הנדסה גנטית / פרק א
מזון בימינו הינו עסק גדול – עסק של כסף גדול ופוליטיקה.
מזון הפך לסחורה שאפשר לרשום עליה פטנט, להיות הבעלים שלה ולמכור אותה בשוק הגלובלי.
הוכחה מדעית ממחקרים ארוכי טווח לבטיחות השימוש במזון מהונדס גנטית לבני האדם – לא קיימת.
העובדה שאין תיוג על מוצרים מהונדסים גנטית בישראל ובארה"ב (באירפה יש תיוג) הופך אותנו לשפני ניסיון המשתתפים בניסוי רחב ממדים בלי ידיעתנו או הסכמתנו.
לצערנו העובדות מצביעות על כך ש:
- כל המזונות מהונדסים גנטית אף פעם לא נבדקו לבטיחות בשימוש ארוך בבני אדם.
- יצרנים יכולים להגיש בפנינו מזון מהונדס גנטית ללא פיקוח הממשלה (בארה"ב וגם בארץ) וללא ידיעת הצרכן.
- מדענים הזהירו אודות סכנות פוטנציאליות מהשימוש במזון מהונדס גנטית: כולל סרטן ומחלות נוספות.
- ילדים הינם הפגיעים ביותר ממזון מהונדס גנטית בשל העובדה שהגוף שלהם מתפתח במהירות.
אנו מניחים כי ממשלת ארה"ב תעשה כל שביכולתה לוודא שהמזון המהונדס גנטית יהיה בטוח עבורנו ועבור הסביבה, כאשר אחת ממשימותיו החשובות של ה-FDA היא להגן על בריאות הציבור. אז מה עמדתו של ה-FDA לגבי מזון מהונדס גנטית? "ה-FDA לא מצא לנכון לערוך סקירות מדעיות על מזון שמקורו בהנדסה גנטית… יצרן המזון לאחראי על הוכחת בטיחות המזון שהוא מייצר". (1)
אבל עפ"י חברת מונסנטו – חברת ענק ביוטכנולוגית: "מונסנטו אינה יכולה לערוב לבטיחות של מזון שעבר הנדסה גנטית. האינטרס שלהם הוא למכור כמה שיותר ממזון זה. תפקידו של ה-FDA הינו לוודא את בטיחות המזון הזה" (2).
אז אם ממשלת ארה"ב, ממשלת ישראל (לאור העובדה שחברת מונסנטו כבר נכנסה לישראל) וגם יצרני המזון אינם אחראים לגבי הבטיחות של מזון מהונדס גנטית. מי אחראי?
מעט מחקרים על בטיחות המזון המהונדס התבצעו בבעלי חיים ולא נערכו מחקרים בביוכימיה, אימונולוגיה (תורת החיסון), פתולוגיה של רקמות, תפקודי מעי, תפקודי כבד ותפקודי כליות. כמו-כן מחקרים של האכלת חיות במזון מהונדס גנטית היו לתקופות קצרות מדי כדי לבחון מחלות רבות כולל ההשפעה על הדור הבא (3).
מחקרים מדעיים שהתבצעו בבעלי חיים שהואכלו במזון מהונדס גנטית הראו שחלק מחיות אלו פתחו גידולים טרום סרטניים, פיתחו מח, כבד ואשכים קטנים יותר, מערכת חיסונית פגומה, ניוון חלקי של הכבד, נגעים בכבד בקיבה ובכליות, דלקות בכליות ובעיות עם תאי הדם (3).
זה נאיבי לצפות מחברות לביוטכנולוגיה והנדסה גנטית שאמורות להפיק רווחים ממוצריהם לספק אינפורמציה מרצונן החופשי, כאשר אינפורמציה זו עלולה לסכן את הריווחיות שלהם.
האינפורמציה עפ"י הספר: "Shedding Light on Genetically Engineered Food"
By: Beth H. Harrison, Ph.D.
המחברת ביצעה את עבודת הדוקטורט שלה בנושא של בריאות טבעית והתמקדה בפוליטיקה ובסיכונים הבריאותיים הנובעים ממזון מהונדס גנטית.
