הממשלה הבולגרית התכוונה להעביר לאחרונה חוק שמאפשר גידול של מזונות מהונדסים גנטית בשטחה.
לחץ ציבורי ולחץ של השדולה הירוקה בממשלה הבולגרית הביא לדחיית יישום החוק ל-5 שנים.
בתקופת הדחיה לא יתאפשר גידול של מזונות מהונדסים גנטית ואפילו לא ניסוי של גידול שכזה ליד חלקות אורגניות או כוורות.
זהו נצחון חשוב והוא מראה שלחץ ציבורי בהחלט יכול לשנות את הלך המחשבה של המחוקקים.
בקרוב אצלנו.
מקור: פרויקט אוואלון
יש תוחלת למאבק ציבורי. זו הדרך.
אני מאוד מצטערת לראות את הידיעה הזאת.אחרי שבבולגריה הצליחו לעצור לפרק זמן את הינדוס המזון הגנטי והפצתו הרי שאירופה דווקא הולכת
להכניס מזון מהונדס כרגע יש אישור למשקים פרטיים לגדל תפו"א שהונדס ע"י BASF חברת הענק הגרמנית לכימיקלים
R.E.M זה בטח יעניין אותך
http://www.nytimes.com/gwire/2010/03/02/02greenwire-eu-approves-first-modified-crop-for-planting-i-10284.html
מזון טבעי אוצר בתוכו אנרגיה חיונית לגוף בלי זה אנחנו נידונים למחלות ולהיחלשות הגוף.
כדאי מאוד שכולנו נחתום על העצומה הדורשת מהאיגוד האירופאי לחזור בו מהחלטתו… התקווה היא לאסוף חתימות של לפחות מיליון אנשים
בואו נשמיע את קולנו.
http://www.avaaz.org/en/eu_health_and_biodiversity/98.php?cl_taf_sign=6NLUMiv0
לנו כדאי ללמוד מהבולגרים, מצורף מאמר שבו יש רבנים שיוצאים נגד הצמחים המהונדסים
http://organitec.wordpress.com/2012/03/29/%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%A1-%D7%9C%D7%A1%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%AA-%D7%A9%D7%91%D7%AA/