רופא מכר שלח לי במייל קישור לסקר שעורכת חברת "פארמה קווסט" בקרב רופאי המשפחה בישראל.
הסקר, שכותרתו – "סקר רופאי משפחה בנושא אורח חיים בריא" – מציג 23 שאלות בפני רופאי המשפחה.
מה שקפץ לי לעין מיד הוא מספר הפעמים שהמילה "חלב" מופיעה בסקר, לא פחות מ-28 פעמים!
בקלות ניתן להחליף את הכותרת:
"סקר רופאי משפחה בנושא אורח חיים בריא"
במשפט:
"סקר רופאי המשפחה בנושא אכילת חלב וכמה זה חשוב למטופלים שלכם"
שימו לב כיצד החברה שעורכת את הסקר מציגה אותו:
"רופא/ה נכבד/ה,
פארמהקווסט ורשת רפואה מזמינים אותך להשתתף ולענות על סקר קצר על אורח חיים בריא ומבקשים לקבל את דעתך בנושא.
הצג בבקשה את עמדתך, ספר מניסיונך ותשפיע."
נשמע טוב, אה?
סקר רציני ואמין שרק רוצה לבדוק את דעותיהם של רופאי המשפחה על אורח חיים בריא…
ואז מגיעים למשפט הבא:
"תמורת הזמן שהנך מקדיש למענה נשלח לך שי בסך 50 ₪ בתלושי שי."
או במילים אחרות, קצת באקשיש כדי לרפד את הכיס ולהחליק את הסקר במורד הגרון.
והנה מס' דוגמאות לשאלות התמימות שיש בסקר:
מהו לדעתך המקור הטוב ביותר לסידן? ( ניתן לענות מספר תשובות) *
3. האם, לדעתך, ישנם יתרונות בצריכת חלב ומוצריו על בסיס יומי, או לא ? *
6. באיזו מידה אתה רואה בחלב ומוצריו מקור תזונתי עשיר לויטמינים ומינרלים, מעבר לצריכת הסידן? *
בעולם ובישראל קיימות הנחיות רשמיות של ארגוני הבריאות הממליצות לצרוך לפחות שלוש מנות מוצרי חלב ביום כגון יוגורט, חלב וגבינות כחלק מתזונה מאוזנת. האם אתה מכיר או שמעת על הנחיות אלו ? *
אם מסתכלים על הצורה שבה השאלות נערכו מתגלה תבנית לא נעימה לעין וישנה תחושה של נסיון להחדיר ברופאים את האמונה שחלב הוא טוב לבריאות וכדאי שהם ימליצו למטופלים שלהם לצרוך אותו.
השאלות מנוסחות בצורה כזו שגורמת לך להאמין שמוצרי חלב טובים לבריאות.
למשל שאלה מס 2 ו-3 יוצרות הטבעה של הקשר (האשלייתי והמוטעה) שבין צריכת מוצרי חלב למקור טוב לסידן:
2. מהו לדעתך המקור הטוב ביותר לסידן? ( ניתן לענות מספר תשובות) *
3. האם, לדעתך, ישנם יתרונות בצריכת חלב ומוצריו על בסיס יומי, או לא ? *
בשאלה 3 מוצגת שאלה על היתרונות שבמוצרי החלב:
4. אם ישנם יתרונות בצריכת חלב ומוצריו, מהם היתרונות?
והייתם מצפים ששאלה מספר 5 תציג שאלה על החסרונות, נכון?
שימו לב לניסוח של שאלה מס' 5:
5. אם אין יתרונות בצריכת חלב ומוצריו, מדוע לדעתך אין יתרונות?
שימו לב לבחירת המילים – "אין יתרונות" ולא- "חסרונות"…
שאלה מספר 6 גורמת לך לחשוב על החלב כעל מקור תזונתי עשיר לויטמינים ומינרלים ואז בסוף השאלה מוצגת הקביעה "מעבר לצריכת הסידן" מה שיוצר תחושה אצל הרופא שאם הוא לא חושב שחלב הוא מקור טוב לסידן, הוא וודאי טועה…:
6. באיזו מידה אתה רואה בחלב ומוצריו מקור תזונתי עשיר לויטמינים ומינרלים, מעבר לצריכת הסידן? *
שאלה מספר 16 ממש חושפת לדעתי את האג'נדה הנסתרת של עורכי הסקר:
"בעולם ובישראל קיימות הנחיות רשמיות של ארגוני הבריאות הממליצות לצרוך לפחות שלוש מנות מוצרי חלב ביום כגון יוגורט, חלב וגבינות כחלק מתזונה מאוזנת. האם אתה מכיר או שמעת על הנחיות אלו ? *"
מועצת החלב ידועה בקמפיינים האגרסיביים שלה לעידוד צריכת החלב בקרב האוכלוסיה.
