ראשי » בריאות » אתם כאן

הנדסה גנטית במזון – עסק גדול

  • מאת גלית ברכה | 24 באוקטובר 2014
  • 2,165 צפיות | 10 תגובות
עודכן לאחרונה: 22 באוקטובר 2014

הנדסה גנטית / פרק א

 מזון בימינו הינו עסק גדול – עסק של כסף גדול ופוליטיקה.

מזון הפך לסחורה שאפשר לרשום עליה פטנט, להיות הבעלים שלה ולמכור אותה בשוק הגלובלי.

הוכחה מדעית ממחקרים ארוכי טווח לבטיחות השימוש במזון מהונדס גנטית לבני האדם – לא קיימת.

העובדה שאין תיוג על מוצרים מהונדסים גנטית בישראל ובארה"ב (באירפה יש תיוג) הופך אותנו לשפני ניסיון המשתתפים בניסוי רחב ממדים בלי ידיעתנו או הסכמתנו.

לצערנו העובדות מצביעות על כך ש:

 

  • כל המזונות מהונדסים גנטית אף פעם לא נבדקו לבטיחות בשימוש ארוך בבני אדם.
  • יצרנים יכולים להגיש בפנינו מזון מהונדס גנטית ללא פיקוח הממשלה (בארה"ב וגם בארץ) וללא ידיעת הצרכן.
  • מדענים הזהירו אודות סכנות פוטנציאליות מהשימוש במזון מהונדס גנטית: כולל סרטן ומחלות נוספות.
  • ילדים הינם הפגיעים ביותר ממזון מהונדס גנטית בשל העובדה שהגוף שלהם מתפתח במהירות.

 

אנו מניחים כי ממשלת ארה"ב תעשה כל שביכולתה לוודא שהמזון המהונדס גנטית יהיה בטוח עבורנו ועבור הסביבה, כאשר אחת ממשימותיו החשובות של ה-FDA היא להגן על בריאות הציבור. אז מה עמדתו של ה-FDA  לגבי מזון מהונדס גנטית? "ה-FDA לא מצא לנכון לערוך סקירות מדעיות על מזון שמקורו בהנדסה גנטית… יצרן המזון לאחראי על הוכחת בטיחות המזון שהוא מייצר". (1)

אבל עפ"י חברת מונסנטו – חברת ענק ביוטכנולוגית: "מונסנטו אינה יכולה לערוב לבטיחות של מזון שעבר הנדסה גנטית. האינטרס שלהם הוא למכור כמה שיותר ממזון זה. תפקידו של ה-FDA הינו לוודא את בטיחות המזון הזה" (2).

אז אם ממשלת ארה"ב, ממשלת ישראל (לאור העובדה שחברת מונסנטו כבר נכנסה לישראל) וגם יצרני המזון אינם אחראים לגבי הבטיחות של מזון מהונדס גנטית. מי אחראי?

 

מעט מחקרים על בטיחות המזון המהונדס התבצעו בבעלי חיים ולא נערכו מחקרים בביוכימיה, אימונולוגיה (תורת החיסון), פתולוגיה של רקמות, תפקודי מעי, תפקודי כבד ותפקודי כליות. כמו-כן מחקרים של האכלת חיות במזון מהונדס גנטית היו לתקופות קצרות מדי כדי לבחון מחלות רבות כולל ההשפעה על הדור הבא (3).

מחקרים מדעיים שהתבצעו בבעלי חיים שהואכלו במזון מהונדס גנטית הראו שחלק מחיות אלו פתחו גידולים טרום סרטניים, פיתחו מח, כבד ואשכים קטנים יותר, מערכת חיסונית פגומה, ניוון חלקי של הכבד, נגעים בכבד בקיבה ובכליות, דלקות בכליות ובעיות עם תאי הדם (3).

 

 

זה נאיבי לצפות מחברות לביוטכנולוגיה והנדסה גנטית שאמורות להפיק רווחים ממוצריהם לספק אינפורמציה מרצונן החופשי, כאשר אינפורמציה זו עלולה לסכן את הריווחיות שלהם.

 

 

האינפורמציה עפ"י הספר:  "Shedding Light on Genetically Engineered Food"

By: Beth H. Harrison, Ph.D.

