לכבוד חג השבועות, החלטתי לפרסם שוב בעמוד הראשון של האתר,
את הראיון עם דוקטור אריה אבני שפורסם לראשונה כמעט לפני שנה..
תיהנו.
דוקטור אריה אבני, מחלוצי הדרך בהפצת האמת על מוצרי החלב,
מספר בראיון על הסכנה שבמוצרי החלב לגוף האדם,
מדוע האדם אינו אמור לצרוך מוצרי חלב מעבר לגיל הינקות (וזאת רק חלב אם כמובן…),
מדוע חברות החלב מספרות לכם שהחלב הוא מקור לסידן לגוף, ומדוע זהו שקר גס.
זהו ראיון המקור הראשון שצולם עבור פרוייקט אמת אחרת.
תיהנו, ואל תשכחו להפיץ לכמה שיותר אנשים.וזה הרצאה של דוקטור מקדוגל עם הוכחות ונתונים תומכים:
מדהים…
המשך בעבודה הקשה שלך להפיץ את האמת (האמת שלהם היא האחרת)
המראיין כזה *** (נערך ע"י מנהל הפרויקט עקב שימוש בשפה שאינה הולמת). הוא שואל שאלות שהתשובה ברורה לו וגם לציבור. במקום לשאול שאלות, מה השפעה של זה, שאלות מרתקות שיעניינו את הציבור.
כל הכבוד אלכס ניב ג'ונס
אימפריה ממש !
מר אבני אמנם נושא בתואר ד"ר, אבל אין לו התמחות בשום תחום והוא גם לא עובד כרופא (מומחה או כללי). למעשה, הוא הומאופת ותו לא. כך הוא גם מגדיר את עצמו בדפי זהב. אי לכך, הוא רחוק מלהיות רופא קונבנציונלי, וכדאי לקחת את דבריו בעירבון מוגבל מאוד. ממה ששמעתי מהתזונאית הצמודה שלי, אותה אני מאוד מעריך, לחלב ולמוצרי חלב יש יתרונות רבים.
החלב משלים כל מיני רכיבים שחסרים לנו בגוף, ובמיוחד סידן (1 גרם לליטר, שזה המון); עוזר לשמירה על משקל גוף מאוזן; מצמצם סיכון לסרטן מסוגים שונים; מונע מחלות לב, אוסטאופורוזיס, סרטן מסוגים שונים וכו'; מפחית סיכון לעששת ודלקות חניכיים; ומעולה לשיקום השרירים אחרי אימון גופני (כושר או כוח). לא בכדי צריכת חלב זוכה בשנים האחרונות לעידוד נלהב מצד כל רשויות וארגוני הבריאות בעולם.
כל המתעניין בנושא, מוזמן לקרוא קצת על חלב ולהחליט בשביל עצמו:
מצגת מעניינת: http://img2.timg.co.il/forums/1_130456765.ppt
ערך "חלב" בוויקיפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%9C%D7%91
גולן יקר.
מה שכתבת כאן יכול להחשב בבית משפט כדיבה.
לא רק שזה לא נכון, זה גם מראה שלא ראית את הראיון.
אם היית רואה את הראיון היית שומע את דוקטור אבני מספר על סיום לימודיו והסמכתו כרופא בירושלים,
על התמחותו בכירורגיה ועל השתלמותו בגסטרואנטרולוגיה בישראל ובחו"ל.
אז מאיפה בדיוק הקביעה ש"אין לו התמחות בשום תחום"? וש"הוא הומאופת ותו לא"?
מדפי זהב?
אני מציע לך לחקור קצת יותר לפני שאתה זורק סיסמאות לחלל האוויר על כך שמוצרי חלב משלימים סידן לגוף.
זה פשוט לא נכון.
חוץ מאשר בפרסומות של מועצת החלב, כמובן.
זה מה שקורה לאנשים ששטפו את מוחם בפרסומות , והם לא מאמינים שעבדו עליהם כל כך הרבה שנים –
זה באמת קשה להבנה אבל כאשר מנסים נוכחים לדעת שדר' אבני דובר אמת .
כשנתיים אני ללא חלב פרה ומוצריו נגמלתי מחלב בכלל – כל כך הרבה בעיות שהיו לי נעלמו שזה לא יאמן
מאז לא חליתי בשפעת – לא היתה לי צרידות שהפריע לי בהופעותי – בדיקות הדם שלי השתפרו – הרגשתי טובה יותר ומרצי חזר אלי -יחד עם זאת השינוי שעשיתי היה בעוד שלבים ומבוסס על מזון טבעי לפחות ב 90% גם ירדתי 10 ק"ג ממשקלי במשך שנה שלמה –
תודה לדר אבני על המידע .
גולן יקר,
כל אחד יחליט בשביל עצמו, ותודה שהבאת את המצגת על החלב.
מדוע תודה?
כי בעמוד הראשון של המצגת כתוב בפרוש שהיא הוכנה ע"י "מועצת החלב" כלומר גוף שמרוויח מכך שנקנה מוצרי חלב.
זה בסדר שכל אחד חושב אחרת.
בעולם שבו כל המלצה צריך לקחת בעירבון מוגבל, כי ייתכן שהממליץ פשוט מרוויח כסף אם נפעל לפי המלצתו, כדאי אולי פשוט לנסות. לא ייקרה לנו כלום, אם אנו בריאים יחסית, אם ניקח בדיקת דם, נימנע ממוצרי חלב לכמה שבועות, נחווה את מצב הבריאות שלנו, וניקח שוב בדיקת דם. לא עשיתי זאת עדיין אבל אולי שווה.