הקמפיין השיווקי הזה הוא דוגמה לשיווק תת הכרתי שקושר מונחים מסויימים במוחם של האזרחים.
מעטים מאוד האנשים שלא יענו על השאלה:
"איזה מקור תזונתי מכיל סידן זמין וחשוב לגוף?"
ב-
"חלב, כמובן!"
בלי לדעת שהאמונה הזו הוטבעה במוחם דרך קמפיינים פרסומיים ושיווקיים.
לא רק שהאמונה הזו מוטעית (היחס בין הזרחן לסידן ועודף החלבון בחלב גורם למעשה לבריחת הסידן מהגוף כאשר צורכים מוצרי חלב)
היא גם מסוכנת בגלל שידוע היום (למי שמוכן לראות מעבר לדוקטרינה השיווקית) שמוצרי חלב (פרה, בעיקר) יכולים לגרום למחלות רבות ויש הקושרים בין צריכת מוצרי חלב (פרה, בעיקר) למחלות נפוצות כגון: סוכרת נעורים ואלרגיות.
קיימות עדויות גם לקשר בין מחלות לב לצריכת מוצרי חלב (פרה).
ההמלצה של ארגוני הבריאות לצרוך 3 מנות מוצרי חלב ביום היא שערורייתית.
לא רק בגלל שעדיף בהרבה לצרוך מזונות אחרים העשירים בסידן וללא החלבונים המסוכנים, האנטיביוטיקה והורמוני הגידול שנמצאים במוצרי החלב, היא שערורייתית בגלל שאת החלב צריכים להוביל בקירור ולאחסן בקירור (מה שגורם לזיהום אוויר מוגדל), היא שערורייתית שכן היא מובילה לסבל מיותר ורב של פרות חולות עם עטינים מוגדלים ומודלקים בגלל עודף שאיבת חלב וטכנולוגיה שממקסמת את ייצור החלב על חשבון בריאות הפרה, היא שערורייתית שכן תעשיית החלב היא אחת התעשיות שמובילות לבזבוז מים אדיר (צריך הרבה מים לנקות את החרא של הפרות) ולזיהום מי התהום והסביבה (הרבה אנטיביוטיקה והורמונים מוזרמים לים ולמי התהום מהרפתות)
והיא שערורייתית בגלל שהיא מראה לנו עד כמה "ארגוני הבריאות" רחוקים שנות אור מעצם הגדרתם וקרובים מאוד מאוד לצלחת השומן נוטפת הכסף של התאגידים.
ייתכן שחלב מלא ולא מפוסטר בריא ומזין.
החלב שאתם קונים בסופר רחוק מאוד מכך.
ראיון עם דקטור אריה אבני על הסכנה במוצרי החלב והשיווק האגרסיבי של חברות החלב
וזה הרצאה של דוקטור מקדוגל עם הוכחות ונתונים תומכים:
מידע נוסף:
http://thebabybond.com
הסקר- דוגמא קלה ל"מיינד קונטרול"
אנחנו מוקפים בזה.
מה שנשאר לנו לעשות זה להיות מודעים, ולבדוק לבד.
לא מזמן ראיתי פרסומת ענק של תנובה בדרך ז'בוטינסקי שבה הוצב קרטון ענק של החלב שאומר "בקרוב באריזה חדשה".
לפני מספר שבועות הפסקתי לחלוטין לצרוך בעקבות המאמר שראיתי עם ד"ר אריה מזמן.
ניב, יש לך הצעות לחלב שבאמת אפשר לקנות, כלומר תיתן לי שמות של חלב אורגני שניתן למצוא בחנויות טבע…כי יש כאלו שגם הם עבודה בעיניים.
