר הנזק מכספית אינו מופיע מיד אלא כפגיעה עצבית מצטברת. בעקבות אל-ראזי הלכו רופאים נוספים ובימי הביניים השתמשו בכספית מעורבת בחלבון ביצה כתכשיר נגד כינים ולהקלה על דלקות וזיהומים בעור. האנשים שנפגעו במיוחד מכספית במשך מאות שנים היו הכובענים." (שהשתמשו בכספית-חנקתית בתהליך הכנת כובעי הלבד שלהם.)
"כספית צריכה להישמר בכלים אטומים, מחשש שתתאדה ותישאף על ידי בני אדם. חימום כספית ותרכובות כספית צריך להיעשות תחת פיקוח. גם חשיפה לכספית בריכוזים זעירים עלולה לגרום נזק בלתי הפיך, באשר היא מצטברת בהדרגה בגוף – הרעלת כספית יכולה להתבטא שנים לאחר החשיפה. אחד מהתסמינים שלה הוא נשירת שיניים. החומר הוגבל לשימוש על ידי האיחוד האירופי."
סוף ציטוט מויקיפדיה. (ההדגשות שלנו)
בהנחיות – RoHS, המגבילה שימוש בכספית ובמתכות כבדות אחרות באיחוד האירופי. המעניין הוא, שהתקנה מתייחסת אך ורק להגבלת שימוש במתכות אלו במוצרי חשמל אבל אף אחד לא מתייחס שם לעובדה, שהשיניים שלנו מלאות בחומר הרעיל הזה…
קישור לאתר של האיחוד האירופי – תקנת RoHS.
בקיצור, על רעילותה של הכספית אין עוררין – אך יש הטוענים שבכמויות מזעריות הכספית אינה מזיקה. במאמר זה, נראה שיתכן כי השפעותיה של כמות קטנה שהגוף נחשף אליה, אינן מורגשות או נראות לעין באופן מיידי, אך אם האדם נחשף לרעל זה בכמויות קטנות לאורך זמן – גופו סופג וסופג … ויש לכך השלכות על בריאותו. הרבה פעמים קשה להוכיח קשר ברור בין מחלות שונות להרעלת כספית. הסיבה לכך היא שההרעלה יכולה לבוא לידי ביטוי בהרבה דרכים שונות ולפגוע במערכות שונות בגוף. כל אדם והרגישויות שלו. כיום קיימות הרבה מחלות שאיננו יודעים מה הגורם והסיבה להן. והרבה אנשים פשוט מוצאים את עצמם חיים "על תרופות" ללא יכולת לטפל בשורש הבעיה. מאמר זה מעלה עוד ערוץ מחשבה לסיבות שגורמות לתחלואות השונות. הנה מספר עדויות מיומנו של E.S. Talbot – רופא שבסוף המאה ה19 הצליח לרפא מחלות שונות ע"י הוצאת סתימות האמלגם מהשיניים של מטופליו.
בהמשך נדגים את השפעות הכספית על גופנו ועל הדרכים בהן היא נכנסת אליו (ברוב המקרים כלל ללא ידיעתנו). אנו נחשפים לכספית במהלך חיינו במספר דרכים עיקריות : סתימות אמלגם (בשיניים), חיסונים, אוכל (בעיקר דגים ומאכלי ים שונים) ובנוסף נורות הפלורסנט ה"ירוקות" (CFL).
סתימות האמלגם:
סתימות האמלגם הן הסתימות הכסופות שנמצאות בפיו של כמעט כל אדם שאנו מכירים. הן מורכבות מתרכובת מתכת עם אחוז של עד 50% (!) של כספית. מה שרובנו לא יודעים הוא שהסתימות משחררות אדי כספית לחלל הפה. ולא רק בזמן הטיפול אלא באופן תמידי, במיוחד בזמן צחצוח שניים, אכילה ושתיית משקאות חמים. וכך במשך שנים ארוכות! במחקרים שביצעו משך 15 שנים גילו שסתימות האמלגם בשיניים תורמות רבות לריכוזי הכספית בגוף.
הסרטון הבא ממחיש את אדי הכספית (הרעילים ביותר!) אשר נפלטים ללא הפסק מהסתימות:
סרטון נוסף שמדבר על השלכותיהן של סתימות האמלגם על בריאותנו (ישנה טעות קטנה בנתוני הסרטון – הכספית אינה החומר השלישי הרעיל ביותר, אלא השני!)
(רואים קדיחות בשן ודחיסת אמלגם לתוכה – לא לבעלי לב חלש, מקסימום תכבו את הסאונד…)
Consumers for Dental Choice – CDC – הוא ארגון (ללא מטרות רווח) שהוקם בשנת – 1996 ע"י עורכי-דין בתחום הצרכנות,
נפגעי הרעלת כספית, מדענים ורופאי שיניים המתנגדים לשימושה של הכספית ברפואה ובכלל.
