ידוע לכל ששומן זה רע.
שומן נקשר אסוציאטיבית עם עורקים סתומים והשמנה. בגלל זה אנחנו "זוכים" לראות את המדפים בסופר מפוצצים במוצרים אנורקטיים וחסרי סקס-אפיל שכוללים מאכלים מעוקרים ונטולי טעם.
הקונבנציה אומרת ששומן, ובעיקר שומן רווי הידוע לשמצה, מצטבר ברקמות ובעל יכולת שקיעה גבוהה יותר בכלי הדם היות והוא צפוף יותר וכבד יותר בגלל נוכחות מולקולרית של פחמנים בשרשרת שלו. הדבר המעניין הוא שלא מזמן נכנס למיינסטרים שמן הקוקוס בעל הסגולות הרבות ביניהן האטת הקצב המטאבולי, הזנה של העור והשיער, הורדת שומנים וכולסטרול בדם ועוד. מה שעוד יותר מעניין זה ששמן קוקוס מלא בעיקר בשומן רווי, אז איך לעזאזל הוא מוריד שומנים?!
שטיפת מוח של שנים חינכה אותנו להאמין לשקר הזה.
אוכלים ואוכלים ונשארים רעבים
אז איך אנחנו פועלים? אוכלים לחם ובצקים בכמויות, אורז, ירקות בלי סוף, ואז מה אנחנו נשארים רעבים כי רמת הסוכר בדם מזנקת למעלה {אם יש סיבים אז טיפה טיפה יותר לאט} ואז יורדת דרמתית ואנחנו נשארים עם רעב שלא נגמר ושואלים וואט דה פאק? אכלנו הרגע, למה אנחנו רעבים כל הזמן? ואז אומרים לכם שומן זה רע, תצרכו כמה שפחות אגוזים, זרעים ושקדים, מעט אבוקדו, מעט שמן, כמה שפחות שומן מהחי, כי גם הערך הקלורי שלהם גבוה וגם כמובן זה רע ללב.
מה שיותר רע ללב לדעתי זה הכרס המשתפלת והכסף שנוזל ממנה כתוצאה מצריכה מאסיבית של מזון. ובבקשה מכם תכירו לי את האדם שהשמין מאכילה של אגוזי מלך, כי לי בעיקר יוצא להכיר מכורים לבורקס.
ואז נוצר מעגל קסמים חולני שבו אתם צורכים וצורכים ונותרים מורעבים ושמנים יותר.
איכות חיים נמוכה כשל אמבה
אז בוא נאמר ת'אמת, אז האמת ששומן הוא קצת יותר מפי 2 בערכו הקלורי לעומת חלבון ופחמימה ונכון שצריכה רבה שלו תוביל להשמנה, אבל מצד שני צריכה רבה של כל מזון אחר תגרום להשמנה {ואני לא מדבר על ירקות כי זה מוגזם}.
הבעיה בתזונה הנוכחית זה שהיא מבוססת על טעמים שטחיים ואטומים כמו מתוק ומלוח עם מרקמים טרנסיים {שומן טרנס} ומזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה שכוללים גם קמחים מלאים {לכל חסידי המלא, היזהרו הסכרת בדרך} שמעלים את רמת הסוכר ויוצרים שלל בעיות כמו עלייה של טריגליצרידים, קריסה של לבלב תחת העומס {סכרת 2}, כלי דם הרוסים ומכאן הדרך לאיכות חיים נמוכה כשל אמבה סלולה כמו דרך המוות בבוליביה.
לעומת זאת הוספה של שומן לתפריט תגביר את זמן השובע בגלל הצפיפות המולקולרית הגבוהה והעובדה שלוקח לו הרבה זמן להתפרק שלא כמו חבריו המוכרים מהצלחת אדון אורז ומר לחם מלא.
עכשיו דבר נוסף ששוכחים זה העובדה ששומן משמש כנשא של ויטמינים מקבוצת A,D,E,K וכשמורידים שומן מהתפריט אז מן הסתם תהיה קליטה מועטה ביותר של הויטמינים האלה מה שיגרור בעיות מחרידות, שהאנורקסיות מכירות יותר טוב מכולנו, כמו עצמות פריכות, אוסטאופורוזיס, בעיות עור, שרירים, כלי דם פריכים, שיער חלש נושר ומתפורר, מערכת חיסון חלשה, פגיעה בפעילות מנטאלית-מוחית ועוד כהנה וכהנה כייפים כאלה שאף'חד לא רוצה לחוות בשום מצב בחיים.