קח למשל את התזונה הסינית, אין להם בכלל כמעט מוצרי חלב. רוב מקור הסידן שלהם מבוסס על אגוזים, אצות ושלל ירקות ויצורים מוזרים שאני לא יודע איך הם אוכלים אותם.
ובכל זאת, תראה את הסיני הממוצע בריא יותר מהאמריקאי הממוצע שהולעט בקרטוני בשר של המבורגרים עטירי אנטי ביוטיקה (נגד החיים) ושלל יוגורטים מפוסטרים וחלב.
עצם העובדה שבכלל משווקים מוצר בסיס בכזאת אגרסיביות כבר צריכה להדליק את כל הנורות האדומות.
הרי למה לא משווקים לחם למשל בכזאת אגרסיביות..
ד"ר אריה נתן ראיון של קילו של תבונה, קורט של אמת וטונה אומץ.
כנראה שיש כאלו שזה לא מזיז להם..אני רואה אותם בסופרים רק חצי עגלה היא מוצרי חלב.
מלחמת העולם השלישית כבר מזמן כאן..זאת מלחמה שקטה על גופו של האדם.
עושים קופה ורוכבים על הזארח החל מהעריסה ועד לקבר.
בארץ אני שותה חלב עיזים (מעדיף אורגני) שהוא מרגיש לי לא רע, אני מאמין (ולפחות מקווה) שבני האדם בישראל לא מתעללים בעיזים כמו שהם מתעללים בפרות…
מניסיוני האישי, חלב פרה הוא דבר נפלא. רק חלב פרה ישראלי (כולל אורגני) אני כבר הרבה שנים לא צורך בגלל כל מה שמכניסים לו ומה שמכניסים לפרות. כשאני מבקר בכפרים בהודו או בכפרים נידחים באירופה, איפה שיש פרות שגדלות חופשי ולא נותנים להם שום דבר כמו הורמונים סטרואידים אנטיביוטיקה, החלב עושה לי נפלאות. בארץ החלב פרה עושה לי שלשולים, כאבי בטן ומה לא. הוא גם עם טעם מאוד דליל.
בנוגעה לחמאה, אם כבר אז אני קונה חמאה צרפתית president, מקווה שגם שם הם מתייחסים יותר טוב לפרות.
רוני, הסיבה שסינים (וגם כושים) לא צורכים חלב היא שהם באופן גנטי לא סובלים לקטוזה.
ראשית למען הגילוי הנאות אומר שאני רפתן.
מעבר לכך, כיצד זה באופן מתוזמר נוהגת מקהלת הצדקנים לתקוף את החלב והענף בצורה כה חסרת ביסוס ורחוקה מהאמת, האמת כפי שבוודאי ידוע לרבים פנים רבות לה, כלומר יש הרגישים לחלב , או ללקטוז , הרוב לא , מדוע חשודה מועצת החלב ב"יד ארוכה" מדוע? משום שהיא מקדמת מוצרים שרוב כמעט מוחלט של רופאים ותזונאים ממליצים עליהם? או שמא גם הם "קנויים", מהיכן נובעת מסכת השקרים המתמשכת שטוענת להורמונים ואנטיביוטיקה, כמה קל להפחיד אנשים , אז אנא חברים , חדלו מהבדותות והשקרים, אין ולו שריד של אנטיביוטיקה ובוודאי שלא הורמונים , לא בחלב ולא בכל מוצר ממוצרי החלב.
הפאנטיות של הלוחמים בחלב מעבירה אותם על דעתם.
אני מתאר לעצמי שמיד יקומו כל הדואגים לבריאות הציבור מטעם עצמם ויגנו את דברי אבל האמת הפשוטה היא , שללא חלב וללא חקלאות תעשיתית המיצרת במאסות , לא יהיה במה להאכיל את האוכלוסיה, האמת היא שללא מוצרי יסוד בסיסים כמו חלב , לא ניתן יהיה לספק ויטמינים , חלבון וסידן לרוב האוכלוסיה שידה אינה משגת לרכוש מוצרי יוקרה, אכל קל כמובן לשבת במסעדה או באיזה משרד וצקצק בלשון , על החקלאים או יותר בדייקנות , על הרפתנים האכזריים.
תעשיית החלב היא תעשייה אכזרית ביותר שבה מכניסים את הפרות להריון כפוי ומיד לאחר ההמלטה לוקחים להן את העגל כדי שאנחנו נגנוב את החלב שמיועד לו.
