אני שמח להציג בפניכם את ראיון המקור המצולם הראשון
של פרוייקט אמת אחרת.
בראיון, דוקטור אריה אבני, מחברם של הספרים: "עזוב ת'עטינים שלי – רקוויאם לחלב" ו- "שוטי החלב", מספר על מוצרי החלב והפרדיגמות השגויות שעליהן גדלנו.
נק' עיקריות בראיון:
- מוצרי החלב אינם טובים לבריאותנו כמו שאנחנו חושבים וכמו שחברות החלב מספרות לנו
- אשליית הסידן במוצרי החלב
- מדוע משרד הבריאות ממליץ שילדים עד גיל שנה ימנעו ממוצרי חלב
- מדוע תנובה ושאר חברות החלב מפחדות שהציבור ילמד את העובדות הללו
ראיון עם אחד מחלוצי הדרך בהפצת האמת על מוצרי החלב.
תהנו, ואל תשכחו להפיץ לכמה שיותר אנשים…
וזה הרצאה של דוקטור מקדוגל עם הוכחות ונתונים תומכים:
אני לא שומע את זה בפעם הראשונה האמת, שמוצרי חלב אינם בריאים, אבל אני לא מבין… לא לצרוך מוצרי חלב בכלל? אז על מה צריכה להתבסס התזונה שלנו? רק על ירקות, פירות ובשר? ומה עם אלה שאינם אוכלים בשר כל אחד מסיבותיו? מצד אחד אני יכול להבין את הדוקטור אבל מצד שני אני קצת מבולבל… (בתור אחד שאוהב מוצרים חלביים שונים כמו קוטג', שמנת, גבינות וכו')
שלום ABC,
אני רק יכול לספר לך שאני צמחוני, לא אוכל בשר,
כמעט ולא צורך מוצרי חלב פרה,
ובריא כמו שד, חזק כמו אריה.
המיתוס של אכילת בשר ומוצרי חלב כחלק מתזונה מאוזנת הכה שורשים עמוקים מאוד
בדרך החשיבה של העולם המערבי.
ומאוד קשה לחשוב אחרת.
כמובן, שאם אתה מוריד את מוצרי החלב והבשר מהתזונה שלך ואוכל רק שניצלים מהצומח, ואיזה מלפפון,
הבריאות שלך תדרדר מהר מאוד, ואז תגיע למסקנה המוטעת שזה בגלל שהפסקת לאכול בשר ולצרוך מוצרי חלב.
התזונה חייבת להיות מאוזנת ולהכיל הרבה ירקות ופירות, מעט דגנים ומעט קטניות.
ואם אתה ממש חייב ולא יכול בלי, אז מעט בשר ודגים מדי פעם.
זה יספק לך את כל ערכי המזון שהגוף צריך.
אני ממליץ לך לקרוא את הספר המצויין של ג'ון רובינס: A diet for a new America –
http://www.amazon.com/Diet-New-America-John-Robbins/dp/0915811812
ספר ששינה לי את דרך החשיבה על תזונה ובריאות.
שם תגלה כמה מחקרים מוכיחים מעל לכל ספק את הקשר בין מחלות שונות למוצרי חלב.
והכי חשוב, לא להיות פנאטי…
גם אני לעתים "חוטא" בפיצה (פעם בכמה חודשים)
ואני יכול לומר לך שאז אני מבין למה הפסקתי לאכול את זה.
שלום!
אני יודעת שזה נראה לך ממש מוזר להסתדר בלי המוצרים האלו. אני טבעונית שנה וחצי והייתי מצחונית לפני זה. ואני הכי בריאה שהייתי בתור בן אדם מבוגר.
בקשר למגוון אוכל, זה אולי נראה קשה, אבל אתה לא תאמין כמה שזה קל, וכמה מגוון יש שאף פעם לא נחשפת אליו.
לפני שנהייתי טבעונית פשוט ניסיתי את זה לחודש. רציתי רק לראות איך אני מסתדרת. לא חשבתי שאני אפסיק לגמרי. אבל אחרי החודשה זה הבנתי שזה באמת חשוב (וגם זול יותר).
לבריאות 🙂
ניב, האם שירתת במשטרה צבאית ?
שלום מם.
אין זה נושא מתאים לתגובות באתר.
אם אתה ממש חייב לדעת, תשלח לי מייל.
שמע, אני רוצה לפרגן לשניכם על הראיון
מה שאני כותב עכשיו זה לא כי אני חלילה וחס לא מודה
לכם על העבודה אלא לשם ביקורת בונה וגם כי יש עוד שאלות שנשמח לקבל תשובות, אולי הם בספר שאותו לא קראתי,
ואז אני אקבל בהבנה פשוט אם תכתוב "הם בספר"
השאלה הראשונה:
ד"ר אבני מדבר על לחדול לחלוטין להשתמש בדברים מסויימים
כגון חלב, ייתכן גלוטן, מלח וסוכר הוא כמובן ממליץ להשתמש במידה ולעבור לסוגים יותר בריאים ובטוחים, שלגבי המלח והסוכר אני בהחלט יודע שהם נכונים.
השאלה האם כאשר ד"ר אבני מדבר על הימנעות הוא באמת קובע חד משמעית שזה רע לכולם? ידוע כמובן שגנטיקה כן משחקת תפקיד ודווקא בתחום הזה מצטבר מידע שיוכל לעזור למנוע מאנשים בעלי סיכון לצרוך את המזונות שלא טובים לגוף שלהם, דבר שהוא מאוד חשוב, השאלה אם הטכנולוגיה הזאת מספקת, או שבאמת מומלץ לחדול לחלוטין ממוצרי חלב וגם אשמח לקבל את התשובה לגבי הסוגים השונים של מוצרי חלב
וגם באופן הכנתם, לגבי גבינות אין כמעט התייחסות בראיון.