והגענו לחלק היפה. לא רק ששומן לא בהכרח גורם להשמנה, יתרה מכך הוא יכול לרפא השמנת יתר וסכרת סוג 2! איך הוא עושה זאת? גלוקונאוגנזה.
גלוקונאוגנזה
במידה וכל התזונה שלנו תהיה מחלבון או שומן או שניהם אז הגוף יצטרך להשתמש באנרגיה המוצעת לו מהמזון שהיא לא סוכר זמין לכן הוא "ילמד" את עצמו להשתמש באנרגיה ממאגרי השומן {וגם מן הסתם מסת השריר תרד, אבל זה בכל דיאטה}.
תזונאים יגידו לכם: "אוי ואבוי, זה יכול לשבש את מאזן החנקן" ועוד כל מיני הגיגים דוקטורנטים ומתנשאים, אבל בינינו, התפריט שהם יציעו לכם הוא לא פתרון יותר טוב ובטח שלא מועיל. ואי אפשר להאשים אותם כי הם בסך הכל פיונים יוצאי בתי ספר עם אג'נדה ברורה שלא כוללת בתוכה את רווחתכם או בריאותכם. וגם אי אפשר להאשים אתכם, השמנים, כי כשהמצב רע אתם תקשיבו לכל אחד שייעץ לכם וככל שהחלוק שלו לבן יותר זה טוב יותר.
אין הבדל בין השמן לעני. האדם העני נמצא תחת לחץ ולכן יפעל מתוך חרדה לקיום שלו ויבחר להקשיב רק ל"מומחים" הידועים בציבור שמייעצים אותו דבר לכל העולם.
בקיצור כפי שאומר הפתגם החדש-ישן, אדם נזקק וחולה שווה יותר לממשלה מאדם מת. לכן ממוצע הגיל עולה ואיכות החיים יורדת.
תמונה באדיבות: [Jeanne Claire Maarbes] / FreeDigitalPhotos.net
לחם,בצק,ספגטי,קוסקוס,פיתות,בורקסים,קמח,עוגות,עוגיות וופלים פתיתים…..
מה המשותף לכולם? חיטה מודרנית.
ופה הבעיה אנחנו אוכלים דבר שהוא בעצם לא חיטה כלל וכלל פשוט רק קוראים לו חיטה
בשנות ה-40 שינו לו את המאפיינים ע"י הכלאות הקרנות ומוטציות ורעלנים על מנת להפיק זנים שמפיקים תבואה גדולה יותר על חשבון בריאות האזרחים.
יש בו יותר גלוטן ופחות מינרלים מה גם שמשתמשים בחומרי הדברה מזיקים, גם המבנה הגנטי ומספר הכרומוזומים שונה
בני אדם מעולם לא אכלו את הדבר הזה ובטח לא בכמויות ועל בסיס יומיומי.
אנחנו צריכים לאכול רק חיטה אמיתית שנקראת כוסמין או 2 המינים האחרים
Einkorn (Triticum monococcum), emmer (Triticum dicoccum), and spelt (Triticum spelta)
שרק הם טובים למאכל, דגן טבעי בלי מניפולציות מודרניות, דגן שנאכל במשך אלפי שנים ע"י בני אדם
מקור?
הי DAVE,
אתמול שלחתי לך שאלה וזה לא ממש עלה אז אני שולח שוב:
אפשר לקבל קצת יותר נתונים על מה שכתבתה לגבי החיטה?
קישורים אם יש וכדומה
בהערכה
אמיר
Dave ידידי היקר,
היתה לנו התילה "לא מדהימה" ( עם הברית מילה) בעבר ולאט לאט אני מתחיל להכיר את מה שעומד מאחורי השם הזה, בחור מאוד מעניין – אני חייב לציין.
כמו שאתה כבר יודע אני קצת פחות מומחה ממך במציאת קישורים ואני ממש אשמח לקבל עוד מידע על מה שאמרת לגבי התחליפים לחיטה אמיתית (אני מאמין, אבל רוצה לדעת יותר)
יש קמח מהתחליפים כי, אין מצב! שאני טוחן לבד.
