- פרויקט אמת אחרת - http://www.emetaheret.org.il -

ידה הארוכה של מועצת החלב?

רופא מכר שלח לי במייל קישור לסקר שעורכת חברת "פארמה קווסט" [1] בקרב רופאי המשפחה בישראל.

הסקר, שכותרתו – "סקר רופאי משפחה בנושא אורח חיים בריא" – מציג 23 שאלות בפני רופאי המשפחה.

מה שקפץ לי לעין מיד הוא מספר הפעמים שהמילה "חלב" מופיעה בסקר, לא פחות מ-28 פעמים!

בקלות ניתן להחליף את הכותרת:
"סקר רופאי משפחה בנושא אורח חיים בריא"
במשפט:
"סקר רופאי המשפחה בנושא אכילת חלב וכמה זה חשוב למטופלים שלכם"

שימו לב כיצד החברה שעורכת את הסקר מציגה אותו:

"רופא/ה נכבד/ה,
פארמהקווסט ורשת רפואה מזמינים אותך להשתתף ולענות על סקר קצר על אורח חיים בריא ומבקשים לקבל את דעתך בנושא.
הצג בבקשה את עמדתך, ספר מניסיונך ותשפיע."

נשמע טוב, אה?
סקר רציני ואמין שרק רוצה לבדוק את דעותיהם של רופאי המשפחה על אורח חיים בריא…

ואז מגיעים למשפט הבא:

"תמורת הזמן שהנך מקדיש למענה נשלח לך שי בסך 50 ₪ בתלושי שי."

או במילים אחרות, קצת באקשיש כדי לרפד את הכיס ולהחליק את הסקר במורד הגרון.

והנה מס' דוגמאות לשאלות התמימות שיש בסקר:

מהו לדעתך המקור הטוב ביותר לסידן? ( ניתן לענות מספר תשובות) *

3. האם, לדעתך, ישנם יתרונות בצריכת חלב ומוצריו על בסיס יומי, או לא ? *

6. באיזו מידה אתה רואה בחלב ומוצריו מקור תזונתי עשיר לויטמינים ומינרלים, מעבר לצריכת הסידן? *

בעולם ובישראל קיימות הנחיות רשמיות של ארגוני הבריאות הממליצות לצרוך לפחות שלוש מנות מוצרי חלב ביום כגון יוגורט, חלב וגבינות כחלק מתזונה מאוזנת. האם אתה מכיר או שמעת על הנחיות אלו ? *

אם מסתכלים על הצורה שבה השאלות נערכו מתגלה תבנית לא נעימה לעין וישנה תחושה של נסיון להחדיר ברופאים את האמונה שחלב הוא טוב לבריאות וכדאי שהם ימליצו למטופלים שלהם לצרוך אותו.
השאלות מנוסחות בצורה כזו שגורמת לך להאמין שמוצרי חלב טובים לבריאות.

למשל שאלה מס 2 ו-3 יוצרות הטבעה של הקשר (האשלייתי והמוטעה) שבין צריכת מוצרי חלב למקור טוב לסידן:
2. מהו לדעתך המקור הטוב ביותר לסידן? ( ניתן לענות מספר תשובות) *
3. האם, לדעתך, ישנם יתרונות בצריכת חלב ומוצריו על בסיס יומי, או לא ? *

בשאלה 3 מוצגת שאלה על היתרונות שבמוצרי החלב:
4. אם ישנם יתרונות בצריכת חלב ומוצריו, מהם היתרונות?
והייתם מצפים ששאלה מספר 5 תציג שאלה על החסרונות, נכון?
שימו לב לניסוח של שאלה מס' 5:
5. אם אין יתרונות בצריכת חלב ומוצריו, מדוע לדעתך אין יתרונות?
שימו לב לבחירת המילים – "אין יתרונות" ולא- "חסרונות"…