איילת
קשקוש. במוצרי חלב יש כמות זעומה של סידן. בירקות ירוקים ובטחינה משומשום מלא יש פי כמה וכמה. ולידיעתך: ד"ר אבני הוא רופא גם רופא. למד בירושלים ויש לו תת-התמחויות אחדות. טרם וקרא לפני שאתה משמיץ.
אופס, לא כל מי ששותה חלב הוא שוטה.
http://www.hayadan.org.il/wp/longer-life-for-milk-drinkers-say-reading-researchers-2907096/
אבי, שכחת להוסיף שאתה כתבת את המאמר שאתה מפנה אליו…
תמיד תוסיף: "למען הגילוי הנאות, אני כתבתי את המאמר שאני מפנה אליו…"
וכמו שדוקטור אריה ציין בראיון:
"תנו לי 6 מיליון דולר ואעשה לכם מחקר עם איזה תוצאות שאתם רוצים…"
לא נוקט עמדה בשום דעה, יש יתרונות וחסרונות לחלב לפי מחקרים שקראתי, אבל בלי שום קשר – מנהל אמת אחרת – אני מצפה בתור מנהל האתר שתנהג בסקפטיות כלפי כל דבר ותבחן טיעונים לכאן ולכאן, ולא רק תגן בנחישות ועמדתיות מופגנת על טענת הכתבה נגד החלב…
קצת סקפטיות לא תזיק לאף אחד!
אופס, לזרוק מחקרים באויר גם אני יכול
—
a strong positive association with milk consumption was observed for cancers of the lymphatic organs
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2328215
—
positive correlation between consumption of animal protein, particularly bovine protein, and lymphoma mortality
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/63007
—
Significant positive correlations were noted between ovarian cancer incidence, per capita milk consumption
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2510499
—
יותר אמין בעיני לשמוע אינדיבידואלים כגון דר' אריה אבני או דר' רוברט כהן –
Milk – The DEADLY Poison
http://www.youtube.com/watch?v=Ef4ro8FUzjs
הבעיה עם המחקרים בעד ונגד חלב היא שהם בעיקר מחקרי מתאם. העובדה שאנשים שותים חלב מאריכים או מקצרים את חייהם לא חייבת להיות בגלל שהם שותים חלב. יכול להיות משתנה מתווך כמו אורח חיים אופייני לאותם אנשים וכו'. "למזלי" אני לא צריך לקחת את הסיכון – הרבה חלב עושה לי בלבלה בבטן. אבל גבינות זה סיפור אחר. אני מאד אצטער לגלות שגבינות עושות רע.
למנהל האתר. אין לי בעיה עם הגילוי. בפעם הקודמת כתבתי את זה פשוט שכחתי בגלל העייפות ושעת הלילה המאוחרת. אני לא מתבייש במה שאני כותב. עם זאת, הידיעה הופיעה אתמול גם בטלוויזיה – נדמה לי שזה היה בתוכנית מה קורה.
אתה לא צריך להתבייש במה שאתה כותב,
אתה נשמה חופשית שמביעה את עצמה.
ניב, אתה מאמין בקיום נשמות ?.. מעניין. שאלה לענין – הרי מוצרי חלב, גבינות וכדומה נאכלות מאות ואלפי שנים, לפני פרוץ התנובה לחיינו.
בכל מיני הרים אנשים כמו היידי וחבריה שותים ואוכלים חלב וגבינות וחיים מאתיים שנה.
אין ספק שאת ההשראה למכירת חלב ומוצריו תנובה לא קיבלה מהיידי – ומטרת המכירות היא כסף וכמה שיותר (כמו הכל, כמו כולם), אבל מכאן לומר שחלב ומוצריו מזיק לצרוך.. אני בספק. אפשר גם להתייחס לנושא הגבינות, כמו שגיל כתב ?.. בלי גאודה אני אבודה..
הי מיכל.
אני אפנה את השאלה שלך לדוקטור אריה אבני.
בכל מקרה, בראיון שאלתי אותו כיצד הוא מתייחס לאכילת החלב שבמסורת ההודית, הרי שם אוכלים הרבה חלב פרה,
והפרה נחשבת אפילו לקדושה.
הוא אמר בראיון שאת החלב, ההודים מרתיחים וכך חלבון החלב, שהוא החלק המסוכן בחלב (אם נוציא מהמשוואה את הורמון הגדילה, האנטיביוטיקה ושאר המרעין בישין)
נהרס והחלב הופך ליותר בטוח לגוף.
עוד נקודה למחשבה, ואני מודה שאני לא מכיר את הספר והטיעונים נגד החלב: כאשר דוחפים הורמונים וגועל נפש לחלב ברור לגמרי שזה רע מאד. ידוע לי גם שאוכלוסיות שלמות בעולם לא מסוגלות לעכל את חלבון החלב. אבל האם הדברים עדיין נכונים וברורים גם כאשר מדובר על חלב אורגני, או נטול הורמונים?
הי גיל,
תסתכל על התגובה שכתבתי למיכל,
ובנוסף, אני מקווה שמר אבני יעלה בעצמו ויכנס לדיון.
חלב אורגני מפרה שהתיחסו אליה טוב ובלי פסתור זה טוב(כמו פעם בהיידי וכד').
