במשקאות מוגזים שנמכרים ע"י חברת קוקה-קולה בבריטניה נמצאו חומרי הדברה החורגים פי 300 (!) מהכמות המותרת במי ברז או במים מבוקבקים.
החריגות האמורות נמצאו במשקאות בטעמי תפוז ולימון שנמכרים תחת השם – פאנטה, סוג פופולרי במיוחד אצל ילדים. החריגות הללו הן הגבוהות מכל סוגי המשקאות הנמכרים בבריטניה.
צוות המחקר קרא לממשלה, לתעשייה ולחברת קוקה-קולה לפעול לאלתר להסרת הכימיקלים מהמשקאות וליצירת תקני מזון בטוחים כדי לפקח על שוק המשקאות הקלים.
התעשייה מכחישה שיש סכנה לילדים (חוץ מהסכנה כמובן של הסוכר, החומצות ותוספי הטעם והצבע – זו כבר תוספת שלי, מצטער, לא יכולתי להתאפק…נ.ד.כ) ושהרמות של חומרי ההדברה שנמצאו ע"י צוות המחקר מאוניברסיטת ג'ין מדרום ספרד, אינן מזיקות.
המחקר חשף חומרי הדברה במשקאות המוגזים בכמות של עד פי 300 מהרמות המותרות במי ברז.
החוקרים בדקו את המצאותם של 100 סוגים של חומרי הדברה ב-102 פחיות ובקבוקים של משקאות קלים, שנקנו מ-15 מדינות.
המוצרים הבריטיים נקנו בלונדון, קיימברידג', אדינבורו, סנט-אנדריאס ובשדה התעופה גאטוויק.
החוקרים ציינו שהרמות של חומרי ההדברה היו נמוכים מהרמה המקסימלית המותרת בפירות אך מאוד גבוהות על-פי כל קנה מידה ופי 300 מהרמה המותרת במי ברז או במים מבקבוק.
בין הכימיקלים שנמצאו: iprodione. malathion, prochloraz, imazalil, thiabendazole, carbendazim.
והם בעיקר משמשים בחקלאות לאחר הקטיף כדי לעקב רקבון ולשמור מפני פטריות.
19 משקאות נקנו בבריטניה, כולם מתוצרת קוקה-קולה.
שני משקאות תפוזים שנקנו בבריטניה הכילו imazalil בכמות של פי-300 מהרמה המותרת לחומר הדברה אחד במי שתיה.
שני משקאות דומים הכילו thiabendazole בכמות של פי-98 מהרמה המותרת במי שתיה.
הרמה הממוצעת של כל חומרי ההדברה במשקאות מבריטניה היתה 17.4 חלקים למיליארד – פי 34.6 מהרמה המקסימלית המותרת במי שתיה לפי תקן המזון האירופי.
דובר חברת קוקה קולה התעקש שהמשקאות בטוחים לשתיה. הדובר אמר: "כל המשקאות שנבדקו אינם חורגים מהתקן למוצרי מזון שיש בהם תוצרת חקלאית, כמו משקאות עם מיצי פירות כמרכיב. ברוב המקרים נמצאו רמות מזעריות של חומרים הבטוחים לצריכה יומית. הממצאים הללו צריכים להרגיע את הצרכנים שאין שום בעיה בריאותית במשקאות."
מקור: Daily Mail
הי לכם ! ובוקר נעים!
האמת, יש לי המון על הלב….
כמו למשל שבהרבה אתרים שיש בהם פורומים שאני מבקר ומסנה לכתוב בהם ביום-יום, הטילו צנזורה וראש האתר מתעלם מתחינותיי לשנות את הסטטוס קוו. והוא עוד חסר חוש הומור לעולמים.
ומנגד יש בני אנוש איכפתיים:
האתר שלכם עוזר לי המון להבין את המערכת המושחטת והכוללנית של א"י העולם וארה"ב בפרט – מעצמה כוללנית ועצומה שמשחקת תפקיד חיוני במדינת ישראל.
ותודה רבה על האתר.
בבקשה.
נשמח אם תעזור לנו להפיץ את השמועה על האתר…
איכססס… גועל נפש…רק עכשיו נתקלתי בדבר הזה בחיפוש אחרי שירותי הדברה…שוקלת לעבור לשתות רק מים.
