הסרט "זרעי המוות" (Seeds of Death) חושף את הקשר הקיים בין עליית גל מחלות שונות ומשונות (מאלרגיות ועד גידולים סרטניים) בעולם המערבי ובין המזון שאנו צורכים.
הסרט מתמקד בסכנת המזון המהונדס גנטית (GMO: Genetic Modified Organism) ומראה כיצד המזון המהונדס הזה שותף ליצירת חברה מערבית חולה.
הסרט, שהפיק גארי נול (Gary Null) – ד"ר לתזונה ורפואה אלטרנטיבית, מראה עד כמה תעשיית המזון נגועה בחולי הזרעים המהונדסים. בערך 80% מכלל זרעי הסויה, הקנולה, התירס ועוד מינים רבים אשר מגודלים בצפון אמריקה (=ארה"ב) הינם כיום מהונדסים גנטית.
הסיבה לעובדה מצערת זו היא שניתן להפיק רווחים גדולים יותר (לטווח הקרוב בלבד) ע"י גידול זרעים מהונדסים גנטית, ולכן חקלאים רבים מאמצים את זרעי המוות הללו בהמוניהם.
ועכשיו ישאל השואל העברי: מה לי ולזה? מה לי ולאמריקה?
התשובה, ידידי, היא שמכיון שהזרעים הללו ותוצרתם זולה משמעותית, חברות ישראליות רבות (ביניהן אסם, עלית, שטראוס וכו') מייבאות חומרי גלם לתעשיית המזון מצפון אמריקה כדי להוזיל עלויות ייצור.
ראוי לציין כי איני טוען שכל המוצרים כולם של החברות לעיל הינם מהונדסים גנטית, אלא שהרכיבים המהונדסים אכן נמצאים בתוך המוצרים שלהם. עד כמה ובאילו מוצרים?
התקשרתי לאסם, עלית ועוד כמה חברות וכולן סרבו בתוקף להודיע לי האם כלל המוצרים שלהם מהונדסים גנטית.
הטענה האווילית שלהם הייתה לחזור על אותה מנטרה באותן מילים: "אין חוק שמחייב אותנו לסמן או להודיע האם המוצר מכיל רכיבים מהונדסים גנטית".
ואל תדמו בנפשכם כי רק מוצרים המכילים "גריסי תירס" או "שמן סויה" הינם בחזקת סכנה.
תעשיית המזון משתמשת בזרעים ובפולי הסויה לא רק במצבם הטבעי. ישנן אין ספור נגזרות ותת-רכיבים שהתעשייה מפיקה מהזרעים הללו.
לדוג' הביטויים "שומן מן הצומח" יכול להוות שומן שהופק מזרעים שאין לנו שום אפשרות לדעת מה מקורם (התעשייה גם אינה מחוייבת לחשוף את "הסודות" הללו מבחינת החוק).
רכיב מרכזי נוסף שנמצא לא רק בתעשיית החטיפים אלא בכל מקום ממש הוא: הפרוקטוז או בשמו הנפוץ ומשובב הלב: "סוכר פירות". אח! איזה כיף לצרוך סוכר פירות!
התעשייה הפסיקה לפני שנים רבות להשתמש בסוכר לבן המופק ברובו מסלק הסוכר ובחלקו הקטן מקנה הסוכר (לא שאני טוען שאלו כן בריאים). כיום משתמשים בפרוקטוז, סוכר אשר מפיקים אותו ע"י תהליך מסויים מ…תירס!
מדוע? כי כאשר התירס מהונדס גנטית, אפשר לגדל כמויות אדירות של תבואה עם הרבה פחות משאבים.
(אני לא טוען שאין פרוקטוז שמיוצר מתירס אשר אינו מהונדס גנטית אלא שמי שמשתמש בשכל שלו ועושה 1+1 מבין שמה שיותר זול לייצור – גורר יכולת למכור אותו בזול יותר ולכן גם מבוקש יותר ע"י תעשיית המזון)
נקודה חיובית לסיום: במדינות האיחוד האירופי אסור לגדל מזון מהונדס גנטית וכן ישנה חובת רישום אזהרה על עטיפת מוצר אשר מהונדס גנטית או אם אפילו מכיל רכיב מהונדס גנטית.
בישראל החוק לא מחייב את תעשיית המזון להזהיר על מוצר מהונדס גנטית, אך אוסר לגדל תבואה מהונדסת גנטית ובזה ישראל טיפה מתקדמת בחקיקה שלה לעומת ארה"ב שמתירה גם את זה.