ומה קורה עם חלב עזים, כבשים ובפאלו? (יוגורט הבפאלו למי שלא יודע הוא הטעים ביותר. יקר, אבל שווה את הכסף)
גיל, אתה צפית בראיון?
אני כבר למדתי שזו התגובה הראשונה שצריכים לענות לגיל –
גיל, אתה צפית בראיון?
רון, אני מבין שאתה נהנה להיכנס בי בכל הזדמנות. חבל שזה גם כאשר אני מביע תמיכה ועניין אמיתי במה שנאמר. לא ראיתי את הראיון. סליחה, תהרגו אותי לפני שה-NWO יעשה את זה. אסתכל על הוידאו. מודה שזאת עצלנות מסוימת, אבל אלו השאלות שהכי מעניינות אותי, ואם מישהו יכול לענות לי על זה במהירות זה יותר קל ונוח לקבל תשובה ישירה מאשר "תראה את הוידאו".
אז עם כל הכבוד גיל,
איך אתה מצפה שנתייחס ברצינות למה שאתה כותב,
אם אתה מגיב על ראיון שאפילו לא ראית?
גיל אתה מבלה את מיטב זמנך באתר ובכל זאת אתה מסתייג מלקרוא או לצפות בתוכן ולדבר ביודעין על הנידון…מה המטרה שלך?
אין עןד חייה על הכוכב שכבדרך אגב יונקת מחייה אחרת.
לא תמצאו סוס שיונק מפיל לארוחת בוקר.
הללו (אם לא כלואים בגן חיות) חיים בהרמוניה עם הטבע.
חיות טרף אף פעם לא מערבבות חלבונים עם פחממות ולא יזילו ריר על סנדוויץ עם נקניק מארומה.
כשאני מביע דיעה על משהו אני משתדל להגיד מראש אם ראיתי וקראתי (ראה ערך בארי חמיש). לפעמים יש נושא שאני מסכים עליו, לא מספיק מעניין בשביל שאני אכנס לעומקו, במיוחד לא אם יש ביני ובין מפרסם המאמר הסכמה עקרונית או חילוקי דיעות עקרוניים. הסברתי את הדברים במקרה של חמיש. לדוגמא, אם אני חושב שטענה מסוימת ניתנת לבדיקה ע"י מחקר מדעי ונתונים אמפיריים, אני לא אחשיב עדות או טענה של מישהו בתור הוכחה. חבל על הזמן שלי לקרוא את זה, כי ב-95% מהמקרים ייצא שבאמת זה לא משנה לשיטתי ובשביל סיכוי של 5% אני לא אתחיל לקרוא הכל.
עם זאת, ראיתי את הראיון. קודם כל, שכחתי לתת קרדיט על כך שניב סוף סוף מצטט מישהו שאומר משהו שבתחום ההתמחות שלו, ולא, נניח ארכיטקט לשעבר שאומר את דעתו על האקלים… האיש נראה מקסים והאמירות שלו נשמעות ברובן הגיוניות, וזה אומר אחד שמאד אוהב קוטג' ודי נהנה מהמבורגר פה ושם. עם זאת אני באמת לא בטוח כמה מחלקות באמת ייסגרו בעקבות ההמלצות שלו. בודאי שמוזר לי שהוא זורק "טופו" ו"סויה" ולא מציין שסויה היא אחד המוצרים הכי מפומפמי-הורמונים שיש, וצריך להבדיל בין סוג אחד לאחר. גם ידוע שיש תינוקות רבים עם אלרגיה לסויה, אז זה לא ברור מאליו.
גילוי נאות: יש לי אלרגיה להומאופתיה. כבר יצא לי להיתקל בהומאופת שהיה רופא מקצועי ומכובד בהכשרה שלו שלא מיצמץ כשאמר שהומאופתיה הוכחה מבחינה מדעית, שזה פשוט שטויות במיץ מדולל מאד.
סיפור קטן על בטחון יתר וזחיחות הדעת:
לפני כשנה קראתי את ספרו של ד"ר אבני, התרשמתי מאוד, והפניתי אליו קרובת משפחה מבוגרת שסובלת מאוסף החולאים הרגילים של גיל גבוה, ובעיקר יתר לחץ דם. מספר שנים קודם היא עברה ארוע מוחי והשתקמה. היא כמובן לקחה אוסף מגוון של תרופות לאיזון יתר לחץ הדם שלה, והוזהרה בחומרה לנטר ולשמור עליו בתחום הבטוח.
ובכן היא הגיעה לד"ר אבני עם בתה. ד"ר אבני הסביר לה על נזקי החלב, המליץ לה על תפריט מתאים, ומחק מרשימת התרופות שלה יותר ממחצית התרופות, שכן התפריט נטול החלב אמור לסדר הכל.
שלושה ימים מאוחר יותר היא הובהלה למיון עם לחץ דם היסטרי, והיתה על סיפו של שבץ נוסף. לקח לא מעט זמן לאזן את לחץ הדם שלה.
מוסר השכל?
אולי ד"ר אבני צריך ללמוד מזה משהו? אולי מי ששוקל לפנות אליו? אני למדתי מזה הרבה.
יש כל כך הרבה גורמים לתחלואה, לחץ דם גבוה, מחלות, סרטן.
אין פתרון קסם אחד, ומי שאומר שיש הוא שרלטן.
