לא ערכתי סקר בנושא, אך אני מעריך במידה די גבוהה של בטחון, שעצם הזכרת המונח "תיאוריות קונספירציה" בתוך דיון תגרום אוטומטית ל-95 אחוזים מהאנשים לפלבל עיניים, לזלזל, לגחך ולמעשה לסגור כל אפשרות לדיון פתוח ופורה.
בואו נבדוק לרגע את המונח הזה בעיניים חדשות.
הגדרת המילה קונספירציה לפי המילון המקוון ויקימילון היא:
מזימה שאנשים רוקמים בחשאי במטרה לשנות את השלטון שלא באמצעים חוקיים, במטרה לפגוע באחרים או לפעול בנגוד לרצונם של אחרים, או לנצל אחרים.
אז קונספירציה היא למשל כוונה של מישהו לשדוד בנק, לרצוח או לפגוע במישהו.
קונספירציה היא כוונה של מישהו למעול בכספים, לקבל או לתת שוחד.
פרשת הולילנד היא "תיאוריית קונספירציה".
פרשיותיו של אולמרט הן "תיאוריות קונספירציה".
ואם וכאשר תוכח אשמתם של המעורבים בדבר, זה יעבור מ-"תיאוריית קונספירציה" ל-"קונספירציה שהוכחה בבית משפט"
אז קונספירציות קורות מסביבנו כל הזמן.
התקשורת מלאה בתיאוריות קונספירציה.
ואנשים דנים כל הזמן בתיאוריות קונספירציה.
אז למה המונח "תיאוריית קונספירציה" גורם לאנשים להיסגר מיד, להפסיק להקשיב ולקבל התקף של צרבת?
ובכן, אחת הסיבות לכך למעשה מוכיחה את אחת מהקונספירציות הידועות ביותר שהיא: הניצול שעושים הממשלים, סוכנויות הביון והטייקונים בההשפעה הפסיכולוגית של כלי התקשורת, כדי לכוון את דעותיהם של האנשים לכיוון מסויים.
ולא, לא מדובר בתיאוריית קונספירציה, אלא בקונספירציה מוכחת ומתועדת.
תעמולה היא כלי נשק
גבלס, שר התעמולה של היטלר, היה אמן התעמולה / הפרופוגנדה.
בסרטים ובחומרים הכתובים שהפיץ הרייך השלישי נעשה שימוש בדימויים, בתמונות ובמילים, במטרה לכוון את דעת הקהל לכיוון מסויים.
במקרה הזה, לראיית היהודי כטפיל.
המטרה היתה לנצל את הפחד הטבעי מפני מכרסמים וטפילים שקיים בכולנו ואז יצירת קשר פסיכולוגי בין הטפילים הללו לדמות היהודי.
אחת הדרכים שבה זה הושג היתה עיוות דמותו של היהודי בעל המאפיינים הגזעיים השונים מהמאפיינים האריים, כגון צורת אפו, ואז הפיכתם של המאפיינים הגזעיים הללו לקריקטורה מוגזמת.
עד היום, דמות הנבל בהרבה סרטים מצויירים או סרטי קולנוע שמרה על העיוות הזה, והוא לרוב מוצג כבעל אף מעוקל וגדול.
גם דמותו של פינוקיו הכילה בתוכה רמיזה כזו, כאשר אפו מתארך ברגע שהוא משקר.
אני לא יודע אם הארכת האף כאמצעי לזיהוי שקרן נבעה ישירות מהתעמולה של גבלס, אך בהחלט יש כאן סימן שאלה גדול, ופתח לתזה שלמה בנושא.
עוד דוגמה לקשר הפסיכולוגי בין אף גדול לנבל או אדם מסוכן היא תמונת המכשפה הבסיסית שמאופיינת כבעלת אף גדול ומעוקל, כובע שחור וגדול ושומה מכוערת ושעירה.
גם בריטניה לא בחלה בשימוש בתעמולה ובהשפעה פסיכולוגית כדי לכוון או לשבש את הלך המחשבה של הגרמנים.
הם עשו זאת בעזרת שימוש בפרונוגרפיה.
כאן ניתן לראות סרט על הנושא.
מבצע הזמיר
השפעתה של התקשורת על הלך הרוח והמחשבה של האזרחים לא נעלמה מעיני ארגון הביון האמריקני – ה-CIA.
בסוף שנות ה-40 קנה ה-CIA את נאמנותם של מספר עיתונאים אמריקנים בולטים ומשפיעים שתמורת כסף החלו להפיץ את התעמולה של הארגון בעיתונים ובכלי התקשורת של אותה תקופה.
מבצע זה כונה בשם – מבצע הזמיר.
את מבצע הזמיר תכננו וביצעו פרנק וויזנר, אלן דולס (מר פורנוגרפיה וראש ה-CIA), ריצארד הלמס ופיליפ גרהאם (המוציא לאור של עיתון הוושינגטון פוסט).
הוא היה הצלחה כבירה.
כלי התקשורת שפרסמו את התעמולה של ה-CIA ושיתפו איתם פעולה מתחת לאפם של האמריקנים והקונגרס כללו את:
ABC, NBC, CBS, טיים, ניוזוויק, אסוסיאטד פרס, יונייטד פרס, רויטרס, עיתונים שונים וכ-400 עיתונאים שהיו למעשה שכירים של ה-CIA וקיבלו כסף עבור שירותיהם.
אנשים רבים עדיין מתעקשים להתמיד באמונה שיש לנו עיתונות חופשית. על פי תפיסתם, הכתבים אמורים לשרת את הציבור.
זוהי תפיסה תמימה מאוד במציאות של ימינו שבה כלי התקשורת נמצאים בבעלות פרטית, של תאגידים או משפחות.
כלי התקשורת מרוויחים את הונם בעיקר מפרסומות וחסויות והם לא מעונינים להפסיד פרסומת בגלל דבר שולי וחסר ערך כמו פרסום האמת.
השפעת הדעות הפוליטיות של המו"לים מוצאת את דרכה למאמרי המערכת ולהחלטה האם לפרסם ידיעה מסויימת, ואם כן אז כיצד לנסח אותה.
ניתן אף לומר במידה מסויימת של העזה והכללה שכלי התקשורת היום הם שופרות השלטון והתאגידים.
המצב הזה מסוכן ביותר כי זהו מקור המידע הכמעט בלעדי של האנשים, ולכן אין זה מפתיע שרובם לא טורחים לבדוק את אמיתותם של "תיאוריות קונספירציה" אלא בוחרים מראש שלא להאמין ולזלזל בהם.
למפת השליטה של התקשורת בארץ, ראו כאן.
ואם חשבתם שבארץ התקשורת חופשית, חשבו שנית.
הנה מספר ציטוטים של עיתונאים ישראליים על מצב התקשורת בארץ (מתוך "שקוף"):
האם העיתונות בישראל חופשית?
עוזי בנזימן, עורך "העין השביעית" ובעל טור ב"הארץ": "היום העיתונות כאילו חופשית, אין עליה מגבלות במובן זה שעליה לציית לאיזה בוס מפלגתי; אבל זה חצי בלוף, כי ביודעין או שלא ביודעין יש למו"לים ולשיקולים העסקיים שלהם השפעה עצומה על התכנים […]
"לדעתי, אלה שהולכים למקצוע היום לא עושים את זה מתוך תחושת ייעוד או שליחות, אלא מפני שהם חושבים שזה יסייע להם ביצירת קשרים […] למו"לים יש עניין להעסיק אנשים צעירים, להחליף אותם מהר כדי לקחת אחרים במקומם ולתת גם להם משכורת נמוכה, ובינתיים הוותיקים מגיעים לפנסיה ומשהו במורשת המקצועית הולך לאיבוד. וזה חבל". (גלובס)
ערוץ 2: "לצערי הרב, בכלי תקשורת מרכזיים בארץ העיתונאים לא חופשיים להביע את דעתם, כתבותיהם מצונזרות או נמחקות, ואין סיכוי שימתחו ביקורת על הבעלים או אפילו על חבריהם של הבעלים". ("הארץ")
ניר בכר, עורך "מוסף הארץ", לשעבר עורך "7 ימים", על תחקיר שיזם בעניין המכרז לערוץ 2: "התקשר אלי המו"ל מוזס ודרש ממני בטון תקיף שלא לעסוק יותר בנושא זה עד לבחירת הזוכים במכרז. לשאלתי מדוע יימנע העיתון מלתת לקוראיו מידע חיוני על הקבוצות המתמודדות השיב המו"ל מוזס כי כתבי העיתון לא יצליחו להבין את 'מורכבות הסיפור'". (וואלה!)
ענת באלינט, לשעבר כתבת תקשורת ב"הארץ": "לא פעם חשתי תסכול כאשר היה מגיע אלי מידע ראשוני על לחצים שהופעלו על עיתונאים באחד העיתונים […] כאשר התקשרתי אל העיתונאי הנוגע בדבר, נתקלתי בעמית מבוהל המפציר בי להניח לסיפור ולא לפרסמו […]
"פוליטיקאים שניסו להביא להדחת עיתונאי חוקר, תחקירים נגד בעלי הון ופוליטיקאים שעוכבו במשך שבועות בתוך עיתון, מועמד לראשות הממשלה שנהנה מקשרים בצמרת העיתונות וזכה לשכתב כמעט במו ידיו כתבות שנסובו עליו, שרה שזכתה ליחס מועדף בשל קשרים דומים – כל אלה ועוד נשארו כקבצים בלתי גמורים במחשב הפרטי שלי". (העין השביעית)
שי גולדן, עורך "סקופ": "המושג 'חופש הביטוי' הוא מצומצם, מוגבל ובלתי גמיש בעליל בכלי התקשורת המסורתיים. נכון יותר לכנות אותו: 'חופש התעסוקה'. העיתונאים חופשיים לעסוק במקצוע העיתונות, כל עוד הם מצייתים למערכת התנאים הקטגורית שכופה המשחק על משתתפיו". (סקופ)
עיתונות או בידור?
אתי בן דוד, מנהלת השיווק של חברת התרופות "כצט": "חדשות (בטלוויזיה) זה היום אינפוטיינמנט, זו תוכנית בידור שצריכה לעמוד בדרישות של מפרסמים, וזאת לא מילה גסה". ( "העיר", 27.7.2007)
נורית דאבוש, יו"ר הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו: "החדשות הפכו למהדורה של לייף סטייל ורכילות ואין בהם ייצוג הולם לפריפריה ולמיעוטים". (Nfc)
חיים יבין, חתן פרס ישראל לתקשורת: "סדרת הכתבות על הפדופילים בערוץ 10 היא סדרה פורנוגרפית ו'שואו' של מציצנים". (Nfc)
דליה דורנר, נשיאת מועצת העיתונות, על פרסום תמונת הפעוטה בהודו: "זו הרי עבירה ברורה על תקנון האתיקה של המועצה, שאוסר בפירוש פרסום תמונת ילד מתחת לגיל 14 אם לא נתקבל לכך אישור הוריו. מדובר בעניין אתי, אסור לפגוע בפרטיות. מה הם מטומטמים, החברים שלי העיתונאים?" (The Marker)
כלב השמירה של הדמוקרטיה או מכשיר עסקי?
יואב יצחק, עורך Nfc: "אהוד אולמרט, בתפקידו כמ"מ ראש הממשלה, שר התמ"ת, ומ"מ שר האוצר, קיים לקראת סוף 2005 פגישה עם איל ההון, סמי עופר. הפגישה התקיימה בלשכת אולמרט, במסגרת המו"מ שניהל עופר עם המדינה לקבלת פיצוי בגין מניותיו בחברת בתי הזיקוק לנפט בע"מ. […] כדי לקדם את המו"מ, נקט עופר בצעד יוצא דופן: הוא הביא עימו לפגישה את ידידו האישי, רפי גינת, שהיה אותה עת עורך ידיעות אחרונות. המטרה היתה ברורה ושקופה: הפעלת לחץ תקשורתי על אולמרט. […]
"הנה כי כן, בעסקה זו חברו יחדיו: הון-שלטון-עיתון". (Nfc)
ערן גבאי, The Marker: "התחקיר של דן שילון בעניין הקרינה הסלולרית ימומן על ידי החברות הסלולריות בכ-90 אלף דולר". (The Marker)
ד"ר מיכל סלצקי, חוקרת תקשורת: "היח"צנים טענו שלהודעות לעיתונות יש השפעה מכרעת על התכנים המתפרשים בעיתון, ושכ-70% מהידיעות מקורן בקומוניקטים. אבל גם העיתונאים הסכימו שהשפעת היח"צנים היא ניכרת" (The Marker)
מהי האג'נדה הכלכלית?
דב יודקובסקי, לשעבר עורך "ידיעות אחרונות" ו"מעריב": "משגעים פה אנשים עם הכסף. זה מין מעגל קסמים כזה. כותבים על כסף וקוראים על כסף ומתחילים להאמין באמת שהכסף הוא הכל. זה שיגעון. כל המדינה משוגעת. והעיתונות מעצימה את השיגעון". (הארץ)
מיקי רוזנטל, עיתונאי, לשעבר סגן עורך "ידיעות אחרונות" וסמנכ"ל חברת החדשות של ערוץ 2: "ידעתי שיש אנשים שאסור לגעת בהם, והם כולם קשורים באינטרס הכלכלי של נוני מוזס. […] גם התוכנית 'עובדה', שאין ספק שהיא מהצד הטוב של העיתונות – האם ידעתם ש-95% מהתחקירים שלה התעסקו ברשות הציבורית? כולם זוכרים את תחקיר ישראייר, שניסו לפסול אותו, אבל מה היה ב'עובדה' חוץ מישראייר? כשאני באתי ורציתי לעשות לאחת הזכייניות תחקיר על הבנקים, אמרו לי: 'לא כדאי, בנק לאומי הוא אחד הבעלים שלנו. לך תשחט פוליטיקאים, זה טוב". (The Marker)
חנוך מרמרי, לשעבר עורך "הארץ", על The Marker: "הכסף הופך מדד עליון להצלחה אישית או ארגונית. במוצהר וללא עכבות יצאו מן השימוש ערכי הסולידריות החברתית, הקהילתית, ערכי תיקון העולם; במקומם מוגשת תפיסת עולם צוננת, תכליתית, ממוקדת 'אני': אני, כלומר אתה, במרכז ואין מלבדך. עשה לביתך, טפח ופנק את עצמך, שפר את ביצועיך, חֲלום על עוד!
"מכאן נגזרת גלריית הגיבורים החדשים, המבריקים, הממולחים או בני המזל שנכנסו בזמן ופעלו נכון ועכשיו הם גורפים את רווחיהם. העיתון הכלכלי מפרכס את אלה ומפורכס דרכם. ומאחוריהם משתרך גל של כתבות ייעוץ והדרכה איך להגיע להגשמה, עצמית כמובן.
"בעלי ההון הגדולים, אלה המככבים בראש דירוגים, הם האייקונים התרבותיים החדשים. הנארטיב הוא: בעוד השלטון ניתן בידי פוליטיקאים (או רגולטורים) כסילים או מושחתים הראויים לבוז, והתרבות נוצרת בידי גלמים כלכליים, הרי עולם העסקים הוא הדרך לגאולה האישית". (העין השביעית)
גם רביב דרוקר יכול להיות שטחי, כשהוא מודד את שר האוצר בר-און על פי מה שמתאים ונוח לעשירון העליון (מחשבות פוליטיות)
הנאום המיותר של דב גילהר על הפער בין השירות במגזר הפרטי לשירות במגזר הציבורי (מחשבות פוליטיות)
מידע מדויק, ניחוש, ספין או אינטרס סמוי?