הוא אחד מני רבים ומטרתו העיקרית היא ליידע את הציבור בדבר הסכנות הבריאותיות והסביבתיות הכרוחות בשימוש הכספית בסתימות.
האתר מציע מידע נרחב בדבר מחקרים, מאמרים וידיעות בעיתונות שפורסמו בנוגע לנושא.
מסתבר שבמדינות נורווגיה ושוודיה, ישנו איסור על השימוש באמלגם!
והנה דף מידע אודות סתימות ממשרד הבריאות של ישראל – אנחנו לא השתכנענו…
בנוסף, מחקר שנעשה בשנת 97 על בע"ח, הוכיח ששאיפת אדי כספית הגורמת לפגיעה מולקולרית במטאבוליזם החלבוני שבמוח זהה לפגיעה המוחית שנצפתה ב – 80% ממקרי האלצהיימר.
קישור למאמר על מחקרים שנעשו בנושא
הסרטון הבא(שצולם ע"י אוניברסיטת קאלגרי), מראה את השפעות הכספית על תאי המוח:
חיסונים:
על רעילות החיסונים תוכלו למצוא מידע רב באתר זה, מידע מבוסס הקושר את החיסונים לאוטיזם ,מחלות אוטו אימוניות, ועוד.
אנו מצרפים פה הרצאה מקיפה של דר' בויד היילי (Ph.D), אחד האנשים הפעילים בתחום, ביוכימאי שחקר משך שנים את השפעות הכספית.
הוא מציג מחקרים שונים בנושא רעילות הכספית – ומתמקד במחקרים המעידים על הקשר בין התמירוסל (חומר משמר מבוסס כספית שנמצא בחיסונים) והאמלגם, לבין פגיעה בתאי מוח המתבטאת באוטיזם ובאלצהיימר. בתוצאות המחקרים ניתן לראות שילדים אוטיסטיים מפרישים פחות כספית מילדים נוירוטיפיקליים (בהתפתחות נורמטיבית) בשיער, ולעומת זאת כשעושים להם קילציה (תהליך של ניקוי הגוף ממתכות כבדות) הם מפרישים כמויות גדולות פי חמישה. הכספית נאגרת כפי הנראה בגוף ובמוח במקום להיות מופרשת החוצה.
מה שקובע בהרעלת כספית הוא לא רק מידת החשיפה אלא היכולת לפנות את הרעל מהגוף. ילדים אוטיסטיים סובלים כפי הנראה מפגם גנטי במערכת המתילציה (מערכת מרכזית לפינוי רעלים מהגוף). פגם זה גורם (בתנאים מסויימים) למערכת להפסיק לעבוד כהלכה. יש מקום להניח שאם שבנה אוטיסט סובלת גם היא מהפגם הגנטי הזה בדרגת חומרה זו או אחרת. ההנחה הזו מקבלת חיזוק מכך שאצל הורים לילדים אוטיסטיים, שכיחות המחלות האוטו אימוניות גבוהה בהרבה מיתר האוכלוסייה. זהו אחד ההסברים האפשריים לכך שילדים רבים מקבלים חיסונים עם כספית, אבל "רק" אחד מתוך 160 (בערך אחד מ-80 כשמדובר בבנים) הופך לאוטיסט. אחת הסיבות האפשריות לכך שאחוז האוטיזם גבוה בהרבה אצל הבנים היא העובדה שההורמון הגברי טסטוסטרון מגביר משמעותית את ספיגת הכספית ע"י הגוף.
אורך ההרצאה שעה ושלוש דקות:
הכספית גורמת ל"נזק מוחי", בעיקר כאשר המוח מתפתח. נזק מוחי לא חייב להיות אוטיזם.
הרעלת כספית יכולה לבוא לידי ביטוי בהרבה דרכים: ליקויי למידה, פיגור, בעיות בריאות שכוללות כל מערכת בגוף שאפשר לחשוב עליה, אפילפסיה ובעיות פסיכיאטריות. ישנה עלייה מתמדת גם בבעיות האלה, במקביל לאוטיזם. מאמר שמספר על מקרה ביפן בשנות החמישים, שבו עיירה שלמה בשם מינאמאטה לקתה בהרעלת כספית כתוצאה מזיהום תעשייתי. הסימפטומים של ההרעלה הזכירו מאד סימפטומים של אוטיזם כגון: אובדן קואורדינציה, אי יכולת להבין דיבור ותופעות של פגיעה עצמית.