בפן הבריאותי – יש הרבה מחקרים על הנזקים שהחלב גורם לבריאות ולמחלות רבות כמו אוסטאופורוזיס, סרטן סוכרת ועוד ועוד ועוד ועדין לא מצאתי מחקר לא משוחד שטוען שחלב בריא. ותפסיק למכור שקרים לאנשים, וכן, אתה אכזרי מעצם המקצוע שלך שלא יכול ולא יוכל להיות הומני בשום צורה.
חשוב גם לציין שרופאים מקבלים מעט מאוד שיעורים על תזונה ולמעשה רובם בעלי ידע בתזונה שלא עולה על המתעניין הממוצע בתזונה.
בארה"ב רק בשנה הראשונה לומדים מתלמדי הרפואה על תזונה, וגם זה במימון תעשיית הבשר והחלב. נחשו מי אחראי על מימון מערכי השיעור?
כך שלמעשה לסקרים אלו יש השפעה רבה על ציבור הרופאים, שהוא ברובו די בור בנושאים של תזונה. פעם פגשתי רופא משפחה והתחלתי לדבר איתו על תזונה והוא הביא לי את הדיבור הרגיל שנשמע כאילו יצא מאיזה פרסומת ובסוף הוא הודה שהוא לא מבין בזה יותר מדי. וזה רופא משפחה, לא כירורג!
מכאן שלסקר כזה יש השפעה רבה
פעם רפואה היה מקצוע רציני
היום הוא טוב רק בהצלת חיים ורפואת חירום
זהו סקר שמטרתו לקבל מושג על מה שקרוי בפרסום
TOP OF MIND – של הרופאים .
לברר אם גם הם שטופי מוח כמו יתר הציבור .
ולראות אם הם יענו פבלובית "חלב הוא מקור טוב לסידן".
אחרי שהרופאים התשושים והמבולבלים יענו ,
חלב חלב חלב על כל דבר , פתאום תראו על מוצר של שטראוס או תנובה :
"87% מרופאי ישראל מסכימים יופלה החדש בטעם קורקבן פירות הוא מקור מעולה לסידן !"
עוד יופ במחלקת השיווק של הקונצרן הקרוי
משרד הבריאות … נו שוין.
Food is power. We use it in order to change behavior. Some may call that bribery. We don't apologize. Empty bellies are much more easy to manipulate
~
Catherine Bertini, Executive Director of the United Nations World Food Program
תודה ניב.
עוד סיבה למה הרעיון שצריך לצרוך 3 מנות מוצרי חלב ביום הוא שערורייתי: כי הגוף שלי יתנקש בי. אפילו כוס חלב ביום הוא לא סובל. רק המחשבה על לשתות עכשיו כוס חלב עושה לי דלקת אוזניים וכאב גרון (ואני ממש לא אדם חולני). למעשה הפעם האחרונה שהייתי חולה ממש הייתה אחרי ש… שתיתי חלב. לא רגישה ללקטוז (יותר מכל שאר האנושות) ולא כלום – אבל ברגע שאדם מפסיק לשתות חלב לכמה שבועות ומתחיל לשתות אותו שוב, הגוף מוֹרד.
יש שיטה תזונתית שמנקה את הקיבה והמעיים מאיכסות למיניהן. הרעיון הוא לאכול פירות עד ארוחת הצהריים. כשעשיתי את הדיאטה הזאת בעבר, יכולתי מש להרגיש איך הגוף שלי מתנקה. כשאני עושה אותה עכשיו, אין שום תופעות לוואי. הסיבה העיקרית בעיני? אני כבר חצי שנה לא שותה חלב. חסל סדר לקטוז שלא מתעכל, חסל סדר קזאין, חסל סדר אנטיביוטיקה והורמונים לא ידועים. מעתה, נקדיש את חיינו לסויה.
:))
סתם.
בוהה בשמש – עם כל הרצון הטוב של מרבית הרופאים, ענף הרפואה לדעתי מרוויח כסף מקיום וטיפוח המחלות. קשה לבטוח במניעים של כזה ענף, שמנפיק תרופות שצרכניהם צריכים לקחת כל ימי חייהם. קשה מאוד.
