ראיון עם דוקטור אריה אבני על הסכנה ממוצרי החלב, ידה הארוכה של מועצת החלב
והאינטרס הכלכלי שמניע תעשייה שלמה.
ראיון עם אחד מחלוצי הדרך בהפצת האמת על מוצרי החלב.
ראיון עם דוקטור אריה אבני על הסכנה ממוצרי החלב, ידה הארוכה של מועצת החלב
והאינטרס הכלכלי שמניע תעשייה שלמה.
ראיון עם אחד מחלוצי הדרך בהפצת האמת על מוצרי החלב.
אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.
הבהרה: התוכן המוצג באתר הינו למטרות לימוד ועיון בלבד. אין לראות במידע המוצג הנחיה או המלצה מכל סוג שהוא, במיוחד בכל הקשור לבריאותכם. בכל מקרה של החלטה הנוגעת לבריאותכם, שינוי תזונה או כל דבר אחר, התייעצו עם רופא מוסמך. כמו כן, אין לראות את המידע המוצג כאמת מוחלטת, אלא יותר כהצגת דברים מתועדת היטב הנשענת על ראיות והצלבת נתונים. זו אחריותכם כבני אנוש עם ראש על הכתפיים להמשיך ולחקור ורק אז להגיע למסקנות, בהתבסס על כל המידע הקיים.
הגבלת אחריות: אתר פרויקט אמת אחרת אינו אחראי לדיוק, שלמות או יעילות המידע או המוצרים המוצגים באתר. דעות כותבי המאמרים הנן של כותבי המאמרים בלבד. המידע המוצג באתר הנו למטרות של חינוך ובידור בלבד והשימוש במידע הנו באחריות קוראי האתר. אתר פרויקט אמת אחרת ומפעיליו לא ישאו בשום אחריות עקב שימוש במידע המתפרסם באתר.
Sign in to your account
חבל שגם כאן אני מוצאת את האידאולוגיה נגד דברי החלב, שבצד העובדות שופכת את התינוק עם מי האמבט, וזורעת היסטריה שתגרום נזק לציבור. האידאולוגיה הזאת נגד דברי חלב, היא שגרמה בזמנו לצריכת רמדיה צימחית ולאסון שארע בעקבותיה.
והרי העובדות:
1. חלב ניגר מכיל סוכר חלב והינו קשה לעיכול למבוגרים שהאנזים לפרוק סוכר החלב לא נמצא כמעט בקיבתם. בדברי חלב מוחמצים כגון גבינה לבנה, לבן ויוגורט אין כמעט סוכר חלב ולכן אין בעיה בעיכול שלהם.
2. חלב פרה לא אורגני מכיל את הריסוסים והדשן הכימי שנמצא במזון שלה, ובנוסף הורמונים ואנטיביוטיקה בנדיבות רבה, את הריסוסים שהיא מקבלת כנגד פרעושים וקרציות, ולקינוח תוספי מזון שאינם מתאימים לה (כגון קמח עצמות של כבשים שבגללו נוצרה מחלת הפרה המשוגעת. אף פרה שפויה לא הייתה מחליטה לאכול דבר כזה). גבינה ולבן מחלב פרה אורגני, אולי אינו בהרכב האידאלי, אבל הינו מזון רב ערך והסידן שבו חשוב גם למניעת סרטן.
3. מי שרוצה גבינה ולבן איכותיים יותר ומתאימים יותר לעיכול האנושי, מעדיף תוצרת של עיזים. גבינת עיזים מתעכלת היטב אפילו אצל אלה שיש להם בעיות עיכול כגון מעי עצבני. עיזים הינן חיות עמידות וחזקות ואינן זוכות לכל "הבונוסים" שקבלות הפרות. המזון שלהן טבעי יותר ובדרך כלל גם יוצאות למרעה טבעי. החלב שלהן מכיל חומרים שמחזקים את המערכת החיסונית שלנו, אך גם אותו יש לצרוך מוחמץ בצורת גבינה או לבן. לאור זאת גבינת עיזים הינה טובה גם אם אינה אורגנית אך יש להקפיד שלא הוסף לה חומר משמר. בנוסף חשוב שבגבינה מכל סוג לא יהיה יותר מ-240מ"ג נתרן ל-100גרם.
4. לסיכום, גבינה איכותית הינה מקור מצויין לסידן, חלבון וB12.