יואב קרני, בעל טור ב"גלובס": "[…] 'גורמים מדיניים בירושלים' נבהלים ומבהילים. מה חבל ש'מעריב' לא הצליח להתאפק, ונעשה אכסניה לבהלה המבהילה הזו. ב-8 בינואר הכריזה כותרת ענקית בעמודו הראשון (טוב, היא תמיד ענקית), 'דאגה בירושלים: אובאמה מתקרב לנשיאות'.
"תפקידו של עיתון למסור את החדשות, אבל אין זה תפקידו להעניק מעמד של חדשות לאינטואיציות לא-מלומדות של אנונימיים מדיניים. בוודאי אין זה תפקידו לצטט אותם בשבוע קריטי של בחירות בארה"ב, ערב בואו של נשיא אמריקני". (יואב קרני בוושינגטון)
דליה דורנר, נשיאת מועצת העיתונות: "לפעמים קוראים בעיתונים שונים את אותה הידיעה, אבל עם התייחסות שונה כל כך עד שלא ברור שמדובר באותה הידיעה. זה היה קיצוני מאוד בתקופת העיתונות המפלגתית, אבל גם כיום עדיין רואים אם העיתון אוהב או שונא, תומך או מסתייג. מותר שתהיה לעיתון אג'נדה, אבל צריכה להיות הפרדה בין ידיעה לבין דעה".
על הבעייתיות באינטרסים הכלכליים של המו"לים: ""האם מי שכותב על כלכלה לא מוגבל על ידי הבעלים?" (The Marker)
ראובן פדהצור, כתב "הארץ", על דיווח של רוני דניאל בערוץ 2 על ניסוי כושל במערכת הנאוטילוס שלמעשה מעולם לא התקיים: "היתה כאן הדלפה מתוך מערכת הביטחון אל העיתונאים, והללו דיווחו בלי לבדוק את הנתונים – בדיוק מה שהמדליף רצה שיפורסם. (הארץ)
שרון קנטור, עיתונאית: "אין זו הפעם הראשונה ש-The Marker, המוסף הכלכלי של רשת שוקן, חוטא במשוא פנים, באי-דיוקים, בהיעדר גילוי נאות והימנעות מחשיפת האינטרסים העומדים מאחורי חלק מהכתבות המתפרסמות בו […] אין גבול לכמות הציטוטים המרושעים, האוויליים, המופרכים, שונאי האדם ומקדשי הבצע שמכילה הכתבה הזו". (וואלה!)
פוליטיזציה
ירון דקל, מגיש "הכל דיבורים": "גם הרדיו וגם הטלוויזיה לא באמת השתחררו משנים של פוליטיזציה, אף שאוהבים להכריז על זה […] אחרי הפעולה בסוריה בספטמבר נשא ראש הממשלה נאום פוליטי בבנייני האומה. כל הערוצים עברו לשדר את הנאום, אבל כעבור דקתיים, כשהתברר שהוא לא מתכוון להגיד כלום, הפסיקו. רק ערוץ 1 נשאר 40 דקות. 'פראוודה' לא היה עושה זאת טוב יותר. ישבתי והתביישתי". (הארץ)
מלחמת הדיסאינפורמציה
הולדת האינטרנט שינתה את מאזן הכוחות.
לראשונה בהיסטוריה כל אחד היה יכול לפרסם מידע ולכל אחד המידע היה נגיש.
סודות החלו להיחשף, אנשים החלו להתוודות, ההיסטוריה החלה להשתנות.
האינטרנט מהווה מטרד אמיתי וכואב לכל מי שמעוניין לשמור את מושכות התעמולה קרוב קרוב לכיסו.
ממשלות החלו להבין זאת, אך מאוחר מדי.
למרות שסין החלה לצנזר מידע ואתרים, מדינות מוסלמיות החלו לצנזר מידע ואתרים
וישראל וארה"ב אף הן מצנזרות מידע, ניתן היום לעקוף את הגבלות הצנזורה הללו בשיטות פשוטות יחסית ולהמשיך ללמוד ולקבל מידע ממקורות שונים, לא רק אלו בעלי חותמת ההכשר של המדינה.
ראשי השלטון בארה"ב מודעים לחור שנפער בסכר ומס' הצעות חוק עלו לאחרונה בקונגרס במטרה להדק את שליטת הממשלות על תעבורת המידע באינטרנט.
אם הם יצליחו, נחזור בבת אחת לתקופת האבן של התקשורת שבה מקור המידע היחיד היה זה שהמדינה מרשה.
בינתיים, ועד שזה יקרה, החליטו מקבלי ההחלטות, הן בממשלה והן בתאגידים, להכנס למשחק.
יחידות מיוחדות הוקמו ואנשים נשכרו.
סוכני הדיסאינפורמציה ברשת.
מטרתם לזרוע בלבול וספק באמיתות המידע.
לזרוע ספק באמינות האנשים האמיצים שהחליטו לספר דברים אסורים,
וליצור מלחמות פנימיות בגופים שנאבקים בעד חופש וחירות.
למעשה, ניתן לומר שמידת השפעתו של אתר באינטרנט ניתנת למדידה דרך כמות התגובות של סוכני הדיסאינפורמציה בתוכו.
ככל שיש יותר, כך נחשב האתר מסוכן יותר בעיני מי שמעוניין לשמור את הסודות קבורים.
בכל מאמר שמטיל ספק בפרדיגמה מתוכנתת היטב שחשיפתה עלולה לגרום להפסדים כלכליים, ניתן תמיד למצוא את המגיבים "מטעם".
אלו שישתמשו בטכניקות פסיכולוגיות כדי להסית את הדיון למחוזות של בלבול וספק.
אם זה מאמר שמציג את הטיעונים נגד חיסונים, הפלרה, מוצרי החלב או כל נושא אחר שנתפש כסטאטוס קוו ושחשיפתו תהווה הפסד של מאות מיליוני שקלים לחברות לאנשים או לגופים הממשלתיים שמרוויחים ממנו.
כמובן שיש מגיבים לגיטימיים, אך הרגישים והמנוסים יוכלו לזהות גם את מי שלא.
אם אפשר לעשות מזה כסף, אז למה לא
זריעת הדיסאינפורמציה הפכה להיות גם סוג של פרסומת.
גופים כלכליים ועסקיים משתמשים באינטרנט כפלטפורמת פרסום סמויה שבה משוחרר או נחשף "סרטון מחתרתי" או "סרטון סודי" ורק לאחר שההייפ שכך, מגלים שזו היתה למעשה פרסומת. בעגת האינטרנט זה נקרא: פרסום ויראלי, או סרטון ויראלי.
הקהל נחשף לתכנים של החברה המממנת ובינתיים נזרעים הספקות והבלבול עוד יותר עמוק.
אני באופן אישי חושב שצריך להחרים כל חברה שמשתמשת בסוג כזה של פרסום.
דוגמה אחת מהעת האחרונה ממחישה את הסכנה בסוג כזה של פרסומות.
לפני כשנה התפרסם ביו-טיוב סרטון שמראה כיצד חבורת צעירים ממקמים את המכשיר הסלולרי שלהם ליד גרעיני פופקורן וכאשר המכשיר מצלצל הקרינה הנפלטת ממנו גורמת לגרעינים להתפוצץ, ולהפוך לקול צהלתם של הצעירים, לפופקורן תפוח.
הנה הסרטון המקורי:
זה לא הסרטון היחיד ששוחרר לרשת. עוד סרטונים דומים, לכאורה ממקומות שונים ועם אנשים שונים, גם הם הופצו במטרה ליצור אמינות לעניין. זה עבד כמובן, הסרטון היה כ"כ משכנע עד שאני, כמו רבים אחרים בוודאי, ניסיתי את זה עם חבריי.
ואז התברר שמדובר בפרסומת לאוזניות בלו-טות':
http://www.youtube.com/watch?v=KsoVEeJg3TY
למרות שאני בעד חשיפת הסכנה שבטלפונים הסלולאריים והפחתת השימוש בהם, עצם העובדה שזה נעשה בצורה חשאית במסווה של משהו אחר היא הבעייתית.
אי אפשר כבר להאמין לכלום
דוגמה נוסף לסרטון "סודי" ש"דלף" הוא סרטון תדמית של חברה שנקראת Blackwellbriggs.
החברה הזו היא חברת אבטחה לכאורה שמייצרת טכנולוגיית מעקב במצלמות.
נטען שהחברה הזו הציגה את הסרטון הזה לפני חברי וועדת בממשל הבריטי שדנים בהעברת חוק מעקב חדש בנוגע למצלמות אבטחה ומעקב אחר אנשים ברחובות.
המטרה לכאורה, ליצור לחץ על מקבלי ההחלטות במטרה להעביר לידיים של חברה פרטית, את הניהול של תוכנת המעקב.
במהלך הסרט מוצגות שקופיות של: "סודי ביותר" ו-"לא להעתיק" מה שכמובן גורם להרבה אנשים ברשת דגדוג נעים בבטן.
הסרטון הזה "התפוצץ" ברחבי האינטרנט כשקבוצות מאבק ואקטיביזם שונות דאגו להפיצו במהירות.
גם אנחנו מאתר פרויקט אמת אחרת, הזדעזנו כשראינו את הדוגמה המובהקת הזו לשילוב ידיים של הון ושלטון, והזדרזנו להוציא פוסט בנושא.
אפילו אתר לייב-ליקס שמטרתו פרסום סרטונים מסווגים וחשיפתם לציבור, פרסם על כך פוסט.
אחרי מספר ימים, נוסף עוד פרק לדרמה.
אתר אינטרנט בשם: conspiracyforgood פרסם סרטון ערוך משלו של המצגת המקורית.
בסרטון, פעילה עם קול מפתה ועיניים מהפנטות, הזהירה את הציבור מכוונותיה המרושעות של חברת Blackwell & briggs כשהיא מציגה אותם כנבלים המעונינים לעשות כסף על חשבון בני האדם המסכנים.
תיאוריית קונספירציה במיטבה…
http://www.youtube.com/watch?v=AdLiHWt9RDk&feature=related
לאחר פרסום סרטון הנגד הזה, התפרסם שהנערה בעלת הקול המהפנט נעלמה וכך נוסף שמן למדורה שממילא בערה בעוז.
הנבלים הפכו לנבלים יותר, תיאוריית הקונספירציה כללה כבר גרימת היעלמות של פעילה אקטיביסטית והאתרים ברשת חגגו.
רק מי שחקר לעומק החל לגלות שמשהו לא מסתדר בתמונה הגדולה.
חשיבות החקירה העצמית והצלבת הנתונים
בלוגר אנונימי יחסית בשם: Hudghton פרסם פוסט בעניין החברה והסרטון ובו חשף שכל הסיפור המורכב הזה הוא ככל הנראה פרסום ויראלי של משחק חדש מאת היוצר טים קרינג בשיתוף עם חברת נוקיה, שמטרתו קידום משחק ריאליטי חדש.
נוקיה חברה לתסריטאי טים קרינג במטרה ליצור את ההייפ הדרוש מסביב למשחק או לחברת נוקיה עצמה.
החקירה של הבלוגר העלתה את הנתון המדהים ששם המתחם (שם האתר באינטרנט) blackwellbriggs.com נרכש על-ידי אותו אדם באותה כתובת כמו שם המתחם: conspiracyforgood.com.
שני המתחמים נרכשו בהפרש של מספר ימים אחד מהשני.
בנוסף, האדם בסרטון המקורי של החברה שמציג עצמו כ-סיר איאן בריגס, הוא לא אחר מאשר שחקן ובמאי אנונימי יחסית שהתפרסם בשנות השבעים בשם אנדרו הול.
אז מה הבעיה?
הבעיה, כמו בהרבה מקרים, היא ההשפעה הסמויה.
ברגע שיוצא כזה סרטון, שמתפרסם על-ידי אתרים אקטיביסטים ברשת ויוצר סביבו דיון ער, ואז מתגלה שמדובר בפרסומת למשחק או לחברה,
אותם אתרים שפרסמו את הסרטון, הפגינו נגדו או נקטו נגדו בפעולה הופכים ללא אמינים בעצמם.
אנשים תמיד יזכרו את האתר הזה או את האתר האחר כאתר תיאוריות קונספירציה מופרכות, "הרי אתם זוכרים את המקרה ההוא עם הפרסומת הסמויה…" יאמרו אנשים.
למזלנו, הורדנו את הפוסט שכתבנו על המקרה לאחר מספר שעות, והדיון בפורום על-כך הכיל את הגילוי.
אך עדיין ישנם אתרים ברשת שמפרסמים זאת כקונספירציה אמיתית.
נחזור לתיאוריות הקונספירציה וכיצד התקשורת גורמת לאנשים לזלזל בהם
בהבינם את מידת ההשפעה של הסרטים על תודעתם של האנשים, רווים סרטי הקולנוע וסדרות הטלוויזיה במסרים גלוים או סמוים שמטרתם השפעה על מערך האמונות של האדם "החושב" לכיוון כזה או אחר.
כל מי שעובד בתעשיית הפרסום מכיר את הטריקים הפסיכולוגיים שגורמים לנו לצרוך או לחשוק במוצר מסויים.
ההשפעה התת-הכרתית עלינו היא מוחלטת ולא ניתן להתחמק ממנה, כפי שמודגם בסרטון הבא שבו שני פרסומאים עוברים את אותה שטיפת המוח שהם מעבירים אותנו:
http://www.youtube.com/watch?v=eyl22X2v6zg&feature=player_embedded
הממשלות והתאגידים נמצאות היום במצב קשה.
פחות ופחות אנשים מאמינים לסיפורים שלהם, ויותר ויותר מידע מגיע לציבור דרך רשת האינטרנט והמייל ההמוני.
מיליוני אנשים היום מכירים את המונחים: קמטריילס, הפלרת מים, חיסונים והם מדברים על זה, חוקרים את זה ומפיצים את זה.
מה הם עושים?
כדי להגן על האינטרסים שלהם וכדי להרחיק אנשים מחקירה עצמית והגעה למסקנות על-פיה, משתמשים בתקשורת ובתעשיית הסרטים כדי לגרום לאנשים לחשוב שמדובר "בתיאוריות קונספירציה" חסרות בסיס, ויותר חמור מכך, מנסים לגרום לאנשים לחשוב ולהאמין שמי שמדבר עליהם הוא אנטי-ממשלתי, או במילים אחרות טרוריסט מבית.
כאשר מספיק אנשים יאמינו לתעמולה הזאת, הם יוכלו להעביר חוקים שמגבילים עוד יותר את חופש הביטוי ברשת בתואנה של "בטחון פנים", או "הגנה על הציבור".
הנה קטע מסדרת טלוויזיה (אין לי מושג איזה, אין לי טלוויזיה…) שממחיש כיצד התקשורת ותעשיית הסרטים משמשת כשופר תעמולה ויוצרת אצל הצופה קשר פסיכולוגי בין חושפי קונספירציות לאנשים אנטי-ממשלתיים, הזויים ומסוכנים:
http://www.youtube.com/watch?v=U3X0IFZEBUw&feature=related
כתבה מעולה.