המחברת ביצעה את עבודת הדוקטורט שלה בנושא של בריאות טבעית והתמקדה בפוליטיקה ובסיכונים הבריאותיים הנובעים ממזון מהונדס גנטית.

 

1) Statement of food policy: Foods derived from new plant varieties. FDA Federal Register, Vol. 57 No. 104, p. 22991 (May 29, 1992)

2) Pollan , Michael, "Playing God in the Garden". Organic Consumers association, originally released in the New York Times (October 25, 1998) http://www.organicconsumers.org/ge/playinggd.htm

3) Smith, Jeffrey M. "Most Offspring Died When Mother Rats Ate Genetically Engineered Soy." Spillig the beans newsletter (October 2005).  http://seedsofdeception.com/utility/showArticle/?objectID=297

 

כדי לשלוח את הפוסט הזה במייל, או לפרסם אותו בפורום, השתמשו בקישור הזה:
http://www.emetaheret.org.il/?p=12783
רוצים לעזור? יודעים איך לכתוב ולהתנסח?
פרויקט אמת אחרת זקוק לעוד מתנדבים בעזרה בכתיבת כתבות.
אז אם אתם אוהבים את מה שאנחנו עושים, מדוע שלא תצטרפו לעשייה?
שלחו לנו מייל עכשיו
הירשמו עכשיו בחינם וקבלו עדכונים על תכנים חדשים ישירות למייל!»

אהבתם? שתפו עם העולם...
הבהרה: התוכן המוצג באתר הינו למטרות לימוד ועיון בלבד.אין לראות במידע המוצג הנחיה או המלצה מכל סוג שהוא, במיוחד בכל הקשור לבריאותכם.בכל מקרה של החלטה הנוגעת לבריאותכם, שינוי תזונה או כל דבר אחר,התייעצו עם רופא מוסמך.כמו כן, אין לראות את המידע המוצג כאמת מוחלטת, אלא יותר כהצגת דברים מתועדת היטב הנשענת על ראיות והצלבת נתונים.זו אחריותכם כבני אנוש עם ראש על הכתפיים להמשיך ולחקור ורק אז להגיע למסקנות, בהתבסס על כל המידע הקיים.
הגבלת אחריות: אתר פרויקט אמת אחרת אינו אחראי לדיוק, שלמות או יעילות המידע או המוצרים המוצגים באתר. דעות כותבי המאמרים הנן של כותבי המאמרים בלבד. המידע המוצג באתר הנו למטרות של חינוך ובידור בלבד והשימוש במידע הנו באחריות קוראי האתר. אתר פרויקט אמת אחרת ומפעיליו לא ישאו בשום אחריות עקב שימוש במידע המתפרסם באתר.

10 תגובות »

  • מומחה בקנוניות

    גלית אני מניח שגם את לא תסכני את הטיפול שלך בשיטת גרסון לחולי סרטן ותגלי להם שאם אוכלים גרעיני תפוח בשלב התחלתי אז מבריאים מסרטן.

