עשרות מגה-טונים של אלומיניום ירוססו באטמוספירה בניסוי גלובלי
העיתונאי העצמאי מייק מרפי הצליח לעשות את מה שהתקשורת המרכזית לא הצליחה או לא ניסתה לעשות – לדווח על איום שנחשף בפגישה השנתית של ההתאחדות האמריקנית לקידום המדע (AAAS) בסן דייגו. מדעני הנדסה סביבתית (Geo-engineering) מתכננים לרסס עלינו 20 מגה-טונים (20 מיליון טונים מטריים) של אלומיניום, מדי שנה.
פרויקטים של הנדסה סביבתית בקנה מידה תעשייתי נעים בין הניסויים הלא מסווגים כמו העשרת מי הים בברזל, לניסויים מסווגים ביותר, כמו הניסוי המסוכן עם ריסוס ארוסולים (ריסוס כימי).
המדען דייויד קית' (David Keith), שעובד יחד עם המדענים קן קלדירה (Ken Caldeira) ואלן רובוק (Alan Robock), אמר בסמינר ההנדסה הסביבתית ב-20 בפברואר השנה שהם החליטו להתחיל לרסס אלומיניום במקום גופרית. 10-20 מגה-טונים של חלקיקי אלומיניום ירוססו מדי שנה באטמוספירה כדי להסיט את אור השמש במטרה להילחם בהתחממות כדור הארץ, המשיך קית'. אף עיתונאי מלבד מרפי עוד לא דיווח על התכנית הזו.
דיין וויגינגטון (Dane Wigington), חוקר אקלים ומומחה לענייני שמש, שאל את קית' את השאלה הבאה: "האם עשיתם מחקר על ההשפעה של אלומיניום על הנשימה? האם ריסוס 10 מגה-טונים של אלומיניום באטמוספירה לא ישפיע על בריאות האנשים?"
קית' השיב, "הרשה לי להתבטא קצת יותר בזהירות… ולהפריד את בעיית רעלנות החומר מהעניין. רק התחלנו לחקור את האלומיניום ועוד לא פרסמנו דבר. עד עכשיו בעיקר עבדנו על גופרית (…). לא עשינו שום מחקר על אלומיניום. אז אם נוסיף אלומיניום לארוסול שאנחנו מרססים באטמוספירה, האםתהיה לזה איזושהי השפעה? זו שאלה לחלוטין לא רלוונטית. (…) לא עשינו עדיין אף מחקר רציני על אלומיניום כך שיכול להיות שמחר יצוץ משהו נוראי שנגלה שעדיין לא נבחן."
דיון רדיו בקולומביה הבריטית גילה שלפחות שני מיליארד אנשים יהיו חשופים לאיום הארוסולים
פרופסור מרטין בנזל (Martin Bunzl) הוא ראש יוזמת רוטגרס לענייני שינוי אקלים, מדיניות חברתית ופוליטיקה (Rutgers Initiative). זמן לא רב אחרי פגישת ה-AAAS, הוא ניהל דיון רדיו עם המדען קן קלדירה ב-BBC. טיעוניו של קלדירה לא היו חזקים. לדוגמה:
"אני לא חושב שאנחנו יודעים באמת אם האפשרויות האלה יפחיתו את הסיכונים."
ד"ר בנזל הצהיר שדו"ח של יוזמת רוטגרס חשף שתכנית הארוסולים של קלדירה תשאיר יותר משני מיליארד אנשים ללא מזון.
קלדירה אמר, בתגובה, "אנחנו נצטרך לעבוד על פיתוח נהלים והקמת מכונים שיפצו את האנשים שיפגעו ויציעו להם מזון."
ד"וח רוטגרס חוזה בצורה ברורה שתכניתו של קלדירה תיצור סבל רב על פני כדור הארץ. (הערה: מדעני הנדסת סביבה אחרים כבר הצהירו שאפריקה ואיזורים אחרים יסבלו מבצורת יותר מאיזורים אחרים.)
מדעני הנדסת סביבה יפגשו בדלתות סגורות בכדי להחליט על ניהול הפרויקט
ב-22 עד ה-26 במרץ 2010 תממן קרן Climate Respond את הכנס הבינלאומי לטכנולוגיות התערבות אקלימית בעיר מונטריי בקליפורניה. הכנס יעסוק ב"פיתוח קווי מתאר … למחקר וניסויים של טכנולוגיות להתערבות אקלימית והנדסה סביבתית."
הכניסה לכנס נאסרה על עיתונאים עצמאיים. זאת בניגוד להצהרתו של דייויד קית' מחוץ לפגישת ה-AAAS, שמדעני ההנדסה הסביבתית מאמינים בשקיפות ציבורית ובדמוקרטיה ושהם אפילו מציעים סוג מסוים של דיון ציבורי על מנת לשקלל את רצון הציבור בתהליך. (…)
הסרטון הבא מציג את הידיעה הזו ואת הטענה שהניסוי הזה כבר מתנהל זמן רב. בסרטון אזרחים שמדדו את כמויות המתכת שיש במי הגשם ובאוויר וגילו כמויות חריגות מאוד של אלומיניום ובריום:
"אז אם נוסיף אלומיניום לארוסול שאנחנו מרססים באטמוספירה, האםתהיה לזה איזושהי השפעה?"
.
האם ניתן לראות באמירה זו הודאה עקיפה בכך שמישהו כן מרס משהו בשמים שלנו? והייתכן שהן הריסוס והן החומרים קשורים איכשהו למה שמכונה "כמטרייל" בעגה עממית?
אני רואה ניב שהתחלת לפתוח את היום עם חדשות אפילו יותר גרועות מהחדשות באתרי חדשות הרגילים.
חזק מאוד
cool
we need more and more people talking about this issue
they are spraying our israeli skies constantly
ישנה בעיה של קרינת השמש על גוף האדם
אחד הפתרונות הוא ליצר בגדים וכובע שמכילים אלומיניום ,
זה מגן על הראש והגוף עם חומר קל
בנתים עד שנלבש אותם יש להזהר מהשמש