דגים ומאכלי ים:
כספית היא אלמנט הקיים בטבע באופן טבעי, אך 2,000 טון מתוכו נכנסים לסביבה הגלובלית בשנה ע"י מפעלים, בתהליכים של שריפת פחם (לייצור אנרגיה) והפקת כלור. הכספית, במגע עם אדמה או מים, מסתפחת למיקרואורגניזמים שממירים חלק ממנה למתיל-כספית. צורה מאד רעילה של כספית המצטברת בדגים, כמו גם בחיות ובבני אדם שניזונים מהם. ההשפעות על הבריאות באות לידי ביטוי בנזקים למערכת העצבים המרכזית, ללב, ולמערכת החיסונית. ובמיוחד, נפגעת ההתפתחות הנוירולוגית של תינוקות וילדים. למאמר המורחב – Sources of mercury to ocean fish
מחקר שנערך לאחרונה, מראה על עלייה בכ-30% בריכוזי הכספית באוקיינוס השקט הצפוני ב-20 שנה האחרונות (הדעה הרווחת בקרב הציבור כיום היא שהדגים שבאים מאיזורים אלה נקיים מחומרים מסוכנים ובריאים למאכל). כמויות הכספית באוקיינוס נמדדו ב-16 תחנות הידרו-גראפיות, אשר מוקמו בחלקו המזרחי של האוקיינוס צפוני – ביניהן 6 תחנות שלקחו דגימות מעומקים של – 1000 מטרים. החוקרים קישרו את העלייה החדה בכמויות הכספית באוקיינוס לכמויות אדי הכספית שנפלטות לאטמוספירה, בעיקר מאיזור יבשת אסיה. הזיהום למעשה מגיע מפליטה תעשייתית של אדי כספית – בעיקר מתהליכי שריפת פחם.
במחקר אחר, אחוזי הכספית באוקיינוסים הדהימו את החוקרים.
על פי דבריהם: "הבנו שבמידה והתוצאות שקיבלנו אכן נכונות משהו יוצא דופן קורה פה". למעשה נמצאו רמות של פי 10 מהרמות שיכולות להיגרם כתוצאה מאדי כספית הקיימים באטמוספירה (ובנהרות הנשפכים אל האוקיינוסים). עובדה שהביאה את החוקרים לחשוב שישנו גורם נוסף המשפיע על כמויות הכספית באוקיינוס: חילחול מי תהום המזוהמים בכספית אל מי האוקיינוסים.
התהליך הוא כזה:
לאחר שנפלטו לאטמוספירה, האדים יורדים עם גשם או שלג לאדמה או ישירות למי האוקיינוסים. מהאדמה, הכספית עושה את דרכה לאוקיינוסים דרך נהרות וזרימה של מי גשם. משקעי הכספית "נלכדים" באיזורי החוף ומחלחלים לאיטם אל תוך מי התהום! במקומות שבהם אקוויפרי החוף מתחברים לאוקיינוסים, תמיד ישנה תנועה דו כיוונית של מים – מהאקוויפר לאוקיינוס (או לים) תנועה של מים מתוקים, ובכיוון ההפוך תנועה של מים מליחים. כך הכספית מגיעה בצורתה הרעילה מאד, מתיל-כספית, אל מי התהום שלנו וכן אל הדגים שבאוקיינוסים.
אתר ה – FDA האמריקאי – רמות המתיל-כספית בדגים השונים (שעפ"י ה-FDA תקינות לצריכה ע"י בני אדם – המדידות הן רק של התרכובת מתיל-כספית, כנראה שיש בנוסף גם אחוז של כספית שלא התרכב במגע עם המים או האדמה)
והנה דף של ה- FDA שממליץ על הגבלת צריכה של דגים (שידוע שיש בהם כספית), לנשים שמתכוונות להיכנס להריון, נשים הרות, מניקות, ולילדים.
ואנחנו שואלים, לאור כל המידע שראינו לעיל, למה שנכניס אפילו קצת מהחומר הזה לגופינו?
ואיך אפשר להתיר שימוש וחשיפה של אנשים לחומר כל כך רעיל שאיננו יכולים לדעת מה ההשפעות ארוכות הטווח שלו על גופינו?
איך מישהו יכול לבוא ולהגיד שזה בסדר לנשים הרות ולילדים לאכול דגים המכילים כמות כלשהי של חומר רעיל ביותר כמו כספית כל עוד זה "רק" פעמיים בשבוע…?
סרטון שדן בשאלה: איך יכול להיות שה – FDA מאפשר צריכה של דגים לאור ידיעתו על
כמויות הכספית הרעילות?
כתבה מרשת CBS האמריקאית על כמויות הכספית בדגים הנמכרים במסעדות.