סתם לצורך העניין,
חלב "אורגני" מסוכן יותר מחלב מפוסטר.
חלב סויה ומוצרי סויה ככלל הם ממש לא הבחירה המוצלחת.
אם כבר יכול להיות שחלב קוקוס הוא כיוון טוב, אם כי לא חקרתי את הנושא מספיק לעומק.
באופן כללי,
יש דיאטה שאני מוצא מאוד מעניינת…
The Paleo Diet, היא מתבססת על מאכלים שכביכול נועדנו לאכול בתקופה הפרה-היסטורית (כלומר לפני שהאדם נהיה חקלאי והתעשייתנות, לערך מקס' 10,000 שנה)
דיאטה שמכילה:
בשר, דגים, ירקות, פירות ואגוזים בגדול…
למה לא סויה?
חלב שיבולת שועל זאת אחלה בחירה. מאוד סמיך ונחמד.
מאמר מעוללללללללללללה
רק רציתי להגיד תודה, אני וחלק מהמשפחה שלי ראינו את המאמר והפסקנו לגמרי צריכת חלב – (פרט לפיצה/מילקשייק מידי פעם – אבל כמו שאר הדברים הלא בריאים, במידה). בכל אופן – יש שיפור ללא ספק.
חבל שהרבה אנשים סגורים על זה שחלב זה בריא.. אפילו חברים שלי הסתכלו עלי מוזר שאמרתי להם לא תודה ושאני סולד מחלב כי זה אחד הדברים היותר לא בריאים שיש.
מומלץ לשתות קפה עם מלח והל
פי כמה וכמה וכמה טעים
חלב קוקוס זה מים עם טעם
אתמול ניסיתי קפה עם כמון וזה היה טעים גם כן….גרגירי קפה (הקדושים מאין כמוהם) מתמזגים עם תבלינים וגם עם פפריקה.
the legend goes…that a rebellious dweller from heaven smuggled the coffee bean via the checkpoint situated at the earthly gate and planted it so the scent of the aroma would provide solace for those feeling alienated and nostalgic for an insatiable home brew…..
אבל למה רק להפסיק עם החלב.
חכו שתפסיקו עם הטלוויזיה. אתם תרגישו שהראש שלכם שוקל 2 קילו פחות.
הטלווזיה כמכשיר עצמו הוא לא מסוכן, השאלה מה הוא מקרין. אם לדוגמא להשתמש במכשיר בתור מכונה להקרנת סרטי וידאו או די.וי.די אז זה אחלה. צפייה סובייקטיבית. בוחר לראות מה שאתה רוצה מתי שאתה רוצה.
לעתים בנסיבות חברתיות, אני נופל על טלוויזיה קונבנציונלית. זוועת עולם.
אנשים לא מבינים למה אני בורח מהחדר (במיוחד אם יש חדשות ברקע או פרסומות). הם פשוט לא שמים לב לכל הנקודות שלוחצים להם במוח קברניטי שטיפת המוח.
במקרים של חוסר ברירה בהם אני לא יכול לצאת מהחדר, אני תמיד נושא איתי אטמי אוזניים בתיק.
כך שזה פוטר די טוב את הזוועה.
יש לכם רעיונות איך אפשר לצרוך סידן ממוצרים אחרים?
וכמו כן אני צמחוני כבר מעל שנה, יש לכם רעיונות איך אפשר למלא חוסרים של B12 מהטבע?
תודה!
בי 12:
למידע מלא –
http://www.ivu.org/hebrew/faq/vitaminb12.html
סידן:
http://www.ivu.org/hebrew/faq/vitamins-minerals.html
מה לגבי סידן?
ירקות עלים ירוקים, כמו כרוב, טובים לפחות כמו חלב בתור מקור לסידן.
מקורות טובים אחרים כוללים: לחם לבן/מלא, קוואקר, פולי
סויה, טופו, שקדים, אגוזי ברזיל, פיסטוק, זרעי חמניות(גרעינים שחורים),
שומשום, זרעי פשתן, חרוב, גזר, שום, שורש פטרוזיליה, בצלצלים,
אצות, כרובית, במיה, קסבה, קישואים, תאנים, פאפאייה, מולסה…
המועצה הלאומית למחקר (אשר קבעה לראשונה את ערכי RDA – כמויות יומיות
מומלצות של אבות המזון) קבעה כי בני אדם מסוגלים לקיים מאזן תקין של
סידן בצריכה של -200 מ"ג ליום.
http://www.doctors.co.il/forum-113/message-50661#message-50661
שומשום מלא, ירקות ירוקים, אגוזים, שקדים, גרעינים ופרות יבשים.
