דיווח באתר GMWatch קובע שסין השמידה לאחרונה 3 משלוחים של זרעי תירס מהונדס גנטית.
הזרעים הונדסו גנטית בתהליך מוגן פטנט של חברת מונסנטו, ענקית ההנדסה הגנטית, שהופך אותם לעמידים בפני חומר ההדברה ראונד-אפ המיוצר אף הוא על-ידי החברה.
חקלאים שמשתמשים בזרעים הללו יכולים בתיאוריה לרסס את כל השדה כדי להרוג כל צמח אחר חוץ מהתירס, שהונדס גנטית כאמור לעמידות מול חומר ההדברה.
חברת מונסנטו הינדסה צמחי מאכל נוספים לעמידות בפני חומר ההדברה מתוצרתם ומעריכים שרוב התירס, תפוחי האדמה, העגבניו, הסויה וצמחים נוספים בארה"ב הם צמחים מהונדסים גנטית.
באירופה מתנגדים לשימוש בהנדסה גנטית כזו וממשלת ארה"ב מפעילה לחצים כבדים על אירופה בשנים האחרונות כדי שזו תאפשר הכנסת זרעים מהונדסים גנטית וגידולם בשטחי החקלאות של מדינות האיחוד.
ארגוני סביבה וארגוני צרכנים בכל העולם מתנגדים לתהליך וטוענים שלא הוכח כראוי ובאופן מספק שירקות וצמחים מהונדסים גנטית אינם מזיקים לבריאות.
בשנים האחרונות חלה עליה במודעות הציבורית כאשר יותר ויותר מחקרים מצביעים על סכנות אפשריות לבריאות כתוצאה מצריכת מזון מהונדס גנטית.
הדרך היחידה כיום להמנע לחלוטין מצריכת מזונות מהונדסים גנטית היא גידול ירקות ופירות בביתכם והמנעות מקניית מזונות מתועשים שכן אלו מכילים לעתים קרובות מאוד רכיבים מהונדסים גנטית (ראו לדוגמה את הדיווח שלנו על חברת אסם ופתי בר מתוצרתה שמכיל רכיבים מהונדסים גנטית).
אפשרות אחרת היא לרכוש מוצרים אורגניים שלפי התקן אינם אמורים להכיל רכיבים מהונדסים גנטית, אך אין לדעת אם אכן כך המצב.
מה הבעיה במזון מהונדס גנטית?
ואם הוא באמת כ"כ מסוכן, איך זה שהוא מאושר ע"י ה FDA ונמכר בכל סופר ברחבי העולם? (מלבד אירופה)
תודה.
שלום אליהו,
אני מציע שתקרא את הכתבות הקשורות להנדסה גנטית וה-FDA באתר הפרויקט ואם לא תקבל תשובות לשאלות הללו אחרי הקריאה והצפיה שאל שוב את השאלה ואשמח לענות.
בברכה,