הסרטון האחרון לקוח מתכנית בשם CSI.
שני הסרטונים האחרונים בכתבה והחשובים ביותר לא עובדים וצונזרו על ידי יו-טיוב.
סרטון אחד שממחיש כיצד התקשורת ותעשיית הסרטים משמשת כשופר תעמולה ויוצרת אצל הצופה קשר פסיכולוגי בין חושפי קונספירציות לאנשים אנטי-ממשלתיים, הזויים ומסוכנים.
סרטון נוסף שמסביר שההשפעה התת-הכרתית עלינו היא מוחלטת ולא ניתן להתחמק ממנה, שבו שני פרסומאים עוברים את אותה שטיפת המוח שהם מעבירים אותנו.
איו לי אמון ביו-טיוב. הוא נקנה על ידי גוגל. והצנזור של גוגל הוא כעין וכאפס לעומת הצנזור של "חומת האש הגדולה של סין".
ממה שאני ראיתי בשנה האחרונה, בצנזורים של גוגל נכללים:
1. ג'ורדן מקסוול (מעוותים לו את הקול בתוך הסרטון כאילו זה "פגם בקובץ")
2. דיוייד אייק
3. וויליאם קופר
4. הסרטון של היטלר שמדבר על ההתחממות הגלוגבלית.
5. 24 הסרטונים שדיברו על ה-UCC וחוק האדמירלות הימית, צונזר ל-6 סרטונים בלבד.
והרשימה עוד נטויה.
זה רק ממחיש את גודל האמת וההשפעה האנטי-כלכלית שיש לסרטונים האלה שדווקא הם צונזרו ולא אחרים.
הטיעון המצוץ מהתחת שלהם זה:
this video has removed due terms of violations
נו בטח, זה פוגע בהכנסות של האוליגרכיה אז נחשב "עבירה".
מכאן עולה, שכל מה שנשאר ביו-טיוב זה דברים שלא בהכרח מזיקים להון-שלטון. אותי מעניין לראות את כל אותם שצונזרו.
לפני שנתיים קונספיל פרסמו כתבה על הצנזור שיו-טיוב מפעילה, והגיע הזמן להחרים גם את יו-טיוב.
אני מזמן סגרתי את החשבון שלי שם.
צריך שאנשים יעלו סרטונים באופן עצמאי באתר שלהם כקבצים.
ניב, כתיבה מדהימה! סחטיין עליך! כתבה חשובה מאוד ושפויה לקריאה לכל אוזן, אפילו אוזן מהציבור המהופנט. כתבה שאולי תפתח קצת לציבור "הרגיל" את הראש.
תודה על מה שאתה עושה!
פוסט מצויין ידידי, וחשוב ביותר, כיצד להשתחרר מהבניית המציאות שלנו, תודה רבה
יופי של מאמר. תודה !
אחת הדוגמאות הטובות היא כמובן קבוצת בילדרברג שכתבת עליה פה לפני כמה ימים – ידוע שיש פגישה של האנשים הכי חשובים והכי משפיעים בעולם פעם בשנה, ידוע שהפגישה הזו סגורה לתקשורת ולאף אחד אין מושג מה נאמר בה, ובכל זאת נדמה שאת אף אחד הפגישות האלו לא באמת מעניינות. האם למישהו יש ספק שנאמרים שם דברים חשובים שקובעים את עתיד האנושות ?
פשוט מדהים לראות איך עובדת שטיפת המוח של התקשורת…
ודרך אגב, במאמר הופיע הפרט הכי חשוב בעיניי שגם ממנו כמובן אנשים מתעלמים – שאריק שמידט מנכ"ל גוגל הוזמן לפגישה של שנה שעברה – ככל הנראה (האם אפשר לאמת את זה?). אפרופו מה שכתבת על האינטרנט…
הי תמיר.
תריץ חיפוש בגוגל עם: eric schmidt bilderberg
ותראה אם זה מספק אותך.
מסתבר שיש הרבה מאוד מידע בקשר לועידה של 2010 (שאמורה להתחיל עוד יומיים אם אני לא טועה), ומצאתי אפילו אתר שמפרט את רשימת המשתתפים. הוא לא מופיע בה…
http://www.somethingmustbreak.net/id147.html
אבל תוצאות החיפוש הראו שהוא כן היה ב- 2008
לא כתבתי בפוסט שהוא הוזמן לפגישה ב-2010.
סרט דוקומנטרי מובחר בשם The Century of Self, שקשור מאוד לנושא הפוסט.
תיאור קצר:
מסתבר שאחיינו של זיגמונד פרויד, אדוארד ברנז (Edward Bernays), השפיע על המציאות של העולם המערבי לא פחות מדודו פרויד, שפיתח את תורת האנליזה.
ברנז הוא האיש שהפך את הפרופוגנדה המלחמתית לנשק שיווקי לשעות שלום. הוא האיש שהמציא את השיווק בעזרת סלבריטאים ופיתח עד שלמות את שיטת השיווק שלא על בסיס צורך, אלא על בסיס תשוקה.
בזכות ברנז, הקונספירציה השיווקית מגיעה עד לעומק ההוויה שלנו. מתי הפכנו מאזרחים לצרכנים? מתי השתנה הערך שלנו מאיכותנו כאנשם, לערך המבוסס על כמות ואיכות הרכוש שלנו?
הסרט הזה מתעד בצורה דוקומנטרית את פועלו של האיש אדוארד ברנז ואת ההשפעה העמוקה שיצר על החברה המערבית!
אני רק התחלתי לצפות בסרט הזה, אבל ראיתי מספיק כדי להבין שמדובר באחד הסרטים החזקים, ממש צפיית חובה. לא סתם המליצו לי עליו כבר שלושה אנשים שונים. בקיצור, לצפות. ::)
http://video.google.com/videoplay?docid=1122532358497501036#docid=3676423646869922954
גדול.
תחקיר מעולה ומקיף. עשיתת כאן בצפר לכמה "אנשי מקצוע" 🙂
מעניין שהשותפים לקונספירציה מתוחכמים דיים כדי להחזיק בשיטות סודיות ומיוחדות במינן להשפעה על תודעת הציבור – כה סודיות עד שאינך יכול לתת רמז ברור לטיבן – אבל לא מספיק מתוחכמים למנוע מאתר אמת-אחרת מלחשוף אותן.
ועל כך כבר נאמר: נו, באמת.
הן סודיות אך מי שיודע היכן לקרוא ובאיזה אתר לבקר יכול לגלות הרבה מידע בנוגע אליהם…
אתר פרויקט אמת אחרת הוא אתר אחד מני רבים שעושה את עבודת איסוף המידע,
אך המידע קיים שם, כל מה שצריך זה לפקוח עיניים ולא לפחד.
אתה מוזמן להתחיל בלחפש מידע על MKultra
אחרי שתחקור את זה, כבר לא תתפלא על שום דבר…
השאלה היא האם אתה מוכן לחקור ברצינות או שאתה מסתפק באמרה השחוקה "נו, באמת"…
הדגש הוא לא על הסודיות, אלא על היעילות. להתמקד ב"סודיות" לכאורה זו הסטת הדיון למחוזות חוסר הרלוונטיות. כשמשדרים לך "שתו קוקה […]", אין כאן שום דבר סודי, הכל גלוי: המפרסם רוצה באופן מאוד גלוי שתצרוך את המוצר שלו.
.
מה שניב הציג כאן במאמר הזה, זו בעצם סקירה של האמצעים לתמרן את התודעה. אין כאן שום קשר לסודיות, אלא לחולשות האנושיות שלנו, ולפועלם של מניפולטורים לעשות בהן שימוש.
.
שהוא לעיתים לרעתנו, מתוקף עקרון ניגוד האינטרסים: רווחיו של ארגון עסקי באים מכספים שהוא מצליח להוציא מהציבור, שהוא הופך לצרכנים (וגם כסף שהוא מוציא משלטונות, אבל זו כבר אופרה אחרת).
ומה הוכחת בזה שהצבעת על MKultra? הרי זה שממשלות עושות כל מיני דברים מלוכלכים יודע כל אחד. וזה שפקידי ממשל הם, לעתים, נבלות – גם זה לא סוג של סוד כמוס.
פרויקט MKultra מראה, אם בכלל, עד כמה ייחוס יעילות או תחכום לרשויות ממשל הוא עניין מטופש. מה היה לנו כאן: רשויות עשו נסיונות פתטיים להשתמש בסמים משני תודעה – כולם מוכרים וידועים – ניסיונות שהסתכמו, כצפוי, בכך שבעצם אין להם שום דבר לעשות עם הסמים האלה.
תמרון תודעה? לפקוח עיניים ולא לפחד? ממה בדיוק? מהדברים שמתוארים כאן עולים, לתפישתי, שני דברים עיקריים:
א. אתה מייחס לאנשי פרסום, פוליטיקאים ופקידי מדינה הרבה יותר תחכום, תבונה, ידיעה וכושר הבחנה והפחדה משיש להם באמת.
ב. אתה קושר לעצמך כתרים כוזבים של תחכום, תבונה, ידיעה ואומץ כמי שכביכול "חושף" את הדברים האלה.
אשר למאמר, לא ברור לי איך זריקת ערימה של דברים לא קשורים אמורה לשכנע אותנו במשהו. מה אומר הצירוף של חלק ראשון מסרט על גבלס, סרטון על ציור דמויות נבלים (דווקא הסרט שאתה מפנה אליו מדגים ציור נבל בעל אף קטן וישר), שורה ארוכה של ציטוטים, קשירת כתרי "דיסאינפורמציה" למגיבים שכירים (נו!), פרסום סמוי ומסתווה (נו! זה תחכום זה?) ותלונות על הדימוי הרע שיש לחובבי הקנוניות? מה המשמעות של הצירוף של כל זה? שום כלום. אתה לא חושף כאן משהו שלא ידענו – רק מניח שאם כל מיני אנשים מתוחכמים משתמשים בפרסום, סימן שיש כאן משהו נורא מתוחכם.
כתבת: "כה סודיות עד שאינך יכול לתת רמז ברור לטיבן"
אז נתתי לך רמז ברור לגבי טיבם דרך הדוגמה של MKultra שהוא פרוייקט של סוכנות ביון אמריקנית לביצוע ניסויים בשליטה בתודעה.
לא "ניסויים פתטיים", ניסויים מסוכנים שגרמו סבל רב לאנשים ושמוכיחים שיש קונספירציות של גופים ממשלתיים וכוונה לבצע ניסויים והשפעה על התודעה באזרחים.
רוצה עוד דוגמה לפרוייקט "פתטי"?
חפש מידע על Operation Mockingbird.
אני אתן לך תקציר קטן:
בשנות ה-50, מאות עיתונאים, מו"לים של עיתונים וגופי תקשורת מרכזיים בארה"ב קיבלו משכורת מה-CIA בתמורה להכנסת תעמולה ממשלתית לתוך פרסומי העיתונים וכלי התקשורת.
אבל מאחר ואתה כבר יודע הכל, ותפיסת העולם שלך כה שלמה ומדוייקת, אז אולי באמת אין לאתר הזה שום דבר לחדש לך.
רק בריאות
that program is not fiction…it took place and the culprit behind it is joseph mengele.
when the victims recovered memories during therapy across the land…without knowing about eachother, the same programming surfaced.
there is a way to deprogramm all who suspect they were victimized by the system and it can be done with an expert dehypnotist
נראה לי שאתה מפספס את הנקודה. גם אני חושב שאי אפשר לייחס לאנשי פירסום, פוליטיקאים ופקידי מדינה תחכום ותבונה. הם בסה"כ רוצים לגמור את החודש בשלום – כמונך וכמוני.
אבל זו בדיוק הבעיה – רוב האנשים בעולם עסוקים בהישרדות ולכן אין להם זמן וחשק לפקוח עיניים ולשאול שאלות.
והנקודה החשובה בעיניי היא שיש אנשים בעמדות מפתח שיש להם אינטרס לשמר את המצב הקיים, יש להם אינטרס להסתיר מידע שאולי היה יכול לשפר את איכות החיים של אנשים אחרים – כמו לדוגמא העובדה שאנחנו לא לבד ביקום, או שימוש בטכנולוגיות מתקדמות שיש לציוויליזציות מתקדמות בהרבה משלנו. והם עושים את זה משיקולים אגואיסטים ומתוך מחשבה על טובתם האישית ולא מתוך רצון לשפר את מצב האנושות באופן כללי.
התיחכום הוא במבנה ההיררכי שמשמר מצב קיים ושבו ככל שאתה נמצא גבוה יותר אתה יודע יותר דברים שבעזרתם אתה יכול לשלוט על האנשים שנמצאים מתחתיך.
אורי, תודה על הביקורת שלך.
.
הנקודה שאני רוצה להדגיש היא פחות הסוד, כמוס או לא, אלא עצם המניפולציה. וכאן נשאלת השאלה: האם עצם המניפולציה של אנשים אחדים ע"י אנשים מסויימים הינה מופרכת מיסודה? האם אין דבר כזה בנימצא, שמישהו יעשה על מישהו מניפולציה?
.
מכאן גם נגזרים האמצעים: כולם כשרים. כולל עשרות שנים של מחקרים בתחום התודעה, גם הם כשרים פחות או יותר. נגיד, פרסומת המעודדת אותנו לצרוך מוצר מסויים, האם אתה מתנגד לטענה שהיא מבצעת תמרון ברמה מסויימת, של תודעת הצופה? בהסתייגות כמובן, שזה לא עובד על כל צופה.
(הולך לקנות פחית קולה, חייב דחוף מנה של "טעם החיים", מיד חוזר :))
.
אנשי הממשל והפרסום לא יותר חכמים, אך גם לא יותר טפשים משאר האנשים. הם רק יותר מיומנים בתמרון אנשים.
.
מטריד אותי למה אתה תוקף את מנהל הפרוייקט באופן אישי, באופן מבזה למדי. מה, נגמרו לך הטיעונים הענייניים שאתה עובר למתקפה אד הומינם? הגם אתה תלמיד של הרטוריקה של עו"ד יורם שפטל?
.
ובאשר לסך ביקורתך על הקו הלוגי של המאמר, על הכשלים והבקיעים הלוגיים שבו, תודה על האנליזה, ננסה באמת להכניס שיפורים לאור הארותיך. תן לי קצת זמן ואנסה לקשור את הטיעונים השונים באופן לוגי, קוהרנטי ורציף.
.
אני מעריך שנשוב להפגש, "אמת אחרת" הפכה לשחקן משמעותי במפת התקשורת הישראלית, ומנהלה מוצא עצמו פעם אחר פעם מוזמן אל התקשורת הממסדית-תאגידית ע"מ לנפק חוות דעת על המתרחש. ראה הראיון האחרון בערוץ 2, בו הוא הוזמן מהצד "הצודק" לגבי חשיפת "קונספירציית שפעת החיסונים", שהסתברה כעוד קונספירציה שהוכחה. העיקר שלעגו לנו והציגו אותנו כהזויים…
But not for long, wind is changing
דנטון,
אני לא תוקף את מנהל הפרוייקט באופן אישי, ואם כך הובן, בטעות הובן. אני בהחלט תוקף את בסיס הרעיון שעליו הוא מבסס את הפרויקט.
אני לא פוסל את האפשרות שיש קנוניה בהקשר מסוים. וודאי שאיני פוסל אפשרות שממשלות או גורמים פרטיים ינקטו פעולות בלתי חוקיות או בלתי כשרות במזימה להשיג מטרות מסוימות.
