- פרויקט אמת אחרת - http://www.emetaheret.org.il -

בגלל הבג"ץ? משרד הבריאות מציג מחקר חדש

משרד הבריאות הישראלי פרסם תוצאות מחקר על פלואוריד שערך בין השנים 2010 ל-2011 במסגרתו הוא בדק האם צריכת פלואוריד דרך מי השתיה משפיעה על בריאות השיניים, במיוחד על היווצרות עששת השיניים.

מבחינת משרד הבריאות מדובר בקלף מנצח שמוכיח לכאורה שמדיניות הפלרת המים אותה הוא מקדם היא מדיניות שתורמת לבריאותו של העם.

כלי התקשורת מיהרו לפרסם [1] את המחקר ותוצאותיו ונראה שהפעם ידו של משרד הבריאות על העליונה.

האמנם?

עמותת איזון חוזר אשר הגישה בג"ץ [2] לפני כחודש במסגרתו היא דורשת בשם אזרחי ישראל להפסיק את הפלרת המים מהשיקול שמדובר בכפיית טיפול רפואי על אזרחי ישראל, דבר הנוגד את חוק זכויות החולה, הוציאה הודעה לעיתונות מטעמה אשר מעמידה את המחקר של משרד הבריאות באור מעט שונה מכפי שהוא מתיימר להציגו.

לפני שניגש לתגובת העמותה, אחד הדברים הראשונים שקופצים לעין בבואנו לבדוק את המחקר החדש של משרד הבריאות הוא שאין שום בדיקה של תופעות לוואי אפשריות אשר מחקרים רבים אחרים הוכיחו כקיימות בצריכת חומצה פלואוריסיליצית (חומצת פלואוריד המכילה גם מתכות כבדות ורעילות) במי השתיה.

שתיית חומצה פלורוסיליצית, שהוא הפלואוריד המוסף למי השתיה (בניגוד לפלואוריד סידני שהוא פלואוריד הקיים בצורה טבעית במים) עלולה לגרום לתופעות לוואי קשות בגוף האדם, בין היתר למחלות כגון סרטן, רככת עצמות, פלואורוזיס של השיניים ועוד.

הנתונים הללו נסמכים על מחקרים מכל רחבי העולם אשר הוכיחו קשר אפשרי כזה.

להזכירכם, הפלואוריד שמוסף למי השתיה שלנו מופק כתוצר לוואי של תעשיות מזהמות ביותר ומוגדר כפסולת מסוכנת ע"פ החוק.

את הפסולת המסוכנת הזו שופכים לנו למי השתיה.

המחקר של משרד הבריאות לא בדק היתכנות של תופעות לוואי כאלו, וגם אם היה בודק, זה היה חסר טעם כי המחקר נערך במשך שנה בלבד, זמן שאינו מספיק לבדיקת קשר בין שתיית פלואוריד להיווצרות מחלות קשות.

נקודה נוספת היא שאת המחקר ערך ומימן משרד הבריאות בעצמו.
האם הייתם סומכים על מילתו של מוכר מכוניות משומשות שממליץ לקנות מכונית "מעולה ובמצב מכני מצויין" ששוכבת במגרש שלו?

משרד הבריאות ובכיריו נמצאים על עץ גבוה מאוד והם מחזיקים בחוזקה בענפיו המתנודדים.

במשך שנים צרכו אזרחי ישראל חומצה מסוכנת ביותר על-פי מדיניות מכוונת של משרד הבריאות.
תארו לעצמכם שמשרד הבריאות היה מודה שטעה… התביעה הייצוגית שהיתה מגיעה בעקבות זאת היתה מטלטלת את מערכת הבריאות במשך שנים.

יש כאן גם עניין של כבוד ויוקרה.

אף אחד מאיתנו לא אוהב להודות בטעות. במקרה הזה הטעות עלולה להיות מכרעת לקרירה ולחשבון הבנק של בכירים רבים.
אין זה פלא אם כן, שמשרד הבריאות משקיע מאמצים אדירים להפוך את מה שבעיני הוא פשע ממדרגה ראשונה ל"הישג רפואי".

בעוד שמדינות נאורות רבות בעולם, ביניהן מדינות אירופאיות מובילות (גרמניה למשל) אינן מפלירות את מי השתיה, מדינת ישראל ממשיכה להתעקש להיות המדינה היחידה בעולם חוץ מאירלנד שמוסיפה פסולת מסוכנת למי השתיה של אזרחיה.

תגובתה של עמותת איזון חוזר לפרסום מחקרו של משרד הבריאות על הפלואוריד:

המחקר של משרד הבריאות לא פורסם בעיתון מדעי ולא עבר הערכת עמיתים.
אלה שני הקריטריונים שקובעים אם מחקר עומד בסטנדרטים מדעיים או לא. לכן כרגע, אין שום עדות לכך שהמחקר של משרד הבריאות עומד בקריטריונים מדעיים, ולכן אין הצדקה לדווח עליו.

עיתוי הפירסום מעיד שהמחקר מוגש לתקשורת בתגובה לבג"ץ שהגשנו להפסקת ההפלרה, וזו המלחמה של משרד הבריאות על דעת הקהל.

אנו מבקשים להדגיש: אין קשר בין המחקר על עששת לבין ההפלרה: ההפלרה נעשית עם פסולת תעשייתית, שמוגדרת כך על פי חוק חומרים מסוכנים (קישור מצורף).

ארסן (מספר 25 בקישור המצורף לתקנות בחוק חומרים מסוכנים)

קדמיום (מס' 40)

חומצה פלואורוסיליצית (מס' 84)

עופרת (מס' 112)

ניקל (מספר 128)

כספית (119)

חומרים רדיואקטיביים (מספר 185) נובעים מהפוספטים [3].

זה לא אתי לכפות את החומרים האלה על האוכלוסיה בטיעוני עששת.

הפלואוריד הוכח כחומר רעיל הפוגע בעצמות, בבלוטת התריס, באנזימים, במערכת העצבים, במוח ובאינטלגנציה. ישראל ואירלנד הן המדינות היחידות בעולם בהן קיימת חובת הפלרה, כל המדינות הנאורות הפסיקו את ההפלרה, ובארצות הברית וקנדה המגמה של הפסקת הפלרה רק מתגברת.

מ- 2010 הפסיקו יותר מ- 53 קהילות את ההפלרה בארצות הברית וקנדה, בנוסף לקהילות שהפסיקו

מאז 1990. חומר ההפלרה משמש להשקיית גידולים חקלאיים, מחלחל לאדמה ונאגר עם השנים בשל מיחזור מי שפכים, זה מביא למצב של חוסר בקרה על רמת צריכת הפלואוריד שלנו.

אנחנו מקבלים פלואוריד במזון. במקום לשנות את המצב, משרד הבריאות "הגדיל לעשות" וטוען כעת שמדובר ב"אפקט ההילה" באתר המשרד [4], בטענה שאנחנו מרוויחים כשאנחנו אוכלים מזון מופלר, תוך התעלמות מחוסר בקרה על המינונים שהציבור חשוף להם.

באתר משרד הבריאות נכתב [4] כי "אפקט ההילה" הוא ההשפעה של הפלרת מים על תושבי יישובים שמי השתייה שלהם אינם מופלרים. תושבי אזורים אלה אשר צורכים מוצרים שיוצרו באזורים מופלרים, (כגון: חלב, ירקות, פירות, משקאות מבוקבקים, בשר, דברי מאפה) נחשפים להשפעה החיונית של פלואוריד אע"פ שהמים המסופקים להם אינם מופלרים."

מכאן שכל המזון שלנו מופלר על פי משרד הבריאות.