בראיון דוקטור אבני אומר בבירור
שיש מס' גורמים שמשפיעים על בריאותינו, ובינהם התזונה.
ובנוסף, כל אחד עושה טעויות, יכול להיות שההחלטה של דוקטור אבני במקרה הזה, היתה לא נכונה (למרות שאני לא מכיר את כל הפרטים)
אבל זה בהחלט לא משליך על העובדה המאוד ברורה שמוצרי חלב אינם תורמים לבריאות האדם. ולעתים קרובות אפילו הורסים אותה.
מזה חצי ההמזה חצי שנה אני לא נוגע במוצרי חלב – חיי השתנו לחלוטין מעבר לכך שהתוצאות של בדיקות הדם יצאו מעולות מעולם לא היו לי תוצאות טובות כל כך בבדיקות דם כלליות ..
בקיצור – מה שטוב לאדם אחד – יכול להיות רע לאחר. כמובן שיש דברים שמזיקים לכולם: כמו סמים, כוכב נולד ומקדונלד. נראה שמוצרי החלב יש כאלו שרגישים יותר ויש שלא. כמו חולי צליאק למשל.. ועל אזור הדמדומים הזה חיים ומתפרנסים הומופאתים , טבעוניים וחברות טבע למיניהם. לא שזה רע, כולם צריכים פרנסה – רק כל אחד צריך להכיר את עצמו וגופו. אתן דוגמא מעצמי: אובחנתי כבר לפני המון שנים כאחת שיש לה "מעי רגיז". כלומר, כל אוכל מתובלן קלות, ושאר מאכלים טעימים במיוחד – אני משלמת בבזבוז הסטרי של ניר טוואלט. מה עושים ?.. הייתי אצל המון רופאים, רגילים, מומחים, קופת חולים וגם עם כסף (כסף ממני..) והגעתי גם להומופאתיים. דווקא ההומאפתית האחרונה אמרה לי, את צריכה לדעת מה טוב לך ומה לא. נצנה לי רשימה התחלתית, ואז נהלתי טבלה במשך שנה – מה אכלתי, מתי (שעה), תוצאות: זמן בבית הכיסא (סליחה..), כאבי ראש, כאבי בטן וסתם חולשות. עכשיו אני יודעת בדיוק מה טוב ומה לא. סחוג – לא, ג'ינג'ר – כן. פאסט-פוד – עדיף לצום. (לכולם – אוכל כמו סיני-מהיר למשרד, זה כמו לשים מים במיכל דלק.)
בהצלחה.
א. יתכן שהחלב הדל כמו גם הגיל/אשל/יוגורט ע"ב חלב דל וסיליקון,
סופח סידן מהגוף. אני עברתי לגבינה 5%, כי אני לא סומך על כך
שתנובה תתקן דרכיה, אפילו לאחר שנחשף פעם אחת נושא הסיליקון.
ב. האדם הינו 'אוכל כל', כמו גם החזיר ואין לאף אחד מהשניים האלה בעיה
לעכל מזון מעורבב מכל מקור.
ג. לכ50% מההודים בעיות עם עיכול סוכר.
ד. המגוון הגנטי באדם גדול בהרבה ממה שסיפרו לנו בעבר,
כלאמר הרבה יותר מ1%, אלא מספר אחוזים,
כמו המרחק בין האדם לאוראנג-אוטאן.
ה. בארץ קיים ערבוב גזעים בסקאלות רחבות.
וזאת בדיוק הסיבה שצריך להסתמך על קריטריונים מדעיים ככל האפשר בשביל לשפוט אם משהו טוב או לא. אי אפשר שכל אחד "ינחש" מה טוב לו, כי המחיר יהיה כמו בסיפור של שלום. כמובן שסיפורים כאלה לא נפוצים כי לאף אחד אין אינטרס להפיץ אותם אבל המקרים עצמם נפוצים מאד. למרבה הצער בדיוק כמו מקרה "המשפחה הממוצעת עם 2.5 ילדים" משום מה תמיד נדמה שהסטטיסטיקה דופקת את האדם היחיד, אבל אין דרך טובה יותר לדעת מה טוב ומה לא אם אין יכולת לבדוק כל דבר ודבר.
לכן אני מעריך את דברי הד"ר על חלב, כי מאחוריהם יש איזשהי סטטיסטיקה ומחקרים (גם אם שנויים במחלוקת והם שנויים במחלוקת). מאחורי ההומאפותיה אין שום סטטיסטיקה ואין מחקרים שיגבו אותה, ולכן היחס שלי אליה בהתאמה.
ומה עם המקרה של מיכל
הוא מזכיר שם שצריך לעבור לטופו,אבל צריך להזכיר שבטופו ישנם חומרים מהונדסים גנטית,והורמונים בעיתיים,אני לא חקרתי אותם,אבל חשוב לדעת גם את זה.
אגב,תודה לך ניב.תודה על הכל.
הי יוסי.
בדיוק בגלל מה שאתה אומר, כדאי לקנות טופו / סויה אורגניים,
או שמצויין עליהם שהם מיוצרים מפולי סויה שאינם מהונדסים גנטית.
מי שטעון שחלב נחוץ בשביל הספקת סידן הוא בור, בטחינה מלאה יש הרבה יותר סידן.
היום קופת חולים כללית, בשקט מהצד (כי הם קיבלו כסף מתנובה לפני כמה שנים…) תגיד לכם גם, חלב זה רעל.