אבל רעיון של קנוניה אינו הפתרון הראשון שצריך לעלות על דעתנו אלא דווקא האחרון. רעיון של קונספירציה סותר את עקרון הפשטות (התער של אוקהם) ולכן הבחירה בהסבר קונספירטיבי צריכה להתקיים כאשר הסברים אחרים אינם הולמים את המקרה וכאשר ההסבר הקונספירטיבי מוכח או ניתן להוכחה.
מהדברים שהוצגו כאן (וגם במקומות אחרים באתר) עולה תמונה אחרת. לדוגמה, לתהייה שלי על תקפות עצם הרעיון של קונספירציה כאן (תהיתי על טיב השיטות הסודיות להשפעה על תודעת הציבור), תגובת מנהל הפרוייקט הייתה "לך תקרא על איקס." אותו איקס היה, כמובן, עוד מאותו דבר ולא משהו שחשף את טיב השיטות הסודיות. הצבעתי על כך שבפרויקט MKultra לא היה שום דבר המצביע על קיום שיטות סודיות, והתגובה של מנהל הפרויקט הייתה, במקום ביסוס טענתו, הפניית "לך תקרא על איקס2."
לעצם העניין: כל הטיעונים על ניסיונות של הסי-איי-איי וגופים אחרים להשפיע על תודעה באמצעות קניית עיתונאים, סמים משני תודעה, פסיכולוגיה, שטיפת מוח, היפנוזה, הטמעת זכרונות וכדומה אינם מחזיקים מים, להבנתי, וזאת מכמה סיבות:
א. אין ממצאים של ממש התומכים ברעיון שהיפנוזה, מסרים תת-סיפיים, שטיפת מוח, הטמעת זכרונות, זכרונות מודחקים, שינוי תודעתי עם סמים, וכדומה מבוססים על רעיון שעובד. למעשה, רוב המחקרים שנעשו בנושא מצביעים על כך שאין השפעה ארוכת טווח של ניסיונות לשנות תודעה, שהיפנוזה לא עובדת, שסמים יכולים להוציא מדעתם אנשים הנוטים לכך, אך לא יותר מזה; שאין אפשרות להטמיע זכרונות ואין זכרונות מודחקים; שאין מסרים תת-סיפיים; וששטיפת מוח לא עובדת.
ב. הגרסה החלשה של אותו טיעון, לפיו מתבצעת "מניפולציה" באמצעים פרסומיים או אחרים היא באמת חלשה כי כל מגע בינאנושי הוא סוג של מניפולציה. בכל פעם בה שני אנשים נפגשים, מתבצעת מניפולציה דו-צדדית כזו או אחרת. גם אתה עושה זאת: אתה כותב באתר ומנסה לשכנע אותי. זו מניפולציה מסוג מסוים, שכן אתה עורך את דבריך כך שישמעו משכנעים, אינך מתמקד בנושאים שיציגו את הרעיונות שלך כפחות משכנעים, לא סוקר בהרחבה טיעונים הסותרים את דעתך, וכדומה. אתה עורך מניפולציה בדיוק כמו המפרסמים.
ג. עצם שיטת החקר מפוקפקת. כל העדויות התומכות, כביכול, בתפישתך, מתקבלות בלי ערעור. כל אלו הסותרות אותה נדחות כחלק מהקונספירציה. הטיעון כולו הוא סוג של כשל "השערות מבטלות": מועלה טיעון שאין לו תמיכה ברורה, וכשמערערים עליו, המערער או העובדות המערערות מוסברות כחלק מהקנוניה. טיעונים מסוג זה אין לקבל.
ד. ובאותו אופן ומאותן סיבות, אי אפשר לקבל טיעון המבוסס על כך שכאשר מקשים או מערערים על טיעון א', מועלה טיעון ב' שאינו קשור אליו ממשית אלא אסוציאטיבית (כפי שעושה מנהל הפרויקט), כך שמצירוף של עובדות "מחשידות" ולא מוכחות מתקבלת, כביכול, תמונה משכנעת יותר. בפועל, התמונה הופכת משכנעת פחות.
איך אני אוהב את החברה האלה שבאים בלי לבדוק כלום.
אורי:
"לעצם העניין: כל הטיעונים על ניסיונות של הסי-איי-איי וגופים אחרים להשפיע על תודעה באמצעות קניית עיתונאים, סמים משני תודעה, פסיכולוגיה, שטיפת מוח, היפנוזה, הטמעת זכרונות וכדומה אינם מחזיקים מים"
קבל טיפה בים – קורבן ידוע של התוכנית הממשלתית בקליפ קצר
http://www.youtube.com/watch?v=gqSYhWlxcTQ
"איך אני אוהב את החברה האלה שבאים בלי לבדוק כלום." הבה ונבדוק את הדברים, רון.
הטענה של אובריאן היא כי נחטפה כילדה על-ידי הסי-איי-איי והוחזקה במסגרת תוכנית משנה של פרוייקט מק-אולטרה בשם "פרוייקט מונארך." אובריאן היא היחידה שטוענת כי הייתה בכלל תוכנית משנה כזו.
העדות המרכזית שלה באה מהיפנוזה שביצע בעלה, בה גילה "זכרונות מודחקים" לפיהם היא שימשה שפחת מין ובלדרית סמים עבור הסי-איי-איי, כשבמהלך הקריירה שלה כשפחת מין היא נוצלה מינית על-ידי כל אדם ופוליטיקאי מפורסם, מג'ורג' בוש האב, עבור בג'רלד פורד ובדיק צ'ייני וכלה בהילרי קלינטון.
בזכרונותיה אומרת אובריאן כי ג'ורג' בוש האב הפך אחרי קיום יחסי המין לחייזר דמוי לטאה ומתארת מסיבת הסנפת קוקאין עם ביל קלינטון, שהיה בדרך להשתתפות במשחק ציד אדם, אבל היה מעוניין יותר בקיום יחסי מין הומוסקסואליים באורגיה בווילה, עד כדי כך שכשהוא נכנס לחדר בו קתי אובריאן ביצעה מין אוראלי בהילרי קלינטון הוא הביט בעניין באדישות וטען שהוא "עייף והולך לישון."
מה אומר ומה אגיד, אחרי שעניינתי בספר שכתב בעלה על בסיס ההיפנוזה וה"זכרונות המודחקים" אני ממש משוכנע. בהחלט יש בזה משהו… אפשר לעשות מזה אפילו סרט פורנו.
אחיו של ביל קלינטון אמר פעם בעסקת קוקאין שתועדה על-ידי ה-FBI שהוא צריך
לשמור לאחיו קצת חומר, כי האף שלו הוא ממש שואב אבק…
לזה אתה מאמין?
שנמשיך אורי?
קדימה –
את העדויות מועידת החקירה הרשמית אתה מכיר ?
https://www.emetaheret.org.il/dev/forum/viewtopic.php?f=35&t=1160&p=9583&sid=fbb93a464f6c571bbe40cb469436ace7#p9583
רון, אני מבין שברגע שאני מראה שאתה מסתמך על עדות מגוחכת ולא נתמכת כמו של קת'י אובריאן במקום תגובה השעה כשרה להפנות אותי לעניין אחר שאין לו שום קשר לעניין?
א. זו ועדה מייעצת, לא וועדת חקירה.
ב. עיסוקה של הוועדה בשימוש לא כשר בהקרנות – אין לזה שום קשר לענייננו.
ג. חברי הוועדה הם מומחים לאונקולוגיה ולקרינה רדיו-אקטיבית – שום קשר לקת'י אובריאן.
ד. המונח "שליטה מוחית" מופיע בעיקר בעדויות של האנשים שעברו נסיונות. בפועל, זה היה שימוש בל.ס.ד. שוב, שום קשר לענייננו.
ה. עצם הרעיון שבאמת הושגה "שליטה מוחית" הוא, עם כל הכבוד, גילוי של חוסר כבוד לאינטליגנציה.
רגע, אבל זה מה שנסגר? ברגע שאני אראה שאתה מצביע על בולשיט אתה תזרוק לי בולשיט אחר שאין לו שום קשר לעניין הקודם?
מה שנסגר הוא – שככל שתוסיף לדבר שטויות, ולנסות להשרות חוסר אמינות,
אני אמשיך להביא חומר – עוד יותר לעומק, אין בעייה .
מי שצופה בעדויות בוועידה הרשמית הזו – יודע טוב מאוד שעל מיינד קונטרול מדובר.
אבל בשבילך נחדד יותר
איפה היינו?
ציטוטך-
"לעצם העניין: כל הטיעונים על ניסיונות של הסי-איי-איי וגופים אחרים להשפיע על תודעה באמצעות קניית עיתונאים, סמים משני תודעה, פסיכולוגיה, שטיפת מוח, היפנוזה, הטמעת זכרונות וכדומה אינם מחזיקים מים"
ד"ר אוון קמרון שמומן ע"י הסי.איי.איי עוד בשנות ה50
הגיע לתוצאות הרצויות
In a paper published in the American Journal of Psychiatry entitled “Psychic Driving,” Dr. Cameron describes his brainwashing techniques. Psychic driving was carried out in two stages.
In the first stage, patients were depatterned, which meant reduced to a vegetable state through a combination of massive amounts of electroconvulsive shock, drug-induced sleep and sensory isolation. When fully depatterned, patients were incontinent of urine and feces, unable to feed themselves, and unable to state their name, location, or the date.
In the second stage, psychic driving was introduced. This consisted of hundreds of hours of tape loops being played to the patient through earphones, special helmets, or speakers in the sensory isolation room.
אחת הדוגמאות הינה לינדה מקדונלד
Linda MacDonald was a victim of Dr. Ewen Cameron’s unethical, destructive mind control experiments between May 1 and September 12, 1963. Dr. Cameron used a “treatment” which involved intensive application of three brainwashing techniques; drug disinhibition, prolonged
sleep treatment, and prolonged psychological isolation.
These were combined with ECT [Electro Convulsive
Therapy] treatments. The amount of electricity introduced into Linda’s brain exceeded by 76.5 times the maximum amount recommended in the ECT Guidelines of the American Psychiatric Association. Dr. Cameron proved that doctors skilled in the right procedures can erase a subject’s memory.
His depattering technique resulted in permanent and complete amnesia. To this day, Linda MacDonald is unable to remember anything from her birth to 1963. As recorded by nurses in her chart, Linda was reduced to a vegetable state by depatterning.
She was completely disoriented. She didn’t know her name, age or where she was. She didn’t recognize her children. She couldn’t read, drive, cook, or use a toilet. Not only did she not know her husband, she didn’t even know what a husband was.
חלק מהקורבנות אף תבעו בבית המשפט – ופוצו
on January 17, 1984. A Vancouver newspaper ran a full-page story on Robert Loggie, a Vancouver man who had been experimented on by Dr. Cameron. Loggie was a plaintiff in the class action suit against the CIA for Dr. Cameron’s MKULTRA experiments, which was settled out of court for $750,000, divided among the eight plaintiffs.
וגם לינדה
The Canadian government had picked up the funding by 1963. Eventually she got $100,000 plus legal fees from the Canadian government
* יש ווידאו שלה כאן באתר
http://www.oneworldscam.com/mind_control_ewen_cameron.htm
אם אתה מעוניין בעוד "בולשיט" רק תבקש.
the allegations of that patient of doctor evil…raise a number of questions.
according to her…he drugged her and subjected her to physical and mental torture so as to thoroughly traumatize her…in order for Her psyche to predictably repress the painful memories deep in her subconsious out of reach of Her conscious awarenes.
Perhaps what doctor evil tried to do is not necessarily irreversible and she can under a process of hypnosis retrieve Her shattered Psyche!
אורי,
.
הביקורת שלך חדה, ואכן מאירה לא מעט מהכשלים הלוגיים אשר במבנה הטיעון שלנו.
לכן, אני רואה בה הזדמנות לנהל דיון יסודי ושיטתי על כל התחום הזה של "תיאוריות הקונספירציה", ה-debunking שלה, וה- debunking הנגדי, שאני מתכבד לייצג.
.
לאור זאת, אני חושב שיהיה מועיל יותר לשנע את הדיון הזה לפלטפורמה נוחה ומתאימה יותר, הפורום שלנו. אני מעריך שהצורך להירשם לא יהווה עבורך מחסום.
.
הדיון בפורום "דה-לגיטימציה לחושפי ה"קונספירציות":
https://www.emetaheret.org.il/dev/forum/viewtopic.php?f=10&t=1157&start=0&#p9602
רון,
העדויות שהבאת מעידות על כך שאוון קמרון ביצע ניסויים מחרידים שהראו שניתן למחוק זכרונות ולהחריב את חייהם של אנשים. בזה אין שום חידוש, לצערנו. בבתי חולים פסיכיאטריים עושים את זה יום יום, ממש כפי שאוון קמרון עשה בזמנו (המטופלים שלו היו חולים פסיכיאטריים). הניסויים היו גם שימושיים, אם להאמין לטענות נעמי קליין, ללימוד איך לשבור אנשים בחקירה באמצעות עינויים. גם כאן, אין חידוש.
מה שקמרון עשה היה פשע חמור – אבל מה שהוא עשה לא תומך בתיאוריות הקונספירציה שלך. מעשיו שייכים לאותה קטגוריה של מעשים שמדינות נוקטות כלפי אזרחים חלשים ולא מוגנים. התנהגות נתעבת, אבל התוצאות אינן תומכות בטיעוניך.
הניסויים של קמרון לא הראו, עם זאת, שום הוכחה לדברים שאתה טוען שקיימים ושחייבים להתקיים כדי שרוב תיאוריות הקונספירציה יעבדו:
א. הטמעת זכרונות או הטמעת אופן התנהגות: אין כל תימוכין לטענה שהניסויים של הסי-אי-אי או ניסויים אחרים אפילו התקרבו ליכולת להטמיע זיכרונות או אופני התנהגות חדשים. יתר על כן, אפילו תיאוריה ניסויית סבירה לעשות זאת לא נוצרה מעולם. על יכולת לבצע "השתלות אישיות" בקלות ובמהירות אין אפילו טעם לדבר – זה פשוט לא קיים.
ב. מאף אחד מהניסיונות לא עלה מידע קביל עם תימוכין לאדם אחד שהפך מרגל, שפחת מין, שינה את אישיותו, וכו' כתוצאה מהניסויים. הניסויים שברו וריסקו בני אדם – הם לא בנו שום דבר.
ג. אין עד היום מידע אמין התומך בטיעון שהיפנוזה מאפשרת להטמיע אופני התנהגות לאורך זמן או שהיא מאפשרת לדוג זכרונות אמיתיים שאינם נזכרים כלל כאשר האדם ער.
ד. אין עד היום תמיכה מחקרית כלשהי בטיעון שיש זכרונות מודחקים, שניתן לבצע שטיפת מוח ושניתן לשלוט בהתנהגותם של אנשים באמצעות "תיכנות מחשבתי." כנ"ל לגבי שאר הטענות לגבי מסרים תת-סיפיים ושאר ירקות.
ושוב, כרגיל, במקום להפנות אותי למקום בו אפשר לראות הוכחה לכך שניתן להטמיע זכרונות או לשנות אישיות אתה מפנה אותי לפסיכיאטר שהתעלל בחולים באמצעות הרג חלקים מהמוח שלהם. מה הקשר?