שאלה מספר 6 גורמת לך לחשוב על החלב כעל מקור תזונתי עשיר לויטמינים ומינרלים ואז בסוף השאלה מוצגת הקביעה "מעבר לצריכת הסידן" מה שיוצר תחושה אצל הרופא שאם הוא לא חושב שחלב הוא מקור טוב לסידן, הוא וודאי טועה…:
6. באיזו מידה אתה רואה בחלב ומוצריו מקור תזונתי עשיר לויטמינים ומינרלים, מעבר לצריכת הסידן? *

שאלה מספר 16 ממש חושפת לדעתי את האג'נדה הנסתרת של עורכי הסקר:
"בעולם ובישראל קיימות הנחיות רשמיות של ארגוני הבריאות הממליצות לצרוך לפחות שלוש מנות מוצרי חלב ביום כגון יוגורט, חלב וגבינות כחלק מתזונה מאוזנת. האם אתה מכיר או שמעת על הנחיות אלו ? *"

מועצת החלב ידועה בקמפיינים האגרסיביים שלה לעידוד צריכת החלב בקרב האוכלוסיה.
הקמפיין השיווקי הזה הוא דוגמה לשיווק תת הכרתי שקושר מונחים מסויימים במוחם של האזרחים.
מעטים מאוד האנשים שלא יענו על השאלה:
"איזה מקור תזונתי מכיל סידן זמין וחשוב לגוף?"
ב-
"חלב, כמובן!"

בלי לדעת שהאמונה הזו הוטבעה במוחם דרך קמפיינים פרסומיים ושיווקיים.

לא רק שהאמונה הזו מוטעית (היחס בין הזרחן לסידן ועודף החלבון בחלב גורם למעשה לבריחת הסידן [2] מהגוף כאשר צורכים מוצרי חלב)
היא גם מסוכנת בגלל שידוע היום (למי שמוכן לראות מעבר לדוקטרינה השיווקית) שמוצרי חלב (פרה, בעיקר) יכולים לגרום למחלות רבות ויש הקושרים בין צריכת מוצרי חלב (פרה, בעיקר) למחלות נפוצות כגון: סוכרת נעורים ואלרגיות [3].
קיימות עדויות גם לקשר בין מחלות לב לצריכת מוצרי חלב (פרה). [4]

ההמלצה של ארגוני הבריאות לצרוך 3 מנות מוצרי חלב ביום היא שערורייתית.
לא רק בגלל שעדיף בהרבה לצרוך מזונות אחרים העשירים בסידן וללא החלבונים המסוכנים, האנטיביוטיקה והורמוני הגידול שנמצאים במוצרי החלב [5], היא שערורייתית בגלל שאת החלב צריכים להוביל בקירור ולאחסן בקירור (מה שגורם לזיהום אוויר מוגדל), היא שערורייתית שכן היא מובילה לסבל מיותר ורב של פרות חולות עם עטינים מוגדלים ומודלקים בגלל עודף שאיבת חלב וטכנולוגיה שממקסמת את ייצור החלב על חשבון בריאות הפרה, היא שערורייתית שכן תעשיית החלב היא אחת התעשיות שמובילות לבזבוז מים אדיר [6] (צריך הרבה מים לנקות את החרא של הפרות) ולזיהום מי התהום והסביבה (הרבה אנטיביוטיקה והורמונים מוזרמים לים ולמי התהום מהרפתות)
והיא שערורייתית בגלל שהיא מראה לנו עד כמה "ארגוני הבריאות" רחוקים שנות אור מעצם הגדרתם וקרובים מאוד מאוד לצלחת השומן נוטפת הכסף של התאגידים.

ייתכן שחלב מלא ולא מפוסטר בריא ומזין.
החלב שאתם קונים בסופר רחוק מאוד מכך.

ראיון עם דקטור אריה אבני על הסכנה במוצרי החלב והשיווק האגרסיבי של חברות החלב

וזה הרצאה של דוקטור מקדוגל עם הוכחות ונתונים תומכים:

מידע נוסף:
http://thebabybond.com [7]