נורות הפלורסנט – CFL:
נורות הפלורסנט ה"ירוקות" הציפו את השוק בשנים האחרונות בטענה שהן תורמות לאיכות הסביבה ע"י חסכון באנרגיה. למעשה, הן מסכנות את בריאות הציבור ופוגעות באיכות הסביבה. נורות אלו מכילות כספית נוזלית בכמויות רעילות ביותר!
בעקבות מקרה בארה"ב שבו התפוצצה נורת CFL בחדר שינה של ילדה, נעשו מספר מחקרים שהעידו על כמות של יותר מפי – 300 (נמדד בגובהו של ילד ממוצע) מהסטנדרט המקובל של ה – Environmental Protection Agency (הסוכנות לאיכות הסביבה האמריקאית). בנוסף, משך ימים לאחר התפוצצות נורה מסוג זה, נסיון לשאוב את החלקיקים הרעילים בשואב האבק או זחילה על השטיח, תגרום לזינוק כמויות הכספית ליותר מפי – 100 מהרמה ה"בטיחותית" המקובלת. במחקר הנ"ל התגלה, שכמות אדי הכספית המשתחררים בעת התפוצצות נורת CFL, יכולה לעלות בקלות לרמה הגבוהה פי – 13, 27 ואפילו פי – 55 (בהתאמה לכמות הכספית המשתנה בין נורה לנורה), מהרמה המותרת שנקבעה בקליפורניה. תוצאות אלו התקבלו ע"י שבירה של נורת CFL אחת בלבד.
החוקרים שברו 45 נורות, על רצפות שונות והגיעו למסקנות הבאות:
- רוב תומכי נורות ה- CFL טוענים שהן מכילות 5מ"ג כספית בעוד שלמעשה, הכמויות נעות בין – 0.9 ל – 18 מ"ג.
- למרות שה-EPA ממליצים לאטום נורה שבורה בעזרת שקית ניילון, נמצא כי אדי הכספית חודרים בקלות דרך שקיות פלסטיק (מתוך 12 כלי איטום שנבדקו, נמצא כי שקיות הפלסטיק ברמת היעילות הנמוכה ביותר).
- בניגוד להנחיות ה – EPA שיש לאוורר את החדר משך – 15 דקות לפני שמנסים לנקות את שברי הנורה, נמצא שאפילו בחדרים המאווררים היטב לקח יותר משעה על מנת להפחית את כמות אדי הכספית מתחת לתקן ש ה- EPA קבע.
במקביל לשיווק ה"ירוק" המסיבי שקיבלו נורות אלה ברחבי העולם, נעשים מאמצים להגביל את השימוש בנורות הלהט. במדינות ברזיל, ונצואלה, שוויץ, אוסטרליה ובאיחוד האירופאי כולו, נורות אלה כבר הוצאו אל מחוץ לחוק. דבר המדהים ביותר הוא שבאתר ה- EPA טוענים שעדיף להשתמש בנורות ה – CFL כיוון שהן מקטינות את כמויות אדי הכספית הנפלטות אל האוויר בשריפת הפחם! (ע"י חיסכון בצריכת אנרגיה).
אז כנראה שעדיף שכל אחד מאיתנו יהיה חשוף בביתו באופן ישיר לאדי הכספית שייפלטו בכמויות קיצוניות ובחלל סגור במקרה של שבירת נורה.
וחוץ מזה, יכול להיות שייצור מאסיבי שכזה של נורות המכילות כספית ובעלות תוכלת חיים מסוימת בעצם רק יעלו את כמויות הכספית בכדוה"א לטווח הרחוק???
בנוסף ומכיוון קצת אחר, במחקרים שנעשו כאן בארץ באונברסיטת חיפה גילו קשר בין חשיפה לאור מלאכותי בכלל ופלורוסנטי בפרט לבין סרטן השד וסרטן הערמונית. בעקבות כך ב2008 הוקפאה הצעת חוק לפיה ידרשו כל המוסדות הציבוריים בישראל לעבור לשימוש בנורות הפלורוסנט. מסתבר שבנוסף לכספית שנורות אילו מכילות הן פולטות קרינת UV מסרטנת.
משרד הבריאות הישראלי מצא לנכון לאמץ את תקנות ה- HPA הבריטי המתריע מפני הסכנה הכרוכה בחשיפה לקרינה הנפלטת מנורות פלורסצנטית קומפקטיות, ציטוט:
"הוברר מעל לכל ספק שעבור 20%
מהנורות שנבדקו, הושג ערך הסף של החשיפה ל – UV כבר שהייה של 10 דקות
במרחק של 2 ס"מ מנורה טיפוסית. ב – 50% מהנורות הושג ערך הסף בשהייה של 30
דקות. ב – 8% מהנורות הושג ערך הסף במרחק 20 ס"מ מהנורה, במשך 8 שעות
חשיפה".