אתה עושה זאת שוב אורי, ובכוונה :))
אתה אוהב לרשום א' ב' ג' – לתת רושם של רצינות,
אבל אתה מפיץ דיסאינפורמציה
1.
אם העובדה שניתן למחוק זהות של אדם בצורה מתודית כדוגמאת לינדה מקדונלד – לא למחוק זיכרון זה או אחר – אלא מחיקת זהות מוחלטת – ואז אתה יכול להכניס מה שאתה רוצה – כלומר אישיות חדשה – וזאת עוד לפני למעלה מ30 שנה,
לא חדשה בשבילך – אז אתה קשקשן
2.
הסי.איי.איי מימן מחקר ופעילות זו.
3.
העדויות מהועידה הינם קבילות – נשים אלו שעברו התעללות מינית וטרואמה (כחלק מתוכנית מדעית לשליטה) ספציפית בשביל להיות רוצחות למען הממשל.
4.
הבאתי לך פרסום של דר. אוון קמרון ממגזין מדעי
בנוגע לנ"ל – תראה למעלה בתגובה באנגלית.
אפילו וויקיפדיה לא מכחישה (mk ultra זו קונספירציה ידועה ומבוססת)
http://en.wikipedia.org/wiki/Psychic_driving
המידע קיים אורי – אתה רוצה להמשיך ?
אולי תמתין שנעלה ונדון בנושא/חומר פחות מבוססים …
The question is who could behave in such a deliberate evil manner while posing as a good samaritan?
Who could take it upon himself…to subject Human Beings who have reached out to him specifically so as to alleviate any stress they may have endured to hitherto undisclosed experiments?
The Psychological torture They profess to have endured is shocking and makes One wonder…if there are more than one species…on the world wide stage.
It goes without saying that any sadist that acts in such a manner is devoid of a conscious.
If the latter don't have a conscious and are subsidized by the so called government via the national treasury…then what is their physical anatomy…not to mention Psychological?
Are they meat robots?
Is the conspiracy orchestrated by robots?
zombies don't need oxygen or translucent water to survive.
Is that why they could care less when spraying the skies with a white powdery substance while proceeding to insert fluoride into drinking fountains without Your informed consent
רון חביבי,
מחיקת אישיות וודאי שהייתה – אבל החלק של "ואז אתה יכול להכניס מה שאתה רוצה" הוא פרי דמיונך. אין דבר כזה. כאשר מוחקים אישיות של מישהו (היינו, מטביעים אותו בסמים, טורפים את דעתו, מטשטשים את בינתו) המצב שנוצר אינו טבולה ראסה שאפשר לתכנת אליה מה שרוצים – מה שנוצר הוא אדם שבור. לשבור אפשר, לתכנת אי אפשר. אין דרך לפרק תודעה או מוח של אדם ולבנות אותו מחדש.
לדעתי ברור למדי שאתה מבלבל באופן בסיסי בין המחשבה שהייתה בשנות החמישים והשישים בסי-איי-איי שאפשר לעשות זאת לבין העובדה שאי אפשר לעשות זאת. להזכירך, לאורך המאה העשרים העלו הרבה סברות והשערות, וענפי החקר שלא העלו פרי רבים וענפים. אפשר, לדוגמה, להיזכר בניסיונות שנעשו בטלקינסיס, פרפסיכולוגיה, פרנולוגיה, אירידיולוגיה, שטיפת מוח, גרפולוגיה וכדומה – תורות שעוררו תקווה בזמנן, אך הסתברו כלא תקפות בניסוי מדעי. התשובה של המדע לגבי הרעיונות של שטיפת מוח היא, לפי שעה, חד משמעית: אין דרך לעשות זאת וגם אם תחזור הרבה פעמים על הרעיון שהיו אנשים שטענו ששטפו את מוחם, זה לא יהפוך לנכון כתוצאה מכך.
אורי אורי אורי.. האהא, כיף שאתה פה
אתה משתמש בכל הכלים הא ?
"אני מבולבל" "פרי דמיוני" "חד משמעי לא"
ממש ערכת הדיסאינפורמציה , לפי הספר (אתה לא הראשון כאן)
בינתים אני היחיד שהפנה אותך למקורות מוסמכים, עדויות וראיות.
הנה עוד
http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_mindcon02.htm
ואתה ?
כלום – רק אומר "לא נכון" ומפיץ הרבה בועות סבון עם 0 סימוכין.
…
וגם אם תחזור הרבה פעמים … זה לא יהפוך ללא נכון כתוצאה מכך
רק בשביל הקינוח:
ג'וסף מקמוניגל Joseph Mcmoneagle עבד 30 שנה בשביל כוחות הביטחון
בנושא שאתה הצהרת עליו (בלי שום סימוכין) :
"תורות שעוררו תקווה בזמנן, אך הסתברו כלא תקפות בניסוי מדעי"
תראה מה היה התפקיד שלו (שגם הוא זכה עיטור צבאי גבוה בשל פועלו)
מתחיל דקה 2:20
http://www.youtube.com/watch?v=My49f992sSo
מי כאן המבולבל אורי ? :o)
רון,
אני חושב שהגיע הזמן להתעקש קצת על נקודה מסוימת ולומר את הדברים בגלוי. קודם טענת כך:
"ניתן למחוק זהות של אדם… ואז אתה יכול להכניס מה שאתה רוצה – כלומר אישיות חדשה – ו[יכולת זו הייתה זמינה] עוד לפני למעלה מ30 שנה."
האם אתה יכול להביא עדות מחקרית אחת ויחידה המעידה על האפשרות הטכנית "להכניס מה שאתה רוצה – כלומר אישיות חדשה."
אעבור על העדויות אליהן הפנית עד כה:
http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_mindcon02.htm
מאמר שכתב מנהל אתר קונספירציה אחר בשם רון פאטון שלמיטב ידיעתי אינו מומחה בתחום, אינו מביא עדות מחקרית כלשהי לאפשרות הטכנית "להכניס מה שאתה רוצה – כלומר אישיות חדשה" והמקורות התאורטיים שהוא מסתמך עליהם גם הם אינם מביאים מידע כזה.
http://en.wikipedia.org/wiki/Psychic_driving
מאמר בויקיפדיה על סייקיק דרייבין. שיטה שנכשלה לחלוטין.
http://www.oneworldscam.com/mind_control_ewen_cameron.htm
עוד אתר קונספירציות. עוסק גם בלינדה מקדונלד. שוב, אפילו לא שבב עדות לאותה טכניקה "להכניס מה שאתה רוצה – כלומר אישיות חדשה" – כל הפרטים הם על פגיעה נפשית שחוללו.
וההמשך:
https://www.emetaheret.org.il/dev/forum/viewtopic.php?f=35&t=1160&p=9583&sid=fbb93a464f6c571bbe40cb469436ace7#p9583
עדות מצולמת שאינה נוגעת לעניין (שימוש בחומרים רדיואקטיביים. שוב, אפילו לא בדל עדות המחזקת טיעון שאחרי מחיקת האישיות והעינויים הייתה אפשרות "להכניס מה שאתה רוצה – כלומר אישיות חדשה"
http://www.youtube.com/verify_age?next_url=http%3A//www.youtube.com/watch%3Fv%3DgqSYhWlxcTQ
לינק לקתי אובריאן ההזויה והאורגיות שלה עם ביל והילרי קלינטון.
ולסיכום: לא הפנית למחקר אחד המעלה, אפילו באופן מעורפל, רעיון תאורטי או ניסוי מדעי שהיה או שיש ומאפשר "להכניס מה שאתה רוצה – כלומר אישיות חדשה."
אני, לעומת זאת, אמרתי במפורש: אין שום עדות לכך ששטיפת מוח כשיטה עובדת לאורך זמן, אין דרך ל"תכנת" מחשבה, אין דרך ליצור מבנה נפשי חדש – אם אתה רוצה להראות שטעיתי, הפנה למחקר ממשי. אם אתה רוצה להפנות לעוד אנשים שכותבים כמוך בלי שום תימוכין… ובכן, את זה אתה עושה לאורך כל הדרך.
אתה אומר: "אני, לעומת זאת, אמרתי במפורש: אין שום עדות לכך ששטיפת מוח כשיטה עובדת לאורך זמן,"
ואילו רון סיפק לך שפע של עדויות, ממקורות שונים, מאנשים שחקרו את הנושא, כתבו עליו ספרים.
אתה פשוט רוצה משהו שנתפס בעיניך כרשמי, מישהו שיש לו "תואר" בשביל שהעדות תתפס כקבילה.
גם רפואה אלטרנטיבית נתפסה כרפואת אלילים במשך שנים ארוכות…
גם צבעי מאכל נחשבו כתיאוריה…
גם טפלון…
גם פלואוריד…
להמשיך?
ורק כדי להבהיר למי שקורא את הדיון המעניין שהתפתח בין שניכם,
הנה רשימת המקורות והסימוכין של אחד המאמרים שרון הפנה אותך אליהם, מאמר שכתב זה שאתה
קורא לו בזלזול: "מנהל אתר קונספירציה אחר"
1. David L. Carrico, The Egyptian Masonic Satanic Connection, 1992
2. Walter H. Bowart, Operation Mind Control, Flatland Editions, 1994, p. 216
3. Martin Cannon, Mind Control and the American Government, Prevailing Winds Research, 1994, p. 19
4. Linda Hunt, Secret Agenda, St. Martin’s Press, 1991
5. Final Report of the Select Committee to Study Governmental Operations, U.S. Senate, April 1976, p. 337
6. Ibid, p. 390
7. John Marks, The Search For The Manchurian Candidate, Times Books, 1979, pp 60-61
8. Final Report of the Select Committee to Study Governmental Operations, U.S. Senate, April 1976, p. 391
9. Barbara G. Walker, The Woman’s Dictionary of Symbols and Sacred Objects, Harper Collins, 1988
10. Marshall Cavendish, Man, Myth and Magic, 1995
11. Dr. Corydon Hammond, The Greenbaum Speech, 1992; Mark Phillips and Cathy O’Brien, Project Monarch Programming Definitions, 1993
12. Fritz Springmeier, The Illuminati Formula Used To Create An Undetectable Total Mind Controlled Slave, 1996
13. Gerald L. Posner, Mengele: The Complete Story, McGraw-Hill, 1986
14. Lucette Matalon Lagnado, Dr. Josef Mengele and the Untold Story of the Twins of Auschwitz, Morrow, 1991
15. Gordon Thomas, Journey into Madness: The True Story of Secret CIA Mind Control and Medical Abuse, Bantam Books, 1989
16. Cathy O’Brien and Mark Phillips, Trance Formation of America, 1995
17. John DeCamp, The Franklin Cover-Up, Child Abuse, Satanism and Murder in Nebraska, AWT Inc, 1992
18. Anton Chaitkin, "Franklin Witnesses Implicate FBI and U.S. Elites in Torture and Murder of Children", The New Federalist, 1993
19. Jon Rappoport, "CIA Experiments with Mind Control on Children", Perceptions Magazine, September/October 1995, p. 56
20. David E. Rosenbaum, Esq., First Draft Overview of Investigation of the Group, 1983-1993
אתה חושב שאם תמשיך להשתמש במילה "קונספירציה" בקונוטציה מזלזלת אז תצא חכם?
תתמודד עם העובדות, עם הראיות, ולא עם רטוריקת אד הומינם.
התנצלת על זה כבר פעם אחת,
בפעם השניה זה כבר נראה כמו שיטה ידידי…
וואלה אתה מצחיק אותי.
אנחנו מתעסקים כאן בנושא שהיה חסוי תחת העין של הסי.איי.איי
ואתה רוצה את השיטה מסודרת בפומבי באתר האוניברסיטה העברית ?
תגיד לי אתה רציני? מה זה השטויות הללו?
אני מבין מה אתה מנסה לעשות – אני לא אאפשר לך.
מספיק העדויות וההיסטוריה המתועדת
ואם תמשיך לשקר
"כל הפרטים הם על פגיעה נפשית שחוללו."
כשהעובדה היא שנשים אלו הובאו למצב זה למטרה ספציפית מאוד (עוד מילדות, לנשים שהעידו)ולא כפשלה בעת נסיון טיפול
הדיון איתך טפל – וכאן מסתיים
למעוניינים, תוספת:
This is the way Dr. Charles W. Mayo, a leading American physician and government representative, explained brainwashig in an official statement before the United Nations: "…the tortures used…although they include many brutal physical injuries, are not like the medieval torture of the rack and the thumb screw. They are subtler, more prolonged, and intended to be more terrible in their effect.
They are calculated to disintegrate the mind of an intelligent victim, to distort his sense of values, to a point where he will not simply cry out 'I did it!' but will become a seemingly willing accomplice to the complete disintegration of his integrity and the production of an elaborate fiction."
During the Korean War, an officer of the United States Marine Corps, Colonel Frank H. Schwable, was taken prisoner by the Chinese Communists. After months of intense psychological pressure and physical degradation, he signed a well documented "confession" that the United States was carrying on bacteriological warfare against the enemy
After his repatriation, Colonel Schwable issued a sworn statement repudiating his confession, and describing his long months of imprisonment. Later, he was brought before a military court of inquiry. He testified in his own defense before that court: "I was never convinced in my own mind that we in the First Marine Air Wing had used bug warfare. I knew we hadn't, but the rest of it was real to me the conferences, the planes, and how they would go about their missions."
"The words were mine," the Colonel continued, "but the thoughts were theirs.
That is the hardest thing I have to explain: how a man can sit down and write something he knows is false, and yet, to sense it, to feel it, to make it seem real."
תלמדו גם את השיטה
http://www.lermanet.com/scientology/mc-ch1.html
מסמכים רשמיים :
מסמך א'
A declassified CIA document dated 7 January 1953 [1] with a section heading “Outline of Special H Cases” describes the creation of multiple personality in two 19-year old girls. “H” is shorthand for hypnotic, hypnotized, or hypnotism in these documents:
“These subjects have clearly demonstrated that they can pass from a fully awake state to a deep H controlled state … by telephone, by receiving written matter, or by the use of code, signal, or words and that control of those hypnotized can be passed from one individual to another without great difficulty.
It has also been shown by experimentation with these girls that they can act as unwilling couriers for information purposes.” BB 32
מסמך ב'
A declassified CIA document [8] “Hypnotic Experimentation and Research, 10 February 1954” describes a simulation of relevance to the creation of unsuspecting assassins: “Miss [deleted] was instructed (having previously expressed a fear of firearms in any fashion) that she would use every method at her disposal to awaken Miss [deleted] (now in a deep hypnotic sleep) and failing this, she would pick up a pistol nearby and fire it at Miss [deleted].
She was instructed that her rage would be so great that she would not hesitate to “kill” [deleted] for failing to awaken. Miss [deleted] carried out these suggestions to the letter including firing the (unloaded) gun at [deleted] and then proceeding to fall into a deep sleep. Both were awakened and expressed complete amnesia for the entire sequence.
Miss [deleted] was again handed the gun, which she refused (in an awakened state) to pick up or accept from the operator. She expressed absolute denial that the foregoing sequence had happened.” BB 36, 37
מסמך ג'
In an experiment described in a document entitled “SI and H experimentation [23] (25 September 1951),” two female subjects took part in an exercise involving the planting of a bomb. Both subjects performed perfectly and were fully amnesic for the exercise: “[Deleted] was instructed that upon awakening, she would proceed to [deleted] room where she would wait at the desk for a telephone call. Upon receiving the call, a person known as “Jim” would engage her in normal conversation.