מן הצומח:
עשירים מאוד בסידן אכותי בעל ספיגה טובה וללא מינוסים – רק פלוסים. שימי לב לסלרי, הפטרוזיליה, החסה, הדבלים (תאנים מיובשים) החלמית וכו' – לא יביישו אף מוצר חלב.
בחסה 82
בכרוב 60
בגבעולי סלרי (חי) 240
בבמיה מבושלת 85
בברוקולי 75
בכרישה (פרסה) 60
בחלמית 250
בפטרוזיליה 175
בזיתים ירוקים 85
בשעועית ירוקה 45
בתפוח-עץ מיובש 45
בתפוזים טריים 35
בתאנים טריות 57
בתאנים מיובשות 124
בתמרים לחים 45
בתמרים מיובשים 59
באגוזים וזרעים:
ש-ו-מ-ש-ו-ם. מה יש לומר. שומשום מלא מכיל 1150 מ"ג סידן ב – 100 ג'. נא לזכור כי שומשום לא מלא מכיל 0-100 מ"ג סידן ל – 100 ג', כך שבטחינה גולמית רגילה אין סידן. ישנן חמאות-שומשום טעימות בבתי טבע המורכבות משומשום מלא – לנסות.
שוב – קבוצה עשירה מאוד בסידן (ובויטמינים ומינרלים רבים אחרים).
באילסרים 240
בפקאן 73
בשקדים 254
בגרעיני דלעת 60
בגרעיני חמניות 100
בשומשום 1150
בבוטנים 70
בטחינה מלאה 1100
בדוחן 20
בגריסים 16
יואב המון המון תודות… 🙂
איזה כיף שיש פורום כזה יעיל וכאלה אנשים משכילים ששמחים לעזור אחד לשני… 🙂
ניר בן דוד, תודה רבה רבה שאתה קיים 🙂
מה היינו עושים בלעדייך.ואני מתכוון לכל מילה.
אתה נשמה גדולה.
ותודה לכל מי שמוסיף מידע ואת הידע שלו, אתם עשר מן עשר.
ותודה למקימי האתר של קונספיל ,אתם גדולים .
אל תשכחו שהשינוי מתחיל אפילו מאדם אחד.
תראו את ההיסטוריה היהודית ותבינו .
אמן.
חומר תעמולה של תעשיית חלב הפרה מועבר כמשחק בבתי ספר יסודיים:
http://doronh.blogspot.com/2007/06/blog-post.html
תודה רבה דורון.
הוידאו של ד"ר אבני לא פועל.
לי הוא עובד…
באיזה דפדפן אתה צופה באתר והאם יש לך פלאש מותקן?
הדפדפן הוא פיירפוקס (על אובונטו). הפלאש מותקן ואני יכול לראות את הוידאו השני (מ-youtube).
כרגע בדקתי ב-IE על וינדוס וגם לא עובד. הגלגל של הטעינה לא מפסיק להסתובב. אולי הבעיה היא בספק שלי 012…
אני גם עובד עם אובונטו (לינוקס מינט) ועם פיירפוקס.
אצלי זה עובד ללא בעיה.
ההבדל היחידי הוא שהספק שלי הוא הוט
נסה לצפות בסרט ישירות מכאן: http://blip.tv/file/2410370/
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3880415,00.html
6. האם מועצת החלב מממנת את עמותת עתיד?
אורן
,
ישראל
(27.04.10):
נכנסתי לאתר של עמותת עתיד ובמרכז יש קישור למועצת החלב.
מעניין לדעת?
האם ה"עמותה" היא זרועה הארוכה של מועצת החלב?
מה הקשר של המנכלית אדווה היימן למועצת החלב/תנובה/טרה וכדומה? האם היא מקבלת שכר או הטבות?
לומר את האמת, אני פשוט נדהם לקרוא את הכתבה. אין מילים בפי…
תודה רבה Q.
שווה פוסט נפרד.