אתה שם לב לנימוס ולטון החביב שלי? (:
בהערכה רבה
אמיר
לא צריך לטחון שום דבר פשוט תקנה לחם כוסמין. ברוסיה-פולין-גרמניה משמשים גם בלחם שיפון שגם הוא טוב שנקרא פומפרניקל.
יש בעיקר באנגלית . הנה 2 קישורים
https://www.natureslegacyforlife.com/2013/01/15/the-history-of-spelt-versus-the-history-of-modern-wheat/
http://www.rodalenews.com/wheat-free-diet?page=0,0
תודה רבה
שלום וברכה לככותבים ולקוראים.
כתבה מדוייקת ונכונה ברובה.
תיקון אחד קטנטן ומשמעותי. החל משנת 2006 ממוצע הגיל נמצא בירידה כתוצאה ישירה מתוחלת החיים הבריאים שנמצאת בירידה. ( World Happiness Report 2013UN )
כן, אנו חיים פחות וחולים יותר.
תודה רבה. לא ידעתי את זה…
אם אכן תוחלת החיים בירידה, צריך לידע את חברות הביטוח והפנסיה ומשרד האוצר על כך כי כל הטבלאות שלהם מתבססות על עליה בתוחלת החיים.
אני חי עם הרעיון שאנשים לא חיים יותר זמן הם פשוט חולים יותר זמן.
רוב האנשים מגיל 55 צפונה חיים על "תרופות" המונח תרופה היום הוא כל כך כללי כך שכל דבר הוא בר ריפוי – גם אם זו לא בעיה בכלל.
ורוב התרופות בגיל הזה הן לכל החיים כך שזו מחלבת כספים.
אני מאמין שבעתיד מקצוע הרפואה ירד לסטטוס נמוך אם ימשיכו בקצב הזה של "טיפול" – פעם זה היה אחרת והשינויים כיום מואצים לכיוון ממש לא טוב.
כעקרון המאמר מדויק להפליא בכלליותו ונוטה לפגוע לאורכו לרוחבו ולעומקו בהפגנת השלילה בלבד כשאין באמתחתו ולו מזור אחד לרפואה (צר לי אבל המידע שחוק ועתיק יומין)
"הפתרון הסופי"
אישית אני מתקיים מאנרגיה מינימאלית וידי עוד נטויה.
שם המתכון הסודי: 'הימנעות'
בכל אירוע נמנע כמעט מהכל (למעט נוזלים כגון מים מנרלים או תפוז סחוט).
אין כל צורך להפליג לפרופסורה בכדי לדעת שעולמנו האורגני הומר ברובו למורעל…
הכל ידוע וזה לא חדש שהרגש, החמלה והמוסר המצפוני הוחלפו בחלקי מתכת מכניים נטולי דם חם…
הכל ממוסחר, תעשיתי ומניפולטיבי ואין יודע מה נכנס ומה יצא.
מאז ומתמיד הציבור נפל שדוד לרגלי הדוד סם שהקסים בלהטוטיו על המרקע תוך הבהובי מסרים סמויים (אגב גם היום התרגיל קיים ועובד)
ולא ארחיק לכת אם אומר שחלק מצורת המחשבה ואופי הלך הרוח שלכם מסונתז, משועבד, מהונדס ומכופף שלא בידיעתכם לטובת ממשיכי, בעלי ויזמי השיטה…
הפתרון האלטרנטיבי מתבסס במהותו על זיכרון..הזיכרון נלמד באמצעות שינון.
אני מאמן את מוחי לפעול בנטרליות וכך להמציא את עצמו כל פעם מחדש מבלי ליפול למלכודות מילים מכאן ומשם.
שהרי לא בהכרח..אלה שרוצים לשנות אותך אוהבים אותך…
לכן חשוב לנטרל רעלים מכל סוג בעיקר רעלים מנטלים באמצעות חוויה הווה אומר ע"י מדיטציה המבוססת על 4 טכניקות: צליל..טעם..אור..נשימה 'קדושה' מלשון מיקוד.
גוף האדם אינו זקוק לכל ההיצע והמגוון המפלצתי הפוקד את פתחו.