בתיאבון וצפיה מהנה!
ישראל אוסרת לגדל מזון מהונדס? אם כך, מה יהיה עם ההסכם שעשה בנט לאחרונה עם מונסנטו?
דבר שני, לניב מנהל הפרוייקט, אני מצפה ממך שאם יתוודה בקרוב שהם התחילו לגדל בארץ את הזרעים של מונסנטו, תעשה הכל כדי לחשוף רק את המיקום של השדות. בסדר?
לשימי,
תודה על התגובה.
נכנסתי כרגע (ה אדר) לאתר של משרד הבריאות וכך נאמר שם:
"כיום אין בארץ גידול צמחים
מהונדסים למטרות מסחריות ולכן אין תוצרת חקלאית מקומית שעברה הנדסה גנטית. לעומת זאת, יתכן יבוא של מוצרים מוגמרים המכילים רכיבים מהונדסים גנטית וכן שימוש בתעשיית המזון בארץ בחומרי גלם מהונדסים גנטית המיובאים מארה"ב ומדינות אחרות, בעיקר תירס, סויה וקנולה."
קישור:
http://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/NovelFood/Pages/EngFood.aspx
לגבי ההסכם של בנט, זה נשמע באמת מקרה חמור.
באופן כללי אני לא מופתע. לדעתי כל עוד האזרחים ימשיכו לתת את מושכות השלטון לדיקטטורים שמתהדרים באיצטלה דמוקרטית, וכך ימשיכו האזרחים לשתוק כאשר זכותיהם נרמסות, לעולם ועד אנחנו נמשיך לחטוף מכות ונאלץ לשתוק.
אין פתרון מלבד דמוקרטיה ישירה.
רק כאשר האזרחים יחוקקו את החוקים במדינות ה"דמוקרטיות" של היום, נוכל סוף סוף לחיות בלי להירמס להישדד ולהרצח.
אין ברירה – דמוקרטיה ישירה!
המדענים הישראלים המטורפים, והמושחתים בממשל ויתר תומכי המזון המזוהם גנטית היו מאוד רוצים לגדל בארץ אבל אז אירופה לא תקנה תוצרת ישראלית ואז תהרס החקלאות הישראלית. זה רק ממניעים של כסף ששלא מגדלים יבולים מהונדסים.
זה לא משנה שאין פה גידולים מהונדסים כי כל התירס והסויה והקנולה שנמכר בסופר הם מהונדסים.
כן כל מוצרי אסם ותלמה וכל יתר המוצרים שהם לא אורגנים..
קיצר – עוד סיבה להפסיק לצרוך את כל מוצרי התעשייה האלה. לא טוב מכל כך הרבה סיבות – והנה עוד אחת…
מי שחס על נפשו ועל משפחתו צריך לחזור לחיות במתכונת אבותינו – לגדל לעצמו ירקות פירות, כמה תרנגולות ואיזו עיזה בחצר… זה אורגני אמיתי
עדי, צודק לחלוטין.
הבעיה היא שאתה לא יכול לעשות זאת.
אסור לגדל עיזים בחצר או תרנגולות על פי החוק הישראלי. אתה חייב "קרקע ייעודית חקלאית". כלומר: לקנות משק.
משק קטן באיזור העבודה שלך – יעלה הון תועפות 7-8 מליון.
לעבור ל"פריפריה" יכריח אותך לשנות עבודה (כי הקודמת רחוקה מדי) ולהפסיק להיפגש עם קרובי משפחה, חברים וכו' באיזור שלך.
יש כרגע בשטחי מדינת ישראל (מלבד יהודה ושומרון) אלפי דונמים מרובעים פנויים בנגב ובצפון. אבל לאף אזרח אין גישה אליהם (מלבד הבדוואים שמשתלטים שם).
גם אם היית רוצה לגדל לעצמך את התבואה שלך ושאר צורכי המחייה שלך – אינך יכול.
אז מה אם נתת 3 שנים מחייך לצבא שבזכותו אנו מחזיקים את גבולות הארץ…!
אנחנו נכפים להישאר עבדים לממשל הרשע הזה שמכנים אותו "דמוקרטיה".
או שלטון ישיר של העם או דיקטטורה מודרנית. אין פתרון אחר.