לא רק זה, חלב גם גורם לבריחת סידן מן העצמות.
בקיצור, פויה.
צודק לגמרי
קודם כל לפני הכל – ברכות על ראיון הווידאו המצולם הראשון של אמת אחרת. שנית, איזה חתיך אתה ניב. כפרה עליך!
ועכשיו לעניין החלב. צפיתי בראיון עד סופו (חתיכת ראיון. וואוו!). פעמיים בחיי עשיתי דיאטת חלב בשל אלרגיות ואסטמה. שלושה שבועות ללא מוצרי חלב (בהמלצת רופא משפחה יש לציין). לא הרגשתי כל הטבה. עכשו אחרי הראיון פה אני מבין שהייתי צריך לעשות דיאטה של שישה שבועות ולא שלושה שבועות. כנראה שזה מה שעושה את ההבדל.
בלי קשר, כולנו בבית צורכים היום מעט מאוד מוצרי גבינה. המינימום האפשרי, אם אפשר להשתמש בביטוי הזה.
מאוד קשה לי לראות את עצמי חדל לגמרי מאכילת מוצרי חלב, אבל בהחלט לצמצם "פעילות". לרדת אפילו מתחת למינימום האפשרי.
קמח לבן, מלח, חלב, סוכר, בשר…. ד"ר אבני מבקש מאיתנו להפסיק לצרוך את כל אלה. יכול מאוד להיות שהוא צודק. אבל עם יד על הלב, לא מתאים לי לאכול כל היום עדשים וטחינה.
מה שכן, בהחלט מתכוון לצמצם מינונים. פחות קמח. פחות מלח. פחות סוכר… זה כן. זה בהחלט אפשרי ובהחלט בר ביצוע.
אסור לנו לשכוח שגם טלפונים סלולריים זה לא בריא וגם התנודות (ויברציות) של הרכב שלנו לא בריאות, האוויר שאנחנו נושמים, המים שאנחנו שותים, הרעלים שנפלטים מכל מוצר פלסטיק סביבנו…. בקיצור, מה נשאר??? רבאכ???? הכל לא בריא! הכל מזיק! הכל מסרטן!
אז אם כבר נחטוף כולנו סרטן, למה לא נעשה זאת בסטייל? עם אוכל טעים (ולא בריא), עם אייפון מגניב, עם מיקרוגל במטבח, עם אוטו צמוד…?
לסיכום, אחלה כתבה. לוקח ממנה המון. אצמצם עד כמה שניתן את החשיפה למוצרי חלב, סוכר, קמח… לא אצליח להפסיק לצרוך אותם לגמרי. לפחות, לא עכשיו. יותר אמיתי וכנה מזה אין.
ולסיום, שאלה אישית לגיל. אני עוקב אחר התגובות שלך בכל מני פוסטים כאן. עושה רושם שאתה אדם חכם מאוד ובעל ידע אדיר. מדוע לא תנסה לתעל את האנרגיות (החזקות!) שלך ליצירה ולא להרס? אתה יודע, אין כאן טובים ורעים. אין כאן נכון ולא נכון. בסופו של דבר כולנו כאן (באתר הזה), מנסים ביחד לחפור באמת ולנסות להעצים את המודעות שלנו. האם אי פעם ניגע באמת… אני בספק. אבל לפחות נוכל להגיד שניסינו. שעשינו משהו בשביל זה. אתה לעומת זאת מנסה כל הזמן לשים רגליים, לסתום פיות, להגיד לא! לעשות דווקא! מה נסגר אתך בן אדם? תנא ירוק, יין לבן, שב איתנו כאן. יש מקום לכולם. בחיאת גיל, לפני שאתה עונה לי (ואני משוכנע שכבר הכנת תשובה), תחשוב על זה קצת. המתן עם התשובה. קח כמה ימים. אני כאן. אתה לא צריך לענות עכשיו. למעשה אתה לא צריך לענות בכלל. פשוט חשוב על הדברים. אולי בפוסט הבא נפגוש את אותו גיל, ובכל זאת משהו שהשתנה בגישה שלו. הלוואי.
איילי, אתה מכיר אותי,
אני אוכל כל היום עדשים וטחינה?
יש הרבה מאוד אופציות לתזונה בריאה ומי שלא רוצה לאכול קמח לבן יכול להחליף אותו בלחם מקמח בריא לא פחות טעים והרבה יותר בריא.
אותו הדבר עם סוכר לבן, מלח שולחן רגיל, בשר ודגים.
אחוני, מכיר אותך טוב. ומכיר גם את האישה היפה והמהממת שלידך שמכינה את כל המזון הזה שאתה מדבר עליו. באמת טעים. באמת מדהים. אבל לא כולנו נולדנו עם הכשרון הזה של אליה. אנחנו, בקושי יודעים להכין חביתה. אופס, גם ביצים זה מסרטן לא?
חחחח…
נשיקות!
🙂
חחחחחחחחחחח אייל אתה מלך
ניב, אני מצטרף למחמאות שקבלת עבור הראיון עם ד"ר אבני, אדם בקיא היודע היטב על מה הוא מדבר והשאלות שלך לעיניין.
באותן השנים שעבדתי בגרמניה בבית בריאות הוליסטי המשלב רפואה קונווציונלית ורפואה טבעית, שמעתי בידיוק אותן הטענות שמשמיע ד"ר אבני מפי הרופאים על הנזק שגורם החלב. באמת הדבר היחיד, בין מוצרי החלב, שהם הגדירו כפחות מזיק, היתה החמאה.