    הגב למומחה בקנוניות
  • dave

    ישנו וירוס שתוקף את פרי הפפאיה. אז מה עשו המדענים האמריקנים, מונסנטו ועוזריהם בממשל? לקחו חלק מהווירוס והכניסו אותו ל-דנא של הפפאיה. נו יופי אז עכשיו הווירוס לא תוקף את הפפאיה, בקיצור חיסנו את הפפאיה. אבל האם נעשו בדיקות כלשהם בשביל לבדוק את ההשלכות של אכילת הפפאיה על בעלי חיים או אנשים? לא. לא נעשו. ולא רק זה הפפאיה המהונדסת החלה להתפשט ולזהם שדות של חקלאים שלא מעוניינים בפפאיה המהונדסת. כך קרה בהוואי. ובכן כעבור זמן מה אותו סיפור קרה בתאילנד. הוואי הזהירה את תאילנד אבל תאילנדים תמיד חושבים שהם הכי חכמים. ובכן ממשלת ארה"ב מונסנטו ויתר השלוחות הפדרליות של ארה"ב שדוחפות את המזון המהונדס בכוח לכל פינה בעולם החלו להפעיל לחצים על תאילנד. דרך מכוני המחקר באוניברסיטאות של תאילנד ומשרד החקלאות התאילנדי. האמריקנים דחפו להם את הפתרון של חיסון הפפאיה מפני הווירוס דרך מונסנטו, הסוכנות לפיתוח בינלאומי של ארה"ב ואוניברסיטת קורנל שבניו יורק. בעסקה האמריקנים יקבלו תמלוגים בערך 30 אחוז מהמכירות של הפפאיה המהונדסת שלהם בתאילנד. האמריקנים תמיד דוחפים "לניסויים מבוקרים" של מזון מהונדס לכל מדינה בעולם ביחד עם יחסי ציבור של "להאכיל את העולם". בקיצור התאילנדים שלחו 2 פקידי ממשל עם פפאיה תאילנדית לניו יורק. האמריקנים הזריקו לפפאיה את החיסון. התאילנדים חזרו לתאילנד והקימו חווה קטנה שרק מטעי בננות ותיל ברזל חוצץ בין הפפאיה המהונדסת לפפאיה רגילה. אבל הסיפור גרוע יותר. זרעים מהונדסים ממשרד החקלאות התאילנדי החלו להימכר לחקלאים מבלי שהחקלאים ידעו שהם מהונדסים. לאחר ש-2 אקטיביסטיים נגד הנדסה גנטית חשפו את הפרשה, משרד החקלאות התאילנדי עוד תבע אותם למשפט על המעשה. היפנים והאירופאים ביטלו משלוחי פפאיה מתאילנד, הממשלה ניסתה להרוס את הפפאיה המהונדסת שפוגעת ביצוא ובכלכלה (כמובן שבריאות האזרחים לא חשובה והם אפילו לא סיפרו להם) אבל כמו שאומרים השד יצא מהבקבוק ועד היום נמצאים פפאיה מהונדסת-מזוהמת גנטית שמתפשטת בתאילנד. וארה"ב ושליחיה ממשיכים לדחוף בכוח לעוד ניסויים גנטיים ביבולים שונים בתאילנד. ואיך בדיוק אנשים התמודדו עם הווירוס במשך אלפי שנים? פשוט מאוד. הורסים את העצים הנגועים וזורעים מחדש ותוך שנה וחצי יש לך עצים חדשים ובריאים בלי שום סכנות של הנדסה גנטית ובלי צורך לשלם תמלוגים לחברות על יצירת פטנטים. מה שחמור ביותר זה שפפאיה נאכלת בתאילנד כמעט כל יום בסלט שנקרא סום-טאם, ולרוב האוכלוסייה אין שום מושג שהפפאיה שלהם שונתה גנטית ושהם אוכלים פפאיה מהונדסת שלא עברה שום בדיקת בטיחות והתקשורת בתאילנד פשוט לא מדווחת לאזרחים על האסון הזה. הנושא נשאר לדיון רק בפורומים של אקדמיה ותעשייה שכל עניינה זה לשווק את הפפאיה ליפן ואירופה שיש להן חוקים ברורים נגד מזון מהונדס. הממשלה התאילנדית והתקשורת שמנוהלת על ידה לא מדווחים על הבעיה לאזרחים וחוסר האחריות הממשלתית כלפי אזרחיה היא פשע של ממש. במי אתה בוטח באבולוציה של מיליארדי שנים או באנשי ממשל מושחתים ותאגידים שרק מחפשים לעשות רווח?

    הגב לdave
    • מומחה בקנוניות

      תודה על השיתוף.

      הגב למומחה בקנוניות
    • ג

      לא יאומן, אני יודעת על ניסיון להנדס את האורז התלאנדי אבל פפאיה?
      תודה על האזהרה זה אחד המאכלים האהובים עלי.לא עוד

      הגב לג
  • נעם

    לצערי המידע הניתן בכתבה קצרצרה זו חלקי וחוטא בהטעיה.
    אני נותן את כל הכבוד לגלית המומחית לרפואה סינית, אך האם יש לך הבנה בביוטכנולוגיה? בהנדסה גנטית? בתהליכי השבחה אחרים שאינם הנדסה גנטית? בחקלאות בכלל?

    הכי קל לצאת נגד הנדסה גנטית, אך מי שיודע דבר וחצי דבר על החקלאות של ימינו מבין כי הנדסה גנטית היא השיטה הבטוחה ביותר הקיימת (בהשוואה לשיטת ההכלאה הקלאסית ה"טבעית" כביכול).