אתר משרד הבריאות – המלצות בדבר חשיפה לנורות פלורסצנטיות קומפקטיות
ועם כל זאת מסתבר שבישראל מתכננים לקראת שנת 2010 להוציא את נורות הלהט מהחוק…
ולצערינו הרב, 68% מהישראלים כבר עברו לנורות חסכוניות (נתון עדכני לדצמבר 2009).
פתרונות אפשריים לניקוי הגוף מכספית (ומתכות כבדות אחרות):
הטיפול הוא קילציה – CHELATION או בעברית טובה יותר "ספיחה" בעזרת תרופות מסויימות או חומצה ליפואית. חשוב לציין כי התהליך הוא תהליך מורכב ומסוכן ויש לבצע אותו לאחר ייעוץ קפדני ואישי ועם מטפל צמוד שמלווה אותנו לכל אורכו.יש הרבה מוצרים בשוק שמתיימרים לעשות קילציה, וצריך להיזהר כיוון שחלקם אינם באמת מבצעים את התהליך כהלכה.
אתר מעולה של אנדי קאטלר (כימאי שסבל עצמו מבעיות שנוצרו כתוצאה מהרעלת כספית) שמציע הסבר נרחב לגבי השפעות הכספית, הצורות למדידת הרמות בגוף וכן על תהליכים שניתן לבצע לניקוי הגוף מהכספית בפרט וממתכות רעילות בכלל.
רופאים אלטרנטיביים (כולל רופאי שיניים) בארץ אליהם ניתן לפנות בנושאי קילציה והוצאת סתימות אמלגם.
מחקרים וקישורים נוספים:
מחקר שהוכיח שהכספית שבסתימות האמלגם עלולה לפגוע גם בשמיעה.
מאמר מצוין נוסף על השפעות הכספית
אתר של מנהלת הכינרת – דף המדבר על תופעת הדיג באמצעות רעל!
פאק כל הסתימות שלי כסופות…
תודה רבה על המידע !
כבר זמן מה אני חושדת בנורות ה "ירוקות" שמה הן לא כאילו ירוקות, נתת לי השראה לחפש מידע על הנושא… שוב תודה !
אם נשרוד אל 2012 ללא שינוי בגנום האנושי אני מחליף את כל 18 סתימות האמלגם החביבות שבפה שלי במשהו פחות רעיל..
אם צפית בסרטון ודאי ראית שהסרת הסתימות זהו תהליך רעיל ומסוכן מאד.
כשהייתי בהודו – עשיתי אוברול שלם
5 סתימות אמלגם 500 רופי החתיכה
עכשיו הכל קומפוסיט – אני מרגיש את ההבדל
חשיפה לא חסיפה כי האתר הזה חשוב לי מאוד ותמיד חשוב לי שייראה תקין במאה אחוז סליחה על ההערה אוהב אותך ניב: עכשיו לעניין שלנו עם הכספית המזורגגת שיש לי אותה בפה ניב אני לא יודע להודות למאמצים שלך ליידע אנשים רציתי לשאול אם השתלה תהיה אופציה חילופית כי אם לא אני עוקר אותה מהמקום בקיצור ניב אין מילים לתאר את ההרגשה בלדעת את הסיכונים החבויים לנו ותמשיך עם זה ניב דור כהן אני מאמין שאני איפגש איתך בכדי לדון בכמה עניינים מעניינים מת עליך
חי עליך – יהיה יותר מדוייק להגיד
כתבה נהדרת.
אבל למה לרשום את זה בכזאת נאיביות. אתה הרי יודע שזה מתוכנן ככה, כל הזיהום וכל המחלות.
יותר חולים=יותר כסף לחברות התרופות.
יותר זיהום אוקיינוסים= יותר כסף לחברות הפרסום וגניבת מס חמצן מהציבור.
אם קראת את "עולם חדש מופלא" של אלדוס האקסלי, הוא מדבר שם על הדברים האלה בסגנון אחר. סגנון יותר עמוק שמסביר לך איך כל הזיהום באוכל ובסביבה ובכלל משפיע על התפתחות הילד ואיך זה כלי נוח לרכך את המוחות של הציבור כדי להתנות אותם ולשכנע אותם דרך הטלוויזיה.
ומה אני אמור לעשות אחרי שאוציא את סתימות הכספית שבשיניי?
אני יודע שיש סתימות חרסינה אבל לא יודע עד כמה הם חזקות.
היי רוני,
הכתבה נלקחה מאתר שפעת החיסונים.