הגדש שנתן היה על פירות וירקות. זכור לי את השבח לטחינה בזכות הסלניום. הדגש תמיד הייתה על תזונה המנטרלת את חומציות הגוף.
מי שמחובר לכלי התקשורת בלבד, מוחו שטוף מאינפורמציה לא נכונה. בעלי האינטרסים כלכליים מושכים את החוטים, נותנים את הטון, הפולוטיקאים הינם רק בובות קנויות וכנועיות ובעצם כל מערכת ה"בריאות" נהנת מן המחלות של הציבור.כך שקיימת שתיקה ציבורית רחבה על נזק שגורם החלב, אכילת בשר ועוד הרבה, כי כל כך הרבה איטרסים מעורבים.
מסקנה פשוטה אחת: על האדם לקחת אחריות מלאה על חייו ובריאותו ולהפסיק להתנהג כמו צואן.
כפי שד"ר אבני מציין נתנת לנו מערכת בריאות נפלאה וחכמה ואנו צריכים לחדול לפגוע בה. הבריאות באה מבפנים, שום גורם חיצוני, חיידק, ווירוס יכול לפגוע בנו כאשר מערכת החיסונית שלנו מאוזנת.
אני בטוח שעם הזמן והתעוררות הציבור יעלו לשילטון אנשים בעלי יושר פנימי, אמנים שסוף סוף יתחילו לשרת את הציבור ואדם כמו ד"ר אבני ימצא את מקומו כיועץ למשרד הבריאות!
תודה אלן.
דברים כדורבנות.
אחד הדברים שמטרידים אותי קשור לא רק לשאלה של מה אנחנו אוכלים, אלא גם הנזק הסביבתי הכרוך בכך. רבות דובר על המחיר הסביבתי של צריכת בשר וחלב מוגזמים, אבל האמת היא שגם מזון מהצומח בא על חשבון הסביבה. כשאנחנו מגדלים חסה אנחנו לא רוצים שנברנים וחרקים יאכלו אותם ולכן אנחנו מדבירים או מגרשים אותם ובפועל גורמים לדילול האוכלוסיה שלהם. זה נדמה כאילו מה שלא נעשה נגרום לנזק סביבתי משמעותי. מזון מהונדס אמור להתמודד עם הבעיה הזאת, אבל גם אם נשתכנע שאין בכך שום בעיה בריאותית בסופו של דבר גודל האוכלוסיה ואיכות החיים תכריע נגד הסביבה. אגב, אחת הסיבות העיקריות להתייקרות הבשר נובעת מעליית איכות החיים בסין. גם שם התחילו לאכול הרבה יותר בקר מבעבר.
כיון שאני יודע שלא בא לך לקרוא כתבות כאן ובכלל "מידע קונספירטיבי" – נחסוך לך את הטרחה באדיבותי:
גידול אורגני מהצומח לא אמור לעשות נזק סביבתי וזה לא כולל כמובן הריסת יערות עד בשביל לשתול שדות סויה.
מזון מהונדס גנטית זה קונספירציה – שמים קוטל חרקים מובנה בתוך הזרעים,זה כאילו ריססנו לעצמנו קוטל חרקים בתוך הגוף.
יש עדיין הרבה מקום ואוכל בעולם אפילו לעוד
הרבה אנשים ועדיין לחיות ברווחה – לכולם.
דרך טבעית להתמודד עם מזיקים – גיוון כמו שקיים למשל בהודו שמים 10 סוגי תפוחי אדמה.
ואפילו 1-2 סוגים מושמדים ע"י חיות וחרקים
עדיין הרוב שורד.
היי.
אז ראיתי את כל הראיון ויש לו אותו במחשב בנוסף. יש לי שלאות מאוד חשובות היות וגם קראתי את ספרו החדש "עזוב לי את העטינים". והפסקתי לשתות כבר לפני 2 שנים.
מה הששמעתי בראיון זה שהחלב המורתח הורג את כל החלבונים בחלב ומה כן נשאר בחלב, סידן (?) והחומציות נשארת לאחר ההרתחה? (שבאה כנראה מחלב אורגני וטיבעי?)
2) אם אני שותה חלב אורגני מורתח, זה יגרום לי לחומציות בקיבה?
3) והאם הסידן שנשאר בחלב הפרה עדיין לא יספג בגוף ויגרום לבעיות?
4) מה הקטע עם פרה שוויצרית? האם היא לא אורנית?
יותר חשוב לקחת אומגה 3 כל עוד אתם תחת השפעת הפלואוריד שנמצא בברזי המים בכל המדינה בישוב מעל ל-4000-5000 תושבים (לא בקיבוצים ומושבים).
בסדר אני מודה לכם וביי.
יאללה
תודה
שלום אליעזר.
אפנה את שאלותיך למר אבני,
ואפרסם את התשובות בפוסט.
חזור מדי כמה ימים כדי לבדוק.
נא להגיב: חשיבות החלב לילדים
http://www.news1.co.il/Archive/003-D-40802-00.html
כל מה שיש לי לומר זה:
"מחברת המאמר הינה דיאטנית קלינית, יועצת תזונה במחלבת טרה"
סידן=טחינה משומשום מלא נקודה
אמנם פחות טעים אבל הרבהיותר בריא
אני מחפשת לשוחח עם אריה, ידידנו ולא מוצאת את כתובתו
שלום רב,
אני תלמידה לנטורופתיה שנה שניה בבי"ס מירב ושמו של אריה הוזכר כמה וכמה פעמים במהלך הלימודים…כמו כן כל נושא צריכת החלב או אי צריכה.