התאווה והתשוקה הפרועות והלא מרוסנות מהוות מרכיב דרמטי מכריע בכל האסונות שקופצים על האדם בן ימינו.
שומן נתפש בתודעה כמקור 'הנאה' = תאווה = תשוקה
תמיד אפשר לסוב לאחור ולהמיר הרגלים מגונים בהרגלים חיוניים וראויים.
האידאל כמובן זה לא לאכול ולא לשתות אבל בגלל שרוב האנשים לא נמצאים קרוב לרמת המודעות/מוכנות הדרושה לזה אז המידע על השומן אמור לספק אותם.
אם אתה הצלחת להגיע לרמה הפראנית, לבריאות
בשביל ליצור עולם טוב יותר מספיק גם שנמצא פיתרונות "מינימלים וצנועים" לבעיות שלנו ובהדרגה להגיע לרמות גבוהות יותר. לקפוץ ישר למים העמוקים של המדיטציות והפראנה לא מתאים לכל אחד
איש מערות,
נשמע מעניין מאוד, האם אתה מתקיים ממים ומיץ תפוזים בלבד?
נ.ב הכל מדברים על אריכות חיים ומתעלמים מדעת או שלא מדעת מאיכות החיים
יפה אמרת שהכל מתחיל בזיכרון. הייתי אומרת הלך רוח. אתה יכול להרחיב על האימון למחשבה ניטראלית? ועל המדיטציה הזאת? זה נשמע מאד מעניין
כל המאמר בלתי נכון לדעתי. עדיף שמי שרוצה לשמור על בריאותו לא יזלול שומנים כמו שמומלץ בו. כותבו כלל לא הביא אסמכתאות מדעיות, אך לא זה הסיבה לאי הנכונות. הסיבה היא תוכן לא נכון.
הדוגמה של שמן קוקוס שמפחית כולסטרול אינה מוכיחה ששומן רווי בריא. שמן קוקוס משנה אך במעט את פרופיל השומנים, ובעיקר מעלה את הכולסטרול ה"טוב", וזה כי הוא מכיל כמות רבה יחסית של חומצות שומן שהשהרשת שלהן היא באורך בינוני. כמעט שאין מזונות אחרים שדומים לשמן קוקוס, וגם כך צריכת כמות גדולה של שמן קוקוס לבדה אינה מרפא אולטימטיבי לעודף כולסטרול. השומן שהגוף מחזיק ברקמות שומניות (כרס, פימה, קפלי שומן ועוד) מגיע לגוף מהשומנים שנמצאים באוכל ולא מרכיבים אחרים באוכל. לכן ככל שמקטינים את ריכוז השומן שבאוכל כך פחות שומן יוכל לנדוד מהאוכל לפימה עלי כסל. דיאטת הקסם שהוצעה פה, שבה לא אוכלים כלל פחמימות, אינה חדשה ואינה טובה. זו בעצם דיאטת אטקינס. בהיעדר פחמימות, הגוף מפרק את החלבונים ובעיקר את השומנים שבו לסוכר כדי לייצר אנרגיה, פירוק השומנים מקטין את כמות המים המוחזקת בגוף והתיאבון מדוכא עקב תוצרי הלוואי של פירוק השומנים, כך שצריכת הקלוריות יורדת במידה דרסטית. מפירוק השומנים נוצרת בדם כמות גבוהה של "גופי קטון" (ketone bodies), תרכובות דו-פחמתיות שמדכאות את התיאבון. במצב נורמלי אין גופי קטון בדם. גופי קטון נוצרים בצום מפירוק בלתי מושלם של שומנים, או נוצרים רק בכמות מעטה אצל אנשים שנמצאים בדיאטה עם הגבלת קלוריות, שמזונם כולל פחמימות. המצב שבו נמצאת כמות גבוהה של גופי קטון בדם נקרא קטוזיס. קטוזיס מופיע אצל אנשים שמזונם כולל כמות זעומה של פחמימות – פחות מ-40 גרם (ע' 19), או באנשים עם מחלה חמורה או לאחר צום של 3 ימים. קטוזיס מפחית מאוד את תחושת הרעב, ולכן לאלה שתפריטם הוא לפי דיאטת אטקינס יש תיאבון מופחת.מצב של קטוזיס גורמים להיווצרות או להגברת תופעות שליליות רבות: עייפות, חולשה, סחרחורות, כאבי ראש, בלבול, כאבי בטן, אי שקט ועצבנות, בחילות, הקאות, בעיות שינה וריח רע מהפה (נסו והיווכחו).