היא נכתבה באופן הזה בגלל מכמה סיבות:
1. הדברים שברורים לך, אינם תמיד ברורים לכלל האנשים שנכנסים לכאן בשביל לקרוא ולקבל מידע. לפעמים, אנשים שנמצאים בתחילת דרכם בגילוי האמת ש"מתחת לפני השטח", יכולים להירתע מאמירות מהסוג שאתה מציג כאן למעלה. לכן, העדפנו לכתוב בצורה כזאת, כי לדעתנו חשוב יותר שמידע זה יגיע לכמה שיותר אנשים – מאשר להציג את הדברים באמירות מהסוג שכתבת (שהן כמובן נכונות).
2. על מנת לעודד מחשבה עצמאית (משהו שהדורות האחרונים שלנו לא מצטיינים בו כל כך), בגלל ה – MASS MEDIA, ובגלל ההרגל להאמין לכל מה שנכתב או נאמר בערוצי המידע.
לכן, האמונה בכך שמי שבאמת קורא מתוך עניין – ימשיך לחקור (תוך העלאת שאלות בראשו). ונראה לנו שהמידע שמוצג בכתבה יכול להוביל אדם חושב (ופתוח למידע אחר) רק לכיוון אחד…
בנוגע להוצאת הסתימות, זהו תהליך מאוד מסוכן שמשחרר כמות גדולה של כספית לגוף, חשוב לעשות את זה אצל רופא שיניים שמודע לסכנות הכרוכות בכך ומשתמש בהגנה מרבית לפה בזמן הוצאת הסתימות, בנוסף לא מומלץ להוציא יותר משתי סתימות בפעם אחת, ובמקביל להוצאת הסתימות צריך לבצע תהליך של "קליציה" (ספיחת הרעלים מהגוף) כדי לעזור לגוף להתמודד עם כמויות הכספית שהוא נחשף אליהם.
כן… לצערינו הרב זה חתיכת סיפור..
ונכון הסתימות הלבנות פחות חזקות, ולא מתאימות לכל שן. וגם הם לא שיא הבריאות…
אנו צרכים ללמוד לקחת אחריות על גופינו. ולשמור על השיניים שלנו באמת. ולא לסמוך ברוגע על זה שתמיד יש מי שיטפל לנו בהן…
עניין הכספית בסתימות הוא מפחיד מאוד!! לא היה לי מושג על זה!!
כבר מכיתה ג יש לי סתימות כאלה, והיום יש לי המון כאלה.
זה כנראה אומר שיש לי כבר נזק בלתי הפיך? 🙁
וגם בסרט הם אומרים שבתהליך ההסרה של סתימות כאלה נפלטת כמות עוד יותר מטורפת של אדי כספית לפה, וזה צריך להיות תהליך מאוד מבוקר וכו'… איפה אפשר לעשות את זה בצורה בטוחה?
היי מיכאל,
אכן תהליך ניקוי הגוף מכספית הוא תהליך מורכב ועלול להיות מסוכן… בסוף המאמר (תחת הכותרת "פתרונות אפשריים), תראה מספר קישורים לאתרים העוסקים בעניין ניקוי הכספית מהגוף בהרחבה וכמו כן, קישור לרופאים בארץ שנותנים טיפולים מהסוג הזה.
בגיל 23 בערך הייתי צריך המון סתימות
לא הייתה לי אף אחת , אז ביקשתי מהרופא סתימות לבנות – הרופא שיניים הסביר לי שהסתימות האלו מתאימות רק לסתימות קטנות ולא לגדולות ואם היו לי חורים גדולים לא היו לו ברירות , בכל מקרה בניגוד לסתימות הכסף שהיו לי פעם שהייתי ילד – אף סתימה לבנה לא נפלה לי מעולם וגם אין רגישות לחום -קור שמקבלים בד"כ אלו שיש להם סתימות רגילות .
אני לא יודע מה המצב היום אולי יש פתרונות לסתימות גדולות בכל מקרה ישנו חומר שנקרא זיאולייט : ניתן להשיג כאן
http://10teva.com/pro/gold-zeolite.shtml
: שהוא מוציא מתכות רעילות מהגוף באופן טבעי – יעיל ובטוח – אבל לוקח הרבה זמן – למי שיש לו זמן לחכות זה טיפול ארוך טווח אבל ללא סיכונים בכלל.
שלום אתר נכבד!! יש לי דימלה בחירה קשה כל כל בן אדם שקם בבוקר אני חייה כמו כל בן אדם לצחצח את שינייו ובנוסף אני צמחוני אני אוכל דגים אבל פרות יא בכלל לא!! אז אני שואל איך להימנע מאי צחצוח שיננים או אכילת דגים!? שיהיה שבוע טוב
וגם כנ"ל לגבי משקאות חמים ואוכל חם!