During the course of the conversation, this individual would mention a code word. When she heard this code word, she would pass into a SI trance state, but would not close her eyes and remain perfectly normal and continue the telephone conversation.
She was told that upon conclusion of the telephone conversation, she would carry out instructions: [Deleted] was shown an electric timing device. She was informed that this device was a bomb, and was then instructed how to attach and set the device.
After [deleted] learned how to set and attach the device, she was told to take the timing device which was in a briefcase, and proceed to the ladies room. In the ladies room, she would be met by a girl whom she had never seen who would identify herself by the code word “New York.”
[Deleted] was then to show this individual how to attach and set the timing device and further instructions would be given that the timing device was to be carried in the briefcase to [deleted] room, placed in the nearest empty electric-light plug and concealed in the bottom, left-hand drawer of [deleted] desk, with the device set for 82 seconds and turned on.” BB 37, 38
ועוד רבים אחרים
http://www.wanttoknow.info/mindcontrol10pg
הסי.איי.איי – לא הכחיש זאת, שלא כמו אורי 🙂
אולם הצהיר שהוא הפסיק לגמרי את הניסויים והחקירה בנושא.
2 אנשי סי.איי.איי ותיקים החליטו לא לשלוק והצהירו קבל עם ועדה – שזה לא נכון והתכנית ממשיכה עד היום.
Following public outrage, the CIA announced it had ceased its mind manipulation programmes. Victor Marchetti, a CIA veteran of 14 years who turned 'whistle-blower', exposed this to be untrue.
In 1977, Marchetti said the CIA claims to have ceased were a cover story. Under scrutiny, the agency were quick to downplay the success of MK-ULTRA – claiming no real advances were achieved. Miles Copeland, another long-serving CIA officer disputed this.
Speaking to a reporter, Copeland revealed that 'the congressional subcommittee which went into this sort of thing only got the barest glimpse'. Another source within the intelligence community says that after 1963, CIA efforts increasingly focused on psychoelectronics. Narcohypnosis had been drained dry.
http://www.raven1.net/mk-gall.htm
תודה ניב – תראה את המסמכים הרשמיים.
קייס קלוזד
ועוד משהו, אורי.
לא ענית לי על שאלה ששאלתי אותך קודם לכן.
אני חוזר עליה כאן שוב:
אחיו של ביל קלינטון אמר פעם לשוטר בעסקת קוקאין שתועדה על-ידי ה-FBI שהוא צריך
לשמור לאחיו קצת חומר, כי האף שלו הוא ממש שואב אבק…
האם לזה אתה מאמין?
את הדיון הראשי אני ממשיך בפורום… אך הועלתה כאן נקודה – מעניין אותי באמת מהי עמדתך אורי לגבי נושא ההפלרה: האם אתה דבק בטענה המדעית הקשוחה שאין שום בעיה עם הפלואור, ושהוכח מעל ומעבר לכל ספק שהוא משפר את עמידות השיניים בפני עששת, ולכן צודק משרד הבריאות בעמידתו העיקשת על המשך ההפלרה, למרות זעקותיהן הפתטיות של מיני קונספירטורים הזויים?
Maybe the nazis put flueride in the water that the enemy consumed since they cared about the overall health of their teeth …
maybe that was their propaganda line…
maybe the enemy believed the nazis when they reiterated their intentions over and over again
but if that is the case…wouldn't the dental industry be out of business
דנטון, לגבי הפלרה: אני מתנגד לה בכל תוקף. זה אינו תפקידו ולא צריך להיות מסמכותו של השלטון בכל מקרה.
לגבי העובדות על הפלרה – אני לא בקי בהן מספיק כדי לומר אם מים עם פלואור טובים יותר. למיטב ידיעתי, בפלואור יש תועלת, לכאורה, רק עבור ילדים ששיניהם עדיין נבנות וגם כאן, ערך ההפלרה מפוקפק – אבל זה לא כל כך משנה, לדעתי. ההתנגדות שלי היא עקרונית.
למנהל הפרוייקט: הטענה לגבי אחיו של ביל קלינטון באה מפיו של סוכן FBI לשעבר בשם גרי אולדריץ' (Gary Aldrich) שכתב ב-1994 ספר על התקופה בה שירת כבודק רקע תחת משטר קלינטון. על קלינטון אני בהחלט יכול להאמין הכל, אבל במקרה הזה גרי אולדריץ' אינו משכנע במיוחד, אם מתחשבים בטיעונים האחרים שהוא מביע בספר (כמו התעקשותה של הילרי קלינטון על עיטור עץ חג המולד בצעצועי מין). האם יש חיזוק נוסף מלבד ספרו של אולדריץ'?
אז גם עדות של סוכן FBI לשעבר אינה מספיקה לך?
וזאת רק על סמך העובדה שהוא גם כתב שהילארי קלינטון התעקשה על עיטור עץ חג המולד בצעצועי מין?
למה זה נראה לך מוזר?
אתה חושב שצ'לסי הגיעה עם החסידה?
בסדר, מה לגבי עדותה של סאלי פרדו, הפילגש לעשבר של ביל קלינטון, שהצהירה שהוא הכין שורה של קוקאין לידה?
http://www.stormfront.org/truth_at_last/clinton.htm
אתה סותר את עצמך, אורי.
אתה מבקש עדויות של אנשים אמינים, אנחנו מביאים לך אנשים אמינים ואז אתה אומר שהם לא אמינים בגלל משהו אחר שהם כותבים.
זה על הדמות:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gary_Aldrich
דווקא המאמר הזה מביא את הישועה ממקור אחר: אסמכתא לכך שה-FBI שתל סוכנים בתוך הבית הלבן כדי לאסוף מידע (לרגל אחר) על העובדים בו, כולל האנשים בראש הפירמידה…. אז מי שולט במי? הנשיא בבולשת, או להיפך? לי זה מזכיר את ימי ניקסון והובר העליזים, תרתי משמע 😉
אני לא חושב שאני סותר את עצמי. על קלינטון, אמרתי כבר, אני מאמין כל דבר, כולל זה שהוא הסניף קוקאין, הזריק הרואין וקיים יחסים אישיים שאינם נאותים עם עזים. אין לי מושג גם מדוע העניין כולו חשוב לך כאן? יש סיבה שנעלמה מעיני?
זה חשוב כי זו עדות תומכת למה שקטי אובריאן (ההזויה, לדברייך) אמרה.
ואם זו עדות תומכת למה שהיא אמרה,
אז לפי הלוגיקה שאתה הגדרת (עדויות תומכות מאנשים אמינים)
התיאוריה כולה הופכת לאפשרית וקבילה יותר.
בגלל זה אתה סותר את עצמך.
אתה פשוט מגן בחירוף נפש על עמדתך, בלי להתחשב בעקרונות הדיון "ההגיוני" שאתה עצמך הגדרת.
חשבתי שאיתך זה יהיה שונה.
אתה מתנסח באלגנטיות, אתה נבון, אתה אפילו מקבל חלק ממה שאנחנו אומרים כנקודת בסיס:
הממשלות מושחתות
סוכנויות הביון מפעילות פרוייקטים חשאיים ללא ידיעת האזרחים ומשתמשת באזרחים כשפני נסיון
אבל תמיד אתה חוזר למכנה המשותף הרטורי הנמוך ביותר שיש שהוא:
"זו תיאורית קונספירציה הזויה"
לא, זה לא חשוב. אם קלינטון הסניף קוקאין (והטענות היו ידועות לאובריאן בעת כתיבת ספרה, ושמועות בנושא רווחו) אין זה מחזק את העדות שלה על ביצוע מין אוראלי בהילרי קלינטון, על כך שג'ורג' בוש האב היה למעשה חייזר בדמות לטאה או על כך שביל קלינטון העדיף לקיים יחסי מין עם גברים. הסיפור שלה הוא אכן הזוי.
חוץ מזה, האתר הזה מתגאה בהיותו אתר קונספירציות – על מה ולמה אתה מלין כאשר מכנים אותו כך?
אני לא מלין על כלום.
הכל בסדר.
אני גאה באתר הזה ובאנשים הקבועים שגולשים בו.
שוב דיון שהוסט אל ביצה טובענית… חבר'ה, תתעוררו, זו טכניקה קלאסית להטבעת דגים!
.
ובכלל, כל הפרשה הזו שנסובה סביב מין, ועוד עם קונוטציה של "סטיה"… זה ממש שקוף, איך להטות דיון עינייני אל רכילות צהובה דבילית.
.
אז אחזיר את הדיון למה שלי נראה רלוונטי מכל הפרשה הזו: שהיו סוכנים בתוך הבית הלבן שתפקידם היה לבלוש אחר הבכירים.
.
ומזה נשאלת השאלה: מי מנהל את מי? אם הבולשת מרגלת אחרי הנשיא, עבור מי עובדת הבולשת? השאלה הזאת בעיקר רלוונטית לאור מקרים בעבר בהם עלה ספק לגבי אותה מערכת יחסים בין הנשיא לבולשת, כמו במקרה של אותו נשיא שנרצח, קנדי או משהו, אם אני זוכר נכון.
סבבה, גם כאן אנו מסכימים.
.
ולגבי טענת חיזוק זגוגית השן אצל ילדים, זו הבהחלט טענה שעל הצד המפליר להוכיח מעבר לספק סביר, וגם, את טענת חוסר הרעילות.
.
ותפקידו של הציבור לספק את הראיות התומכות להתנגדותו. והוא עובד על זה. לוקח לו זמן כי הוא אסופה אקראית של אזרחים שבנוסף לכך הם גם טרודים בענייניהם השוטפים, אך משהו זז בכל זאת. הולכת ומתפתחת לה מעורבות אזרחית.
.
יועצת: אני באופן אישי לא נוגע בערוץ הנאצי של ההפלרה, יש מספיק ראיות מרשיעות (בעיקר להסתרת והטיית מידע) גם בלי זה. ממליץ לך על הראיון עם כריסטופר ברייסון, הוא מניח את היסודות, לא רק לפינוח פרשת ההפלרה העגומה, אלא בכלל להבנת התהליכים לפיהם מתנהל העוךם הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=ufInl6cR91k
לגבי הדיון עם רון. אמנם הוא מתעקש כי "הדיון איתך טפל – וכאן מסתיים" ומאשים אותי בשקרים, אבל זה לא צריך לטשטש את הנקודה העיקרית:
איש לא טען שלא בוצעו פשעים על-ידי הסי-אי-איי ושלא בוצעו פעולות פליליות וחמורות על-ידי הארגון. השאלה הייתה האם ניתן לבצע שטיפת מוח, השתלת זכרונות, וכדומה.
בפעם הראשונה בדיון כאן רון אכן הפנה למסמכים רשמיים (אני לא יודע מספיק על אמינות הצילומים באתר http://www.wanttoknow.info אבל מניח שהם אמינים). רון הסתפק בהעתקה והדבקה מעמוד ההסבר באתר, אבל מאחר שאני לא בטוח שזה מספיק הלכתי וקראתי את המסמכים, בהם אתם יכולים לעיין כאן:
http://wanttoknow.info/mind_control/cia_mind_control_documents_orig/
הניסויים שערכו בוצעו (מסמך 190871 מפרט את הרעיון המחקרי) כדי להשתמש בהיפנוט לצרכים צבאיים ובעיקר כדי לגרום לכך שלא ניתן יהיה להפנט, לסמם או להפעיל לחץ בחקירה על אדם שביצע פעולות אחרי שהופנט כהלכה; או כדי לגרום לאדם לבצע פעולות מסוימות, אותן לא יזכור לאחר מכן.
הבעיה העיקרית עם הניסויים הייתה, כך לפי המסמכים, שהנסיינים הנוחים להיפנוט ולהשאה היו נוחים להיפנוט ולהשאה גם לאחרים, ולכן אי אפשר היה לגרום להם לבצע פעולות שישארו "סודיות." תחת השפעת סם (ניסויים בסודיום פנתטול) אפשר היה לגרום לאנשים ללקות באמנזיה לגבי פעולות מסוימות או נקודות מסוימות בזמן (מצב שכל מי שניסה סמים מסוימים יכול להעיד שהוא מתרחש ממילא), אבל היכולת לגרום לאנשים לבצע פעולות מורכבות, מעבר לרמה האלמנטרית של "תקום ותיכנס לחדר א' ואחר כך תחזור לכאן" לא עבדו, וההיפנוט העמוק התברר כדרך מפוקפקת מאוד לגרום לאנשים לבצע פעולות מעבר לטווח המיידי – הוא התפוגג כעבור זמן קצר מאוד והיה צורך בסימום מתמיד של הנסיין.
או, בלשון פשוטה: הניסוי לא עבד, בדיוק כפי שטענתי קודם. כאמור, אתם מוזמנים לעיין במסמכים בעצמכם כדי לראות ואולי זה המקום להודות לרון על כך שהפנה אותנו למסמכים המראים שטענותיו, אכן, שגויות.
על מה אתה מדבר – *** נערך עקב שימוש בשפה שאיננה נאותה
CIA document and page number: 140394, pp. 2, 3
Q: What are your experiences in general with hypnotism?
A: I have been a professional hypnotist for at least 15 years. At present, I am employed on a very confidential basis two days a week.
Q: Can you obtain information from an individual, willing or unwilling, by hypnotism?
A: Definitely, yes. Many of the medical cases I work on are involved in obtaining personal, intimate information, and through hypnotism, I have been quite successful in obtaining this. If an individual refuses to co-operate with hypnosis, the doctors with whom I work use drugs, always sodium amytal.
Q: How far do you think individuals could be controlled by hypnosis?
A: This is a very difficult subject. Post-hypnotics will last twenty years and will be very strong if re-enforced from time to time.
Q: Have you ever had any experience with drugs?
A: Yes, many times. I have worked with doctors using sodium amytal and pentothal and have obtained hypnotic control after the drugs were used. In fact, many times drugs were used for the purpose of obtaining hypnotic control.
Q: Do you have any ideas that hypnotism could be used as a weapon?
A: Yes, I have thought about this often. It could certainly be used in obtaining information from recalcitrant people particularly with drugs. It could be used as a recruiting source for special types of work. A good hypnotist running hypnotic shows for entertainment would pick up a great many subjects, some of whom might be exceptionally good subjects for us. These subjects could easily be tabbed and put to use.
Q: Have you ever been able to produce hypnosis without an individual's knowledge?
A: Yes, through the relaxing technique and on rare occasions [I've] been able to produce hypnotism against a person's will. However, you cannot count on this and to attempt to attach an individual who did not want to be hypnotized alone would be almost an impossible task. In that type of case, I would use sodium amytal and/or sodium pentothal.
Q: How effective are post-hypnotics; over what distances and time can they be effective?
A: Properly used post-hypnotics will last twenty years. They can be made more effective by re-enforcement from time to time. Post-hypnotics are not affected at all by time or travel or distance away from the person who placed the post-hypnotic. As a rule, post-hypnotics should be 100% effective in good subjects.
Q: Can individuals be made to do things under hypnosis that they would not otherwise?