את גועל הנפש הזה שותה עם ישראל בהמוניו והכל ברשיון משרד הבריאות. המצב של המים בישראל לא טוב יותר, המים בישראל עוברים הפלרה ובנוסף גם הכלרה וגם מכילים את רכיבי הקורוזיה של הצנרת של הרשות המקומית. קורוזיה זו נגרמת בין השאר גם מהוספת חומצה פלואורוסיליצית וכמויות אדירות של כלור למים. הכל כמובן בחסות משרד הבריאות.
מתקני תמי 4 וכל מתקני הסינון והטיהור של החברות המתחרות מסננים ומטהרים את המים מחיידקים בלבד, החומצה הפלואורוסיליצית והכלור נשארים במי השתיה גם לאחר הסינון והטיהור וכך על פי טענת חברת תמי 4 באתר האינטרנט שלה.
להערכתי המים המסוננים והמטוהרים של תמי 4 והמתחרים מכילים בנוסף גם את רכיבי הקורוזיה של הצנרת העירונית.
במשרד ראש הממשלה שותים מי ברז מופלרים ומוכלרים כפי שניתן לראות כאן:
http://www.pmo.gov.il/NR/rdonlyres/FDB1377E-C12F-4F94-B64B-0D91E3CFF7FF/0/tami4.pdf
וכאן:
http://www.tami4.co.il/water/advantages
וגם כאן:
http://www.tami4.co.il/sites/tami4.beta.comrax.com/files/%D7%94%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%A8_%D7%9E%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%9C_%D7%90%D7%AA_%D7%94%D7%96%D7%99%D7%94%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D.pdf
• מחקר מדעי: מרכיבים מסרטנים במשקאות הקולה:
צבע המאכל קרמל, הנותן את הצבע החום, שהוא סימן ההיכר במשקאות קוקה קולה, פפסי ודומיהם, בא ממקור לא טבעי ועלול לגרום להתפתחות תאים סרטניים. את הממצא הלא קל הזה פרסמו השבוע מדעני אוניברסיטת קליפורניה (CU). צבע המאכל קרמל נוצר באמצעות הליך מורכב של עירוב כימי בין סוכר ואמוניה עם גופרית בתנאי לחץ וחום גבוהים. כחלק מתרכובת כימית מתקבלים החומרים -4MI-4methylimidazole) (2MI – 2methylimidazole ) שהם חומרים מסרטנים. ניסויים שנערכו בחיות מעבדה הוכיחו כי החומרים 2-MI ו-4-MI הינם חומרים מסרטנים, המעוררים את המחלות כגון: סרטן כבד, ריאות ולוקמיה. קבוצת המדענים שלחה את ממצאי המחקר לחברות קוקה קולה ופפסי, אשר משתמשות בחומרים הנ"ל עם קריאה להפסיק לאלתר שימוש בהם או לפחות לשים תווית מזהירה על הבקבוקים. אז כמה סרטן אנחנו שותים? המדענים מתריעים כי הכמות המקסימאלית אשר בטוחה לבריאות האדם לעיכול ביממה היא עד 16 מיקרוגרמים של 4-MI , כאשר בכל בקבוק חצי ליטר ישנם עד 200 מיקרוגרמים של החומר המסרטן – פי 12 גבוהה מהכמות המותרת. אפילו המושג "צבע קרמל" המצוי בשימוש החברות מטעה את הלקוחות. מרבית האנשים מאמינים כי צבע ה"קרמל" נוצר מקרמל חום, שמתקבל בחימום סוכר, ובטח שאינו נקשר ישירות לאמוניה וגופרית. היצרנים משתמשים בארבעה סוגי "צבע קרמל" בייצור קולה, בירות ורטבים, רק בשניים מהם ישנם צבעים הכוללים אמוניה. המומחים לאונקולוגיה דורשים כעת הפסקת שימוש בחומרים הכוללים אמוניה.
http://www.tapuz.co.il/Communa/ViewmsgC … d=46179854
http://www.tapuz.co.il/Communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=2986&msgid=46179854
אולי עכשיו הקישור יעבוד.
יוסי,
האם במתכון של קוקה קולה שנחשף כאן על ה44 מ"ל קרמל אתה מדבר? http://food.walla.co.il/?w=/1109/1793560