המתעניין יוכל לקרוא בפירוט בקישור
http://www.free.org.il/nut/articles/etkins_deng.html
הרשה לי להפריך…
אתה עושה עוול בזה שאתה שם שומן רווי ולא רווי במשפט אחד.
אתה צודק בשני דברים:
1. שומן לא רווי הוא מצויין לגוף (אבוקדו, אגוזים, טחינה).
2. להוריד שומן רווי ולהחליפו בפחמימות מורכבות (לחם לבן, אורז לבן, תפו"א) לא יעזור, כי פחמימות מורכבות גרועות בדיוק כמו שומן רווי (אם לא יותר).
אבל זה לא הופך את השומן הרווי לטוב לגוף. שומן רווי הוא רע ויש לצמצמו ככל האפשר.
ההמלצה האמיתית צריכה להיות להחליף את השומן הרווי בשומן לא רווי. פחמימות מורכבות צריך להחליף בפחמימות פשוטות (פירות) ואפשר גם פחמימות מורכבות מלאות (לחם מלא, אורז מלא). בהנחה שהורדת סוכר מעובד, אתה ממש לא תהיה בסיכון לסכרת אם תאכל מלא.
והכי חשוב מהכל, זה להעיף לגמרי שומן טראנס שהוא הגרוע מכולם.
אני מבסס את הדברים שלי על המאמר המקיף של אוניברסיטת הרווארד שמכיל קישורים למחקרים:
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/fats-full-story/
היי לעניות דעתי המחלות לא נובעות אך ורק מהתזונה הלקוייה
אנחנו רחוקים אלפי מונים מאוויר נקי , מזון ללא ריסוס וכימיקלים ומנהלים חיי לחץ מתמידים הכל אינסנט ומהר.
התרחקנו מהטבע , מהקשבה של הלב, מעזרה אקטיבית כל זה מביא מחלות.
אז המזון לא אשם בכל 🙂
טוב, אני לא רופא ולא דיאטן, אבל הנה מה שאני עושה כבר מעל לחצי שנה והתוצאות הן: ירידה משמעותית בכולסטרול, ירידה יפה מאוד במשקל, אנרגיה גבוהה במשך היום ושינה טובה בלילה, נפסקו הצרבות, כאבי בטן, שלשולים לגמרי ומצב הרוח טוב יותר.
מי שיקרא יראה שאני אוכל לא מעט שומן!!!
בגדול מדובר על דיאטה של בלי חיטה, בלי סוכר (לא כולל פירות) ובלי חלב בקר, ולמי שמבין יותר המשמעות היא גם הורדת משמעותית ברמת החומציות של המזון.
כבר כתבו מעליי וזה נכון. כוסמין ושיפון בריאים הרבה יותר מחיטה כולל חיטה מלאה. אני לא מדבר על לחם שיפון שמכיל 30% שיפון, אלא על לחמים שמכילים ל פ ח ו ת 70% שיפון או כוסמין.
בלי שום סוכר לבן/חום או סוכרזית.
בלי שום משקאות תוססים כולל דיאט וכולל סודה רגילה.
בלי חלב בקר. מי שרוצה חלב – יוגורט או לבנה מחלב עיזים.
מה כן? אורז מלא וגם לבן, כוסמת, קינואה.
קטניות – כן! נשמע מטורף, אבל אני אוכל חומוס בלי פיתות, בנוסף, עדשים שעועית ופול
בשר ודגים איכותיים בלבד עד פעמיים שלוש בשבוע.
ביצים (חופש/אורגניות) 3-7 בשבוע
שקדים ותמרים – היתרון העצום של שקדים ותמרים זה שהם בסיסיים בניגוד לאגוזים אחרים שהם חומציים. בכלל, שקדים הם סופר מזון! אני אוכל כל שבוע חצי קילו שקדים ותמרים ועדיין לא "מצליח" לעלות במשקל 🙂
ירקות – הרבה. לא כאן המקום להרחיב, אבל עגבניות שנקטפו בשלות בריאות מאוד ועגבניות שנקטפו טרם הבשלה פחות. מלפפונים, אבוקדו, חסה, פלפל (עדיף אדום), בטטה
פירות – כן! שוב, לא כאן המקום להרחיב אבל בעיקרון תפוחי עץ, תותים, שזיפים הם מעולים
טחינה – כן!