A: Individuals could be taught to do anything including murder, suicide, etc. I do believe that you could carry out acts that would be against an individual's moral feelings if they were rightly, psychologically conditioned.
http://www.wanttoknow.info/mind_control/cia_mind_control_experiments_sex_abuse
מעניין מאוד
יפה ותודה. זו חוות דעתו של מהפנט אלמוני כלשהו, לפני תחילת הניסויים, בה הוא מביע את האופטימיות שלו לגבי (כמה מפתיע) כוחו של ההיפנוט. כלומר:
א. זה אינו תוצר של הניסויים (שנערכו אחר כך) אלא חוות דעתו של אלמוני, בעל אינטרס מקצועי ברור, ביחס לכוחו של היפנוט.
ב. חוות הדעת אינה רלוונטית לניסויים, שכן היא לא קשורה אליהם אלא נערכה לפניהם ובלי קשר ברור אליהם.
ג. מחקרים רבים הראו כי אין בכלל היפנוט ארוך טווח. לא עובד. אין. גם הניסויים הראו שאין אפשרות ליצור היפנוט ארוך טווח.
ד. ובקיצור, כמו שנאמר קודם.
מעניין – הוא עובד בשבילם פעמיים בשבוע – וזה memo רשמי סודי
תוצר הניסויים :
A declassified CIA document [8] “Hypnotic Experimentation and Research, 10 February 1954” describes a simulation of relevance to the creation of unsuspecting assassins: “Miss [deleted] was instructed (having previously expressed a fear of firearms in any fashion) that she would use every method at her disposal to awaken Miss [deleted] (now in a deep hypnotic sleep) and failing this, she would pick up a pistol nearby and fire it at Miss [deleted]. She was instructed that her rage would be so great that she would not hesitate to “kill” [deleted] for failing to awaken. Miss [deleted] carried out these suggestions to the letter including firing the (unloaded) gun at [deleted] and then proceeding to fall into a deep sleep. Both were awakened and expressed complete amnesia for the entire sequence. Miss [deleted] was again handed the gun, which she refused (in an awakened state) to pick up or accept from the operator. She expressed absolute denial that the foregoing sequence had happened.” BB 36, 37
יש כאן עוד מישהו שלא רואה את החומר שחור על גבי לבן ?
אתה יודע מה יפה כלכך אורי – שמספיק שהציבור יראה את העובדות
הלהטוטנות שלך כאן לא עושה רושם על אף אחד.
דרך אגב – הגיע הזמן להפסיק לדבר באויר –
"מחקרים רבים הראו כי אין בכלל היפנוט ארוך טווח. לא עובד. אין. גם הניסויים הראו שאין אפשרות ליצור היפנוט ארוך טווח."
אנא קשר למחקרים רבים
למי שמעוניין לקרוא את סיפור חייה בפרוטרוט של
ילדה בת 4 שנשלחה לתכנית השליטה ליצירת סוכנת במאמר אחד –
Carol Rutz
http://www.wanttoknow.info/nationbetrayed10pg
בשמחה. עובדת יסוד אחת היא שאין אפילו מקרה מתועד אחד בהיסטוריה של היפנוט מתמיד או של אדם שנותר באופן קבוע מהופנט. ההיפנוט עובד, בכל מקרה ובכל המקרים, רק לזמן מוגבל ואין אפשרות לקבוע התניות להתעוררות המחזיקות יותר מזמן קצר ומוגבל (היום מרבים להשתמש בהיפנותרפיה במחלות פסיכוסומטיות ולהקלת כאבים – הטיפול מחזיק לזמן קצר בלבד, אם כי יש בו תועלת).
שפע מקורות תמצא בספר הבא: The practice of hypnotism של André Muller Weitzenhoffer. במיוחד פרק 6 העוסק בעומק ההיפנוט.
לזרוק ספרים גם אני יודע 🙂
תביא לי את הציטוט – מ"המחקרים הרבים"
כשם שאני עכשיו מביא לך, בשימחה גם כן:
Robin Waterfield writes, in his 2002 book "Hidden Depths: The Story of Hypnosis",
"a person can act, some time later, on a suggestion seeded during the hypnotic session. Post-hypnotic suggestions can last for a long time. A hypnotherapist told one of his patients, who was also a friend: 'When I touch you on the finger you will immediately be hypnotized.' Fourteen years later, at a dinner party, he touched him deliberately on the finger and his head fell back against the chair.
http://tinyurl.com/PostHypnoticWork
Multiple Personality is a given.
It is a defense mechanism that takes place depending on the severity of the trauma endured by some One somewhere in time.
This brilliant survival tool has been exploited by evil personalities eager to control.
The phenomenon of repressed memories that are hidden deep within the subconscious means that a significant portion of Your mental capacity is not within reach of Your Conscious Awareness.
That means that You can behave in a peculiar manner without controlling Your actions because the subliminal command is not scrutinized in the light of objectivity.
This explains why People are shopoholic…there is no rational that justifies amassing things in order to amass things… nonetheless it is a trend
the subject of hypnotism and igts long term implications raises questions in the context of eternal life
since Human Beings are not meat…Their life span is not a number of decades.
That means that They live elsewhere in the interim between manifestation on the physical plane
who or what is doing who or what to the Immortal Creators (who were led to believe They were meat)
before returning to prison planet?
are They programmed covertly or hypnotized which explains the amnesia…since who remembers life lessons gleamed throughout history
הערה כללית: אם לדעתכם העדות של קת'י אובריאן או קרול ראץ היא אמינה, העניין הופך לסיפור אחר. אני מתקשה להתייחס ברצינות לטענות של אובריאן, שלעדותה לא נמצא חיזוק עובדתי כלשהו ולהשתתפותה בפרוייקט מונארך אין עדות תומכת מלבד זו שלה (בכל מסמכי מק-אולטרה שנחשפו אין איזכור כלשהו לפרויקט זה).
קרול ראץ היא סיפור עגום אף יותר. היא טוענת כי היא נמסרה על-ידי הוריה (אביה וסבה, לדבריה, התעללו בה מינית) לניסויים שנועדו להפוך אותה ל"רוצח מחשבתי" – כלומר, לאדם המסוגל לרצוח אדם אחר באמצעות מחשבות. היא טוענת שדר' מנגלה ניהל את הניסויים בה לאורך שנים רבות, קצר ממנה ביציות אחרי שבוצעה בה הפלה, ומיפה את מוחה (כך לפי תיאורה) כדי לאתר את המקום המדויק בו נמצאות האישיויות השונות שלה (http://www.rutherford.org/oldspeak/Articles/Interviews/Rutz.html).
ברור למדי, לדעתי, שאובריאן וראץ סובלות מ-DID וכנראה שיש רקע של התעללות מינית בילדותן, אבל – שוב, לדעתי – אי אפשר לאמץ את הטיעונים שלהן על סוגים של פולחני שטן (וזה טיב סיפורן) ואם מאמצים את הרעיון של קיום פולחני שטן במימון ובחסות ה-CIA כי אז…
אני מסכים. גם אני רואה בעיה בהסתמכות על עדות בודדת, ועוד קיצונית.
.
אני מעדיף מקרים שהוכחו בבית משפט… אין לי כרגע רפרנס, אך היה איזה משפט בארה"ב או קנדה שפסק פיצויים עבור קורבנות של הניסויים הללו. אלו הן סוג האסמכתאות שאני בונה עליהן. והן מספיקות לי מעל ומעבר ע"מ לבסס את טענותי, ואת מכלול האסטרטגיה שלי. אני לא צריך להסתמך על מני סיפורי פולחני שטן… Not in my jurisdiction
http://en.wikipedia.org/wiki/Jurisdiction
סיכום ביניים :
1.
התוכנית לשליטה מוחית של הCIA היתה פעילה וכללה שימוש בהיפנוט סמים ואלקרטו שוק- ועפ"י שני סוכנים – עדיין פעילה כיום
2.
אנחנו יודעים שהיה להם הצלחה עוד בשנות הששים – עפ"י המסמכים ששוחררו –
גרימת בחורה לירות על אדם אחר
הפעלה דרך טלפון וכיוב
http://www.wanttoknow.info/mind_control/cia_mind_control_experiments_sex_abuse
מסמך רשמי של המפקח הכללי של הCIA – מסכם את העבודה עוד בשנת 63 כדלקמן :
there have been major accomplishments both in research and operational employment
http://cryptome.org/mkultra-0003.htm
3.
3 העדויות מועידת הסנאט – מתארות את לקיחתן בילדותן וחינוכם בתוכנית שטיפת המח ליצירת רוצחות בשביל הCIA
http://tinyurl.com/3y7slv9
הם מקבלות חיזוק משתי העדות קת'י אובריאן וקרול ראץ
ואני חושב שמה שרון עושה בפוסט האחר, עוד יותר מעניין.
ראשית, יש כאן הכלבה של אותן אמירות כלליות מקודם (התוכנית עשתה שימוש בהיפנוט עם סמים, נזע חשמלי, וכולי) ולינק לעדות מצולמת שכבר דנו בו קודם והראיתי שהוא קשור להאשמות על שימוש בחומרים רדיו-אקטיביים ולא לשימוש בסוכנים מהופנטים או בדומה לכך.
שנית, הוא טוען ש"אנחנו יודעים שהיה להם הצלחה עוד בשנות הששים – עפ"י המסמכים ששוחררו" ומצרף שורה אחת של עדות בפועל (ואני מתרגם): "היו הצלחות משמעותיות גם במחקר וגם בשימוש במבצעי."
נשמע מרשים, האין זאת? אבל כדאי לקרוא את המסמך במלואו (http://cryptome.org/mkultra-0003.htm). בתזכיר מ-1963 נאמר כך, בסעיף 7 שממנו ציטט רון:
"הרעיונות הקשורים במניפולציה של התנהגות אנושית נראים לרבים בתוך הסי-אי-איי ומחוצה לו דוחים ובלתי מוסריים… מניסיונה של המחלקה לשירותים טכניים עד היום עולה שגם המחקר וגם השימוש בחומרים יקרים ולעתים קרובות בלתי חזויים בתוצאותיהם. למרות זאת, היו הישגים משמעותיים במחקר וביישום מעשי."
קריאה של המסמך כולו מבהירה כי הפרויקט היה תקוע, יותר מעשר שנים אחרי תחילתו, בשלבים עובריים למדי. לפרויקט היו כמה מטרות, כפי שהוגדרו במסמך קודם (http://cryptome.org/mkultra-0005.htm):
א. ליצור חומרים מטשטשי או משבשי תודעה לסיוע בחקירה. במובן זה, הכשלון היה בעצם יסודות הפרויקט, כפי שמצוין בסעיף 23: ו"פרוייקט מק-דלטה תואר כפרויקט עם סיכון גבוה ותועלת דלה… באופן אירוני, הפרויקט עודד את ההתפתחויות בפיתוח תאוריה פסיכולוגית של חקירה, שבה השימוש בסמים הופך משני."
ב. סמים, טיפול או אמצעי אחר שיגן על סוכנים מפני חקירת אויב. בפועל, בכירי הסי-אי-איי לא היו מוכנים לתת אישור לשימוש בסוכנים תחת השפעת סמים (ראו סעיפים 24 ואילך) בגלל שהתוצאות לא היה ברורות ולא חזויות.
בכל מקרה, אין שום איזכור להפעלת סוכנים, להיפנוט ארוך טווח או לתועלת ארוכת טווח מהפעלת אנשים. הניסיונות עדיין תקועים בשלב שבו נבדקים משוחררים לביתם ואז היחידים שיכולים לעקוב אחר התנהגותם הם סוכני סי-אי-איי שאין להם ידע מספיק כדי לבצע מעקב כזה.
אם בכלל, הברדק הכספי והניהולי, הניהול הפרטאצ'י והשינויים התכופים במטרות המחקר, בניסיונות ובפרויקטים מעידים על אובדן דרך ולא על מציאתה.
למי שמעוניין לקרוא את מטרת הCIA עפ"י מסמכים רשמיים בנוגע לשליטה מוחית והאמצעים בדף אחד
דוגמאות:
מטרות הCIA – נספח רשמי
Can we create by post-H [hypnotic] control an action contrary to
an individual’s basic moral principles?
Can we in a matter of an hour, two hours, one day, etc., induce an H condition in an unwilling subject to such an extent that he will perform an act for our benefit?
Could we seize a subject and in the space of an hour or two by
post-H control have him crash an airplane, wreck a train, etc.?
Can we by H and SI [sleep inducing] techniques force a subject to travel long distances, commit specified acts and return to us or bring documents or materials?
Can we guarantee total amnesia under any and all conditions?
Can we “alter” a person’s personality?
Can we devise a system for making unwilling subjects into willing agents and then transfer that control to untrained agency agents in the field by use of codes or identifying signs?
How can sodium A or P or any other sleep inducing agent be best concealed in a normal item, such as candy, cigarettes, coffee, tea, beer, medicines
ממש כשלון הפרוייקט הזה היה עוד בשנות ה50
P. Janet asked a “deeply hypnotized female to commit several murders before a distinguished group of judges, stabbing some victims with rubber daggers and poisoning others with sugar tablets.” The subject did all these without hesitation.
מוזמן לקרוא
http://www.wanttoknow.info/mindcontrol10pg#_edn9
בנוגע ל"אמירותי הכלליות" הם מבוססות.
מסמכים רשמיים :
לקוח מתוך – U.S. Supreme Court
CIA v. SIMS, 471 U.S. 159 (1985)
Between 1953 and 1966, the Central Intelligence Agency financed a wide-ranging project, code-named MKULTRA, concerned with "the research and development of chemical, biological, and radiological materials capable of employment in clandestine operations to control human behavior."
Final Report of the Select Committee to Study Government Operations with Respect to Intelligence Activities, S. Rep. No. 94-755, Book I, p. 389 (1976)
http://tinyurl.com/MkUltraCourtCase
כחלק מחומר שנלקח מכאן (דנטון זה יעניין אותך)
http://www.scribd.com/doc/8670335/proof-mkultra-exists-
בנוסף לזאת – העדות שאתה מאוד מעוניין שלא תהיה קיימת –
עדות שלושת הנשים בועידה הנשיאותית 1995 שאכן חקרה את השימוש הנסתר
בהקרנה ע"י זרועות הממשל השונים.
the presidential advising commitee on human radiation experimantation
נשים אלו מדווחות על השימוש בו כחלק מלקיחתן כילדות לשימוש הCIA
שטיפת מוח ומינד קונטרול תוך שימוש בהקרנות סמים היפנוזה אלימות ועוד.
והיא רלוונטית ועוד איך.
http://tinyurl.com/3y7slv9
תוספת לקשר בין הקרנה ומינד קונטרול :
26 July 1963, MEMORANDUM FOR: Director of Central Intelligence [15]
Over the ten-year life of the program many additional avenues to the control of human behavior have been designated under the MKULTRA charter, including radiation, electro-shock, harassment substances, and paramilitary devices.
http://tinyurl.com/officialDocument
יאאלה הכלבה(תפירה בתפרים גסים)גם אנלוגית.
שמעתי את המילה הזאת רק פעם פעמיים בחיים.
טוב שיש מילון.
תוספת לסיכום הביניים – ד"ר אוון קמרון ,פסייקיק דריבינג- והצלחתו בפרוצדורה שלו
ד"ר קמרון אומר בצורה ישירה ,שיש הצלחה בתכנית שלו
ראו הציטוט כאן
http://tinyurl.com/DrEwnCameron
והוא אכן מגוייס לCIA לאור ההצלחה
CIA psychologist John Gittinger initiated contact with Cameron after reading his article on "Psychic Driving" in the January 1956 American Journal of Psychiatry. Gittinger persuaded Cameron to apply to the Society for the Investigation of Human Ecology, a CIA front set up in 1955 to disburse funding for what became a huge MKULTRA network in the U.S., Canada and overseas (in collaboration with branches of the U.S. Armed Forces). The Human Ecology Fund (its name was changed in 1961) operated secretly out of Cornell University in New York City.