ולגבי גלוטן גם לא עולה תמונה ברורה, האם לזהות גנטית אצל ילדים את הסיכון לצליאק או לרגישות לא יספיק? או האם באמת כדאי להפסיק לחלוטין מלצרוך גלוטן וזה לא בריא לכלל האוכלוסיה בסופו של דבר, זאת שאלה שיותר מעניינת אותי, כי סה"כ השתכנעתי שמוצרי חלב אכן מאוד מזיקים וזה תלוי כמובן בסוג המוצרים ואופן הצריכה עד כמה הנזק יהיה גדול.
לא לדבר על הנזק הסביבתי כתוצאה מתעשייה שמחזיקה המון פרות שלוקחות משאבים עצומים.
השאלה השניה, לגבי הסויה ידוע שהיא לאוו דווקא תחליף טוב
ולמעשה יש מחקרים סותרים שטוענים דברים שונים,
מאחר שאיני מעוניין להתחיל לעשות ניסויים על בעלי חיים בעצמי בשביל לדעת את האמת, אשמח לתגובה בנושא הסויה,
האם היא מתאימה לגילאים צעירים? באיזה כמות מומלץ לשתות אותה? וכו'
שלום עודד.
אעביר את שאלותיך לד' אבני,
ואפרסם את התשובות כאן.
תחזור מדי פעם כדי לבדוק.
האם יש סיכוי לקבל תשובות לשאלות שהועלו כאן?
אני קורא כעת את הספר של ד"ר אבני ומאוד מבולבל.
עברה כמעט שנה מאז שעלתה השאלה. יש סיכוי לקבל תשובה?
אשמח לקבל תשובה למייל או הפנייה למקורות אחרים.
תודה
שלום אריה.
קודם כל, אם אתה רוצה לקבל תשובות, אתה תמיד יכול לפנות לדוקטור אבני בעצמך.
אם אתה רוצה שאני אעביר לו מייל בנושא, תכתוב כאן את השאלות הבוערות ואני אדאג שהוא יקבל אותן.
היכן ניתן לקבל תפריטים חילופיים לפי העקרונות שמציג דוקטור אבני
אתה יכול לפנות אליו ישירות…
שלום לד"ר אבני ולמנהל הפרויקט.
סבלתי מטחורים קשים ומדממים ובצר לי, ובבהלה שאחזה בי נזכרתי שיש משהו שכותב שדברי חלב לא בריאים.
לפני כן פשוט התעלמתי כי לא רציתי להפסיק לצרוך.
נכנסתי לאינטרנט, לתדהמתי קראתי על הקשר בין דברי חלב לטחורים והחלטתי לנסות את ההמלצה להפסיק דברי חלב ולבדוק אם יש אמת בטענה ואולי אציל את עצמי מהצרה הזו.
לגודל אושרי ושמחתי והכרת התודה שלי לד"ר אריה אין מילים.
הוא פשוט הציל אותי!!! והוא כלל לא מכיר אותי.
המלצתי לאחותי לנהוג כמוני. גם היא סובלת מטחורים קשים.
היא קצת התמהמה…. אבל המציאות נושכת. עכשיו היא התקשרה לספר לי בהתרגשות שהיא כבר שלושה שבועות לא נוגעת בדברי חלב ואין כלל טחורים ואין כלל דימום.
היא אומרת: הייתי נכנסת לדיכאון כל פעם שהייתי רואה את הדימום הזה והייתי שואלת את עצמי האם הגוף יעמוד במשימות היום. והנה כמו נס הפסקתי דברי חלב והכל עבר לחלוטין.
היא אומרת: בחיים לא הייתי מקשרת בין אכילת דברי חלב לטחורים ודימום.
אגב, לפני שבוע, התפתיתי ואכלתי שתי כפות קוטג'. לחרדותי
עוד באותו יום בהפרש של כמה שעות חטפתי דימום קשה. מי היה מאמין!!!
אני דואגת בכל הזדמנות מאז, לספר לאנשים את הסיפור שלי כדי שעוד אנשים יינצלו ויחסכו לעצמם מכאובים וריצות לרופאים ובדיקות מזיקות.
ד"ר אבני שירבו אנשים כמוך!!!
יצאת צדיק ומציל נפשות!!!!
שלום ריקי.
תודה על התגובה המעודדת שלך.
חשוב מאוד שאנשים יבינו שאלו לא סתם דברים.
בעיות בריאותיות קשות יכולות להמנע לחלוטין רק בהפסקת מוצרי חלב.
בריאות שלמה.
בברכה,
שלום, עוד לא ראיתי את הסרטונים אבל שמעתי ממקורות אחרים שכדי להימנע ממוצרי חלב.
אני רוצה להוסיף טענה מעניינת שקראתי עם קישור, שאולי יכולה להוסיף עוד רובד להבנת המצב (ואולי לא…):
מוצרי חלב מחלב לא מפוסטר זה סופר בריא!
בתנאי…שהם הוכנו מחיות שגודלו בצורה טבעית, בשטחי מרעה, עם דשא כאוכל וחשיפה לשמש.
חלב לא מפוסטר מחיות שגודלו בצורה של תעשייה- זה מסוכן.
חלב מפוסטר- תמיד לא מזין במיוחד ולא בריא במיוחד.
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/07/22/raw-vs-pasteurized-milk.aspx