1) Statement of food policy: Foods derived from new plant varieties. FDA Federal Register, Vol. 57 No. 104, p. 22991 (May 29, 1992)
2) Pollan , Michael, "Playing God in the Garden". Organic Consumers association, originally released in the New York Times (October 25, 1998) http://www.organicconsumers.org/ge/playinggd.htm
3) Smith, Jeffrey M. "Most Offspring Died When Mother Rats Ate Genetically Engineered Soy." Spillig the beans newsletter (October 2005). http://seedsofdeception.com/utility/showArticle/?objectID=297
גלית אני מניח שגם את לא תסכני את הטיפול שלך בשיטת גרסון לחולי סרטן ותגלי להם שאם אוכלים גרעיני תפוח בשלב התחלתי אז מבריאים מסרטן.
ישנו וירוס שתוקף את פרי הפפאיה. אז מה עשו המדענים האמריקנים, מונסנטו ועוזריהם בממשל? לקחו חלק מהווירוס והכניסו אותו ל-דנא של הפפאיה. נו יופי אז עכשיו הווירוס לא תוקף את הפפאיה, בקיצור חיסנו את הפפאיה. אבל האם נעשו בדיקות כלשהם בשביל לבדוק את ההשלכות של אכילת הפפאיה על בעלי חיים או אנשים? לא. לא נעשו. ולא רק זה הפפאיה המהונדסת החלה להתפשט ולזהם שדות של חקלאים שלא מעוניינים בפפאיה המהונדסת. כך קרה בהוואי. ובכן כעבור זמן מה אותו סיפור קרה בתאילנד. הוואי הזהירה את תאילנד אבל תאילנדים תמיד חושבים שהם הכי חכמים. ובכן ממשלת ארה"ב מונסנטו ויתר השלוחות הפדרליות של ארה"ב שדוחפות את המזון המהונדס בכוח לכל פינה בעולם החלו להפעיל לחצים על תאילנד. דרך מכוני המחקר באוניברסיטאות של תאילנד ומשרד החקלאות התאילנדי. האמריקנים דחפו להם את הפתרון של חיסון הפפאיה מפני הווירוס דרך מונסנטו, הסוכנות לפיתוח בינלאומי של ארה"ב ואוניברסיטת קורנל שבניו יורק. בעסקה האמריקנים יקבלו תמלוגים בערך 30 אחוז מהמכירות של הפפאיה המהונדסת שלהם בתאילנד. האמריקנים תמיד דוחפים "לניסויים מבוקרים" של מזון מהונדס לכל מדינה בעולם ביחד עם יחסי ציבור של "להאכיל את העולם". בקיצור התאילנדים שלחו 2 פקידי ממשל עם פפאיה תאילנדית לניו יורק. האמריקנים הזריקו לפפאיה את החיסון. התאילנדים חזרו לתאילנד והקימו חווה קטנה שרק מטעי בננות ותיל ברזל חוצץ בין הפפאיה המהונדסת לפפאיה רגילה. אבל הסיפור גרוע יותר. זרעים מהונדסים ממשרד החקלאות התאילנדי החלו להימכר לחקלאים מבלי שהחקלאים ידעו שהם מהונדסים. לאחר ש-2 אקטיביסטיים נגד הנדסה גנטית חשפו את הפרשה, משרד החקלאות התאילנדי עוד תבע אותם למשפט על המעשה. היפנים והאירופאים ביטלו משלוחי פפאיה מתאילנד, הממשלה ניסתה להרוס את הפפאיה המהונדסת שפוגעת ביצוא ובכלכלה (כמובן שבריאות האזרחים לא חשובה והם אפילו לא סיפרו להם) אבל כמו שאומרים השד יצא מהבקבוק ועד היום נמצאים פפאיה מהונדסת-מזוהמת גנטית שמתפשטת