    אם בתזונה ובעיות בריאות עסקינן, הרי שהבעיות הגדולות ביותר הן חומרי הדברה ותזונה לקויה. כל המחלות שמנית נובעות בראש ובראשונה מריסוסים ללא בקרה ומתזונה לקויה המבוססת על סוכר ושומנים.

    ולמגיב שכתב על הפאפיה – המדענים הכניסו את האנטיסנס של הוירוס, לא את הוירוס עצמו. ובכלל, הפתרון של פאפאיה מהונדסת עמידה לוירוס הרבה יותר טוב מאשר לרסס את מטעי הפאפאיה עם חומרי הדברה רעילים (ולא, ההנדסה הגנטית אינה רעילה)

    הגב לנעם
    • מומחה בקנוניות

      יש חומר שנוצר בהנדסה הגנטית שהורג חרקים או מונע מהם לאכול את הצמח.
      ז"א במקום שהרעל יהיה חיצוני הוא פנימי.
      מן הסתם אם זה רעיל לחרקים זה מזיק במידה מסוימת לבני האדם.

      הגב למומחה בקנוניות
    • dave

      כה אמר שי פליישון.

      הגב לdave
  • Lord have mercy on us

  • שרה

    שר הכלכלה בנט חתם חוזה בדצמבר 2014 עם חב" מונטנסו לגידולי חיטה בארץ.כשנשאל ע"י חברי הכנסת על כך ענה שהחוזה סודי ובלתי ניתן לשינוי. {בגוגל- חב" מונטנסו-בנט}

    הגב לשרה
  • חוקרת

    לדעתי החיטה מהונדסת ולכן המון אנשים רגישים פתאום לגלוטן
    בעבר לא הזיז לי לאכול לחם
    כיצד יש אפשרות לדעת אם מוצר הונדס גנטית?
    האם מעבדות מיוחדות או אוניברסיטאות יכולות לקחת חיטה משדה ולבחון אם עברה הנדסה גנטית?

    הגב לחוקרת
הנחיות לכתיבת תגובות:

1. שמרו על שפה נאותה
2. כתבתם טענה או הבעתם דעה הפוכה? צרפו קישורים למידע נוסף שתומך בדעה שלכם. משפט כגון: "זו סתם תיאוריית קונספירציה מטופשת" איננה תגובה מתאימה.
3. גם אם משהו נראה לכם הזוי, אין זה אומר שהוא לא נכון. בכל פוסט יש קישורים למקורות המידע וקישורים למידע נוסף. קודם קראו אותם, עשו קצת מחקר ואז תכתבו תגובה.
4. כתבו את שמכם וגם את שם המשפחה, או בחרו בכינוי ייחודי, או (הכי טוב) הרשמו באתר, כדי שנוכל לדעת מי כותב את התגובה ולהתייחס בהתאם.
5. אם הנכם מגיבים חדשים או שצירפתם לתגובה שלכם יותר מקישור אחד, המתינו בסבלנות עד שתגובתכם תאושר.
6. חובה לקרוא את תנאי השימוש באתר לפני פרסום תגובה.
7. תגובות שכל מטרתן להשמיץ ו-או לזלזל באתר או במי מגולשיו לא יפורסמו
מנהל הפרוייקט שומר לעצמו את הזכות לערוך תגובות שאינן הולמות ו/או לחסום גולש מלהגיב...

השאירו תגובה

קבלו את התגובות ב RSS

שמרו על כללי פרסום התגובות בבקשה

כדי להוסיף תמונתכם לתגובות הרשמו באתר: Gravatar .

קבלו עדכונים בחינם למייל»

הרשמו בחינם וקבלו עדכונים פעם בשבוע על ידיעות חדשות מהאתר. תמיד תוכלו להסיר את כתובתכם בקלות ואנו מתחייבים לא למסור לגורם שלישי את המייל.
  • רגע אחד...
אמת אחרת בפייסבוק
 
כבר עשית לנו לייק בפייסבוק?

בעזרתכם נוכל להגיע ליותר אנשים עם המידע...

אל תציג הודעה זו שנית