רק להביא דוגמא אישית לחיזוק דבריו של אריה אבני:
יש לי חברה ששותה הרבה כוסות קפה ביום (כ-10 כוסות) עם חלב. וזו בעצם הצריכה המרכזית של מוצרי חלב שלה ביום.
הצלחתי לשכנע אותה לפחות אם לא להקטין את כמות הכוסות לפחות לעבור לחלב עיזים במקום חלב רגיל ואני הופתעתי לא פחות ממנה שהרבה תסמינים שסבלה מהם כמו גאזים ושיהוקים פסקו עד כדי נעלמו מעצם השינוי.
חזקו ואמצו בהפצת דבריו של אריה אבני.
מיכל,הערה במקום.האם מעבר לחלב [עיזים] אורגני עושה את ההבדל? או שצריך להמנע מחלב בכלל. מעניין לשמוע את דעתו של ד"ר אבני בעניין.
שמחה לשמוע תגובה…המטרה היא לרדת בכמות החלב בכלל…חלב עיזים , מכל המורים שלי שמלמדים נטורופתיה, זו ברירת מחדל. יש תחליפים אחרים כמו סויה, שיבולת שועל, שקדים…אבל מהחי עיזים.
האמת …עד שלא מנסים לא יודעים. מציעה לכולם לערוך ניסיון עצמי ולראות איך הגוף מגיב. אין ספק ששינוי תזונתי בכלל עוזר גם כן.
היי מיכל ולכל הקוראים העוסקים בנתורופתיה המעודכנים בנושא.
דובר כאן על חלב כגון סויה, שיבולת שועל, שקדים וחלב מהחי – עיזים.
שאלותי הן.
1. שמעתי לא פעם כי יש הסתייגות ממוצרי סויה וטופו, שהם לא הכי בריאים במיוחד ואף מזיקים (לא רק שניצל סויה מעובד אלא על סויה עצמה), כיוון שפולי הסויה מכילים חומרים בעלי תכונות ממש דומות להורמון אסטרוגן (הורמון נשי) הגורם להתפתחות מינית מואצת. יש נתונים חדשים על כך? כיוון שכך, סויה אינו מומלץ במיוחד.
2. מה לגבי חלב אורז? האם הוא בריא ולא ידוע כלל וכלל כי הוא יכול להזיק?
אמשח גם לתשובות חלקיות, או אף למי שבקיא בחומר המדעי והמחקרי, הם יש חדש בשנה שניים המאששות טענות אלו.
תודה רבה מראש לכולם, גיא
איך אנחנו בתור ציבור מריצים את הגאון הזה למשרד הבריאות???
במהלך הראיון הוא אומר שאם היו עושים הפצה המונית של הספר שלו, הוא היה מוכן לקחת רק רווח סימלי מינימלי.
אני שואל בשיא הרצינות, ומבקש ממישהו עם ידע בתחום לפרסם את עלות ההדפסה בהנחה שמדובר בכמויות.. אני רוצה לראות כמה כסף צריך כדי להשפיע על הציבור בארץ לשנות הרגלים לטובה.
אני בטוח שזה נופל על סכום שאפשר לגייס ואני בטוח שיש אנשים שישמחו להפיץ אץ הידע שלו – קבוצה הולכת וגדלה.
הרבה יותר יעיל, להפיץ את המידע בקרב חברים ובאינטרנט. לכתוב בצורה שיטתית: מהי הטענה, ולקשר לאסמכתא שלה. ללמוד את אותם טיעונים כך שאפשר יהיה לנהל וויכוח אפקטיבי עם המתנגדים.
אני יודע שמוצרי חלב מזיקים מאוד כבר הרבה זמן, אבל חלק מהדברים שד"ר מקדוגל אמר לא ידעתי , כמובן שמיד הפצתי בפייסבוק…
באמת הגיע הזמן שניתן קונטרה לחג תעשיית החלב. נריץ גרסה משלנו ל"תיקון שבועות": חשיפה ותיקון השחיתות! 🙂
שלום חברים.
אני אישית שמעתי מהרבה רופאים שחלב לא ממש בריא לאדם מבוגר.
למעשה אדם הוא חיה היחידה בטבע שצורכת חלב של חיה אחרת ( חוץ מחיות המחמד שלנו)
תחשבו על זה! זה לא טבעי לנו.
זאת הדעה שלי.
ולאכול בשר של פרה זה טבעי? מישהו פה מגדל פרות או תרנגולות בחצר האחורית?
לאכול מלפפון זה טבעי? למישהו יש מושג איך שותלים מלפפון בעציץ?
חלופות לחלב, למי שלא רוצה חלב, אבל מודע לחשיבות ספיגת הסידן בגוף –
http://www.reader.co.il/article/45512/%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%92%D7%AA-%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%9F-%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%91-%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%95-%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%AA-%D7%95%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%9D
מי שכתבה את המאמר שצירפת לנו היא – הדיאטנית הקלינית של מועצת החלב…
http://www.nrg.co.il/online/29/ART1/976/489.html
אי אפשר לברוח מזה כמה שלא תנסה – מוצרי חלב פרה מזיקים לבריאות האדם
כפי שהוכיחו מחקרים אמינים (לא כאלה שמומנו ע"י תעשיית החלב)
צמצמתי מאוד צריכת חלב בשנים האחרונות.
