התפרצות מגיפת האי קולי בגרמניה מעוררת דאגה ברחבי העולם. מדענים מתארים את זן האי קולי הנוכחי כ-"רעיל ואלים במיוחד". באשר למקור הזיהום, התקשורת משנה את גרסתה כל יומיים – פעם זה המלפפונים, אח"כ זה הנבטים ומי יודע מה זה יהיה מחר.
הדבר שהתקשורת לא מספרת הוא שהאי קולי לא מגיע ממלפפונים או מנבטים – הוא נוצר במעיים של חיות או בני אדם.
אי קולי הוא חיידק שקיים בצורה טבעית במעיים. ישנם זנים רבים של אי קולי, ורק אחדים מהם עלולים לגרום למחלות. זיהום מזון באי קולי עלול לקרות ממספר סיבות, למשל השקיית ירקות במי קולחין או בביוב או שימוש בדשן שעשוי מצואה המזוהמת באי קולי. בכל אחד מהמקרים האלה, מקורו של האי קולי הוא מצואה. ברוב המקרים האלה, יש דרך קלה למנוע את זיהום האי קולי והיא באמצעות שטיפת הירקות כהלכה. (מקור)
מלבד שטיפת הירקות, דבר נוסף שניתן לעשות הוא להימנע מאנטיביוטיקה עד כמה שניתן. השימוש באנטיביוטיקה מחליש את מערכת החיסון, ומערכת חיסון כזו פגיעה יותר לזיהומים שונים (לקריאה נוספת). רצוי לעזור לגוף להתגבר על מחלה באמצעים טבעיים במידת האפשר – ובראש ובראשונה, באמצעות צריכת ויטמינים ומינרלים שהגוף יכול להפיק מהמזון ומהשמש. ויטמין C מסייע לגוף להתגבר על מחלות, וויטמין D, שהגוף מפיק מהשמש, ידוע כויטמין שמחזק את מערכת החיסון.
נשאר רק לתהות בינינו ובין עצמנו למה התקשורת לא משדרת את הנתונים הפשוטים האלו.
אני דווקא ראיתי חדשות לפני כשבוע כשדיברו על זה, ואמרו במפורש שהפתרון המיידי והכי טוב הוא קודם כל לשטוף את הירקות שלנו עם מים חמים וסבון!
שטיפה מורידה את שאריות ההדברה וכן זיהום מדשן.
אבל זכרו את ההבדל החשוב מאוד!!! בעוד מה שמבחוץ אפשר לשתוף, כאשר משקים במי קולחין שלא טוהרו כהלכה, הזיהום חודר פנימה ומהווה בעצם חלק בלתי נפרד מהירק\פרי, ואז אין דרך להפטר ממנו!
חלק מהתוכנית לדילול האוכלוסייה – זה רק הפיילוט
אי אפשר לומר דבר כזה – שמסתירים שאי קולי בא מצואה..
כל אחד יכול לפתוח וויקיפידה ולדעת את זה, זה לא סוד מדינה
http://en.wikipedia.org/wiki/Escherichia_coli
החיידק בתצורתו הרעילה מקורו בבעלי חיים (להם הוא לא מזיק) ולא מבני אדם (בהנחה שמקורו טבעי כמובן)
הכוונה לזנים הקטלנים לאדם כדוגמאת
E. coli O157:H7, E. coli O121 and E. coli O104:H21.
מה שחשוב לציין הוא שמחקרים רבים הצביעו על כך שפרות שלא נתנו להם לאכול טבעי באחו אלא נתנו להם לאכול גרעינים (כל המשק התעשייתי המזעזע) – מייצרים את הזנים הקטלניים לבני אדם
http://en.wikipedia.org/wiki/Cattle_feeding#E._coli
כאן יש תחקיר שמסביר עפ"י 4 הנקודות הבאות
למה יש סיבה לחשוב שזהו אורגניזם תוצר מעבדה :
Multipoint release
Multi-drug resistance
No cross contaminations
Recombination of multiple strains/DNA found
http://europebusines.blogspot.com/2011/06/ecoli-outbreak-in-europe-is-biowar.html
רון,
הבעיה אינה שאפשר למצוא את המידע בוויקיפדיה, אפשר למצוא גם את המידע על 9/11 בוויקיפדיה, אלא שאפילו את הדבר הזה רוב האנשים לא יעשו אם לא יגידו להם בטמבלביזיה לעשות.
אם התפרצות המחלה הזו היא אכן טרור ביולוגי אז אתה מבין מדוע התשקורת לא מסקרת את העיקר אלא רק את הטפל, וחלק מהטפל הזה זה אילו ירקות הם הנגועים ולא מי גרם להתקפה הביולוגית. זו לא הפעם הראשונה שמסתירים מידע (או מתעסקים במידע לא חשוב) במתכוון אודות התפרצות מגיפה, לאחרונה הייתה את שפעת החזירים שהתעסקו בה בעיקר למטרות הפחדה ולא התעניינו מה המקור שלה ומי הבעלים שלה. כך גם כאן, המידע מוסתר מהציבור במתכוון בין אם ע"י דיסאינפורמציה או מיסאינפורמציה, בשני המקרים האנשים מסתובבים סביב הזנם של עצמם ועדיי לוטים באפילה בכל הקשור לסיבות להתפרצות.