בתאילנד. וארה"ב ושליחיה ממשיכים לדחוף בכוח לעוד ניסויים גנטיים ביבולים שונים בתאילנד. ואיך בדיוק אנשים התמודדו עם הווירוס במשך אלפי שנים? פשוט מאוד. הורסים את העצים הנגועים וזורעים מחדש ותוך שנה וחצי יש לך עצים חדשים ובריאים בלי שום סכנות של הנדסה גנטית ובלי צורך לשלם תמלוגים לחברות על יצירת פטנטים. מה שחמור ביותר זה שפפאיה נאכלת בתאילנד כמעט כל יום בסלט שנקרא סום-טאם, ולרוב האוכלוסייה אין שום מושג שהפפאיה שלהם שונתה גנטית ושהם אוכלים פפאיה מהונדסת שלא עברה שום בדיקת בטיחות והתקשורת בתאילנד פשוט לא מדווחת לאזרחים על האסון הזה. הנושא נשאר לדיון רק בפורומים של אקדמיה ותעשייה שכל עניינה זה לשווק את הפפאיה ליפן ואירופה שיש להן חוקים ברורים נגד מזון מהונדס. הממשלה התאילנדית והתקשורת שמנוהלת על ידה לא מדווחים על הבעיה לאזרחים וחוסר האחריות הממשלתית כלפי אזרחיה היא פשע של ממש. במי אתה בוטח באבולוציה של מיליארדי שנים או באנשי ממשל מושחתים ותאגידים שרק מחפשים לעשות רווח?
תודה על השיתוף.
לא יאומן, אני יודעת על ניסיון להנדס את האורז התלאנדי אבל פפאיה?
תודה על האזהרה זה אחד המאכלים האהובים עלי.לא עוד
לצערי המידע הניתן בכתבה קצרצרה זו חלקי וחוטא בהטעיה.
אני נותן את כל הכבוד לגלית המומחית לרפואה סינית, אך האם יש לך הבנה בביוטכנולוגיה? בהנדסה גנטית? בתהליכי השבחה אחרים שאינם הנדסה גנטית? בחקלאות בכלל?
הכי קל לצאת נגד הנדסה גנטית, אך מי שיודע דבר וחצי דבר על החקלאות של ימינו מבין כי הנדסה גנטית היא השיטה הבטוחה ביותר הקיימת (בהשוואה לשיטת ההכלאה הקלאסית ה"טבעית" כביכול).
אם בתזונה ובעיות בריאות עסקינן, הרי שהבעיות הגדולות ביותר הן חומרי הדברה ותזונה לקויה. כל המחלות שמנית נובעות בראש ובראשונה מריסוסים ללא בקרה ומתזונה לקויה המבוססת על סוכר ושומנים.
ולמגיב שכתב על הפאפיה – המדענים הכניסו את האנטיסנס של הוירוס, לא את הוירוס עצמו. ובכלל, הפתרון של פאפאיה מהונדסת עמידה לוירוס הרבה יותר טוב מאשר לרסס את מטעי הפאפאיה עם חומרי הדברה רעילים (ולא, ההנדסה הגנטית אינה רעילה)
יש חומר שנוצר בהנדסה הגנטית שהורג חרקים או מונע מהם לאכול את הצמח.
ז"א במקום שהרעל יהיה חיצוני הוא פנימי.
מן הסתם אם זה רעיל לחרקים זה מזיק במידה מסוימת לבני האדם.
כה אמר שי פליישון.
Lord have mercy on us
שר הכלכלה בנט חתם חוזה בדצמבר 2014 עם חב" מונטנסו לגידולי חיטה בארץ.כשנשאל ע"י חברי הכנסת על כך ענה שהחוזה סודי ובלתי ניתן לשינוי. {בגוגל- חב" מונטנסו-בנט}
לדעתי החיטה מהונדסת ולכן המון אנשים רגישים פתאום לגלוטן
בעבר לא הזיז לי לאכול לחם
כיצד יש אפשרות לדעת אם מוצר הונדס גנטית?
האם מעבדות מיוחדות או אוניברסיטאות יכולות לקחת חיטה משדה ולבחון אם עברה הנדסה גנטית?