נפטרתי מנזלת כרונית וליחה, והפעם היחידה שהיה לי חום משמעותי מאז, היתה כשחליתי במלריה בחו"ל. (בעבר הייתי מבלה בבית 3-7 ימי מחלה בשנה.)
אני ממליץ מאוד למי שרוצה לשפר את מצב הבריאות שלו לעשות ניסוי ולאמץ את הדיאטה שהציע הד"ר (+-) : 6 שבועות של אוכל בריא, בלי חלב, ועם מעט בשר. אהה.. גם קריאה של הספר המרתק והמפורסם "מחקר סין" לא תזיק… 🙂
ניב, הפכת לאחד האנשים החשובים והאהובים בחיי
ואנחנו אפילו לא מכירים… 🙂
חלב בחלב ועוד חלב. למה יש כל כך הרבה דיונים על חלב מלבד היותו אקטואלי בימים חמים אלה?
משום שהחלב הוא הבסיס. אבל… לא ממש של המין האנושי!
עכשיו בוודאי תרצו לקפוץ עלי ולסתור את דבריי, ואני אומר רגע, רק עוד רגע תקשיבו ותבינו למה אני מתכוון 🙂
מה שמאפיין את עולם היונקים היא העובדה שהם יונקים את חלב אימם. פשוט לא?! אלא מה? האדם החליט לאמץ לו שימוש בחלב שאינו שייך לו במקור, ואינו מותאם אליו בצורה גנטית מושלמת.
אנחנו שותים חלב פרה, חלב עיזים וכבשים, ועושים מהם מוצרי חלב "בריאים" שמאוד נחשבים. החברות מפציצות אותנו בפרסומות ואומרות לנו שחלב זה בריא וטוב, שיש בו הרבה סידן, ושהוא בריא מאוד למערכת העיכול וכו…
אי לא אומר שזה לא נכון. מה שאני אומר הוא שלכל מטבע יש שני צדדים. מכיוון שהחלב הזה אינו חלב אם, המותאם לנו גנטית בצורה מושלמת, מן הראוי שתהיינה בעיות של התאמה, רגישויות, אלרגיות ותגובתיות יתר של מערכות כתוצאה מרגישות לחלב (בין אם זה חלב פרה ובין אם זה חלב עז, כבשה אתון או נאקה).
הרגישות היא אינדיבידואלית בכל אחד מאיתנו, ולכן יש כאלה שמגיבים לא טוב לחלב, בעוד שלאחרים הדבר אינו מפריע כלל.
אתם מבינים? הכל בסופו של דבר מתנקז לכדי רגישות.
יש כאלה שחלב פרה גורם להם לפריחה, ויש כאלה שזה מסדר להם את היום.
הערכתי היא שאין פה אמת אחת מוחלטת, אבל…
יש הסתכלות שונה במיוחד בכל הקשור לחלב פרה, אבל על כך ניתן לדבר בהזדמנות אחרת.
מאחל רק בריאות לכולם
אבישי
גבר,אתה יודע שאסור למכור חלב לא מפוסתר במדינה?
בשביל להשיג אותו צריך לקנות אותו ישר מהיצרן
ז"א בצורה לא חוקית מה זה אומר לך?
יש גם טענה שהסינים יש להם הרבה אלרגיות לחלב כי לא
היה פרות בסין אז הם לא התרגלו.
אריה אבני מבוגר חביב אבל הוא לא מכיר אנשים ששותים חלב
טבעי פשוט כי אין כאלה בישראל אז שהוא אומר חלב
הוא מתכוון לחלב בסופר.
האמת על החלב גם בערוץ 2
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AdB4S1bmZag#!
הדברים נכונים לגבי החלב שנמכר בסופר לא לגבי חלב גולמי
וטהור.
לגבי זה שהחלב לא מתאים לאנשים מבוגרים ושאף חיה לא
צורכת חלב מעבר לשלב הגדילה.
אז זה תעלול יפה,לקשר את זה שאף חיה לא צורכת חלב מעבר
לשלב הגדילה כהסבר שזה לא טוב למי שלא תינוק.
זה פשוט תאוריה שאריה אבני המציא והדביק לה הסבר מעולם
החיות.
ראיון גאוני שמצדיק את כל מה שאי פעם אמרתי וטענתי על חלב רק מפי ד"ר מלומד שאנשים יכולים לקחת אותו ברצינות, ברגע שתהיה לי תעודה כלשהי אני הולך לצאת עם כל הסיפור הזה לתקשורת בfull force וזה יהיה רק צעד ראשון.
ביקורת על אריה אבני ועל ההסתיגות משתיית חלב:
http://www.icast.co.il/PlayerWin.aspx?file=http%3a%2f%2fpod.icast.co.il%2facf2bf1b-5f43-4d8c-8fd6-2b2aa7154686.icast.mp3&IndexID=412822&name=%u05e1%u05e4%u05e7+%u05e1%u05d1%u05d9%u05e8
חיזוק לדבריו של ד"ר אבני.
מחקר חדש מאוניברסיטת הארווארד: חלב מתעשיית החלב גורם לסרטן
http://news.harvard.edu/gazette/2006/12.07/11-dairy.html
תיקון טעות.
מחקר מ2006