אני מטפלת באנשים עם בעיות בריאות קשות בעזרת אורח חיים בריא שכולל כמות נכבדה של גבינה ולבן איכותיים, בשיטת קינגסטון קליניק. אני עצמי נרפאתי בשיטה זאת מסרטן קשה לפני 30 שנה וכתבתי את הספר: "שביל הזהב לריפוי טבעי".
לאור זאת תוכלו להבין למה אני מודאגת למקרא מלחמת חורמה על החלב שעלולה לגרום נזק לאנשים רבים.
שלום שרה יקרה.
העובדות שונות אצל כל חוקר,
בין אם הוא קיבל מימון נדיב מחברה א' או ב'.
בזמנו כתבת תגובה מרגשת על מלחמתך בסרטן,
ואז תמכתי בכל מילה שלך.
אך תגובתך זו מכילה אי-דיוקים שרצוי לתקן:
1. הלקטוז, סוכר החלב, אכן אחראי לבעיות העיכול כי בקיבות אנשים רבים, אין את הלקטאז שהוא האנזים שאחראי לפירוק הלקטוז.
אבל הבעיה עם מוצרי החלב הוא לא רק הלקטוז שבהם, אלא חלבון קטן, פפטיד למעשה שנקרא: IGF-1.
הנה דוגמה למה שדוקטור אבני כותב על IGF-1:
בנוסף, להלן רשימת מפגעי החלב:
*
רבוי זרחן ומיעוט מגנזיום בחלב מפריעים לניצול הסידן.
*
חלב קשור לדלקות אוזניים ולדלקות בדרכי נשימה בילדים.
*
חלבוני החלב מעוררים תגובה חיסונית, המשפיעה על מערכת העיכול ועל איברי גוף שונים. רגישות לחלב עלולה לגרום להפרעה בהתנהגות. אלרגיה לחלב שכיחה.
*
סוכר החלב אינו מתפרק במרבית אוכלוסית ישראל וגורם למצוקה בטנית.
*
גם אם נתעלם מהאנטיביוטיקה ושאר ההורמונים והרעלים שהפרה מקבלת בזריקות או עם המזון, חלב הפרה מכיל הרבה הורמונים של הפרה עצמה, שחודרים לגוף האדם, משנים את המאזן ההורמונלי התקין של הגוף.
*
למרות הפיסטור, בחלב נותרים חיידקים רבים בחיים. על פי מנתח בריטי ששכחתי את שמו הדלקות הקשות של המעי – CROHN’S-שורות לזיהום שמקורו בחיידקים דמויי שחפת, הגורמים לדלקת בבעלי נטיה גנטית.
*
החלב קשור למחלות סרטן השכיחות בעולם המערבי.
*
חלבוני חלב שותפים בתהליכים חסימתיים בכלי דם.
כתבת שהחלב הוא מקור לסידן איכותי לגוף האדם.
גם זה לא מדוייק.
צריכת חלב למעשה מעודדת "בריחת סידן" מהגוף.
החלב, כידוע הוא חומצי.
וכאשר נוצר מצב של חומציות בגוף, שהוא מסוכן מאוד, הגוף משתמש בסידן שהוא מינרל בסיסי שקיים בעצמות שלנו כדי לטפל בחומציות היתר.
בנוסף, היחס בין הזרחן למגנזיום בחלב אינו מאפשר ספיגה טובה של הסידן בגוף.
אם את רוצה מקור טוב לסידן, תאכלי חסה.
אבל חסה לא מגדלים במכלאות בקר, ומרוויחים עליה ים של כסף, ולכן לא תשמעי את זה בחדשות.
אם מוצרי חלב מכילים סידן טוב כל-כך, מדוע בעולם המערבי שהוא מצרכני מוצרי החלב הגדולים ביותר, יש עליה כל הזמן של אוסטיאופורוזיס,
ואילו בשבטים, כגון שבט הבאנטו שבו אין צריכה של מוצרי חלב, אין אוסטאופורוזיס?
הנה קישורים להסברים מעמיקים יותר:
http://www.heartcenter.co.il/siteArticle.asp?aid=393&cid=91
http://babyreference.com/MilkingYourBones.htm
http://milk.elehost.com/html/osteoporosis.html
http://www.news-medical.net/news/2005/09/12/13120.aspx