Cameron’s brainwashing grant application proposed to "depattern" patient behavior through the use of mega-doses of electroshock, to reprogram patients’ minds with repetitious verbal messages 16 hours a day for six or seven days, during which time the patient would be kept in partial sensory deprivation. Cameron called this technique "psychic driving." Brainwashing would be completed by subjecting patients to drug-enforced continuous sleep, sometimes as long as weeks or even months.7
http://www.ctka.net/pr300-mkultra.html
הפנוט ארוך טווח ומינד קונטרול –
ד"ר אסטאברוקס מהארווארד מומחה בהיפנוט, שהיה בשירות הצבא חושף שימוש עוד מימי מלחמת העולם השנייה.
שליחת שליח עם מסר סודי מארה"ב לטוקיו – שרק המפעיל והמקבל יכולים להפעיל את מילת ההיפנוט לקבלת המסר – החייל עצמו אפילו לא זוכר שזו המשימה שלו.
אבל שימוש עוד יותר בולט הינו בדוגמא הבאה:
בנוגע לפיצול אישיות דרך הפנוזה :
The potential for military intelligence has been nightmarish. During World War II, I worked this technique with a vulnerable Marine lieutenant I'll call Jones. Under the watchful eye of Marine Intelligence, I spilt his personality into Jones A and Jones B. Jones A, once a "normal" working Marine, became entirely different. He talked communist doctrine and meant it.
He was welcomed enthusiastically by communist cells, was deliberately given a dishonorable discharge by the Corps (which was in on the plot) and became a card-carrying party member.
The joker was Jones B, the second personality, formerly apparent in the conscious Marine. Under hypnosis, this Jones had been carefully coached by suggestion. Jones B was the deeper personality, knew all the thoughts of Jones A, was a loyal American, and was "imprinted" to say nothing during conscious phases
http://www.wanttoknow.info/mind_control/mind_control_articles/estabrooks_hypnosis
ורק שכחת לציין שהיומרה הרברבנית של אסטברוק מעולם לא יושמה בפועל.
אורי, אתה רוצה שאני אתרגם לך את הטקסט 🙂
רון, אתה זקוק לכך שאתרגם לך את הטקסטים? אתה הרי לא קורא אותם…
כן, בשמחה אורי –
אני רוצה שתתרגם לי את החלק שקראת שזה לא יושם,
בו בשעה שכל הטקסט מתאר פעילות שבוצעה ויושמה בהצלחה.
ואם תכתוב שוב מהאויר שד"ר אסטרברוק הוא ככה וככה ללא אסמכתא – אני דורש מניב למחוק לאלתר את תגובתך – שכן היא עוברת על חוקי התגובות,
וצריך לאפשר למגיבים רציניים לענות,
אתה מבין אורי – אני הבאתי לכאן מסמכי סי.איי.איי ,סיכום של שופט, חקירת סנטור
עדותם של שלל קורבנות, שתי מקורות על פנוט ארוך טווח
ועוד…
ואורי = הביא רק את דעתו שאינה נסמכת על כלום
כלומר כל דעתך אינה נשענת על המציאות. *** נערך ע"י מנהל הפרויקט
בכללי
הטעות שלך אורי היא שהאגו שלך לא ידע שזו טעות לתקוף את האתר בנושא כל-כך מבוסס וידוע… היית צריך להמתין
זו בדיוק השיטה שאני מכנה "להאכיל בכפית": כאשר בן השיח שלך עושה כל מני תרגילי התחמקות מתוחכמים, אין ברירה אלא להגיש את הראיות באופן שלא ניתן להתחמק מהן. זו בדיוק מה שעושה העיתונות, עם הכותרות שלה, והמגישים בטלביזיה. לכן החדרת המסרים שלהם כה יעילה. אין לזה קשר לכל מני מסרים תת הכרתיים ושאר היפנוט. המסר הגלוי חזק יותר מכל.
דנטון,
מאוד משעשע לראות איך הפאסאדה של ניסיון לבדוק דברים באמת מתפרקת אצלך ברגעים ספורים… די מאשר את מה שחשבתי בהתחלה, על האתר ועל הכותבים בו – אתם מפטפטים את עצמכם לדעת באוזני קומץ המשוכנעים מראש…
כלומר באת עם דעות קדומות…
אתה מכיר את תיאוריית הקוואנטים, לא אורי?
מדען משפיע על הניסוי בעצם המחשבות שלו…
אין סיכוי לשכנע אותך, כי אתה כבר נעול.
כמו רוב הכבשים הפועות.
אתה שמח להיות חלק מהרוב המהופנט?
שיהיה לך לבריאות.
בינתיים מי שהתפרק מהתמודדות עם טענות מפריכות זה אתה בדיון שלנו בפורום.
.
ולגבי טענת הקשקשנות שלנו… אתה מנהל קרב מאסף, שלא לומר מכלה את כוחך בקו הביצורים האחרון של הכחשת העובדות. לעומתך, המדיניות שאנו מייצגים, היא הכוח העולה. התפוצה של הפרוייקט הזה ושל שאר חושפי השחיתות רק הולכת וגדלה, ולא אתה ולא שולחיך יכולים לעצור אותה. ובטח ובטח שלא יעצרו אותה תרגילי הרטוריקה השקופים שלך.
.
אורי ידידי, הזמנים משתנים. ועוד מעט אפשר יהיה לומר עליך "זמנך עבר…"
נער שהיה בתוך Project Monarch
קיבל 1 מליון דולר פיצויים בבית משפט.
לא ברור לי למה יש הרמת גבה כשמדובר על עבודת שטן ואורגיות,
כשהשופט עצמו מתאר זאת :
In the Memorandum of
Decision, Judge Urbom wrote,
"King continually subjected the
plaintiff [Bonacci] to repeated sexual assaults, false
imprisonment, infliction of extreme emotional distress, organizedand directed satanic rituals, forced the plaintiff to 'scavenge' for children to be a part of the defendant King's sexual abuse and pornography ring,
forced the plaintiff to engage in numerous sexual
contacts with the defendant King and others and participate in deviate sexual games and masochistic orgies with other minor children.
"He [Bonacci] is a victim of multiple
personality disorder, involving as many as 14 distinct
personalities aside from his primary personality,"
caused by the wrongful activities of the
defendant King.
המשך
DeCamp, a
former Nebraska State Senator, even wrote a groundbreaking book
about the sordid history of the case called The Franklin Cover-Up:
The horrendous Monarch Project
"refers to young people in America who were victims of mind control experiments run either by U.S. government agencies such as the Central Intelligence Agency
or military intelligence agencies," writes DeCamp.
"The story told by
Monarch victims–one of whom was Paul Bonacci–
is that they were tortured for the purpose of creating
'multiple personalities' within them,"
DeCamp continues from his book.
"These multiple personalities could then be programmed–as spies, 'drug mules,'
prostitutes or assassins."
"Paul Bonacci and other child victims
have given evidence in great depth on the central role of Lt. Col. Michael Aquino in this depravity," continues Chaitkin.
"Aquino, alleged to have recently retired from an active military role, was long the leader of an Army psychological warfare section which drew on his 'expertise' and personal practices in brainwashing, Satanism, Nazism, homosexual pedophilia and murder."
DeCamp's victory in court and
the million dollar judgement is a vindication
of mind control survivors Paul Bonacci, Alisha Owens and others who were falsely imprisoned to keep them from testifying against their abusers.
http://www.raven1.net/ra1.htm
פסק דין של בית משפט. זו אסמכתא!!! משובח לעילא דעילא. עכשיו מתחילים לדבר!!!
🙂
.
עכשיו יבוא אוקהם עם התער שלו ויטען, שהרבה יותר סביר שהשופט היה אידיוט מאשר שמה שכתוב בפסק הדין נכון. 🙂
ככל שאני חושב על זה, המודל הרטורי הזה של "תער אוקהם" נראה לי כעוד כלי לעשות דלגיטימציה לביקורת. אקדמיזציה של הדלגיטימציה. איזה בילבולציה! 🙂
.
בכלל במסמך הזה שרון קישר, נחשפות "קונספירציות" הרבה יותר מסריחות, בקנה מידה הרבה יותר גדול ממה שדנו בו עד עכשיו.
.
צ'מע אורי, ככל שהתחקיר כאן מתקדם, אני רק מקבל חיזוק לתיאוריה שלי, שמהרגע מתחילים לחפור במשהו, תמיד יהיה לכלוך. לכן, לדבוק במודל מציאות של טוהר דורש להשקיע הרבה מאמץ בטיוח אותן עובדות מרשיעות. אך ככל שמטייחים יותר, גדל הסיכון שאיזה סדק יבצבץ…
.
ונראה לי שמושקע המון מאמץ של סילוף המציאות על מנת להתאימה לתיאוריה של התער ההוא… ממש מקרה של ציור המטרה סביב החץ. חולה על פרדוקסים 🙂
(אולי כי הם חושפים את הנסיון לכופף את המציאות לחוקים מופרכים?)
זה מאוד פשוט דנטון –
יש כאן שתי ציפורים במכה אחת,
1. חשיפת אורי – אין שום צורך לנסות לשכנע אותו,
הוא לא בא ללמוד הוא בא לנסות לתת דיסקרדיט ודיסאיפורמציה
2.הבאת שלל עובדות שכל קורא טהור לב – מבין ורואה שחור על גבי לבן
הכל טוב ויפה, רק שהשופט כלל לא פסק בנושאי שליטה מוחית, פולחני שטן או התעללות מינית. פול בונאצ'י תבע את הארכיבישוף הקתולי של אומהה ואת לורנס קינג (ואחרים) במשפט אזרחי. לורנס קינג, שהיה אז בכלא בעקבות הרשעתו במעילה, לא הגיב להאשמות ובונאצ'י זכה בתשלום מחדלי (כלומר, תשלום המגיע בלי שהמשיב התמודד עם ההאשמות). כלומר, הנושא של שליטה מוחית ופולחני שטן כלל לא נידון בבית המשפט וממילא, לא הייתה פסיקה בנושא.
נוסף על כך, האשמותיו של בונאצ'י ושל אחרים אינן קשורות לפרויקט מק-אולטרה וממילא אינן מחזקות או מחלישות את הטיעונים לגביו. רון הביא את הדברים, דומני, כדי להראות שבית משפט קיבל את הטענות שיש פולחני שטן ושליטה מוחית, וכיו"ב. בפועל, הוא לא קידם את הדיון לכיוון כלשהו.
מקור: http://www.whale.to/b/bonacci.html (פסק הדין הוא במורד הדף).
ובעצם, כן. ההאשמות שהועלו מאוחר יותר נגד קינג הועלו קודם נגד קינג ואחרים בפני בית המשפט במדינת נברסקה, ונדחו על-ידי חבר המושבעים כ"תרמית מתוכננת להפליא." ההאשמה היחידה שחבר המושבעים קיבל הייתה האשמה בעידוד לזנות (כלומר, שימוש בשירותי זונה ממין זכר) כנגד קינג ונאשם אחר.
מאוחר יותר הועלו האשמות רבות נגד קינג ואחרים, על קיום רשת של זנות ילדים. ההאשמות לא נידונו בבית המשפט אבל:
א. מה הקשר לפרויקט מק-אולטרה? שום קשר.
ב. איה ההוכחה כאן לפולחני שטן? אין הוכחה כזו.
ג. איך זה מוכיח את פרויקט מונארך? מה הקשר בין זנות הומוסקסואלית לטענות של אובריאן וראץ? שום דבר.
ומה לעזאזל הקשר של זה לתער של אוקהם? זה לכל היותר קשור לזה שרון אינו טורח לקרוא ולברר היטב את טיב הטקסטים שהוא מעתיק ומדביק מכל מיני מקומות.
תוספת לשימוש בפיצול אישיות וכיוב
CIA MORI ID 17395, p. 18. ESP Research, 1961 and 1962.
“Learning studies will be instituted in which the subject will be rewarded or punished for overall performance and reinforced in various ways—with electric shock, etc. In other cases, drugs and psychological tricks will be used to modify attitudes. The experimenters will be particularly interested in dissociative states [multiple personality]. An attempt will be made to induce a number of states of this kind, using hypnosis.”
http://tinyurl.com/OriginalDocument
until the "powers that be" that the alleged victimes accuse of crimes against humanity provide corrobative proof that the latter aren't lying…One cannot take their allegations seriously because they are not deemed authority by those they accuse
תראי, יש כללי משחק הגיוניים בוויכוח על קביעת המציאות. לא כל מי שטוען משהו, אכן דבריו הן אמת לאמיתה.
.
מה שיפה עם הכלל הזה, שהוא חל בשני הכיוונים: גם אם הרשויות טוענות משנהו, עליהן להביא תימוכין. זו זכות יסוד שלנו הציבור, והגיע הזמן שנעמוד על כך.
it's obvious that hypnotism is an epidemic and done overtly and covertly.
there is no excuse as to why a human being would opt to have the genitals of his descendents mutilate even though he doesn't subscribe to the belief system purported by the babble.
there is no excuse as to why anyone would work only to send half the earnings to a po box issued by the government.
that is democratic slavery
ניב, כמו פעם אה 😉
ממש…
ron I didnt mean to intervene on your serious exchange with the agent but…it seems obvious that hypnotism is a given when observing society
there is no other rational as to the peculiar behavior of human beings…and genital mutilation is evidence that people are not in the habit of using their analytical muscle
ב"ה
למנהל הפרויקט ורון.
הסגנון של אורי הוא סגנון של אני יודע הכל (יש מצב שעובדים איתו ובשבילו עוד כמה שקוראים בשבילו חומר) והשיטה שלו היא שהוא לא מוכרח להוכיח כלום, הוא רק צריך להראות שבכל נושא שמדברים עליו אין הוכחה אבסולוטית או שיש ספקות. ובכן כל הנסיון שלו הוא שקוף. מילא שיאמר לא בטוח. אולי. אבל מביאים פה הרבה ראיות תומכות והוא בטוח שלא שלא ולא. זה מריח לא טוב.
אתם עונים לו בסבלנות, מרובה, עם הרבה רצינות, התייחסות עניינית. אני חושב שהדיון פה כמו דיונים רבים אחרים מרימים קרנו של האתר.
עולה הרושם כי אתר זה קשור עם אנשים חוקרים, אמיצים, טובי לב וחכמי לב.
המשיכו בדרך האור ולא נורא עם טועים גם לפעמים בטיעון או סימוך מסוים. מי שעיניו בראשו מבחין האם הדברים נעשים בתום לב או מתוך אג'נדה.
בקשר לנושא הפלואור הרי זו שטות. גם אם פלואור טוב לשיניים של ילדים, אין מחקר אחד שמראה שהוא טוב לקיבה או למח, ההיפך.
https://www.emetaheret.org.il/dev/2010/06/13/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-2010-%D7%90%D7%A1%D7%99%D7%A8-%D7%9E%D7%A1%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%96%D7%94%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%93%D7%93-%D7%9E%D7%94%D7%A2%D7%95/
זה כתבה על בן זייגר מלפני 3 שנים פה באתר