בקיצור – תאכל את החרא שלנו ותסתום את הפה או שתשלם ימבה כסף על אורגני. כלבים וחתולים כן עיזים ותרנגולות לא. הבנתם את זה?
תראו אותו רוצה לגדל בעצמו חחח
חברה, לא צריך הרבה כדי לחיות בריא, לא צריך בקר, לא עוף ולא עזים. צריך חצר קטנה וזהו. האדם יכול להתקיים מאכילת ניבטוטים, וכמה ירקות אורגניים. כל השאר הרצונות לגיוון, זה "רצונות הפרזיטים " שנמצאים בקיבתנו המשועבדת לתעשיית המזון הרשתי.
נפתלי בנט חתם הסכם סודי עם חברת מונסנטו. כשכותבים בגוגל בנט-מונסנטו מופיע סרטון מערוץ הכנסת שבסרטון שואלים חברי כנסת על ההסכם ובנט מתחמק מהתשובה. כל האתרים מסתירים את המידע הזאת. רציתי שאנשים ידוע על זה לפני בחירות. משהוא מאוד מסריח בקשר בנט-מונסנטו
אכן . ואני אף שלחתי מכתב כמה חודשים לפני הבחירות לאדון בנט בדרישה לחשוף את ההסכם של מונסנטו עם משרד הכלכלה בפני הציבור אך עד לרגע זה לא קיבלתי תשובה.
מה שכן אני רק יכול לתאר מה כלול בהסכם ובכמה מילים אסכם: גזר דין מוות לאזרחי המדינה דרך עיקור , מחלות , גרימה למערכות החיסון לקרוס וכ .
הכוח של האליטות הוא חולני שאין לתאר ובשביל כוח ושליטה הם יעשו הכל . מבחינתי בנט לא שונה מרוקפלר , רוטשילד וחבורת המלוכות שלכולם אותה המטרה .
אני חושב שצריך להקים מהומה בעניין הזה של מונסנטו ולא לוותר כי יכול להיות שגם כאן יהרגו את התוצרת החקלאית האורגנית ובעתיד היא כלל לא תהיה , ואם תהיה היא לא תהיה ברת השגה לכל אחד .
עובדה שאירופה בעטו במונסנטו . כך גם בחלק ממדינות דרום אמריקה .
אז למה כאן אנחנו צריכים להסכים להרעלה הזו ?
מעציב אותי שאנשים חושבים שיש להם חופש מוחלט וזכויות אין סוף בעוד זכויותינו הבסיסיות (אויר נקי , מים טהורים , אוכל נקי מרעלים וכ׳) נרמסות על ידי הורדת הוראות ברורות מהתאגידים ובעלי האינטרסים למבצעיהם קרי בובות הממשלה .
מעציב אותי שאנשים מתלהבים מהעננים השמנים או מהשמיים האפורים והם בכלל לא מבינים שזה הכל רעל שנועד להרוג אותם .
חבר׳ה אם לא יתעוררו כאן ונמשיך לקבל בהכנעה את הפשעים הללו ולא נעמוד על שלנו אנחנו בקרוב עשויים למצוא את עצמינו עם שבב אלקטרוני שינטר כל שנייה בחיינו , יגרום לנו לחלות וישלח לנו זרם חשמל במידה ולא ננהג על פי ״הכללים״!
לצערי הרבה מעם ישראל בעל זיכרון קצר והתרגל להיות עצלן ולקטר. הכסף , החומר , המעמד והסלבס הם האלוהים החדש ולכן אולי רק שנהיה במצב הישרדותי ספונטני נפעל ונילחם על מה שנלקח מאיתנו ועל הזכויות שנשללות מאיתנו בכל פעם קצת אבל עד אז אני לא רואה את רוב העם הזה קם ונלחם על זכויותיו הבסיסיות כי חלילה שאורח החיים המפונק והעצל שהתרגלו אליו ייפגע .
ביום שבנט חתם על הסכם עם מונסנטו וסרב לחשוף מה ההסכם בטענה שמונסנטו אוסרת לחשוף הסכמים סודיים (כך שמעתי בעבר ברשת ב ) הוא בעצם נתן אור ירוק לחסל את אזרחי המדינה בצורה שקטה ואכזרית ועל פשע זה כמו על פשעים אחרים יש להעמיד לדין את כל השותפים שרומסים את אזחי ישראל העבדים
האם מישהו יודע אם יש מוצרים שהם בוודאות מהונדסים שניתן להפיץ לציבור כלא כדאיים לקנייה? או לדוגמא, כל המוצרים של סנפורסט הקפואים? האם הם מהונדסים?