עבור טל בן אור
לא להכנס לפניקה , אפשר לצחצח כרגיל , אפשר להסיר סתימות ולהחליף אותן באחרות – אם יש מעט סתימות אפשר לוותר , משתנה בהתאם לרמת החרדה …
אם יש המון סתימות אפשר – רצוי להתחיל בתהליך בשלב זה או אחר – מי שחיי עם זה הרבה שנים ולא סובל מבעיות בריאות – אז לא נורא אם ידחה פעולה זו עד למתי שיחליט.
מי שכן סובל – רוצי לבדוק התחלת תהליך זה שעשוי להיות יקר מאוד.
מה לעשות לבריאות יש מחיר גבוה.
שלום לכולם..
אם בכספית עסקינן אז בתהליך ההפלרה שאני לא מבין למה לא לקרוא לו בשמו: הרעלה. מכניסים גם כספית בין שאר מתכות רעילות.
מצרף קישור לדף פייסבוק של הקבוצה להפסקת ההפלרה, שם מפורטים החומרים המוכנסים למים.
זה נראה לי לא הגיוני בעליל. איך בודקים את זה אם זה עדיין אקטואלי? ועדיין מכניסים לנו כספית וארסן למים (לא שפלואור זה לא רעל)..
http://www.facebook.com/#!/photo.php?pid=1329247&o=all&op=1&view=all&subj=28063065189&aid=-1&id=784907841&oid=28063065189
חוצמיזה, בקטנה אחים שלי. החיים יפים. הגוף הפיזי הוא זמני. הנשמה נצחית והתודעה אינסופית. 🙂 בואו נשחרר את התודעות שלנו. התודעה חזקה מכל פלואור וכספית.
רק אהבה מביאה אהבה
הקישור לא הצליח. אנסה שוב.
http://www.facebook.com/#!/photo.php?pid=1329247&o=all&op=1&view=all&subj=28063065189&aid=-1&id=784907841&oid=28063065189
ניב. בטוח נתקלת בדף הזה של מה מכניסים לנו למים בתוך בחומצה הפלואורוסיליצית מלבד פלואור. יש מצב לקשר אותו לכאן?
http://img9.imageshack.us/img9/5027/40286372.gif
סליחה סופי גלקטי, אפשר להבין איפה היית עד עכשיו עם המסמך הזה?
לטובת כל אלה שלא פתחו את הלינק:
מסמך רשמי של חברת "דשנים וחומרים כימיים בע"מ" שמציין אלו רעלים יש במה שהם מכנים "פלואוריד" (בעצם, חומצה פלואוריסיליצית):
400 מ"ג *ארסן* לכל ק"ג של חומצה פלואוריסיליצית
400 מ"ג *עופרת* לכל ק"ג של חומצה פלואוריסיליצית
400 מ"ג *ניקל* לכל ק"ג של חומצה פלואוריסיליצית
400 מ"ג *כרום* לכל ק"ג של חומצה פלואוריסיליצית
יסודות כימיים מכל הבא ליד ולקינוח:
10 מ"ג *כספית* לכל ק"ג של חומצה פלואוריסיליצית.
Soft kill.
ואנחנו אמורים להילחם בזה עם ויטמינים ותמי4.
סליחה, אני צריכה ללכת לנקות את המוח שלי מהקיר.
או במילים אחרות, הישר מקבוצת הפייסבוק שציטטת:
חומצה פלואורוסיליצית – לטיפול במי-שתייה – אנליזה אופיינית:
[למעשה מדובר על תערובת שמכילה בעיקר את החומרים הבאים]
Fluorosilicic Acid-Drinking Water Treatment-Typical Analysis:
[It is in fact a mixture (a "liqueur") of mainly those substances]
חומצה פלואורוסיליצית – 22-30% – Fluorosilicic Acid (H2SiF6)
תחמוצת זרחן – 0.75% – Phosphorus Pentoxide (P2O5)
חומצת מימן פלואוריד – 1.5% – Hydrofluoric Acid (HF)
ארסן – 400 מ"ג לקילו – Arsenic – 400 mg per Kg
קדמיום – 40 מ"ג לקילו – Cadmium – 40 mg per Kg
כרום – 100 מ"ג לקילו – Chromium – 100 mg per Kg
כספית – 10 מ"ג לקילו – Mercury – 10 mg per Kg
ניקל – 400 מ"ג לקילו – Nickel – 400 mg per Kg
עופרת – 400 מ"ג לקילו – Lead – 400 mg per Kg
אנטימון – 80 מ"ג לקילו – Antimony – 80 mg per Kg
סלניום – 80 מ"ג לקילו – Selenium – 80 mg per Kg
המוצר מדולל פי 240 אלף כשהוא מוחדר למי-השתייה, אולם השאלה היא לא מה הריכוז בליטר, השאלה היא כמה קילוגרמים נשפכים ומצטברים בגוף, בשרשרת המזון ובסביבה בשנה, כל שנה.
