כבר התרגלתי לראות את ניגוד האינטרסים והמגמתיות בכתבות של YNET.
גם התרגלתי לצנזורה שמפעילים ב-YNET כאשר מישהו מנסה להעיר את האנשים לאמת אחרת.
גם ידעתי על ידה הארוכה של מועצת החלב.
אך לא ידעתי עד כה שניתן לחבר ביניהם.
YNET + מועצת החלב = ידידות נפלאה.
הנה כתבה שהתפרסמה ב-YNET ובה מלינות שתי נשים מכובדות בשם: אדוה היימן ודורית אדלר בכתבה שנראית כאילו יצאה היישר מעטיני הפרה. (אין שום רמיזה שאחת מהגברות היא פרה, כמובן…)
על מה הן מלינות?
על כך שהתייקרות מוצרי החלב תפגע בבריאות הצרנים.
לכאורה כתבה אינפורמטיבית עם ראיית עולם שאני (ועוד הרבה רופאים) אינני מסכים איתה אבל ניתן להתווכח עליה.
על מה שלא ניתן להתווכח הוא שהגברת אדווה היימן היא מנכ"לית עמותת התזונאים והדיאטנים של ישראל ("עתיד").
עמותת "עתיד" (שם מעניין) מגדירה את עצמה כך:
"עמותת עתיד הוקמה במטרה להוות את הגוף הרשמי המקצועי של הדיאטנים בישראל ושמה לה למטרה לקדם מקצועית את הדיאטנים ולהוות גוף מאגד שיהיה בעל השפעה בתחום התזונה בישראל."
ביקור קצר באתר שלהם מעלה שהדבר הראשון שבו נתקל הגולש באתר הוא ריבוע ענק שכותרתו: "כל האמת על החלב"
ולחיצה עליו מובילה ל… מועצת החלב.
מקריות? קשה לי להאמין…
בצד ימין של האתר מופיעה פרסומת נוספת שמובילה למצגת של מועצת החלב.
עדיין חושבים שזה מקרי?
ולסיום, צבעי האתר של מועצת החלב זהים בדיוק לצבעי האתר של עמותת התזונאים והדיאטנים – כחול, לבן וירוק.
חיפוש המילה "חלב" באתר העמותה מניב לא פחות מ-38 תוצאות עם כתבות שונות.
אלו שיש אליהן גישה לציבור, כולן תומכות במוצרי החלב כמוצר תזונתי בריא.
וזאת למרות שיש מס' רב של מחקרים הטוענים את ההיפך.
חיפוש המילה "מועצת החלב" מעלה 20 תוצאות שרובן אינן נגישות למי שאינו חבר באתר.
ניגוד אינטרסים של בעלי התפקידים בעמותת "ידיד"?
דורית אדלר. דיאטנית קלינית בכירה. מנהלת מחלקת תזונה ודיאטה הדסה עין כרם – החיפוש מניב מס' תוצאות הקושרות אותה לפעילויות של מועצת החלב, בנוסף לכתבה ב-YNET שלעיל.
רונית אנדוולט – רופאה ודיאטנית ראשית, מכבי שירותי בריאות – בשנתון מועצת החלב 2006 מופיעה תחת הכותרת: "רופאה שתומכת במסרים"
דוקטור ברוריה טל – חברת הועד של עמותת עתיד ותומכת במוצרי חלב כפי שמשתמע מהכתבה הבאה. וגם מהכתבה הזו. עוד פעם YNET? מקרי בהחלט…
רגע, ברוריה טל היתה גם היועצת התזונתית לגלידות נסטלה…
אדווה היימן – מנכ"לית נוכחית של עמותת "עתיד" – אחת ממחברות הכתבה האוהדת על החלב. עבדה בחברת שטראוס וניהלה את מכון דנונה למחקר…
אינטרסים כלכליים… ועוד אינטרסים…
הפחתתי משמעותית בצריכת מוצרי החלב (וגם ירדתי לחלוטין מהקפה, אבל זה כבר סיפור אחר..:), ואתמול הלכנו לחגוג את יום הולדתי במסעדה איטלקית….