מצטרף לשאלה
לגבי חברות ישראליות : זה כמעט בלתי אפשרי לדעת, כי הם לעולם לא יחשפו מה שהחוק לא מחייב אותם לחשוף וכמובן יביא לירידה בהכנסות.
לגבי מוצרים מיובאים: יש רשימת מוצרים מהונדסים גנטית בלינק הזה:
http://www.shiftfrequency.com/gmo-products-comprehensive-list/
יש שם מלא מלא מוצרים שמייבאים אותם גם לארץ. ממזון תינוקות עד קורנפלקס על כל סוגיו ומיניו.
הנה הלינק להסכם עם מונסנטו וכתבה מעניינת
http://www.haaretz.co.il/news/science/.premium-1.2438334
שלום לכולם,
האם מישהו יודע אם אנשור + שנותנים בקופת חולים ובבתי חולים לקשישים שעשוי משמנים כמו שמן קנולה, שמן תירס,שמן חריע, סירופ תירס ועוד רכיבים אחרים, עשוי מחומרים מהונדסים גנטית? אשמח לתשובה מוסמכת ומדוייקת בהקדם
שיטות השבחה גנטית וטיפוח קיימות כבר מאות שנים. השבחה גנטית מסורתית היא תהליך של הכלאה יזומה בין זנים בעלי תכונות רצויות, באמצעות רבייה מינית, בה מעבירים את מכלול החומר התורשתי, ומבין הצאצאים בוררים את הפרטים הרצויים/ה"מוצלחים" ביותר, דבר הנמשך דורות רבים. לעומת זאת, בהנדסה גנטית, שהינה טכנולוגיה חדשה יחסית, ניתן לבודד ולהעביר רק את הגנים בהם אנו מעוניינים והעברה נעשית במעבדה. טכנולוגיה זו מאפשרת ביצוע שינויים מכוונים בחומר התורשתי של היצור (צמח, בע"ח או מיקרואורגניזם), כך ניתן לשנות תכונות קיימות או להעניק לו תכונות חדשות. באופן זה, ניתן להימנע מהעברת גנים לא רצויים, השינויים מבוקרים יותר ומקבלים את הפרט בעל התכונה הרצויה תוך פרק זמן קצר יחסית. בהשבחה המסורתית העברת תכונות מוגבלת רק לאורגניזמים שניתן להכליא ביניהם, בעוד שבאמצעות הנדסה גנטית ניתן להעביר תכונות כמעט מכל אורגניזם והאפשרויות רחבות ומגוונות. מזון מהונדס גנטית (Genetically engineered ,GMO – Genetically modified) הנו מזון שהוא או לפחות אחד ממרכיביו עבר שינוי גנטי באמצעות הנדסה גנטית. בעלי חיים וצמחים המשמשים חומרי גלם בייצור מזון ומיקרואורגניזמים המשמשים בתהליכי ייצור מזון (כמו שמרים המשמשים לאפיית לחם) יכולים לעבור שינויים גנטיים. מזון שהוא תוצר של השבחה גנטית קונבנציונלית אינו משתייך לקטגוריית מזון מהונדס.
יתרונות:
הקניית עמידות לצמחים כנגד מזיקים (שימוש מופחת בהדברה כימית).
הקניית עמידות לצמחים לחומרי הדברה.
הקניית עמידות לצמחים כנגד מחלות ועקות סביבתיות (צמצום הפסדי היבול).
הארכת חיי מדף של מוצרי מזון טריים הנוטים להתקלקל במהירות.
שיפור הערך התזונתי והבריאותי של המזון ע"י שינוי הרכב החלבונים, השומנים והוויטמינים שבהם.
גיוון ושיפור של מוצרי מזון ע"י שינוי טעם, צבע ומרקם.
שימוש בצמחים מהונדסים לטיהור קרקע ומים מזוהמים.
חששות:
חשש מפני הפרת שיווי המשקל הקיים בטבע.
חשש מפני פגיעה עתידית בבריאות האדם.
טכנולוגיה זו חדשה יחסית ולכן לא הצטבר מספיק מידע להבטחת בטיחות האדם והסביבה.
מקור: אתר משרד הבריאות