בואו נזכור את הכמות הכוללת. ניתן לעשות חישוב לפי כמות הליטרים השנתית של מים שנצרכת – 1.93 טריליון, או 1930 מיליון קוב מים. נחלק זאת במיליון, וזה על בסיס ריכוז המטרה של כ-1 מ"ג פלואוריד לליטר (חלקיק למיליון). זה נותן תוצאה של כ-1.93 מיליון קילוגרם פלואוריד, או 1930 טון פלואוריד בשנה, אולם, כיוון שריכוז החומצה הפלואורסיליצית במוצר שקרוי כך הוא כ-23 אחוז צריך לכפול מספר זה ב-4.3, והתוצאה היא: 8300 טון חומצה נדרשת. אך כיוון שרק קצת יותר משני שלישים מהמדינה מופלרים בפועל הרי שהמספר האמיתי הוא בסביבות ה-6000 טון, או 6 מיליון קילו של חומצה בשנה.
בכל שנה מוסיפים למערכת המים הארצית קרוב ל-6 מיליון קילוגרמים של מוצר זה,
אשר מכיל בין היתר ארסן – חומר מהרעילים ביותר שיש, וגם מסרטן ממדרגה ראשונה.
מעל 95% של המים המופלרים מגיעים לסביבה, לחקלאות (מי-קולחין), ולים. וסה"כ:
Over 6 million Kg of this product are added to the water supply, annually.
Over 95% of it goes to the environment, to agriculture, and even to the sea.
Annual amounts of contaminants, including Arsenic, a group 1 carcinogen:
חישוב כמות מזהמים שנתית:
כ-1.5מיליון קילוגרם של החומצה עצמה בשנה
כפול
כמות המזהם בקילוגרם
שווה=
חומצה פלואורוסיליצית [פלואוריד] – קרוב ל- 1,500,000 קילוגרמים כל שנה
Fluorosilicic Acid [Fluoride] – approx. 1,500,000 Kilograms annually
ארסן – 600 קילו כל שנה – Arsenic – 600 Kg annually
קדמיום – 60 קילו כל שנה – Cadmium – 60 Kg annually
כרום – 150 קילו כל שנה – Chromium – 150 Kg annually
כספית – 15 קילו כל שנה – Mercury – 15 Kg annually
ניקל – 600 קילו כל שנה – Nickel – 600 Kg annually
עופרת – 600 קילו כל שנה – Lead – 600 Kg annually
אנטימון – 120 קילו כל שנה – Antimony – 120 Kg annually
סלניום – 120 קילו כל שנה – Selenium – 120 Kg annually
בנוסף לרעלים אלו, החומצה הפלואורוסיליצית מכילה עקבות חומרים רדיואקטיביים:
In addition, the Fluorosilicic Acid contains trace amounts of Radio-nuclides:
http://www.earthislandprojects.org/eijournal/fluoride/fluoride_phosphates.html
יעל, פרסמתי כבר בפרויקט מה יש בפלואריד שמוכנס לנו למי השתיה.
כנסי לכאן: https://www.emetaheret.org.il/dev/?p=1174
יש שם גם סריקה של הבדיקה שנערכה לחומצה.
תודה ניב!
שר התשתיות הגיש לאישור ועדת הכלכלה תקנות שמטרתן איסור יבוא ושיווק נורות ליבון והלוגן
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/166/254.html?hp=1&loc=39&tmp=6888
בס"ד
מהעדע שלכם….הריון וטיפולי שיניים? סתימות, שורש, צילומים…?
על איזה מים כן הייתם ממליצעם לשתות? הרי בסופו של דבר הכל ממשלתי ולא בטוח שהאמת כתובה על הבקבוק או כל האמת…..
שלום, עקב החלפת סתימות כספית ללבנות, סובלת מנזקים איומים. יש לי עוד סתימות רבות. חלקן בכתרים ובסתימות שורש. מה עושע לאור המצב? האם רצוי לעקור את כל השיניים הנגועות כדי להקטין הנזק? האם יש רופאים המתמחים בכך? תודה
המאמר מצוין חוץ מהחלק על ניקוי כספית מהגוף. Chelation אינה התהליך המומלץ היום. ממליצה להסתכל על ההרצאה של מומחה עולמי בנושא כספית דר כריס שייד כדי ללמוד על שיטות בטוחות לבדיקת רמת הכספית בגוף וכיצד לבצע ניקוי רעלים אפקטיבי.
https://www.youtube.com/watch?v=mdxAoY6LTcg
יש לי כספית נוזלית, לאן ניתן לפנות אותה?