הזמנתי מנה טעימה, גדושת גבינות וכו', אבל
אני לא רוצה לתאר לכם איך הרגשתי בסוף הארוחה… הרגשת כבדות מטורפת.
יום הולדת שמח
בעקבות הפרסום ב YNET על מחיר הקוטג' צפיתי בראיון על נזקי החלב שהופיע באתרכם.
בגדול נראים לי ההסברים בכיוון הנכון וחלק מהם גיליתי על עצמי בעבר וצמצמתי מאד צריכת חלב סוכר ומלח.
מה שמפריע לי זה ההתייחסות החיובית למוצרי הסוייה שפרט לסוייה שהיא גידול טבעי, המוצרים שמפיקים ממנה עוברים שבעת מדורי גיהנום ע"י כימיקלים כדי שאפשר יהיה לטעום מהם
שלום יאיר.
איזה מוצרי סויה עוברים שבעת מדורי גיהנום עם כימיקלים?
טופו עובר תהליך טבעי, ואם הוא אורגני אז בכלל טוב.
חלב סויה אפשר לעשות בבית בקלות מפולי סויה שלמים.
אפשר לאכול פולי סויה טריים (אדממה)
שמעת על טבעול ?
מי שהולך לישון עם פשפשים שלא יתפלא אם הוא קם בבוקר מגרד…
גם אני הייתי אוכלת פעם טבעול, אבל עכשיו בתור טבעונית, אני מבינה כמה המוצרים האלה לא טובים לבריאות בעצם…
אני רוצה פעם אחת ולתמיד לפתוח את הפה מהידע שיש לי על עניין מוצרי החלב והגבינות,
וזה מתוך קשב רב לאנשים ולמידע וגם לקיבה ולתחושות הפיזיות,
היתרונות של מוצרי חלב שונים כולל שומן
יכולים להועיל בהורדת ערך גליקמי של מזונות,
בספיגה, ובעוד יתרונות מסויימים שבאים עם חלב וגבינות,
עם זאת, החלב ומוצרי החלב מיותרים,
אין זאת אומרת שאת הילד ובטח לא את התינוק צריך להלעיט בחלב סויה או בתחליפים צמחיים לא מתאימים (ואני משוכנע שאפשר להפיק כאלו שיתאימו), בטוח עדיף כבר חלב פרה לתינוק על מוצרי סויה או מוצרים צמחיים לא מתאימים, ואין זה אומר
שלא עדיף לו חלב אם או חלב של אם אחרת שמתאימה לתפקיד (אם אנושית),
לגבי אנשים בוגרים – אף יצור חי בעולם הזה מכל האבולוציה לא צורך חלב אם אחרי גיל מסויים ובטח לא של חיה אחרת ואם כן, אני אשמח לשמוע על כך! חוץ מבני אדם בכמה מאות או אלפי שנה האחרונות
ובטח תוך ייצור נרחב של תחלואות מחלות וצרות.
אין שום בעיה עם אכילת מעט בשר, או אכילת ביצים הכל במידה, אין בעיה עם אכילת מוצרי מזון מהים, גם אלו יכולים להיות מאוד בריאים במידה הנכונה,
אך מוצרי החלב הם מיותרים לחלוטין
ועדיף להחליפם עם חיידקים ידידותיים ממקורות אחרים, עם סידן ממאכלים שונים שעשירים בו, חומוס, סומסום, שקדים והרשימה ארוכה.
גבינות עז ושתייה ויוגורט מעז זה סבבה
אני מודעת לכך שאני מגיבה לרשומה ישנה, אבל לטובת אלה שעדיין מגיעים לכאן בחיפוש גוגל, אני חייבת לומר ש-nrg מעריב אכן נותן חיזוק לדבריך: http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/106/870.html?hp=1&loc=4&tmp=7947)
הקשר שטראוס-אדווה היימן-"עתיד" (עמותת התזונאים והדיאטנים של ישראל) נחשף כאן באופן בוטה ממש כמו הבאנרים של "עתיד".
תודה רבה Rakel.