כוס מים עם מיץ מרבע/חצי לימון על הבוקר.
מים – 6-8 כוסות ביום – לא קרים
קפה – מקסימום 3-4 ביום בלי סוכר!
תה – כן. חייבים להמתיק? חצי כפית דבש או סילאן אמיתי (100%)
צריכים מתוק? קוביית שוקולד מריר 70% לפחות
אורגני? כן, אם אפשר בלי לפשוט את הרגל 🙂
אפשר לקרא על זה, אפשר לדבר על זה ואפשר פשוט לנסות לשלושה שבועות ולראות שממש לא רוצים להפסיק 🙂
שומן רווי זה בריא במידה,מה שלא בריא זה ייצור תעשייתי ותוספים.
אם אוכלים חיות שגדלו בצורה אורגנית והתיחסו אליהם טוב לפני שהרגו אותם אז שומן רווי,במידה,הוא בריא.
עצם המילה רווי מרמז על זה שלא אוכלים מזה הרבה – מעט מזה
מספיק בשביל להשביע,לספק,ולהשאיר אותנו שבעים זמן רב.
כל הרעיון של אכילת דברים עם אחוזי שומן גבוהים זה להיות שבעים הרבה זמן ולא לאכול כל שעתיים שלוש.
מי שזה מתאים לאורח החיים שלו אז כדאי לו לבדוק את הנושא:
http://www.youtube.com/watch?v=hB7aGnfLB-8&list=SP9E35F689C3F67D03
כתבה מדהימה.
תודה על המידע הנפלא
מה זה למה צינזרת את הסקס-אפיל?
הי אורי, עניין של גוגל שמעניש אתרים עם מילים כמו "סקס" בהם
היית יכול לרשום "סקסאפיל", כמו שלא היו מענישים אותך אם היה כתוב "סקסופון"
נהיו קשוחים המרקסיסטים האלה
אותי מעניין מאיפה האומץ הזה לבוא ולכתוב דברים כה נחרצים!!!
ודאי אני מסכים עם חלק מהם, כן, שומן הוא לא רק הכרחי הוא קריטי, וכן הוא מאוד יעיל בדיאטה!
אבל האם הכותב הוא בעל תואר בתזונה? אפילו הפשוט ביותר?
האם הכותב קרא 3-4 מחקרים ? 34 מחקרים? או 340 מחקרים? כי אנשי מקצוע לומדים יותר!!
עם כל הכבוד לכותב.. איני מזלזל לרגע במטרתו הנעלה.. אך ורק להואיל לנו בכתבתו, אבל באמת…!!
אדם צריך להבין שיש השפעה קריטית לדברים שהוא כותב וכי זו אחריות גדולה מאוד לכתוב… המאמר לא נכתב באופן פובליציסטי אלא כעובדה..
היכן המקורות? המאמרים? מינימום מקור מידע?
הכתבה כתובה באופן לא טוב, לא אחראי ובאופן חד-משמעי מ-ס-ו-כ-ן-!!!
ולפי עניות דעתי יש להסירה מהאתר לאלתר…
או לפחות לכותבה באופן יותר מדויק..
תודה מראש! 🙂
אני מבין שאתה חדש באתר.
המסר כאן הוא לקחת אחריות אישית ולא לצפות שמומחים יגידו לנו את האמת.
גם אם תקרא 1000 כתבות מדעיות לא אומר שתדע את האמת.
הטעות העיקרית שמצאתי בכתבה זה שאם רוב התזונה יגיע מחלבון יתרחש נזק לגוף – כמו בדיאטת אטקינס.
נוסף לכך אם יש הרבה חלבון ואין פחמימות הגוף הופך את החלבון לפחמימות.
מרוב עצים לא רואים תיער כל יום צץ מאמר אחר וטענה אחרת שמה שחשבנו שבריא חולה וההפך אני מאמין לכולם ולא מאמין לאף אחד אוכל מה שבא לי ומשמין בהתאם בקרוב אפצח בדיאטה אחזור למשקל הרצוי וחוזר חלילה
אור ואהבה